torstai 9. lokakuuta 2014

Varokaa kissageistia!

Vain muutama viikko sitten riemuitsin uudesta päähineestäni, joka sai Nupulta täystyrmäyksen. Se oli musta, pehmoinen, korvakas ja kaikin puolin suloinen. Ihan vain muistin virkistykseksi, tältä se näytti:

Herkimmät lukijat voivat varmasti aistia
Nupusta hohkaavan paheksunnan.

Olin onnellinen niinä tuulisina syyspäivinä, kun kissapipo kehräsi pähkinän kokoisen pääni ympärillä. Kukapa olisi arvannut, että iloni lakastui kuin lokakuinen lehti, joka leijaili toiveikkaana raikkaan syysilman halki mutta lässähtikin sitten kuvottavaan mutaliejuun. Vähemmän proosallisesti ilmaistuna tilanne on siis se, ettei pipoa ole nähty yli viikoon. Olen tutkinut takkien hihat, kääntänyt jumppakassit nurin, tonkinut pyykkikorin, tyhjentänyt naulakon, kurkkinut joka paikkaan, jopa sohvan alle, mutta turhaan. Piponi on tassutellut niin hyvään piiloon, etten kykene sitä jäljittämään. Vai onko joku pihi, paleleva rosmo pöllinyt 4,95 euroa maksaneen aarteeni?

Pikku Brutukseniko? Äh, ei sentään.
Yllätin Jujun vain tiputtelemasta tavaroita.

Epäiltyjen listalla oli kaksi yli muiden. Tietty Nuppu mutta myös mieheni, joka ei ole aina lämmennyt hattumuodilleni. Miehen kunniaksi on tosin sanottava, että hän osasi nokkelasti ehdottaa, että koluaisin työpisteeni läpikotaisin ja tutkisin myös liikuntatilojen kaapit ja löytötavaralaatikon (joka on minulta vielä kateissa). Aloin juuri sopeutua ajatukseen omasta hajamielisyydestäni, kun varas iski uudestaan! Tänään kohteena oli Jujun naksutin, joka on haihtunut kuin tuhka tuuleen. Mieheni ei koskaan kähveltäisi Jujun rakkainta harrastevälinettä, ja keittiön yläkaappi on Nupulle kuin Mount Everest, joten sekin vapautuu syytöksistä. Pelottavaa kyllä, asunnossamme taitaa hääriä kissageist, joka on poltergeistin kissoihin erikoistunut serkku.

Älkää peljästykö, vaikka otus näyttää hurjalta! Se kykenee tuskin pahempaan kuin
piilottamaan epämuodikkaita kissa-asusteita ja yliaktiivisten bordercollieiden leluja.

Päätimme  kuitenkin Jujun ja Nupun kanssa näyttää kissageistille pitkää nenää ja vipattavia viiksiä, sillä meitä ei niin vain nujerreta. Kun ykkösnaksuttimemme häviää, kaivamme salamana tilalle kakkosnaksuttimen:

Aloitimme treenit ”palloantennin” kanssa ylimielisinä. Tokihan Juju nyt osaa töpätä sitä nenulla.
Vai osaako sittenkään? Solttupojalle tulikin kullanarvoinen kertausharjoitus.

PIM! Olet hypnotisoitu. Vai tekeekö Sininen haltijatar Jujusta Oikean Pojan?

Kun yksi lelu viedään, tilalle saa joskus uuden, esim. radio-ohjattavan Nupun.
Sellaisen olenkin aina halunnut!

