maanantai 10. maaliskuuta 2014

Yö Kissalandiassa

Kun on viuhtonut viikonlopun reissussa vähillä unilla, on ihana tulla kotiin ja valmistautua lataamaan akut oman sängyn lempeässä syleilyssä. Varsinkin sen jälkeen, kun on saanut tavata pitkästä aikaa omat kissanrutaleensa ja kuullut kaikista hassutuksista, joita ne ovat ”mummin” iloksi viime päivinä kehitelleet. Jotta äitinikin saisi nukkua yön rauhassa, rakensimme kissoille keittiöön mitä ihanimman kissahuvipuiston. Niille oli leluja, tunneli, tassupeti, raapimishiiri ja paljon kaikkea mukavaa, joka pitäisi ne tyytyväisinä aamuun asti. Näin hyväuskoisina painoimme päämme tyynyyn ja nukahdimme…

Jotenkin tähän tapaan mekin vaivuimme Höyhensaarille.
Nukkuminen on ihanaa, kun oikein väsyttää...


Mutta jo ennen puoltayötä Juju oli testannut kaikki Kissalandian laitteet, ja sen valitusnauku sai huvipuiston kuulostamaan karmivalta kummitusjunalta. Koska sähähdyksetkään eivät tällä kertaa auttaneet, jouduimme pitämään poikkeustilapalaverin. Siinä päätettiin, että kunhan Juju seuraavan kerran hiljenisi henkeään vetämään, kissat saisivat VIP-kortit henkilökunnan taukotiloihin. Uni pätkissä on kuitenkin parempi kuin ei unta ollenkaan. Ja kun ovi avattiin, kissat tunkivat sisään päällekkäin kuin kaksikerroksinen Lontoon bussi. Hurinakin oli samaa luokkaa. Vaikka voisi kuvitella, että tämä päivitys päättyisi kuin Tukkijoen loppulätsähdys, on ilokseni kerrottava, että Nuppu ja Juju saivat käytöksestään toistaiseksi parhaimman kouluarvosanansa: 7,5. Numeroa alensivat vain paini selkäni päällä, hiuslenkin (sen trendikkään!) nyhtäminen nutturastani, kovaääninen kehrääminen ja kostean kuonon tökkiminen jalkapohjaan. Hellyttävyysarvosanaksi muodostui sentään tälläkin kertaa kymppi plus.

Jos meidän jalkamme näyttävät yöllä yhtään tältä,
niin ymmärrän hyvin, miksi Jujun tekee
vähän mieli kutitella niitä.
 
Nämä ketarat ovat olleet tänäiltana näkyvillä,
sillä yön touhujen jälkeen uni näyttää maistuvan.
Nyt ei mau'uta sitten ollenkaan. 
Aa tuuti lullaa... Uni maistuu myös Nupulle.
Jos en joskus saa unta, voin laskea
lampaiden sijaan silkkisiä kissantassuja...

10 kommenttia:

  1. Oiiih mitä ihania! Tosi lutusia ja pörrösiä unikavereita ;3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Räggärit ovat tosiaan parhaita teddynalleja, vaikka vähän herättelevätkin... <3

      Poista
  2. Voi mitenkä paljon söpöjä unijalkoja, kissat nukkuvat niin söpösti ja letkeästi aina ja varsinkin ragdollit ovat ihanasti aina selälteen <3 Niin paljon rapsutuksia noille sydäntälämmittäville karvakorville ovat niin suloisia ettei kestä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitän rapsutukset, kun pääsen kotiin! :) Nukkuva kissa on ehkä maailman rentouttavin näky.

      Poista
  3. Ihanat varvaskarvat! :) Ja Nuppu näyttää viimeisessä kuvassa niin pehmoiselta, että tekisi mieli painaa pää Nuppusen kylkeen kiinni... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vain, tuleeko mullekin aina tuo tunne, että pitää painautua Nuppuun? :) Sitten on pian taas silmäripsetkin karvoja täynnä, mutta on se vain sen arvoista, ja Nuppu tykkää. <3 Ja Jujun varvaskarvojakin on ihan pakko joskus vähän hipeltää... Ei siis voi olla vihainen, jos sekin herättelee vuorostaan meitä.

      Poista
    2. Tulikohan mun kommentti teidän blogiin kiliuutisten alle? :-o Se nimittäin vain hävisi jonnekin taivaan tuuliin, kun klikkasin "julkaise"! Mutta onnea kovasti - onpa suloisia pikkuisia! <3

      Poista
    3. Ei kyllä tainnut tulla. Ei tullut ainakaan mitään ilmoitusta. Outoa. Ei taida olla eka kerta kun käy näin. Luin uusimman juttusi kommentit ja Rufuksen omistajan kommentti ei ollut tullut. Outoa... Kiitos paljon! Kaverit ovat huippusöpöjä, tulkaahan katsomaan joku päivä!

      Poista
    4. No johan nyt on Blogger sekaisin! :-o Toivottavasti alkaa toimia taas pian kunnolla. Olisipa ihana tulla katsomaan Lumikin kääpiöitä! :-D Peitenimet voisivat olla Vilkas ja Lystikäs!

      Poista
    5. Toivotaan niin. Niinpäs onkin, olenkin miettinyt että Vili on kyllä hyvä lyhenne Vilkkaasta, mutta Lillille en ole keksinyt kääpiö nimeä. :) Tervetuloa!

      Poista