sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Myrskyn jälkeen

Nuppu ja Juju ovat saaneet selvästi kevätintoa, kun kerroin niille, miten Kanarian kukkaset loistivat jo terälehdet pinkkeinä, sinisinä ja keltaisina. Kukkaispoikamme vakuutti, että sekin uskaltautuu kevään saapuessa ulos leskenlehtiä nuuskuttelemaan, eivätkä valjaatkaan kuulemma enää vie jalkoja alta.

 
Jujun kaulassa koreilevat jo orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu.
 
Nuppu ei malta odottaa, että se pääsee froteepyyhkeensä kera hiekkarannalle.
 
Se voisi myös kuvitella istuskelevansa tällä kukkulalla peppu auringon paahtamalla kalliolla.

Jostain syystä kevät ei kuitenkaan tunnu saapuvan tänne Suomeen, joten kissoja rohkaistakseni kerroin niille hieman toisenlaisen matkatarinan. Se alkoi Ressua siteeratakseni sanoilla ”Oli synkkä ja myrskyinen yö...”

Sade piiskasi aavemaisesti Las Palmasin kalseita kivikatuja, ja palmut
riutuivat  myrskytuulen lujassa otteessa. Emo ja iskä nököttivät hulppean
 katedraalin suojissa, sillä heillä ei ollut mukanaan sateenvarjoa.
Olivathan he tulleet etelään ihanasti aurinkoa ottamaan.

Lämpimikseen pariskunta kipitti katedraalin portaat ylös autioon torniin.
Lopputulos oli tämä kuva ja hiljakseen kipeytyvät pohkeet.


Koskaan ei silti kannata antaa masennukselle valtaa, sillä jos tarpeeksi kauan jaksaa odottaa, jotain arvaamatonta saattaa mönkiä esiin pilviryppään takaa:

Aurinko alkoi taas paistaa lomalaisten niskaan, ja he tarkenivat puljata altaassa uikkareisillaan.
Nuppu ehdotti, että sekin voisi kevään tullessa vaihtaa valjaat biksuihin. Asia on vielä harkinnassa.

Tarinani opetti siis kissoille positiivisuutta, mutta onnistui se hieman järkyttämäänkin. Kerroin nimittäin myös sen, että Kanarialla kissat ottavat aurinkoa paitsi ylä- myös alaosattomissa!

¡No mutta vamos!

18 kommenttia:

  1. Miten lumoavalta näyttääkin tuo pilkistävä aurinko myrskyn jälkeen ! Hyvin kuvattu. Onkohan tuo varmasti paikallinen kissa aurinkoa ottamassa...ettei olis pohjolan poika tai tyttö kun on noin rohkeaksi heittäytynyt :)
    Nupulla ihan samanväriset silmät kuin tuo taivas myrksyn jälkeen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Lomalla oli aikaa istua penkillä ja pohtia, kauankohan vielä menee ennen kuin se aurinko putkahtaa taas pilvimöllöjen takaa sinitaivaalle.

      Voihan se olla, että tuo nakuilija olikin joku pohjolasta paikalle pyrähtänyt perusturisti. :) Vähän sai ihmisten rannoilla varoa, mihin silmänsä käänsi, koska ihan kaikilla ei ollut uikkarit yhtä visusti päällä kuin meikäläisillä...

      Poista
  2. Tervetuloa takaisin arkeen ! Juju ja Nuppu todellakin saivat parhaat tuliaiset - omat ihmiset kotiin ;)
    Meillä on Madamella biksut omasta takaa eli meillä ei ole pelkoa sen tiimoilta mistään nakuiluista. Muista en mene kyllä takuuseen...

    Aivan upea muuten toi sadekuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sellaiset aina mukana -biksut olisivat kyllä kätevät. Kieltämättä ukkosmyräkkä oli aika hienoakin katseltavaa, mutta vähemmän kivaa oli tallata valtaisaan lätäkköön. Siitä ei ole edes kuvamatskua.

      Poista
  3. Onneksi aurinko päätti palata takaisin sateen jälkeen, että pääsitte lämmöstäkin nauttimaan :) Ehkä Nupulle pitäisi kehittää omat trendikkäät bikinivaljaat ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu kiittää hyvästä ideasta! :) Se alkoi saman tien suunnitella valjasbiksumallistoa nimeltä ”Swim by Nuppu”.

