torstai 13. elokuuta 2015

Tyttö ja tötterö

Siinä missä moni teini harmittelee hammasrautojaan, Nupulla on ollut jo parin vuoden ajan kausittaisena riesana muovikauluri. Se tulee ja menee, käväisee ja kaikkoaa. Ja juuri kun kuvittelemme, ettei tönttäpönttää enää koskaan nähdä, se tekee kolisevan paluun ja loihtii nätistä Nupusta taskulamppua muistuttavan karvapötkön tai satelliitin, joka kököttää tietokonepöydällä ja varmistaa hyvät nettiyhteydet. Minua tietysti aina surettaa tötteröpäinen kattini, mutta vaikuttaa siltä, että Nupulla on lämpimät välit ikiomaan kauhukapineeseensa.


Sehän on vain soma, kierteelle kiepaistu muovilätty,
jossa on söpöjä tassunkuvia ja tyylikäs pääkallopanta!

Mielestäni ei ole liioittelua verrata Nupun tötteröä silmälaseihin, jotka ovat tärkeä osa monen ihmisen imagoa. Olin kellahtaa hämmästyksestä peffalleni pari iltaa sitten, kun tajusin, että Nuppuhan suorastaan pyysi minua laittamaan tötterön sen päähän. Se kiipesi pöydälle tötterön viereen, katsoi ensin seinäkelloa (joka oli jo yli kymmenen) ja sitten tötteröä. Ymmärsin vihjeen ja pujotin rotiskon Nupun päähän, sillä typy oli selvästi lähdössä nukkumaan ja halusi pukeutua nättiin yöasuunsa.


Ihan aina ei Nuppukaan silti ole tötterötuulella, ja eilen kello kymmenen aikaan saimme todistaa seuraavaa tapahtumaa:
Neiti vilkaisi kelloa ja taapersi sitten päättäväisesti
pitkulaisen keittiömme kauimmaiseen kolkkaan.

Se sanoi, että olisi tosi, tosi, tosi kivaa saada tönttä taas päähän,
jos sillä vain olisi yhä pää, mihin härvelin voisi pujottaa.

Häntäpää kuulemma vielä löytyi, mutta naksauttelin kieltäni sarkastiselle ehdotukselle
ja kysyin, oliko Nuppu jo unohtanut, mitä illan terveystarkastuksessa todettiin.


Silloin pikku Nepposella alkoi raksuttaa. Ai niin!
Kaulurikausi taidettiin julistaa päättyneeksi.
Jouduin lupaamaan ja vannomaan kautta Nupun vaaleanpunaisten varpaiden,
ettei tötteröä enää laitettaisi vaan mussukkani saisi vaeltaa täysin vapaana.


Kiltti ja suloinen kissamuru kävi vielä puntarillakin,
jotta terveystarkastus olisi varmasti virallinen.

Ensimmäinen vuorokausi ilman imagotuuttia on sujunut varsin vallattomasti. Eilen imuroitu eteismattomme sai toimia villien kissaeläinten painitantereena ja raviratana koko yön, ja aamulla sinne tänne tarrautuneet karvatupot todistivat, että vaikka kauluri on Nupun kiva pikku kaveri, toivomme, ettei sitä nähtäisi enää pitkään, pitkään aikaan...

22 kommenttia:

 1. Onpa hyvä uutinen, satelliitti on tällä hetkellä niin laaaaast siiiiison ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Mä niin toivon, ettei next siisonia enää tulisi!

   Poista
 2. Toivottavasti päivät satelliittina ovat nyt ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mekin hartaasti peukut ja varpaat pystyssä toivotaan!

   Poista
 3. Ihanaa kuulla, että tötsästä on taas päästy eroon! Toivotaan, että se saisi olla ihan rauhassa kaapin perimmäisessä nurkassa piiitkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei tuota asustetta tarvitse enää kaivaa ikinä esiin, vaikka Nuppu niin kiltisti sitä pitääkin.

   Poista
 4. Onhan se tötterö tietty tyylikäs, mutta ei muodikas neiti samaa lookia niin kauan käytä. Toivotaan, että tötsä jää nyt kaapin perälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilisen piilottelun perusteella Nuppu taitaa tosiaan olla itsekin jo sitä mieltä, että töttöily riittää. <3 Toivotaan, ettei varpaita enää kutita tai muutenkaan juolahda nuoleminen mieleen.

   Poista
 5. Onpas hän kovin sopeutuvainen! Toisinaan... :) Ihana. Mut kaikenlaistahan meillä on, mäkin käytän välillä keppiä ja välillä en, Nuppu käyttää välillä yöpukua. Voi että ootte söpöjä näine juttuinenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Nuppu on yksi maailman kilteimmistä kissoista, mikä saa emon melkein kyynelehtimään liikutuksesta.

   Poista
 6. Voi nurkassa kyyhöttävää Nuppua! <3 onneksi pääsi mokomasta tötteröstä eroon, ja toivottavasti sitä ei tarvisi enää käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tötteröajat olisivat takanapäin! Heräsin taas tänä aamuna hurjapäiseen töminään, kun onnelliset katit viilettivät eteisenmatolla, ja tulin itsekin iloiseksi. :)

   Poista
 7. Nyt nupulle enää tötteröitä vaan jäätelön muodossa :) On ne muuten ihmeen rauhallinen tossa punnituksessa, itse kun hyppään vaa'alle niin kädet rystysiä myöten suussa pelkästä jännityksestä.
  Mukavaa viikonloppua koko poppoolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Nuppu kyllä emolta oppinut suopeaa punnituskäytöstään. :-D Mutta toisaalta: Nupulla on ollut vain muovitötterö ja mulla niitä jädetötteröitä, joten arvaahan sen, kummalle grammat vähitellen kertyvät. Ihanaa kesäviikonloppua teillekin! Ekasta työviiikosta lähes selvitty! :))

   Poista
 8. Sinä tunnet Nuppu kellon kuten minä! On tosi tärkeää tietää jotkut tietyt ajat kuten heräämisaika, emännän töistä tuloaika, ruoka-aika, herkkuaika, ulkoiluaika, nukkumisaika.. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me skarpit tytöt ymmärretään numerot ja viisarit! :o) - Nuppu

   Poista
 9. Pitkään jatkukoon tötteröttömyys! Vaikka Nupulla onkin mutkaton suhtautuminen mokomaan asusteeseen, tyttö on silti kauniimpi ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin! Emonkin silmää hivelee enemmän tötterötön Nuppu. <3 Tuo nassu on jotain niin söpöä, ettei sitä saa peittää edes osittain!

   Poista
 10. Voi toista, nurkanvaltaajaa :) Purrrrr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydän meni ihan hellytyksestä löllöksi, kun toinen oli niin söpö. :)

   Poista
 11. Ihanaa Nuppu töttörötön tyttö! Toivottavasti tassu voi nyt hyvin piiiiitkäään. Ei ole yhtään kivaa tommoset tassuvaivat vaikka Nuppu onkin maailman suloisin töttöröpää satelliitti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että saadaan pitää tyttö tötteröttä! <3 Nuppu on niin nauttinut vapaudestaan ja on maailman hyväntuulisin, touhukkain ja lempein kissa. <3

   Poista