torstai 6. elokuuta 2015

Loman jyrisevä loppukiri

Kesäloma on yksi maailman leppoisimmista jutuista mutta myös hengästyttävä kilpajuoksu aikaa vastaan. Kun loma vierähtää käyntiin, pääni sisällä kääntyy tiimalasi, josta arvokkaat minuutit, päivät ja viikot humpsahtavat kuin kanapalat Jujun kitaan. Viimeisin aikavääristymä syntyi, kun kävin kolmen päivän reissulla lapsuudenmaisemissani. Toisaalta tuntuu, että ehdin matkallani tehdä enemmän kuin kokonaisessa viikossa, mutta en voi silti käsittää, että kesälaitumet sulkeutuvat jo muutaman päivän päästä. Kuka kumma lopsautti suihinsa tämän kissaemon vapaat?
 
Oliko se Juitsi?

Vai Ömpö-possuliini?

Molemmat kissat vakuuttivat syyttömyyttään, kun palasin eilen kotiin ja pääsin taas pusuttamaan niitä pitkän kaavan mukaan. Saimme aikaan pienimuotoisen blogitapaamisenkin, sillä Tallin tarinoiden Sohvi ehti piipahtaa moikkaamassa räggäriduoani. Aiemmin tällä viikolla kävin itse ihastelemassa hänen eläinkatrastaan ja viemässä Nupun ja Jujun terveiset maalaisserkuille ja niiden monille ystäville.

 
Misusta ja Pipsasta näin vain vilauksen, mutta vekkuli Vili-kili
jaksoi viihdyttää minua kaikkien muidenkin edestä
 
Vili näytti pehmeän puolensa painautumalla Sohvin syliin,
mutta kyllä tästä kaverista saa myös seuraa puskuleikkeihin.

Tytti maastoutui hauskasti viileään kiviseinään.
 
Kohtasin myös maailman erikoisimman agilitykanan,
joka olisi halunnut tutustua kenkiini nokka ojossa. Iik!

Vaikka kotiinpaluu oli mukava, siihen liittyi myös tuttu harmi: Nupun etutassussa oli taas aavistus punoituksesta. Vaikka sydäntäni kirpaisi, päätin laittaa tassuun heti voidetta ja neidille kaulurin yöksi päähän ihan vain varalta. Tunsin yöllä kammottavia syyllisyydenpistoja, kun heräsin kumeaan ukkosjylyyn, ja ensimmäinen ajatukseni oli, että Nuppu-paran gramofoni voimistaisi räiskeen moninkertaiseksi. Niinpä avasin kiireesti makkarin oven, ja Nuppu saapuikin tötteröineen tyynylleni kehräämään. Se ei säpsynyt lainkaan jyrähdyksiä, vaan nautti täysin siemauksin erityisluvasta nukkua emon ja iskän vieressä. Jujuakaan ei hirvittänyt, vaan se ryhtyi tuottamaan itse kilpailevaa jyrinää palloradan ääressä. Kello neljän ja viiden välillä makuuhuoneessamme ei siis nukuttu vaan kuunneltiin monenlaista hurinaa, järinää ja räiskettä unisin mutta huvittunein mielin.

 
Pieni rata, muhkea melusaaste!

Aamulla Nupulla oli ensimmäisenä terveystarkastus, ja tassu oli selvästi rauhoittunut. Niinpä neiti saa touhuilla nyt ilman tötteröä, vaikkakin emon tarkkailevan silmän alla. Toivotaan, ettei uusi kierre pääse alkamaan, vaan voisimme maanantaina ottaa arjen vastaan terveinä ja levänneinä.

Emo lupasi, että tänään kokeillaan yhtä jännää, uutta juttua,
eikä Nuppu malta edes odottaa, mitä se mahtaa olla...

16 kommenttia:

  1. Oi miten upea tuo ensimmäinen Vili kuva jostain (aivan kuin) tosi eksoottisesta ympäristöstä! - emäntä
    Pitäkää Nuppu ja Juju nyt tiukkaan kiinni teidän emosta ennenkuin se karkaa töihin! Sitten sillä ei ole taas niin aikaa teille (ainakaan täällä). - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä oli aika eksoottinen uusi tarha kileillä! :) Ja kurottelivat niin söpösti marjoja kohti. Kisut ovat selvästi hoksanneet, että nyt on hyvä hengata emon kanssa, sillä yksin ei ole tarvinnut olla. <3

      Poista
  2. Ehkä teillä soi tänään... humppa?!? Voisiko se olla jännää uutta kivaa?
    t.Mirka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se olisi ehkä (?) jännää, mutta kivasta en tiedä. :-D Mutta ei se emon keksintö tainnut sittenkään olla Nupusta kivaa, vaikka tarkoitus oli mitä parhain. Ehkä kokeillaan sitä vielä uudestaan ennen lopullista tuomiota...

      Poista
  3. Voi tötterö! Jo riittää tassuhuolet! Vaikka ei ne taida olla mennäkseen, ei teillä eikä meillä. Figokaan tassut ei taaskaan ole läheskään priimakunnossa.