      Poista
  4. Nakuna!! Kyllä tuo maailma on outo.. Kivalta näyttää kuvat. Meidänkin emäntä kuulema näyttää kuviaan, kun me ensin päästetään se kirjoittamaan tietsikalle blogia :) Ihana kun oma ihminen on kotona!! - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, tervetuloa kotiin emännälle! :) Arvasin, että siellä ollaan paluusta onnellisia. <3 Nyt sitten vain kyttäillään Bloggerista, että milloin niitä matkakuvia alkaa lipua blogin puolelle.

      Poista
  5. Nuppu taitaa olla kovinkin innostunut tästä aurinkoisesta hiekkarannasta...? Tietäähän sievä neitokainen, että siellä saattaa mennä varpaiden väliin kovastikin hiekkaa ja kissukka saattaa joutua itse siivoamaan käpälänsä tai jopa _pesulle_ ? Ainakin nyt keväällä lienee helpompaa nauttia aurinkoläikistä sisällä, nehän on juuri kissoja varten <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu on sellainen Tahiti-beibi! :-D Se olettaa varmasti, että emo olisi sitten huiskun kanssa varpaita putsailemassa. Äitini kommentti tähän postaukseen oli, että molemmat katit ovat kuulemma loman aikana pötkötelleet ihan nakuina ikkunalaudalla juurikin tuollaisessa aurinkoläikässä... :-D Katsotaan sitten kesemmällä, miten huppanat suhtautuvat ulkoiluun...

      Poista
  6. Ihana tuo myrskyinen yö -kuva, mutta onneksi pilvet lähtivät pois kanarian yltä! Ruffe sanoo, että voisi ottaa Nupun mieluusti mukaan mökille ottamaan aurinkoa suomen kauniissa järvimaisemassa, siellä voisi napata myös pari kalaa ja viettää romanttista piknikkiä, hiiriäkin sieltä saattaa löytää ;---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakub yritin kommentoida tuli joku errori ja sitten ei näyttänyt että mikään kommentti olisi tullut läpi ja nyt en nää niitä vieläkään koneen internetillä enkä kännykän mozillalla mutta kännykä oletus internetillä kyllä.. Ihan ihme juttu :D Tämmöstä sekoilua aina elektroniikan kanssa argh! Tuleekohan tämäkään läpi vai tuleeko kolmesti ;D

      Poista
    2. Kurjassa säässä tuli hauskan kolkko kuva! :) Onneksi kelit silti paranivat! Voi, Nuppu haluaisi heti pakata repun ja lähteä mökkeilemään romanttisesti oman söpöliini-Ruffensa kanssa. Viikset vähän valahtivat alaspäin, kun kerroin, että ulkona on satanut lunta eikä mökkikausi ole ihan vielä alkamassa!

      Poista
    3. Ai niin, tekniikassa on kyllä ollut jotain mätää! Mullakin on välillä tullut erroreita, kun olen yrittänyt jonnekin kommentoida. Tyypillistä Bloggeria. Mulla käy myös aina postauksia kirjoittaessa niin, että kuvat menevät aina postauksen alkuun, ellei muista ensin lyödä yhtä välilyöntiä. Ärsyttävää! Onneksi olen kirjoittanut seuraavat postaukset jo valmiiksi, sillä olen nyt kipeänä kotona enkä jaksaisikaan kirjoittaa mitään tai tapella Bloggerin kanssa. :-( Heti rangaistaan flunssalla, kun sai olla hetken lomalla ja lämmössä. Nyyh. Mutta ei kai voi valittaa, kun viimeksi olen ollut kipeänä kesälomalla 8 kk sitten.... Sisar beige pehmoinen onneksi hoitaa, ja Jujustakin olen saanut päikkäriseuraa. <3

      Poista
  7. Ehkä kipeytyneiden pohkeiden lisäksi lihaksetkin kehittyivät, ihan vähän ja huomaamattomasti? :D Hienoja kuvia ainakin saitte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan, että kipeys tiivistyi lihakseksi. Vuorilta alas kavutessa sain kipeäksi myös säärilihakset, joten jalat saivat täysipainoista treeniä.

      Poista
  8. Voi hitsit, toivottavasti tuon myrskyn jälkeen teille paistoi vain pelkkä aurinko! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika lailla saatiiin loppuaika nauttia auringosta. Välillä meni vähän pilveen, mutta sitten taas helotti. :)

      Poista