lauantai 5. syyskuuta 2015

Katsahdus peiliin

Olen viettänyt syyskuun alkupäiviä suu surkeassa mutrussa, sillä ihanat pyöräilysäät muuttuivat vesisateiksi, töissä hurautettiin käyntiin mega-YT:t ja hengitysteihini pesiytyi inha syysflunssa. Oikeasta hädästä ei silti ole tietoakaan, joten päätin katsoa peiliin ja todeta, että murjotus on noloa ja tyhmää. Minullahan on kuitenkin oma, turvallinen koti, jossa asustavat juuri ne tyypit, joiden kanssa haluan elämäni jakaa. Se oli Nupun ja Jujun mielestä fiksu havainto, joten nekin halusivat katsoa peiliin.
 
No niin, Juidepuide. Minkälainen könsikäs sieltä vaatekaapin ovesta oikein heijastuu?

Juju oli oikein tyytyväinen näkemäänsä. Se kuvaili minulle, että peilistä kurkistaa komea bordercollie, jolla on jämerät jalat, virtaviivainen runko ja suuri nuuskutuskuono.

 
Miten kummassa emo sitten näkee Juitsin pienenä
kissanpentuna, jolle ei ole koskaan annettu ruokaa?

Ja kuinka on mahdollista, että iskälle Juju on pikku tuholaistoukka,
joka rouskuttelee chilien lehdet reikiä täyteen?

Nuppukin kiiruhti katsomaan taikakuvastimeen ja näki siellä hurjiin loikkiin ampaisevan pomppupedon. Hörähdin nauruun, sillä kuvailu meni mielestäni hitusen metsään, mutta ei – Nuppu olikin ihan oikeassa:
 
Haijaa! Varokaa hiiret ja männynkävyt! Täältä tulee ninjasoturi Nuppu!

Toisaalta samasta karatekissasta on nähty myös muunlaisia heijastuksia:

 
Iskän silmissä Nuppu on pieni, söpösti inisevä lastumaakari.

Emo taas näkee Nupussa suloisen pehmokaunottaren, joka leijuu pilvien päällä kuin pieni pumpulista pyöritelty hattaraenkeli:
 
Kun katson hempeää Nuppu-nöpöläistä, kuulen korvissani harpun sulosäveliä.

Ilman tätä uskollista hoivaajaa sairasteluni olisi tuntunut tuhat kertaa pahemmalta.

Kyseinen pikku enkeli jopa nuoli flunssan riuduttamaa jalkapohjaani. Ei siis ihme,
että näen sen pään päällä yhä pienen mutta sitäkin kirkkaamman sädekehän!

Kanafarmareiden silmin Nuppu sen sijaan on tuottelias pieni Klaara Kotko.

Mutta kenen katse kertoo totuuden? Yleensä mielipidettä kannattaa kysyä joltakulta mahdollisimman tarkkanäköiseltä, joka aistii kokonaistilanteen hieman kauempaa. Meidän tapauksessamme se oli 4-vuotias kummityttöni, joka oli taiteillut näkemyksensä syntymäpäiväkorttiini:
 
Kuvassa minä ulkoilutan Nuppua sillä välin, kun mieheni tiskaa ja tekee ruokaa keittiössä.

Piirustus on hieno paitsi teknisesti myös siksi, että se kertoo hyvin todellisen kuvan elämästä Hupsuttamossa. Mieheni hoitaa usein tylsän mutta tarpeellisen ruoanlaittopuolen, kun minä vain paijailen kissoja ja haahuilen tekemässä kaikkea mukavampaa. Nuppu näyttää kuvassa pehmoiselta ja leikkisältä perhekissalta, jollainen se ehdottomasti onkin. Mutta entäpä sitten Juju? Sitä ei kuvasta löydy, vaikka se kuulemma onkin mukana. Se saattaa olla keittiössä kalkkunapihvejä kerjäämässä, mutta kukapa tietää! Tilanne onkin usein juuri kuvatunlainen, kun meillä käy lapsivieraita. Niin rohkea ja vanttera kuin bordercolliemme onkin, se luikkii yleensä ovikellon soidessa sängyn alle piiloon...
 
No tuossahan se Ujo Piimä nyt sitten nököttää!
Ihan hiljaa mökin alla tietenkin...

20 kommenttia:

  1. Hieno kortti! Lintukin vielä!

    Pikaista paranemista flunssasta, onnea YT-asioissa ja pyöräilysäiden palautumisessa (tosin pyöräillä voi kyllä sateellakin, vaikka sadevaatteisiin tälläytyminen onkin erinomaisen tylsää). Yleisesti siis toivotaan kaiken kurjuuden poistuvan Hupsuttamosta! Onneksi on nuo pörröiset ja supersuloiset hoitajat sinulla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja sanopa muuta – paremmassa hoivassa ei voisi ollakaan! ♥ Pyöräillähän voisi tosiaan säässä kuin säässä, mutta ajatus siitä, että työpaikalla pitäisi ensin raahautua suihkuun, meikata uudestaan yms. ei houkuta ollenkaan. Eivätkä kylmät syystuulet. Mieluummin vaikka kävelen töihin kuin pyöräilen. Ainakin nyt sen aikaa, kun se työ siellä vielä on. Toivottavasti on myös myöhemmin rumban jälkeen.