Niin hauskaa kuin meillä kosketuskeppinaksuttimen kanssa olikin, esitän kissageistille yhden kauniin pyynnön: ”Okei, pidä se nätti kissapipo, mutta pliide, tuo takaisin Jujun naksutin, koska sen avulla saadaan treenattua lisää tämänkaltaisia tähtitemppuja”:

Tässä Juju pujottelee Heja Sverige -keppejä:



Seuraavaksi suihkittiin emon askelten välissä. Sivussa Nuppu protestoi tylsyyttään uudenlaisella tassunpäällisnuolulla:



Ja loppuun vielä todistusaineisto, että Juju osaa yhä myös nenutempun:



Rakkaat lukijat, muistakaahan pitää kissoistanne, kissatavaroistanne ja erityisesti kissapipoistanne hyvää huolta näinä kissageisteille altistavina syksyisinä iltoina!

18 kommenttia:

  1. Jospa pipo ilmaantuu vielä jostain täynnä nallekarkkeja! Joka tapauksessa toivomme pikaista uutta aurinkoaikaa.

    Etsintäpartio Peppi tarjoutui hätiin. Se löytää laserpistekapistuksen mistä vain, eivätkä pipot voi olla mikään ongelma. Naksuttimen suhteen se oli vähän epävarma. Sanoiko joku "raksu"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vieläkään kadonneita kavereita löytynyt, joten tervetuloa Peppi! :) Raksuja kyllä heruu palkinnoksi. Täytyy varmaan treenata Juju etsimään kadonneita tavaroita, mutta mites koulutat ilman kunnon naksutinta? :-o

      Poista
  2. Minne ihmeeseen pipo on voinut kadota, itsekki aina hävitän kaikkea ja kaikista kummallisin oli kyllä yksi reppu joka vain hävisi jonnekkin, sitä on monesti ihmetelty... Toivottavasti kissapipo ja naksutin löytyy, yleensä ne löytyykin aivan nenän edestä, toivotaan nyt että kävisi niin! Juju on kyllä niiin hieno poika kun osaa tommosia hienoja temppuja! Nuppukin niin söpönä kun makaa vaan tiellä lattialla, menossa mukana.. Heh! Hienosti olet kouluttanut ;--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! =) Lohdullista, että kissageist väijyy muitakin kuin meitä. Kerron sitten, jos laumasta eksyneet lampaat saadaan paimennettua kotiin. *huoh* Etsiminen on viheliäistä. Juju on kyllä melkoinen tempputaituri ja aina valmis oppimaan uutta, kunhan emo vain ehtisi opettaa eikä nyököttäisi koneella. (Olen harkinnut pientä vieroituskuuria tietokoneista. Tänään saan tarkistaa blogin ja Facen vain pari kertaa...) Nupun pitää päästä aina tielle, kun jotain tapahtuu. <3 Mutta vähän mua kiukutti, kun myöhemmin tajusin, että sehän tekee juuri sitä kiellettyä juttua molemmilla videoilla, eli lipoo tassujaan. Tapa, josta pitäisi päästä eroon. Se liittyy selvästi hetkiin, jolloin sillä on mielestään tylsää tai maailma ei keskity Nupun ihasteluun. No, niin kauan kuin nuolee tassuja päältä, niin tilanne on ok.

      Poista
  3. Pepsi: Noita kävelytemppuja minäkin haluan oppia tekemään seuraavaksi. Jujukin tekee noin hienosti!
    Max: Minäpä pudotin naksuttimen kerran liesituulettimen päältä leivänpaahtimeen ja kun emäntä paahtoi leipää.. se sai lisäaromeja! Oletko siis katsonut leivänpaahtimesta?
    Emäntä: Voi ei, se ihanan pipo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Max! 8-) Leivänpaahdin on vielä tsekkaamatta. Paahdoin tosin eilen leipää, joten on mahdollista, että vedin naksuttimen ja niin, sen ihanan pipon kitusiini margariinin kera... :-(
      Toivottavasti Pepsikin saa alkaa pian treenata slalomia. Rinnekausi alkaa pikemmin kuin uskottekaan!

