lauantai 23. tammikuuta 2016

Rits, räts, sähköjänikset!

Tammikuu voisi olla nimeltään mölykuu: pakkanen paukkuu, lumiaurat kolisevat, toppahousut hiiskuttavat ja lämmitin hurisee. Uusin tulokas talviseen kakofoniaan on zäppäily, joka vetää ärsyttävyydessään vertoja jopa kesäkuiselle hyttysen ininälle. Sähkövirrat kimpoilevat sinne tänne holtittomasti ja nipistelevät jopa kilttejä pikku kisuja.

Juju on pahoittanut monesti mielensä, kun emon suukot 
ovat olleet pahantuulisia pallosalamoita.

Olen joutunut pyytämään kissoilta monta kertaa anteeksi, kun sylini on muistuttanut sähkötuolia ja silitykseni ammeeseen pudotettua fööniä. Ihan kaikkea syyllisyyttä en suostu silti harteillani kantamaan, sillä molemmat katit ovat mönkineet säännöllisesti päiväpeiton alla keräilemässä turkkiinsa staattista sähköä, jolla emon voisi grillata hetkessä mureaksi kuin nyhtöpossun.


 
Hei, mulla on idis, Juju: mitä jos halitaan jokin toinen kerta?


Nupun mielestä sähkösäässä surullisinta on se, että emoparan tukka näyttää ihan reppanalta. Fleecevuorattu tumppupipo saa letin liiskautumaan päätä myöten, mutta sieltä täältä leijuu silti kipinöiviä haivenia taivasta kohden. Ei näytä hyvältä - eikä muuten tunnukaan.

Vähän samalta Nupusta varmasti tuntuisi, jos korvat olisivat miten sattuu lätässä.


Vaikka Nuppu ei joudu käyttämään fleece-pipoa, huopikkaita tai toppahaalareita, sekään ei ole säästynyt pakon sanelemilta tyylimokilta:

 
Hienon leidin hännän ei kuuluisi näyttää räjähtäneeltä pulloharjalta!

Hännän lisäksi sähköllä varautuneita hippusia on ajautunut muuallekin räggärien elimistöön. Luulen, että miinus- ja plusmerkkiset elektronit järjestävät hilpeitä tärskyjä niiden verenkierrossa, sillä sen verran vauhtia ja vaarallisia rätinöitä on kaksiossamme nähty:

 
Auts! Poppaa, poppaa!


Pienet tällit eivät Jujua silti haittaa, kun tanssitaan YMCA:tä.

Turkki ritisee kuin suihkarin moottorit! Ehkä tämäkin
karvalla vuorattu ilmalaiva sinkoutuu avaruuteen asti!

Äshhh! Fysiikan lait tyrkkäsivät zeppeliinin kiertoradalta takaisin kiitoradalle.

On mielenkiintoista nähdä, alkavatko Hupsuttamon sähkökäyrät kääntyä pakkasten pudotessa laskuun. Toistaiseksi saamme silti nauttia energiavirtauksista ja piristävistä pikku poksahduksista.


Tässä vauhtiaan esittelevät Kellog's-kissat Snap ja Crackle. Mutta missä on Pop?

30 kommenttia:

 1. Hihhihhihhihhiiiiiiih...! Täällä on myös näkynyt tähtiä, varsinkin silloin kun ylläni on paksu ja pehmoinen aamutakki. Peppi ei edes tule syliin vaan peruuttaa sahalaitaselkineen heti pois.

  Me ollaan sen verran rentoja, että ei sähköjäniksistä käydä, mutta pari sähkökissaa on kuullut sopimuksen uusimisen olevan ajankohtaista. Nyt meillä on kotivoimala...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sahalaitaselkä taitaa olla kauden trendi! :-) Fiksu ajatus peruuttaa kipinöivän aamutakin tieltä. Toivottavasti rento meno jatkuu kotivoimalasta huolimatta! :-D

   Poista
 2. Pöpönkin turkki on ollut välillä ihan räjähtäneen näköinen, kun on niin sähköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla, että leijuturkkisia kissaeläimiä seikkailee muuallakin. :)