    Juju on tietysti fiksuna kissana kuullut, että ukkosen aikaan kannattaa tuottaa tuttuja ääniä, ettei pelottaisi. Ja kilpaileva jyrinähän on tietysti hyvä hämäysääni! Se kuitenkin halutaan sanoa, että kissat on EHDOTTOMASTI syyttömiä aika-asioissa!

    Hauskat vuohet myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä on, ehkä katit eivät rohmuttaneet mun lomaa! :-D Mutta on kyllä oikeasti niin rasittavaa tuo tassureistaaminen, että vetää mieltä väkisin matalalle. Kunpa vain osaisin tehdä JOTAIN, joka auttaisi. Mutta en keksi mitään syytä, miksi tämä toistuu, ja miten voi olla vain yksi tassu. Ja miksi se kyseinen tassu on tänä kesänä vasen eikä oikea niin kuin vuosi sitten. Olen jo katsellut eläinhomeopaattejakin sillä mielialalla, että mistä sitä koskaan tietää, kuka huomaisi tai keksisi jonkin syyn tähän mysteeriin... Kunpa Nupun ja Figon tassut nyt paranisivat lopullisesti!

      Juju on kyllä nokkela ja reipas tapaus. :o) Välillä ei voi kuin ihmetellä sen pettämätöntä logiikkaa. :)

      Poista
  4. Mahtavia kuvia maaseuden asukkaista :) On se vaan tuo kanakin tosi komea...tai kaunis...kun on kerran tyttö :)
    Toivottavasti Nupun tassu siitä rauhoittuu, pikaista toipumista !
    Eikös olekin haikea mieli kun loma loppuu....on se vaan niin ihmisen (ja eläimen) parasta aikaa :)
    Kivaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän on kyllä ahdistuksenpoikasta loman loppumisesta - tai sitten se on vain tuo Nupun tassu, joka harmittaa. Mutta onneksi säät näyttäisivät olevan vihdoin edes hiukkasen kesäisemmät. Täytyy ottaa ilo irti vielä muutamista vapaapäivistä! :) Mukavaa viikonloppua teillekin!

      Poista
  5. Ei huolta lomasta, kyllä tässä vielä kesää riittää!
    Terveisiä ja rapsutuksia hupsuille ja höpsöille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jospa tämä pikku angsti tästä vielä haihtuisi auringonpaisteessa. :)

      Poista
  6. Voi hitsi tota Nupun tassua :( Kumpa se paranisi ihan kokonaan eikä vaivaisi enää ikinä! Ei meilläkään oo kyllä masujuttujen kanssa kehumista. Pienensin kortisoni annosta tiistaina josta seurasi välitön luikurikakka.. mutta onneksi sitä ei tule koko aikaa vaan tosi harvassa, viimeksi tänään ja sitä ennen tiistaina. Toivottavasti se ei enää tuosta pahene :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En jaksa enää edes ajatella, että tilanne paranisi tästä mihinkään. Olin nyttkin vain että jaahas, kun huomasin nypertelyn. Tiedän, että eläinlääkäriin on turha viedä, koska sieltä ei apuja heru. Lohduton ajatus! Omatkin konstit ovat aika lailla loppu. Mitäs tuolle nyt sitten tekisi? :-o Enpä tiedä. Jos joku tietää hyvän noitatohtorin, taikoja tekevän haltijattaren tai maagisen kissakuiskaajan, niin mä olen valmis kokeilemaan...

      Tuo teidän masujuttukin on kyllä sellainen kestoharmi! :-/ Onneksi ei ole kuitenkaan nyt ihan mahdoton tilanne. Pidän peukkuja, että luikurit ja plöräykset loppuisivat nyt tähän. Eikä tarttisi niiden enää koskaan tehdä comebackia!

      Poista
  7. Onneksi on kesää vielä jäljellä, sillä olen itseänikin lohduttanut kun jo kohta kaksi viikkoa taas töissä. Virtuaalinen parannuspuhkautus Nupun tassulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus kesäisistä viikonlopuista onneksi lohduttaa! Nupulle on välitetty parannustoivotukset. Kovasti yritetään täällä touhuta kaikkea kivaa, että koko tassu unohtuisi.

      Poista
  8. Oli ihan superkivaa, kun pääsit taas käymään, ja oli tosi kivaa käydä vilaisemassa teidän kisjua! On ne vaan niin kauhena erilaisia kuin nuo omat otukset, niin paljon pörröisempiä ja ihanan ragdolleja! :) Kuulimmekin, että siellä oli kova ukkonen, onneksi ehdittiin meren toiselle puolen ennen sitä... Toivotaan etttä Nupun töppönen nyt paranee lopullisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa kyläilemään taas heti, kun näille kulmille tulette! :) Onneksi vältitte sen ukkosen - se oli aika hurja ihan näin maissakin. Toivotaan tosiaan, että Nupun tassukierre katoaisi jossain vaiheessa tai joku edes keksisi siihen jotain helpotusta tai vaikkapa ihan syyn...

      Poista