sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Laimeaa ikkunalautailua

Jos Nuppu ja Juju asuisivat Australiassa, ne eivät olisi ammatiltaan lainelautailijoita. Niitä olisi myös turha kuskata Alpeille, sillä niistä ei olisi myöskään lumilautailijoiksi. Mistäkö tiedän tämän? Siitä, ettei kissakaksikkoni ole kovin innokas edes ikkunalautailemaan, vaikka sen pitäisi olla kaikkien kissojen suosikkipuuhaa. Tokihan kullannuppuni vierailevat ikkunalaudalla, mutta ohi liitävien tirppojen tarkkailun sijaan ne istuvat suurimmaksi osaksi karvainen nassu asuntoomme päin. Yritän välillä hihkua niille, jos pihalla tapahtuu jotain jännittävää: talonmies kaasuttelee mönkkärillä tai parkkialueella tepastelee borderterrieri, mutta vaikka kuinka osoittelen sormellani ulos, kissat tuijottavat sinisillä safiirisilmillään minua. En tiedä, ovatko ne hiukan hömelöitä vai pitäisikö minun ottaa hellyttävät katseet suurena kunnian- ja rakkaudenosoituksena.

Välillä kattimuruset osaavat uppoutua katselemaan myös toisiaan.
Ehkä pilasin kissojen ikkunalautailun ostamalla niille iki-ihanan nukkuma-alustan?
Kuten tästä kuvasta voi huomata, alustaa vältellään huolellisesti.
Juju on yltänyt huimiin akrobaattisiin suorituksiin kulkiessaan alustan
ohi kapealla reunalla kuin nuorallatanssija. Onneksi ostos ei ollut kallis.


Ikkunalaudassa Nuppua viehättää eniten sälekaihdinten naru, jonka muovipää on naksuteltu huolellisesti lyttyyn. Juju taas on koukussa adrenaliiniryöppyyn, jonka se saa noustessaan keittiön ikkunalaudalle. Yleensä nuorelle kapinalliselle riittää pelkkä hiiviskely kielletyllä alueella, mutta joskus se kokeilee rajojaan ja ripsauttaa palasen viherkasvista.

Juju "James" Dean, 2010-luvun kapinallinen ja chilitaimien painajainen.

Keittiön ikkunalaudalla Juju tuntee olevansa villi ja vapaa.

Vaviskoon sälekaihtimen narun muovipää! Jujukin osaa naksuttaa.
Pointterimme suostuu pitämään jo yhtä tassua
ikkunalauta-alustalla. Vai onko tämä kritiikkiä?
Nuppu ihailee kovasti veljensä kovismeininkiä ja yrittää välillä itsekin olla vakavasti otettava kujakatti, vaikka joutuukin käyttämään ikkunalaudalle nousuun joko rahia, pöytää tai hissiä. Toivoisin, että Nuppu kuitenkin luopuisi raggariräggärileikeistään ja käyttäisi ikkunalautaa niin kuin maailman muut, normaalit kissat: maisemien katseluun...

Räyhähenki Nuppu aikoi repiä verhot riekaleiksi. Kuinkas siinä sitten
kävikään? Nuppu katseli kaikessa rauhassa muualle eikä edes suostunut
myöntämään ahdinkoaan. En ole edes varma, juuttuko kurittoman katin
kynsi verhoon vai ei, sillä mitään hätää ei tuntunut olevan. Menin silti
auttamaan, eivätkä verhot ole sen koommin Nuppua kiinnostaneet.
Tässä Nuppu on omimmillaan: uljas hevonen ja vielä uljaampi ragdoll-neiti.

8 kommenttia:

 1. Niiiin tyypillistä! :) Hengailupaikoiksi kelpaavat kaikki ne paikat, joita ei oo kissoille varta vasten suunniteltu ja hankittu. Miksi lorvailla esim. uudenkarheassa kissanpedissä, jos voi hengailla esim. läppärin päällä, kovalla pöydällä tai huoneen nurkkaan unohtuneessa rojukassissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti tuon aina unohtaa, kun shoppailuvimma iskee ja näkee nettikaupassa jotain, jonka päälle tekisi itse mieli rötkähtää ja joka sopisi vielä sisustukseenkin. Tuossa sitten tulikin listattua ne elementit, joiden täytyisi saada hälytyskellot soimaan ja sormen painamaan "tyhjennä ostoskori" -näppäintä "siirry kassalle" -näppäimen sijaan. :-D

   Poista
 2. Onpas huono omatunto kun itse en jaksa kirjoittaa mitään kommentteja enkä postauksia ja sinun sormesi vipeltävät menemään. Oon aivan puhki aina töiden + salin jälkeen ja kaikki tuntuu aivan liian raskaalta. Ehkä sitä jaksaa postailla paremmin kunhan päsee muuttamaan uuteen asuntoon (joka näillänäkymin tapahtuu 31.5)! Mutta olen hyvin pahoillani kun en ole kommentoinut (potee syyllisyyttä siitä...) lukenut olen kyllä kaikki ihanat tekstit leijonan valtauksesta ja suden hyökkäyksistä kotikoloihin. Susi taisi vain etsiä kolmea pientä porsasta että pääsisi puhkumaan ja puhaltamaan! Vappupäivän hipaloista sun muista söpötyksistä.