      Poista
  4. Toivottavasti kadonneen pipon arvoitus selviää, hienohan se on niin voi olla että joku trendikäs rosmo se napannut.
    Todella hienoja nuo pujottelutemput ! Nuppu on myös aivan ihana ja niin hellyyttävän välinpitämätön teidän tempuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, jos jossain näkyy äärettömän tyylikäs ja pienipäinen rosmo, niin voisiko Nero mennä vähän kovistelemaan? :) Ihan vain sen verran, että saadaan se trendikkyyden huipentuma takaisin.
      Juju kiittää kehuista! Se on kyllä oikeasti taitava pikku rontti. Ja Nuppu on aina Nuppu. Ei sille voi kuin nauraa ja antaa kasan suukkoja. <3

      Poista
  5. Hienoja temppuja! Mekin halutaan. Mamma on jo tilannut naksuttimen, toivottavasti myös herrrrkkuraksuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naxut ja raxut ovat parhaita, ja toimivat hyvin yhdessä! :) Kiva, että tekin pääsette treenailemaan! Jäämme odottamaan naksuraksupostauksia!

      Poista
  6. Voihan mokomaa kissageistiä kun on varastanut (luultavasti ainakin...) sun hienon pipon ja Jujun naksuttimen! Misu katsoo silmät pyöreinä, miten taitavsti Juju osaa pujotella niin keppien kuin emon askelten välissä. Hieno Juju! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olisi kyllä tosi noloa, jos kävisi ilmi, että olenkin itse hukannut pipon ja naksuttimen. Siinä tapauksessa kissageist saisi olla oikeutetusti äkeä ja piilottaa vaikka sen mun pupupipon... :o) Juju on riemuissaan Misun ihmetyksestä ja odottaa, millaisia temppuja Misu seuraavaksi esittää. Se rahiralli oli kyllä hauskan näköistä puuhaa! :-D

      Poista
  7. Meillä on hengaillut polterguust, taitaa olla sukua tolle kissagaistille! Ja aina kissoja epäillään...aina.

    Vaan teidän leffat oli tosi vaikuttavia , Jujuhan on ihan oikea sirkuskissa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisia sitä on liikkeellä kissaparkojen päänmenoksi! (Ja kissaemojen piponmenoksi!) Juju täällä paistattelee sirkuskehuissa ja odottaa jo ensimmäistä leffa-Oscariaan. :)

      Poista
  8. Ehkä tämä olisi hyvä toinen osa ehdottamaani 24-osaiseen kirjasarjaan? "Mallikaksoset ja kadonneen pipon arvoitus". - Oletko katsonut jo pyykkikoneen/pakastimen takaa, patterien välistä, sohvan pehmusteista? Kaunosielu-Nuppu on saattanut sievässä kissanpäässään miettiä, että nyt on hatun poistuttava hänen näkyvistään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän elämästähän alkaa nyt ihan väkisin muodostua ihan oikea kirjasarja! :-D Kiitos myös uusista etsintäkohdevinkeistä. Ei ole pipoa nimittäin löytynyt vieläkään. Jujun naksutin tosin paikallistettiin eilen väärältä hyllyltä ruokapöniköiden takaa. Ehkä kissageist ei sittenkään ole ihan niin velmu ja nokkela kuin kuvittelee olevansa... Kyllä me se pipokin vielä jostain esiin pengotaan!

      Poista
  9. Tuo kissageist näyttää tosi hurjalta! Ehkä söpö pipa vaikutti pahalta vastustajalta, joka piti nopeasti eliminoida?
    Ja sirkuskissa, teillähän on taitavia kissoja, vähän joka saralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta muuten sekin, ettei tänne talouteen ehkä haluttu enää kolmatta karvakerää, jonka kanssa Nupun ja Jujun pitäisi jakaa niin veski kuin ruokakuppikin. Olisi pitänyt ostaa pipo, joka ei näyttäisi ihan yhtä paljon oikealta kissalta. *huoh* Mutta jälkiviisaus ei valitettavasti auta, vaan pipo sinnittelee piilossaan. Onneksi Jujun naksutin sentään löytyi, niin voidaan jatkaa sirkuskouluilua. :)

      Poista