perjantai 1. tammikuuta 2016

Uudenvuoden faabeleita

Vuosi vaihtui Hupsuttamossa ihanan rauhallisesti. Vaikka raketit paukkuivat, poksuivat, rätisivät ja suhahtelivat, ne saivat Nupun ja Jujun korkeintaan höristämään hetkeksi korviaan. Koska noitapillit eivät vingahdelleet tuuletusluukuista sisään, pikkuiset painoivat taas kuononsa emon säären ja kyljen päälle ja jatkoivat torkkujaan. Uudenvuodensuukkonikaan eivät Nuppua ja Jujua häirinneet, vaan mussukat käpertyivät yhä autuaampaan uneen.

”Mäjäytäpä pusu tuohon masun myttyisimpään kohtaan, mama!”

Olen nyt miehen poissaollessa ottanut ilon irti omasta ajasta pikkukissojen kanssa ja suonut niille ihania erityisoikeuksia. Parasta on ollut yhteinen aa-tuuti-lullattelu. Vain yhtenä yönä jouduin taipumaan linkkuveitsiasentoon, jotta sain pinottua koipeni nahistelevan kissakaksikon väliin. Nuppu on onneksi säästänyt hellät aamupusunsa yhä myöhempään niin, että tänään ensimmäinen niistä läpsähti nenälleni vasta kello 9:24.

Pi-pi-pi-pip! Teddynallepalvelu on täällä taas!

Kun mies ei ole ollut kieltämässä, pupuset ovat saaneet hengata vapaasti jopa aamiaispöydässä.
 
Toisille ei silti mikään riitä. Vaikka aamupalan sai syödä parvella
viulumusiikin soidessa, annos oli kuulemma liian pieni ja vaatimaton.

Olen nyt tankannut mahdollisimman paljon Nupun ja Jujun seuraa, sillä jouduin joulun jälkeen viettämään viisi päivää niistä erossa. Aika hujahti kuitenkin kuin siivillä, ja kissat saivat katsella kotona iskän kanssa jänniä leffoja sillä välin, kun minä koin ihania eläinseikkailuja kaukaisilla mailla.


Kissat eivät olleet uskoa korviaan, kun kerroin, että vierailin taas
 Tallin tarinoita -blogin Sohvin luona eikä sinne tullutkaan joulukolli
vaan ihka oikea joulupukki, joka toi minulle ison lahjakassin!

Jos joku on joskus miettinyt, mikä joulupukin nimi on,
vastaus lukee hänen tyylikkäässä joululoimessaan.
Tapasin myös hellyttävän Missen, joka heräsi hempeänä joulu-uniltaan.
Pipsakin oli paikalla ja halusi lähettää Nupulle erityisterveisiä:

Tässä on vaihtoehtoinen asento varvasnäpertelyyn, niin kutsuttu nuolusoikio.

Misukin oli jouluisissa tunnelmissa ja esitteli hienoja temppujaan.
Nuppu uteli, kävinkö Misun kanssa rottametsällä, mutta
kissojen ja hiirulaisten välillä vallitsi vielä joulurauha.

Jujusta on hienoa, että kissaserkkujen lisäksi niillä on myös
uljaat, heinää puputtavat mustangiserkut
Eemeli ja Sónata.

Kissat saivat kuulla sata kertaa tarinan, kuinka emo pääsi ratsastamaan Sónatalla
metsätielle ilman satulaa eikä pudonnut edes ravissa. Tätä muistellaan vielä pitkään!

Tallin tarinoiden eläinkatraan lisäksi tapasin lomani aikana myös iki-ihanan Siiri-nimisen tipsukaunottaren. Se osoittautui yhtä helläksi kuin Nuppu ja Juju, mutta piti sylissä nököttämisestä huomattavasti enemmän kuin herkästi räpiköimään ryhtyvät räggärini. Olinkin seitsemännessä hauvataivaassa, kun Siiri painoi söpön pikku kuononsa olkapäätäni vasten ja nautti sylkkäilystä täysin siemauksin. Kun Nuppu näki neitosesta näpsimäni kuvat, sen oli pakko myöntää, että Miss Tiibetinspanieli 2016 on virallisesti valittu:
Tämä pikkukoira ei kameraa tai edes salamaa kammoksunut,
vaan poseerasi kuin ammattilaiset konsanaan.
 
