torstai 16. lokakuuta 2014

Huumaawaa wuuta

Nolla pollea omistavana heppatyttönä kaipaan usein kiitolaukkapätkien vapauden tunnetta: tuuli puhaltaa kasvoja vasten, korvissa vinkuu tuuli ja sydän on pakahtua innosta. Sama fiilis on varmasti tuttu myös Jujulle, joka on täysin hurahtanut uuteen harrastukseensa, wuu-juoksuun.

Juju ei niin välitä hummien juoksusta. Wuuta sen olla pitää.

Yllättävintä wuu-juoksussa on, ettei Juju tarvitse siinä jalkojaan, sillä urheiluvälineenä toimii ihmisjuhta. Vaikka Juju ei ole mikään sylikissa, wuu-juoksu alkaa niin, että kissapoju kaapataan syliin mahdollisimman hyvään asentoon: sen peppu on tuettu, nenu osoittaa menosuuntaan ja etutassut retkottavat rennosti alaspäin. Seuraavaksi ihmisjuhta spurttaa asunnon päästä päähän juoksuaskelin ja sanoo: ”Wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!”
Juju walmiina wuuhun.

Mitäs kuppaat? Än, yy, tee...
WUUUUUU!

Spurtin tulee päättyä aina eri paikkaan, johon on varattu jotakin eksoottista tutkittavaa:

Vaikka wuu-juoksun aikana on tulvinut paljon happea
sieraimiin, Juippi haistaa, että nämä kukat ovat feikkejä.

Jaahas, tästä lehdykästä löytyy vihdoin sitä luvattua eksotiikkaa:
tuoksahtaa talvea pakenevilta viherhiukkasilta.

Ahaa, täälläkö ne aamukahvipurut värjöttelevät?

Kun Juju on tutkinut riittävästi, se ei suinkaan venkoile pois sylistä vaan palaa rentoon asentoonsa. Se on merkki siitä, että matkan tulee jatkua entistäkin vauhdikkaampana. Jujusta wuu-juoksu on melkein yhtä hauskaa kuin agility. Sen ilmeet ja eleet kielivät tyytyväisyydestä, eikä se malta olla kehräämättä ja siristelemättä silmiään. Jos virittelisimme Jujun päähän pienen, pinkin rusetin, voisi mieheni osallistua kattiherra olallaan vaikkapa eukonkannon maailmanmestaruuskisoihin. Ties kuinka hieno pokaali sieltä heruisi tutkittavaksi!

Kierroksen päätteeksi siivekäs pegasos-Juju
lensi näin lähelle aurinkoa
Päivän laadukkaasta kuvakollaasista vastasi
Nöppersön ja ystävältä lainattu kamera,
jonka eteen neitiä ei ole vieläkään saatu.

Tai niinhän se höpsö karvapallero luulee! Oikeasti Nuppua salakuvattiin,
kun sekin läpsytteli syysauringon viimeisiä säteitä...

13 kommenttia:

 1. Asiallista kissanpitoa. Tekee hyvää myös palvelusväen kunnolle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiallisesta en kyllä tiedä! :-D Mutta ainakin kissoilla näyttäisi olevan hauskaa, ja siihen pyritään. Kunnon kohoaminen on ehdotonta plussaa. Kuten myös se, että tulee huomioitua kaikki sopet, joista täytyisi pyyhkiä pölyt.

   Poista
 2. No jo on teillä juoksut, Ruffekin tykkää paljon kun se saa lennellä pitkin asunnon kattoja, sitten se tykkää myös kun sitä pyörittää lattialla ja kaikesta muusta ihan ihmeellisestä. Rufuksen kanssa leikitääänkin aina vuoristorataa missä siis lennetään ylös alas ja pyöritään samalla ympyrää, eipähän tarvitse astmaatikon hengästyttää itseään kun voi vain olla syykässä. Kiva että saatiin myös yksi kuva myös Nuppusesta ja tulipas kivoja kuvia uudella kameralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan sormet syyhyten, että pääsisin testaamaan kameraa päivänvalossa! Ehkä Nuppukin sitten suostuu olemaan hetken paikallaan, kun valot eivät välky niin paljon. Hauska kuulla, että Ruffellakin on omat hassut vuoristorataleikit! :-D Nuppu saattaisi tykätä lattiapyörittelystä, sillä se heittäytyy aina makuulleen ovien väliin, kun niitä yrittää laittaa kiinni. Vaikka sitä kuinka tönii, se ei suostu nousemaan, vaan se täytyy todella liu'uttaa parkettia pitkin pois edestä. Hirmu hauskaa tuokin tuntuu olevan. :-D

   Poista
  2. lattiaa pitkin liuattiminen on täälläkin tuttua puuhaa.. Onnoi niin pöhköjä <3

   Poista
 3. Oo, auringon koskettaminen! Onko se syysaurinko enää kovin kuuma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvinnut puhallella kummankaan tassuja, joten kyllä voi jo aurinkoa tökkäillä turvallisin mielin! ;o)

   Poista
 4. Näyttää mukavalta harrastukselta tuo Jujun wuu-juoksu. Tuota voisi itsekin kokeilla, niin että sais itse olla se juoksutettava.
  Hienot on kuvat ja kuvattavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin jo ajatella, että voisit wuu-juoksuttaa Neroa! :) Siinäpä vasta kunto kasvaisikin. Mutta kieltämättä olisi itse kiva olla kerrankin matkustavana osapuolena. Eri pisteillä voisi odottaa vaikkapa suklaakonvehteja ja muita kivoja ylläreitä. Esim. se kadonnut pipo... (Vieläkin kismittää.)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Siitä kyllä paistaa Nuppu-mussukan vilpitön mielenkiinto valaisinta kohtaan! :o)

   Poista
 6. Kuulostaapa Jujun uusi harrastus vauhdikkaalta, ja luulen, että meidän Misukin voisi tykätä wuuusta. :) Näytääpäs näppärältä tuo kamera, ja hyviä kuvia sillä näköjään saa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luulen, että Misu voisi arvostaa wuu-juoksua ja Juju rahirallia! :) Kamera on kyllä kätevä, kun se on niin pieni ja kevyt, vaikka järkkäri onkin. Ainoa pulma vain on, että Nupusta on tosi hankala saada kuvaa, koska se liikkuu koko ajan. Varsinkin, kun ottaa kameran esiin. Se myös tekee hurjasti ahmailmeitä... Ehkä jokin toinen, nopeampi kameratyyppi sopisi paremmin eläinten kuvaamiseen. Tai sitten mun täytyy vielä testailla kuvaamista eri säädöillä. Millä kameralla olet saanut Misusta niin hyviä estehyppykuvia?

   Poista