   Poista
 3. Naureskelin itsekseni kun lueskelin tätä :'D mutta niin on sähköinen tuo Nuuttikin, aina käy vuorotellen sitä sääliks ja sitten taas tuntuu ärsytys kun se viilettää sähköpallona ympäriinsä ja ohimennen rätsäyttää pusut tai häntähuiskasut naamalle. Ja ulkonäöltään välillä aika hurja tuo turkki, joko aivan pystyssä tai sitten sliipattuna ihoon kiinni syvien raitojen koristamana. Tosi kiva tuo pakkanen..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että nauratti! :-D Nuuttikin kuulostaa melkoiselta pallosalamalta. Vähän nipsaisevia ne sähkösuukot ja hännänheilaukset ovat, mutta ajatus on tärkein. Toivotaan, että vähitellen kissat saavat taas turkkinsa kuosiin - eli ei liian lättään mutta ei ihan niin pöyhölleenkään.

   Poista
 4. Hyvä ettei meillä ole ainoita sähkökissoja. Ihan mahdotonta rapsuttaa noita kun kauhea rätinä vain kuuluu, ei näytä kisutkaan nauttivan rapsuttelusta kun sähköiskuja satelee... Tulisipa kesä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahemmat rätinät on nyt kuin uutenavuotena! Kieltämättä mekin jo haaveillaan kesästä ja ihanista suukoista ilman zäppäilyä! :) (Mutta tällaisen talven jälkeen kevät tuntuukin sitten taas poikkeuksellisen ihanalta!)

   Poista
 5. Vähäsähköistä tulevaa aikaa teille! Sähköä on ollut ilmassa täälläkin, mutta ei sentään aivan niin paljon, että se vaaratilanteita olisi aiheuttanut. Mielipahaa toisinaan kyllä, mutta aika vähän sitäkään sentään. Ulkomuodoltaan räjähtänein on ollut ihminen. Naisihminen nimenomaan, jolla on pipon kanssa samanlainen ongelma kuin Hupsuttamon emännällä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että voltit hiukan vähenisivät. Hiukan saatoin värittää taas tekstiä, eli kyllä täällä ritinöiden kanssa silti yleensä toimeen tullaan. Lohdullista, että siellä on pipolättäleijailukohtalotoveri! :-D Ehkä tämä hiusleijutus onkin nyt muotia!

   Poista
 6. Samaa sähköä on riittänyt meillekin, varsinkin Gebsu on kuin rätti ulkonäöltään. Mä en voi kestää pipoja, joten kuljen paljainpäin, mutta huomio yleensä autolla ja kovilla pakkasilla vain pieniä siirtymiä. Ulkoileen kun oikein lähden, on joku veltto myssykkä päähän riipastava. Ja sitten se onkin sähköilyä loppupäivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi meitä sähkön murjomia kisuja ja kissaemoja! :-D Mulle ei riitä edes pipo, vaan vedän sen päälle vielä toppatakin hupun, joten tuplasähköistän samalla itseni. Ehkä työpaikan kokolattiamattokaan ei helpota tilannetta. Mutta ehkä tämä taas tästä, eikä kesällä enää ehkä edes muista, että tällainenkin kriisi joskus oli. :)

   Poista
 7. Auts outs melkein tuli tietsikkaa pitkin tänne asti teidän sähköisyys! Teillä on kyllä aina niin mainiot jutut :)
  Nupun pulloharjahäntä on täysi vastakohta Alfredin hännälle, joka on mennyt sähköisyydestä ihan littaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :))) Toivottavasti sähkövirtaukset eivät sentään iskeneet näppiksestä! Voi Alfredin luihuhäntää! :) Nupun pitäisi paljastaa pörröhäntyytensä salaisuus seuraavassa postauksessa!

   Poista
 8. No kyllä, joka kohtaan! Kisuja täytyy koskettaa tosi varovasti, ja peiliin ei pysty enää ees kattomaan. Mutta ehkä lempeämpi sää korjaa pari juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli tosiaan jo ihan eri ilmastonala - mutta en katsonut vielä peiliin! :-D Ehkä jo huomenna!

