maanantai 17. maaliskuuta 2014

Huipputason slalomia

Juju on superurheilullinen pojanviikari, joka saa liikunnan näyttämään aina helpolta ja hauskalta. Kun Juju hyppää korkealle pöytätasolle tai huimien esteiden yli, tulee itsellekin äärisporttinen olo. Kun jäntevään urheilijakroppaan yhdistetään vielä Einsteinin aivot, saadaan kissa, joka oppii vaikka kolmoislutzit ja yhden jalan piruetit. Koska kissoille ei tietääkseni vielä valmisteta taitoluistimia, päätin aloittaa talviurheilutreenit pienillä slalom-harjoitteilla.

Joko rinne on avattu? Joko joko joko?

Snacksibaariin ainakin pääsee jo!


Apuna meillä oli tietysti kananamit ja naksutin, ja pujotteluvälineistönä toimivat minun koipeni. Aluksi Juju oli ihmeissään, miksi piruetit ja maahanmeno eivät kelpaa minulle, mutta se on onneksi nokkela tulkitsemaan pyyntöjäni. Kun astuin askelen eteenpäin ja taputin sääreni syrjää, Juju hoksasi heti kipittää jalkojeni välistä. Naksaus ja palkinto sinetöivät koko jutun, ja pikkukissa oppi heti, mitä siltä halusin. Aluksi palkitsin sen jokaisen askelen jälkeen, mutta kun pujottelu alkoi käydä lällyhelpoksi, harvensin palkitsemisväliä. Kehuin tietysti aina, kun Juju teki oikein, mutta naksaus ja nami tulivat vasta kolmen askelen päästä. Koska Juju on nopea ja notkea kissa, temppu ei ole sille vaikea. Olenkin siis jo tilannut Zooplussalta pienten koirien sisäagilityyn tarkoitetun pujottelukeppisetin. Jos treenimme jatkuvat tähän tapaan, kaksiossamme ei kohta ole enää tilaa sohville, pöydille tai muille epäolennaisuuksille…

"Tässä ja nyt!" Keskittymistä tarvitaan.

Juju mutkittelee tiukasti eikä tuhlaa
aikaansa loiviin kaarteisiin.

Taitavimmat pujottelijat kiepsauttavat 
hännän edellisen tolpan ympärille.

Tässä vielä tyylipuhdas näyte pujottelumestarilta!

12 kommenttia:

 1. Hienoa yhteistyötä, muistahan Happy Hour rinnebaarissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Treenien jälkeen kyllä kelpaa "chillailla" Jujun seurassa.

   Poista
 2. Juju onniin maailan fiksuin kissimirri! Voisitko koittaa opettaa sille sen että Juju on sun haaravälissä ja laittaa tassut sun jalkojen päälle ja kävelette sillain hassusti. Se onniin hassua, enkä tajua miten se opetetaan lemmikille, mutta eiköhän siihenkin ole ohjeensa. Jujuhan voisi jo kohta osallistua Agility kisoihin, onse vaanniin taitava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken mietin, että miten, mutta joo - pienet tassut mun isojen tassujen päällä. <3 Luulen, että sen voisi opettaa ihan vain palkitsemalla ensin siitä, että koskee tassulla mun jalkaa - ja siitä pikku hiljaa eteenpäin. Täytyykin testata. Juju on kyllä nokkela katti, mutta se on myös vähän ujo ja esittää siksi temppuja mieluiten oman kodin turvassa. :)

   Poista
 3. Ihan älyttömän fiksu kisu sinulla :) Kiva kun joku jaksaa ihan oikeasti touhuta kissojensa kanssa ja opettaa juttuja,vaikkei kissat ole niin nopeita tempun oppijoita kuin koirat, kissoillahan ei ole mielyttämishalua niinkuin koirilla on se palkitsevaa kun tajuavat...Tsemppiä sulle ja hatun nosto kun Jujulle erilaisia temppuja opetat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juju saa kyllä kaiken kunnian taidoistaan - se on oikeasti helppo koulutettava, vähän kuin koira. Olen sitä ihan pienestä asti opettanut, ja se oikein kerjää yhteisiä koulutussessioita. Nuppu osaa monet temput myös, mutta ei aina oikein viitsi niitä esitellä. Tyypillinen kissa siis. ;)

   Poista
 4. Juju ja Nuppu ovat aivan ihania! Olenkin kuullut niistä paljon juttuja:) Teillä taitaa olla samanlainen naksutin käytössä kuin minulla ja koirallani Siirillä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :o) Naksutin on kyllä maailman paras keksintö! Meillä on myös sellainen naksutin, jossa on mukana kosketuskeppi, mutta tämä sininen on kätevämpi.

   Poista
 5. Misun pitäisi kyllä ottaa oppia Jujun pujottelutaidosta! Olen yrittänyt opettaa sille tuota, mutta en ole vielä päässyt kovin hyvään lopputulokseen... Ehkäpä joku päivä mekin opimme pujottelemaan samalla tavalla kuin te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pujottelu oli tosiaan heti ihan Jujun juttu. Jotkin temput tulevat kuin luonnostaan, ja tämä kuului niihin. Sen sijaan en ole vieläkään keksinyt, miten saisin opetettua Jujun tuomaan mulle jonkin tavaran... Kyllä tekin pujottelun vielä opitte, kun Misu on taituri jo niin monessa tempussa. :)

   Poista
 6. Ihana Juju! Pitää tuota pujottelua kokeilla sitten Nuutinkin kanssa, kun on sopiva aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on helppo ja kiva temppu, joten kannattaa koutsata Nuutistakin pujottelija! :)

   Poista