sunnuntai 31. elokuuta 2014

Hupsujen yksivuotiskarkelot

Tasan vuosi sitten Nuppu ja Juju painoivat ensimmäiset viralliset tassunjälkensä bittiavaruuteen. Epävirallisia digihurinoita oli pöristelty Facebookin täydeltä jo lähes vuoden ajan, mutta ikioma blogi räpsäytti silmänsä auki vasta sunnuntaina 1.9.2013. Ensimmäisiä postauksia oli testiluetettu lähipiirillä, ja sormet tutisten painoin lopulta Bloggerissa näppäintä ”julkaise”. Mitä sitten tapahtuikaan? Roikuimme Nupun ja Jujun kanssa ruudun äärellä ja odotimme. Maapallo ei kääntynyt radallaan, ikkunamme alle ei kerääntynyt suurta kollikissojen ihailevaa laumaa (vaikka Nuppu salaa niin toivoi) eikä meitä myöskään kärrätty roviolle vääräuskoisista kissahöpinöistä. Vaikka Blogger väitti satojen lukijoiden käyneen blogissamme, Google Analytics paljasti, että tosi asiassa vain uskollisimmat ystävät ja sukulaiset olivat saapuneet paikalle kannustamaan uutta kanavavaltaustamme.


Tämä on Nupun ja Jujun virallinen vuosipäiväkuva.
Sen perusteella blogin nimi voisi olla Nätti ja tosi söpö.

Aika kului, ja koska Nuppu ja Juju pitivät huolen siitä, että blogiin riitti materiaalia, sitä ei kuopattu heti hiljaisilla alkumetreillä. Kun sivuillemme ilmestyi ensimmäisiä tuntemattomien kommentteja, olimme kaikki kolme tikahtua riemuun. Mikä parasta, kaikki vuoden aikana tulleet viestit ovat olleet kannustavia, ilahduttavia ja vastahupsuttavia! Ventovieraista on tullut bittituttuja, joiden kanssa on ilo vaihtaa kuulumisia ja kissavinkkejä. Seuraamme itsekin innokkaasti monien karvakaverien tempauksia, niin kissojen, koirien, kilien, heppojen kuin pupujenkin. Onpa ilmassa ollut jopa romantiikkaa, sillä Nuppu löysi itselleen netistä hurmaavan poikaystävän.


Näin kissat deittailevat vuonna 2014. Ruudulla komeilee Nupun ihastus, Rufus.

Ensimmäiseen blogivuoteemme on mahtunut monenlaista touhua. Halloweenina kissat kalistelivat kettinkejä, jouluna Juju rakastui Jujun värisiin villasukkiin, helmikuussa Nuppu kruunattiin Miss Ragdoll Worldiksi ja kesän tullen kissat pääsivät ensi kertaa ulkoilemaan. Asunnossamme on vuoden aikana tapahtunut myös perin kummallisia juttuja: infrapunakamera tallensi olkkarissamme pingisperhosen toukan, kissat päätyivät vaatekaapista Narniaan ja opiskelivat viuluvirtuooseiksi Paganinin tapaan. Hassutusten lisäksi blogiin päätyi huolta Nuppu-paran tassusta, joka oireili moneen otteeseen. Eilen sain taas kunnon säikäyksen, kun Nuppu tuuttasi kirjainpökäleiden sijaan hiekkikselle hiuslenkin! Naru luikersi onneksi jouhevasti raittiiseen ilmaan eikä aiheuttanut tukosta tai muuta harmia pienen kultamurusemme suloisessa suolistossa. Nuppu ei ole ikinä aiemmin yrittänyt järsiä saati sitten popsia lenksuja, joten emme olleet edes tajunneet, että tällaista voisi käydä. Tästä lähtien lenksut varataan vain valvottuihin leikkihetkiin, jotta molemmat blogin päätähdistä pysyvät hyvässä iskussa.


Emo oli huolesta mutkalla, mutta Nuppu ei ollut hiuslenksukeissistä
moksiskaan. Kyseessä oli luultavasti vahinko: lenksu katkesi leikeissä
ja päätyi räggärin kitaan. Tämä olkoon varoittava esimerkki, etteivät
edes metallittomat lenksut ole sopivia kissan leluiksi. Sen opimme
ei kantapään vaan sen vielä taemman pään kautta.


Olen viime aikoina miettinyt kovasti, mitä jännittävää voisimme keksiä blogimme yksivuotissynttärien kunniaksi. Nupulla oli heti vastaus pähkäilyyni: se tahtoi päästä Jujun kanssa Facebookiin. Siellä ovat kuulemma kaikki muutkin. Niinpä perustin räggäreilleni ikioman sivun, jota kaikki halukkaat saavat mielihyvin käydä kurkkimassa. Tarkoitus on ilmoitella siellä, milloin blogia on päivitetty, ja tarjota välillä myös ennen näkemätöntä kuvamateriaalia sekä minimuotoista hupsutusta. Mutta mikä tärkeintä, blogi jatkaa taivaltaan nyt toiselle vuodelle ja toivomme, että juttuja ja teitä ihania lukijoita riittää vielä pitkäksi aikaa!