   Poista
 9. Kivan oloinen blogi, liityin lukijaksikin. Käy kurkkaamassa munki blogi jos kiinnostaa, vielä on vähän kesken eräinen. http://parikarvakorvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piristävästä kommentista! :) Ja tervetuloa Nupun ja Jujun touhuja seuraamaan. Virpi ja Dingo ovat tosi söpöjä - terveiset ja rapsutukset heille - ilman sähközäppäyksiä tietenkin! :)

   Poista
 10. Niin tuttua täälläkin! Sofin varsinkin on aika sähköjnäis lättänine häntineen ja turkki viiruisena. Olgan turkki on niin jämäkkä, että se on nätti, mutta tosi sähköinen myös. Omasta päästä puhumattakaan! Onneksi tänään oli jo lämpöisempää ja parempaan suuntaan on menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi näitä meidän sähköpupuja! <3 Toivottavasti lättänyydet ja superpöyhöt laantuvat pian ja päästään rapsuttelemaan ja pusittamaan kissamussuja ilman ritinää ja rätinää!

   Poista
 11. Mutta missä emon kissapipo? Minäkin saan sähkäreitä. Pahin on kun nenän päässä tärähtää kun annan hyvillä mielin pusua.. Mutta tuollaisia värillisiä sähäreitä en ole nähnyt - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissapipot (niitähän on nyt kaksi! :-D) ovat olleet talviunilla komerossa kovimpien pakkasten ajan. Yhtenä aamuna päähän meinasi valikoitua nallekorvaturrikkapipo, mutta mun kantti ei kestänytkään laittaa sitä. =) Voi Pepsi - ihan epistä nuo nenutäräykset! Onneksi teillä ei ole ollut värillisiä sähkäreitä. Ne taitavat olla kaikista zäppäävimpiä!

   Poista
 12. Ihania kuvia! :) Tuo sähköisyys on niin tuttua. Pojat katsovat minua aina hyvin paheksuen, kun paijauksen sijaan isken niitä sähköiskuilla. Paavon turkki näyttää varsinkin ihan hirveältä sen sähköisyyden takia. Nyt onneksi pakkanen laski, eikä säkäreitä enää tule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täälläkin on ollut jo helpompaa räpsyjen suhteen. Ihan ymmärrettävää, jos tulee sähkäreistä vähän paheksuntaa (vaikka tarkoitusperät hyviä ovatkin)! :)

   Poista
 13. Voi mikä pulloharjahäntä! :D Meilläkin ollaan ihan pirun sähköisiä taas. Musta kyllä tuntuu että olen itse se pahin sähköistäjä, mä saan (kissoihin koskemattakin) sähköiskuja mm. hanasta valuvasta vedestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hännässä on tosiaan ollut volyymia! :-D Äh, onpa sähäkkää menoa teilläkin. Aika häijyä, että vesihanatkin ovat juonessa mukana. Onneksi nyt on lauhempaa, niin ei ihan käristytä.

   Poista
 14. Cocon turkki ei onneksi ole näyttänyt mitenkään hirveältä vaikka pakkasia on ollut, mutta Ruffe.. Ruffe näyttää taas niin raihnaiselle kun sen turkki sojottaa joko pystyyn tai sitten se on sliipattuna ihoon. Näyttää siltä, kun sen turkkia ei olisi hoidettu koskaan ja että siinä olisi sikana takkuja :D Ja se häntä.. puoliksi puff ja puoliks sliips ja kun koskee niin rätisee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cocon pitäisi antaa Ruffelle turkinhoitovinkkejä, ettei tarvitsisi olla puff/sliips-kuosissa. :-D Tai ehkä tämä nollakeli alkaa vähän auttaa niin, että Ruffiskin on kohta taas ihanan siloturkkinen ja valmis pörhistelemään Nuppusen edessä. <3

   Poista
 15. :D Onpa sähköisiä kissoja. Nupun häntä näyttää kyllä siltä, että karvaa vedetään vähän joka suunnasta. Meillä on näkynyt ainoastaan littanahäntiä viime viikkoina, joten näihin verrattuna Nupun pulloharja näyttää oikeastaan aika hienolta rock-henkiseltä valinnalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Nuppu onkin kaivannut vähän rockia muuten niin lutuiseen ja luppanaan olemukseensa! :-D Toivottavasti Roope ja Ilmokin alkavat taas antilittautua. ;)

   Poista