sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kissaemon tekstiilimoka

Nuppu ja Juju ovat onnekkaita kissoja siinä mielessä, että niitä rakastetaan enemmän kuin laki sallisi. Niitä yritetään hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla, ja niille kehitellään hassutusta – joskus tahallaan, joskus tahattomasti. Tahallisessa viihdyttämisessä mieheni on usein parempi kuin minä: viime viikollakin hän osti pikkuisille aivan yllättäen uuden, pehmoisen talon. Minä taas hauskutin kaikkia asentamalla sen vahingossa nurin niskoin:

Muuttui lattia katoks, katto lattiamatoks... 
Puolustuksekseni sanottakoon, että
 katsoin toisella silmällä Voicea sen verran
kuin teeveestä erään poitsun takaa näkyi.
Nuppu näytti viihtyvän Vekkulassa hyvin.
Jujukin halusi kokeilla, mutta näin jälkikäteen
olen huomaavinani hienoista hämmästelyä.
Ehkä se mietti, että jos se olisi vauva, istuttaisin
sen takuulla ylösalaisin auton turvaistuimeen.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen tai viimeinen tekstiilimokani. Olen mestari pukemaan sukat, paidat ja jopa housut nurja puoli ulospäin. Jumppatunnille olen onnistunut pakkaamaan mukaani kaksi vasenta sukkaa ja eriparikengät – ja viime viikolla zumbasin aluspaita ylläni pienen unohduksen takia. Tästä näkökulmasta tuntuu silkalta ihmeeltä, että Nupusta on kehittynyt niin tyylitietoinen nuori neiti. Kissani ovat myös maailman huomaavaisimpia, sillä Jujun pientä, vinoa hymynkaretta lukuun ottamatta ne eivät ole kiusanneet minua kömmähdyksestä. Mieheni ei tosin voinut olla näyttämättä, kuinka talo oikeasti pystytetään:

Nyt kun maailma kierähti taas oikein päin,
Nuppukin rauhoittui vihdoin nukkumaan...

8 kommenttia:

 1. Onpas hieno talo! Meidän kisutkin varmaan tykkäisivät tuollaisesta. Misu on aina ihan ihmeissään, jos käännän tunnelin niin, että se on kohti kattoa. Siellä Misukka aina istuu ja katselee maailman menoja... Tyytyväisimmillään Misu on kuitenkin silloin, kun tunneli on tavallisesti lattialla eikä sitä kanneta tunnelin avulla huoneeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä vähän jännitti, miten talo otetaan vastaan. Koskaan ei voi tietää, mitä nämä hupsut uutuuksista tuumaavat. Nuppu onneksi on mieltynyt mökkiin, jota on helppo siirrellä paikasta toiseen, kun vain tajuaa, että se kahva on nostamista varten eikä vain koriste. :-D Tunneleistakin on kyllä arvaamatonta hauskutusta, kun niitä voi käyttää läpi sujahtamiseen, yli hyppäämiseen, tötterössä istumiseen ja kääretorttumatkailuun. ;o)

   Poista
 2. Nyt maittaa kun kotikin saatiin oikein päin pienen kämmähdyksen jälkeen! Nuppu ja Juju ovat taas kovin söpöinä siellä, anna rapsutuksia ja terkkuja Rufukselta ja Cocolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä! Sainkin välitettyä ne heti, sillä olen flunssaisena kotona. :-/ Yllättäen Jujusta on kuoriutunut varsinainen sairaanhoitaja. Täytyy kirjoitella siitä, kunhan tästä tokenen. Terveisiä myös pikku Cocolle ja Ruffelle, josta Nuppu on tietty kovasti huolissaan!

   Poista
  2. Voi harmi, no onneksi on kaksi kaverusta siellä hoitamassa sinua. Paranemisia täältäkin päin! On kyllä nyt ollut menossa jo jonkin aikaan jokin flunssakierto kun kaaaaikki ovat kipeänä. Onneksi minuun pöpöt eivät yleensä tehoa, vastustuskykyä on ja voisin lahjoittaa sinullekkin siitä vähäsen! :)

   Poista
  3. Kiitos!:) Mäkin pääsen yleensä kuin kissa veräjästä pöpöjen suhteen, mutta nyt sitten kävi kalpaten. Olen onneksi hyvä nukkumaan ja vedin 4 tunnin päiväunet Jujun kanssa. Jospa tämä tästä!

   Poista
 3. Söpö maja söpöillä kisuilla! :) Meillä Jamilla lempparipaikka on pahvilaatikossa tai tossa kissojen teltassa, josta on kiva vaania varpaita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Kieltämättä ne näyttävät aika hellyttäviltä tuolla pehmotalossa. Kissat ja pahvilaatikot ovat kyllä ikivihreä yhdistelmä. :-D Meillä Nuppu vaanii joskus varpaita sängyn alta käsin. Kummasti sitä säikähtää, kun yhtäkkiä ilmestyy päiväpeiton alta näpsäkkä pieni mitted-tassu...

   Poista