keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Performanssitaidetta

Juju on mestari peittelemään. Jos se ei jaksa syödä kaikkea ruokaa kerralla, se yrittää kaapia laminaattia kupin päälle, jotteivät alueen muut kissaeläimet löydä sen saalista. Saman kohtalon kokevat myös täysin pätevät ja maukkaat ruoat, jotka eivät sen mielestä kelpaa ravinnoksi. Hiekkalaatikolla Juju taas pitää huolen, ettei ainutkaan pötkylä irvistä hiekan alta – ja jos Nuppu joskus jättää kirjaimensa peittelemättä, Juju kiiruhtaa Nupun jälkiä siistimään.


Jujun peittelyvietti on niin suuri, ettei se malta jättää vesikuppiakaan rauhaan. Sen täytyy varmistaa, minkä lämpöistä vesi on ennen kuin se juo. Se haluaa myös tarkastaa vedenpinnan korkeuden, ja joskus siitä on muuten vain mukavaa loiskutella tassuillaan niin, että juomaoperaation jälkeen lattia lainehtii. Joskus jopa Nuppu saa osansa kastelusta. Kutsumme Jujun juomakuppirituaaleja performanssitaiteeksi ja odotan vain sitä päivää, kun Juju juomakuppia kilisteltyään pitää meille sykähdyttävän puheen.

"Yks, kaks, kuuluuko? Tulkaa rohkeasti lähemmäs katsomaan!"
"Syksy on ollut sateinen, joten vedenpinta on yllättävän korkealla." 
"Pakkasyöt lähestyvät, eli viileäähän tämä jo on." 
"Maku on raikas lukuun ottamatta sukkamehuisaa sivumakua."
Kun show on ohi ja juomat juotu, sängyltä voi löytyä
tällaisia jälkiä. Sherlock Holmesia ei tarvita...

5 kommenttia:

 1. Näitä teidän kissajuttuja on kyllä niin mukava aina lukea. Alkaa aina hymyilyttämään, mitä ovat tehneet tai keksineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa kiva kuulla! :) Ei Nupun ja Jujun touhuja voi ihan vakavana seurata täällä "livenäkään"...

   Poista
  2. Sama juttu täällä. Jamin toilailut on välillä niin sekopäisiä, ettei sille voi muuta kuin nauraa :)

   Poista
 2. Meilläkin Rufus läikytti oikein urakalla, kunnes oltiin kamalia omistajia ja tilattiin uusi vesikuppi mustista ja mirristä. Eipähän listojen välit enää jää kosteaksi. :D Jos teillä on vielä läikyttämis ongelmaa siihen auttaa http://www.mustijamirri.fi/tuote/loiskumaton-ter%C3%A4skuppi/019103/ ! Ellei teillä sitä ole jo tai jos läikytys ei ole niin kamala vaiva. Meillä oli melkein joka päivä miljoonia kertoja vedet lattialla ja laminaatti ei tykännyt. Rufus myös kaapii saalistaan piiloon.. Onne aika leijonia, tuo veden loiskutuskin tulee leijonilta kunne hirmuisesti loiskuttelee siellä afrikan savanneilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Täytyykin turvautua tuollaiseen kuppiin, jos läikytysongelma palaa. Keksimme tosin yhden kikan, joka auttoi lainehtimiseen: kun ison juomakupin täyttää vain puolilleen, Jujun ei tarvitse törkkiä tassua veteen yhtä paljon. Meillä on myös toinen, pienempi juomakuppi, josta Nuppu tykkää juoda - pisaraakaan läikyttämättä. On nuo kissat kyllä hassuja persoonia!

   Poista