torstai 30. lokakuuta 2014

Hupsujen hurja halloween-pläjäys

Hupsuttamossa ollaan jännityksestä pinkeinä, sillä elämme vuoden ehdottomasti haamumaisinta aikaa. Kummia on tapahtunut asunnossamme pitkin syksyä. Milloin on kadonnut pipo, milloin naksutin. Toisinaan jopa Nuppu-niminen kissaneiti on ollut kateissa mutta löytynyt aina joko sohvan, nojatuolin tai sängyn alta. En ole varma omasta suhtautumisestani yliluonnollisiin voimiin, mutta kultamussukkani päättivät halloweenin kunniaksi kutsua koolle omituisten otusten kerhon, joka selvittäisi perinpohjaisesti, onko kissageistia olemassa vai ei.


En saanut itse kutsua kokoukseen, mutta paikalla olleet kertoivat, että Juju oli pitänyt lähes hurmoksellisen puheen muinaiskantonin kielellä. Lopuksi puheen ydin sentään tulkattiin selvälle sarjiskielelle:Spiritismilaudalle oli väsätty ystävällinen viesti kissageistille, mutta Nuppu viis veisasi ouijasta. Sen oli päästävä äkkiä keskelle lautaa kysymystään esittämään.Kuuluiko ritinää tai rätinää? Lensikö kissageist käkättäen paikalle resuisella luudallaan?


Juju on kuitenkin intuitiivinen kissa ja tunsi movemberia varten suituissa viiksissään maagista värinää. Niinpä se lähti etsimään vieraaksi kutsuttua räyhähenkeä asuntomme synkimmistä sopista.Jujulla oli aavistus, missä pahikset (miksei siis myös kissageist) polttavat tupakkaa...


Pettymys oli suuri, kun pesutiloissa ei havaittu mitään tavallisuudesta poikkeavaa.


Juju ei halunnut antaa periksi, vaan pyysi Nuppua liittymään etsintöihin. Katit vaihtoivat suuremmalle vaihteelle ja terästivät karvaisia korviaan:


Nuppu tiesi kertoa, että kyseinen ääni kuului sen masusta, jonne ei ole lastattu raksuja pitkään aikaan. Juju huokaisi pettymyksestä ja erkaantui korvat hörössä omille teilleen. Nuppu taas vaelsi makuuhuoneeseemme, joka oli muuttunut talven ihmemaaksi:


Nupun mielestä oli ok lopettaa hetkeksi yliluonnollisten voimien etsintä, sillä kuinka usein kissa pääsee nauttimaan lumituiskusta uusi, trendikäs kaulaliina yllään oman kodin lämmössä? Se kyhäsi matolle pienen lumiräggärin ja jatkoi sitten illanviettoa perinteisin menoin:


Juju väitti yliluonnollisen väreilyn voimistuneen. Siitä tuntui siltä kuin jokin vaanisi sitä. Nupusta ajatus oli niin hassu, että se heittäytyi laskemaan rempseästi leikkiä:
Ilta vaihtui yöksi, ja kissojen oli pakko luopua haaveistaan. Ne myönsivät, että emon puheet kissageistista saattoivat olla samalla tavalla legendoja kuin kertomukset ajoista, jolloin ragdollit vaelsivat villeinä laumoina Afrikan savanneilla. Mutta juuri silloin alkoi tapahtua, ja maahan muodostui kryptinen kuvio:Hupsuilla meinasi lirahtaa pisut yli hiekkiksen laidan, sillä kissageistilla oli karmivan harvat hampaat ja hurjan kumea kollimouru. Onneksi keskustelun aikana saatiin vastaus siihen suurimpaan mieltä kalvaneeseen mysteeriin:Kissageist peuhasi aikansa asunnossamme: tyhjensi Nupun ja Jujun ruokakupit, käytti niiden hiekkistä, raapi sohvaa ja kallistushalasi emoa, mutta sen jälkeen kuului ”pufff”, ja olento haihtui Feliwayna ilmaan. Jännittävää kyllä, jälkikäteen vierailijasta paljastui pehmeä puoli:Kukapa olisi osannut kuvitella, miten taitava sanankäyttäjä kissageist onkaan, sillä juuri samoin termein me hupsutkin halusimme toivottaa kaamean kivaa halloweenia teille blogimme ihanille lukijoille!

16 kommenttia:

 1. Nyt oli kyllä niin kammottavan hauskaa luettavaa, että tämän avulla jaksaa nyt pimeän ajan taas vähän paremmin! :D Kammottavan mukavaa halloweenia vaan teillekkin, ja toivottavasti pipo löytyi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-D Ja hauska kuulla, että nallukoiden haamuseikkailu auttoi kaamokseen! Ei sitä pipoa ole tosiaan löytynyt... Kävin jopa hiekkiksen tarkasti läpi kissageistin vierailun jälkeen, mutta ihan turhaan. Peruspötkylöitä sielläkin vain oli. *huoh* Vanha pipo onneksi suojaa korvia jotenkuten.