      Poista
  2. Paljon PALJON on rakkautta ja hinajaa tässä postauksessa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että se välittyi! ♥ Hinajaa onkin valunut valtavasti erityisesti Nupun suunnalta. Se varmaan haluaa nyt pitää musta huolta, kun mä olen pitänyt siitä huolta. Äskenkin sain hurjasti kehräystä ja suukkoja ihan muuten vain ilman sen suurempaa syytä. :)

      Poista
  3. Ihana rakkaudentäyteinen postaus oli tämä! <3 Hymy huulilla luin, vaikka hetkisen oon vasta seurannut blogia. :)
    Täällä kans täti, joka leikkii kissojen kanssa, kun mies tekee ruokaa ja tiskaa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta viestistä!♥ Kiva kun olet lukijana ja tulit kommentoimaan! :) Ja et arvaakaan, miten lohduttaa kuulla, etten ole ainoa laatuani. Vähän nimittäin ehdin jo katua, että menin tunnustamaan epäkotitaloudellisen puoleni... :-D

      Poista
    2. ♥ Ihana postaus! Ja toi toisen kuva tassu on ihan ihqu ♥

      Poista
    3. Kiitos! ♥ Ja hätätassu on tosiaan ihan hurjan liikkis. ;o)

      Poista
  4. Pikaista paranemista ja täälläkin on miehen puolella YT-juttuja, inhottavaa :( Onneksi Nuppu ja Juju piristää päivää kuin päivää olemalla vaan syötävän suloisia söpöjä ♥ Ja piirrustus on hauska hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt alkaa taas ilma kulkea nenän kautta eikä tarvitse hengitellä koko ajan typerän näköisesti suu auki. :-) YT:t on inhottavia, mutta näin kolmannella kerralla alkaa olla jo aika turtunut. Kaikki skenaariot on mietitty jo edellisillä kerroilla läpi, joten ei tartte käyttää niihin energiaa. Mutta tokihan tuo on möykkynä alitajunnassa. Tsempit myös miehellesi!

      Kissoista on kyllä niin hurjasti iloa silloin, kun ne ovat terveinä eikä tarvitse olla huolissaan. Meillä on ollut kolmistaan taas ihana kissaviikonloppu, kun mies oli reissussa. :) Toisin kuin tuossa hauskassa piirustuksessa olen tiskannut ja siivonnut oikein ripeästi. :-D

      Poista
  5. Joskus ne ikävät asiat vaan kasaantuu...mutta teidän huushollissa on niin hyvä asenne ! Tottahan se on että se koti ja perhe on se tärkein :) Nyt vaan kellistät flunssan kisut kainalossa lepäillen ja tietty se isäntäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, omalla asenteella pääsee pitkälle, ja kissat auttavat pitämään sitä yllä. :) Nuppu on onneksi sellainen luppana, jonka voi hakea milloin tahansa kainaloon tunnelmankohottajaksi. Se vain tykkää ja kehrää! Jujukin on ollut nyt tosi halivalla tuulella, ja sainhan mä sen miehenkin vihdoin reissusta kotiin. Jei! :)

      Poista
  6. Nyt käy kyllä kateeksi! Nimittäin se, että chilejä vain nakerretaan. Voiko Pepin lähettää teille oppiin? Se natusti lahjaksi saamani taimen juurta myöten poikki; mahtoi olla erityisen mehevä lajike. Ja kun ensimmäisenä yhteisenä kesänämme erehdyin kokeilemaan muutamaa tomaatintainta parvekkeella, ei minun tarvinnut varkaita napsia ollenkaan.

    Toivottavasti työ säilyy. Joka tapauksessa voit aina ryhtyä kokopäiväiseksi bloggariksi. Kissa-, elokuva-, kirjoittamis-, kieli-, ratsastus- jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei Peppiä! :-D Muuten neitonen saisi tulla Jujulle oppiin, mutta kun Juitsi on sellainen ujo poitsu, niin pelkään, että siinä kävisi niin, että Peppi vain neuvoisi sille, miten taimet nakerretaan juuresta katki! Joten ehkä kokeillaan jotain kirjekurssia ensin!

      Kiitos työn puolesta peukutuksesta ja luottamuksesta bloggaukseen! :)) Jos mut vapautetaan arjen ikeestä, niin näppis alkaa varmasti laulaa entistä kovempaa. Kaikessa on aina puolensa ja puolensa, mutta toki mielelläni päivätyön pitäisin, jotta kattuleille riittää lastuja kuppiin. 8-)

      Poista
  7. Ihania juttuja kirjoitat! Ja Tapsakin ihastui erään pörröisen neitosen safiirisilmiin kun näytin tätä blogia hänelle äsken. :) Hyvää syksyä koko Hupsuttamolle Mikkelistä! PL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset viestistä! :) Onpa kiva saada terkkuja, ja hellyttävää, että Nuppu hurmasi Tapsankin! :-) Melkoinen maailmansulostuttaja tuo kissaneiti kyllä on. <3 Mukavia syyspäiviä koko teidänkin porukalle!

      Poista
  8. Sulla on tosi suloiset kissat! :3 Onko ne kaikki rotukissoja? Liityin lukijaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja tervetuloa seuraamme! :)) Nuppu ja Juju ovat molemmat puhdasrotuisia ragdolleja, vaikka ne eivät näyttelyihin värivirheidensä takia kelpaakaan. Mutta minusta ne ovat tietenkin maailman kauneimpia söpöläisiä juuri tuollaisina.

      Poista