Ihanat pehmokorvat ja söpö pikku profiili. Hullusta 
kissanaisesta tuli hetkessä höpsähtänyt hauvafani!
Kuvaukset jatkuivat niin pitkään, että Siiri sai mallikansionsa kerralla valmiiksi.

Joululomamme oli siis kaikin puolin onnistunut, ja saamme jatkaa löhöilyä vielä viikonlopun yli ennen kuin arki taas alkaa.

Niin kivoja kuin kaikki eläinkaverit ovatkin, Juju ja Nuppu ovat päättäneet,
että tammikuussa vietämme ihan vain untuvaisia kissanpäiviä!

28 kommenttia:

  1. Pitääköhän ensi jouluksi pistää kirje menemään suoraan vaan Vilille ;)

    VastaaPoista
  2. Voi eikä,tootta kyllä ihan valloottavia pehemoja,minen kestä....tuan pukin pää,mihinkähän se katteloo,voi raasu,taitaa olla joulusta aivan pää pyärällä.:) ja mustankiserkuksia ja kaikkea tuallaasta,kyllä teirän kelepaa..
    Oikeen ihanaa uutta vuatta teille kaikille!
    t Väinöö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)) Ei ollut Vili-pukin niskat jumittuneet, vaikka toi mulle niin ison lahjakassin. :) Olipa kyllä ihana olla eläinten parissa - ja tietysti myös niiden hoivaajien. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Se oli meille ihan tuntematon geometrinen kuvio! :-D

      Poista
  4. Wau mikä jouluseikkailu !
    Eläimiä vilisi kuin Walt Disneyn leffassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä elin Samu Sirkan joulutervehdyksessä! :-D Kollaasista jäivät vielä uupumaan rempseä Romeo-pupu, joka on ihan kuin Rumpali, ja charmantti Rico-koira, joka kävisi kyllä Kulkurista. Siirihän oli vähän kuin Kaunotar. No niin, kaikki loksahteleekin kohdilleen. :) Nythän mä vasta näen, kuinka mun olisi tämä postaus pitänyt kirjoittaa. Damn. :-D

      Poista
  5. Wau mikä maalaisjoulu! Ihan oikea pukki ja kaikki, kyllä sun kelpasi sieltä palata kotiin rentoutuneena hellitelemään omia pikku hupsuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kieltämättä katosi kaikki arjen murheet tuolla reissussa. :) Ja nyt on ollut taas virtaa pusutella katteja. <3

      Poista
  6. Minkälainen joulupukki! :-D Vallan mainio ♥ Ja kissat: superkaunis Misu, joulu-uninen Misse ja opettaja-Pipsa ♥

    Heppaikävä taas tuli kyllä. Voi että, pitäisi ihan välttämättä saada varattua ratsastustunti jostakin. Mutta etkös sinä sitten ole ratsastanut ilman satulaa, vai onko edelliskerrasta runsaasti aikaa? Ylpeydenaiheesta kun kuitenkin syytä pitää kiinni aina kun siltä tuntuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulupukki ja kaikki sen kamut olivat ihania! :) ♥

      Olen kyllä ratsastanut paljonkin aikoinani ilman satulaa, mutta ihan hirmuisen kauan aikaa sitten. Eipä ratsastuskouluissa pääse tunnilla ilman satulaa tasapainoaan hiomaan. Pöh. Hyvin se lähti sujumaan, mutta ensimmäiset askeleet tuntuivat kyllä niin huterilta, että olin ihan varma, että keikahdan sieltä alas. :o) Mutta kyllä siihen nopeasti tottui - ja nyt on ihan hirmuinen heppakuume. Täytyy munkin ottaa missioksi ratsastustunnin varaaminen.