  Meilläkään ikkunasta ei katsella ikinä ulos, mutta parvekkeen mini lasista on hyvä stalkata hyvällä kesäsäällä kaiken maailman sirkuttajia. Se onkin kesäisin lemppari puuhaa ja monesti pidämme parvekkeen ovea kissojen takia auki. Rufuskin on kova hyppimään pöydille ja siitä on tullut vielä kamalan röyhkeä. Saattaa pompata pöydälle kun teen ruokaa, en nyt ymmärrä milloin siitä noin kamala lapsi tuli! Ennen se sentään osasi pomppia silloin kun ei olla näkemässä ja nyt pomppii vaikka olisin vieressä, aijai. Onneksi Rufus ymmärtää vihaisesta mulkaisusta mennä alas, ja jos ei täytyy käyttää alas-komentoa. Coco taas on aika löllerö vähän kuin nuppu, ei se paljoa hyppele korkealla ja ihailee aina Rufusta kun Rufus loikkii niin lennokkaasti pesukoneen ja lavuaarin päälle. Onse niin söpö, silmät suurina se ihmettelee isoveljen menoa ja meininkiä. Coco myös venyttelee aivan liian suloisesti sillain että istuu takatassuilla ja venyttää etutassuja sillain, että ne eivät kosketa maahan, taisillain hupsusti en osaa selittää. :D Olen nähnyt kyseisen venytyksen joskus jossain videolla mutta en nyt löytänyt sitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla sinusta! :) Mutta älä ihmeessä pode huonoa omaatuntoa kommentoimattomuudesta - tärkeintä on, että kaikki on siellä hyvin. Ehdin kyllä jo vähän huolestua, että ei kai Ruffella tai Cocolla ole hätää. Onneksi kyse olikin ihan vain väsymyksestä, joka varmasti iskee päälle kaiken huolehtimisen ja rankan kevään jäljiltä. Toivottavasti saat lepäiltyä riittävästi! Muutto on takuulla melkoinen voimien ponnistus, mutta onneksi pääsette pitkän tauon jälkeen taas kaikki yhteen! :)

   Kissojen venyttelyt ovat kyllä söpöä katsottavaa. Meitä naurattaa varsinkin Jujun venyttelyt: se työntää yhden takajalan kerrallaan ilmaan ja venyttää sitten niin, että korvatkin värisevät. :-D Että kun onnistuisi joskus saamaan sen videolle. Olisi kyllä hauska nähdä Coconkin venytys. Coco kuulostaa tosiaan aika nuppumaiselta löllykältä, joka ei turhaan pompahtele. Jujukin on vähän röyhkeä pomppukone, mutta samalla niin suloisen viaton, etten osaa olla edes vihainen. Ei se onneksi muuta ole tuhonnut kuin pari viherkasvin lehteä...

   Poista
 3. Ehkä ne kisuset miettii että noi pihan linnut on jo 'niin nähty' ja istuu katse kotiin päin koska siellä aina tapahtuu jotain uutta ja jännää :) Kuten aina, mun on pakko mainita nuo silmät...niin kauniit !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, että höpönassut seurailevat lintusia aina, kun en ole kotona. Siinä tapauksessa ymmärrän jo vähän paremmin tuota kodin katselua. :) Kai ne tosin ovat uloskin tähyilleet, koska talkkari kysyi kerran, onko meillä siamilaisia. :-D Kissojen silmät ovat kyllä uskomattomat, joten niitä jaksaa kyllä ihastella päivästä toiseen ja aamusta iltaan.

   Poista
 4. Eivätköhän Juju ja Nuppu vielä joskus opi, miten ulkomaailmaa kannattaa tarkkailla. Siellä on vaikka mitä mielenkiintoista, ainakin täällä meillä maalla. :) Ihania kuvia ja terkkuja kisuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ne oppisivat virikkeistymään myös pihan tarkkailusta, kun ulkoilumahdollisuuksia en nyt tarjoa. Vien terkut heti kotiin päästyäni! :) Terveisiä myös sinne koko eläinkatraalle!

   Poista