   Poista
 2. Jestas, tänään saattaa jäädä yöunet vähiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, toivottavasti uni tarttui silmään viimeistään aamun sarastaessa. Tähän postaukseen olisi kannattanut lisätä jo otsikkoon, ettei se sovi herkimmille. :o)

   Poista
 3. Oi teitä sulokäpäliä, miten ahkerasti ja tunnollisesti metsästitte kissageistiä. (Mutta että se polttaisi tupakkaakin, hyihyi :-O, onpas kavala geist.)
  Paras olisi geistin kiikuttaa se pipo jo näkösälle, ei saa kissakodeissa liikaa rötöstellä. Nupulle ja Jujulle juhlarapsuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlarapsut välitettiin aamurallien yhteydessä. Taisi olla vähän liian jännää kissoillakin, kun kierrokset olivat katossa. Kissageistilla on tosiaan vähän pahat tavat, mutta onneksi vähän myös lempeyttäkin. Pipon suhteen luovutin, kun kuulin, mitä sille oli tapahtunut... :-/

   Poista
 4. Missä ihmeessä on pipo, kissageist taisi sen kyllä pistää poskeensa kun se ei ole vieläkään ilmaantunut näkösälle.. HMM. Tässähän tarvitsisi basil hiiri mestarietsivää joka varmasti löytäisi pipon jostain salapiilosta pienen kokonsa ansiosta. Pyytäkää seuraavalla kerralla hänet mukaan etsintöihin! En sitten tiedä menisikö pienten räggäreiden päät ihan pyörälle kun hiirulainen kävelisi heidän reviirillä.. Oli mukava postaus mukavilla kuplilla ja hyvää halloweeniä sinnekkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tarvitsemme Basil Hiirtä, uskollista tohtori Dawsonia ja tarkkakuonoista Toby-koiraa. Ehkä asialla onkin ollut ilkeä Ratigan-rotta, ja olemme ihan syyttä suotta syyllistäneet kissageistia. No, visiitti oli silti virkistävä! :-D Kiitos halloween-toivotuksista! Vietimme sitä jo etukäteen, sillä tänään *tättärää* lähden viimein ratsastusleirille! IIK! Jujusta ajatus ei ollut kiva, mutta lupasin, että se saa juhlia halloweenia tänään iskän ja Nöppösen kanssa, ja sunnuntaina emokin saapuu sitten jännine heppanuuskuinen. Pidä peukkua, että pysyn hummien selässä! :)

   Poista
  2. Huii! Olisipa parasta kanssa itsekkin mennä mutta ehkä vielä joku päivä ;--) Pidetään peukkuja eiköhän se hyvin mene, saattaa vain olla joka paikka kipeä huomenna :D Rufus ja Koksukin viettävät halloweeniä isin kanssa kun karkasin espooseen moikkaamaan ystäviä ja vanhempia, mutta eiköhän pojilla ole mukavaa siellä kolmistaan!

   Poista
  3. Ehkä tänä vuonna räggärien kuuluu viettää halloween isien kanssa. :) Vähän niin kuin isänpäiväjuhlat jo etukäteen. :-D Toivotaan, että heppailu sujuu mukavasti ja saan vain kilttejä ratsuja. Olen jo valmiiksi lihaskipuinen pilateksen ja tanssin jäljiltä, joten en edes halua ajatella, miten raihnainen olen huomenna ja koko ensi viikon ajan... Mutta toivottavasti on sen arvoista. :o) Mukavaa kissatonta viikonloppua!

   Poista
 5. HUI !!!! Aikamoiset Halloween etkot teillä !!! Säikähdin eniten tuota 5 hampaista örkkiä, ihan hurrrrja !
  Tykkäskö Nuppu luurankokäden rapsutuksesta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä olin itsekin kauhuissani, kun kehitin pimiössä filminauhat ja niille ilmestyi tuollaisia örkkejä, joita ei todellakaan näkynyt, kun kuvia räpsin. Onneksi otukset eivät intoutuneet riehumaan. Nuppu ei ymmärtänyt kysymystä luurankokädestä. Se muistaa, että keittiössä oli jostain syystä mukava köllötellä, mutta ei siellä mitään käsiä sen mielestä ollut. Mystistä! Etkot jäivät meillä nyt ainoiksi halloween-tsembaloiksi, ellei mieheni sitten innostu karkeloimaan kissojen kanssa vielä tänään. Itse suuntaan heppain pariin muutamaksi päiväksi! :)

   Poista
 6. Tätä lukiessa tuli niin hyvälle mielelle :) Oikein hauskaan Halloweenia sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onpa kiva kuulla, että tuli hyvä halloween-mieli!

   Poista
 7. Aivan ihana postaus! :) On teillä kyllä ollut siellä harvinaisen karmaiseva halloween. Hyvää (myöhästynyttä) halloweenia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-D Kieltämättä halloween lähti tänä vuonna lapasesta karmaisevaisuudellaan. :) Onneksi seuraavat juhlapyhät ovat vähän lällympiä.

   Poista