      Poista
    2. Sillä tallilla, jossa minä viimeksi kävin, sai mennä ilman satulaa ihan vapaasti! Se oli kyllä muutenkin ihan paras talli, älyttömän tasokkaat hevoset ja hyvä opetus ja kotoisa paikka ❤️ Harmi että muuttivat pois.

      Vaan kyllä se varmaan olisi melkoisen huteraa näin monen vuoden jälkeen ensiksi. Satulasta huolimattakin :-D

      Poista
    3. Vau, mäkin haluan tuollaiselle tallille! Tällä hetkellä ratsastaminen ei vain vakiharrastukseksi sovi, koska autoa ei ole eikä Hgin sisältä löydy sellaista tallia, jollaisesta haaveilen (pienet ryhmät, yksilöllinen opetus, taitavat hepat ja erityislempeät heppailuotteet). Huteruus johtui kyllä vähän siitäkin, että mulla oli niin pitkät jalat Sónataan nähden - tuntui, että koko hepo katosi mun polvien alapuolelta. :)

      Poista
  7. "On korvia, tassuja, pulleita massuja, häntiä vilisten" :D
    Tosi kauniita kuvia Siiri-koirasta, kyllä kelpaa nyt mallikansiota esitellä! :) Puolikymmenen aamuherätys kelpaisi kyllä mullekin, voisikohan Nuppu synkronisoida sisäisen kellonsa Alfredin kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että Siirikin saa ekstramaininnan. Olen ihan rakastunut siihen pikkukaunottareen. Mäpä kysyn teddynallepalvelusta, olisiko mahdollista vähän säätää Alfredin herätysaikoja. :-D

      Poista
  8. Oi mikä joulu <3 Ja loman jälkeen vielä laatuaikaa kissojen kanssa. Ei huono. :) Hyvää alkanutta vuotta teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Nyt on kyllä ollut kiva loma, ei voi muuta sanoa. ♥

      Poista
  9. Ihania nuo kissapäivät, olispa useemmin loma niin sais nukkua myöhään ja halia päivät :) Nuppu on tosi tuiman näkönen tuossa yhdessä kuvassa kyllä :D ja komeita heppoja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin kyllä hankala hyväksyä ajatus, ettei tätä ihanaa kissaeloa voikaan jatkaa enää kuin huomisen verran. Onneksi on loppiainen keskellä viikkoa, niin saa vielä yhden mussupäivän. :) Nuppu osaa välillä näyttää tosi kärttyisältä, vaikka onkin kyllä oikeasti niin mössykkäinen otus. :-D

      Poista
  10. Oli tosi kiva kun pistäydyit taas! Joulupukin palvelu taitaa tästä lähtien kuulua aina sun jouluvierailuun meillä. ;) tosi ihania kuvia olet Siiri hauvasta saanut, Sasusta ei samanlaisia ihan helposti saa! Tervetuloa uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Olipa kiva nähdä, mutta aina aika menee liian nopsasti. Toivottavasti nähdään pian. Ja kiitokset vielä lahjasta niin teille kuin pukillekin. Ja olipa kivaa, kun sain ratsastaa ihanalla korvia lepsuttavalla Sóntulla! :) Ei se heppakuume sillä tosin asettunut, vaan iski entistä pahemmin. :-D (Asialle täytyy siis tehdä jotain!)

      Poista
  11. Voi miten ihania kuvia kaikista tallin tarinoita asukeista! Mua vähän huvitti Nupun myrtsi -ilme, Rufuksen mielestä Nupulle pitäisi syöttää pelkkää priimaa hopealautasilta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu on kyllä löytänyt rinnalleen niin oikeanlaisen kissanuorukaisen kuin vain voi toivoa - sellaisen, joka tekee Nupun arjesta kuninkaallisen hopealautasineen ja priima-aterioineen. :-D Ja mä kun luulin lelliväni mokomaa hienohelmaa, kun sai syödä kielletyllä paikalla. :)

      Poista
  12. Vau, mikä eläinjoulu! Vili-vuohella on varsin ovela tapa kurkistaa taakseen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläinjoulut ja kaikki muut eläinpäivät ovat ihan parhaita! :) Ollapa yhtä notkea kuin Vili!

      Poista