Tällainen on Nupun ja Jujun profiilikuva.


Kissat ja blogit ovat siinä suhteessa samanlaisia, että molemmat vaativat koko ajan
jotain uutta ja jännää. Sen ei tarvitse olla mitään järisyttävää, vaan esimerkiksi
kiipeilypuuhun parkkeerattu pallorata voi tuottaa suunnatonta riemua.

Mutta kuten neidin makoisasta haukotuksesta voi päätellä, vitsi vanhenee ennen pitkää...

Ha haa! Mitäs pienet räggärit sanoisivat, jos pallorata ilmestyisi kattoterassille?

Viihdettä saatiin taas koko rahalla. Eikä tässä vielä kaikki:
tarkkasilmäisimmät saattoivat aiemmin bongata palloradan
vielä kolmannestakin paikasta...

19 kommenttia:

 1. Onnea blogin puolesta! Ja olipa tosi hyvä idea tuo Facebook!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ajattelin, että Facebook voisi helpottaa blogin seuraamista, jos ei satu omistamaan Blogger-tiliä. Siellä voi myös sanoa nopsasti vain jonkin pienen, mieleen putkahtavan asian.

   Poista
 2. Täällä on ainakin lukija vaikka kymmeneksi vuodeksi eteenpäin! :D Kyllä tätä vlogia haluaa lukea, kun osaat kirjoittaa niin hyvin ja päätähdet ovat niin supersöpöjä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltä kovasti lämmittävistä kannustuksista! :) Ei ole uskollisen lukijan voittanutta! :) Toivottavasti ei iske missään vaiheessa tyhjän ruudun kammo, vaan tekstiä tulee jatkossakin. Ja niinpä mekin ollaan aina teidän blogissa kärkyllä heti, kun tulee uutta lukemista!

   Poista
 3. Voi miten jännittävä vuosi teillä on ollut! Muistan kun löysin teidät ja tapanani on lukea aina jokainen postaus ja kun niitä oli melkein joka päivälle niin olin ihan poikki lukemisesta! Onneksi tekstisi on aina niin jännittävän hyvää ettei innostukseni kuukahtanut ollenkaan :--) Pitää mennä tutkailemaan teidän facebookkia ja liittyä seuraamaan höpsöjä ja söpöjä. Paljon terkkuja Rufukselta ja Koksulta myös ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tekee hyvää pysähtyä ja katsahtaa vähän taaksekin päin. Muistan kyllä minäkin, kun liityit meidän lukijaksi ja aloin odottaa aina kommentteja ja teidän kuulumisia. Ihana Ruffehan hurmasi Nupun tuosta vain, ja nyt suloinen Cocokin on liittynyt Nupun ja Jujun karvaisten bestisten kerhoon. Ihan en ole jaksanut pitää yhtä rivakkaa tahtia yllä kuin alussa. Olen vähän sen sortin tyyppi, että kun johonkin hurahdan, niin hurahdan sitten kunnolla. Esim. tähän bloggaamiseen. Mutta täytyyhän sitä kaikkea muutakin ehtiä! :-D (Ja lukijoiden täytyy saada levätä!) Tervetuloa Faceenkin, ja suukot Ruffelle ja Cocopopsulalle! <3

   Poista
 4. Onnea blogisynttäreinä! Täytyykin tykätä Facebookissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos! :) Tervetuloa Facebookinkin puolelle! Katsotaan, miten meidän tassuttelu siellä lähtee sujumaan.

   Poista
 5. Max: Onnea teille ihanille! Me tullaan katsoon teitä Facebookkiin! Luettiin toi viulujuttu, meillä menee silleen että kun emäntä joskus kaivaa viulunsa esiin, niin Pepsi yrittää päästä viulun kimppuun kaikilla mahdollisilla tavoilla, että se sitten "lentääkin" aina huoneesta ulos. Heh heh. Minä saan jäädä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Niin mistä näkee kävijät eli siis mistä/miten pääsee tuonne Google Analyticsiin? Meillä kun niin hirveästi kävijöitä..

   Poista
  2. Kiitos onnitteluista! :) Vai on teilläkin viulu? :)) Ihan päinvastainen reaktio Pepsillä kuin esim. Jujulla. Enpä ole viulua sen testikerran jälkeen esiin kaivanutkaan. Soitan vain kokoonpanoissa, jotka tapaavat muualla kuin meillä.

   Google Analyticsiin pääsee ihan täältä: google.com/analytics
   Kun olet kirjautuneena Bloggeriin, niin Google Analytics analysoi automaattisesti blogiasi. Vai olikohan siinä aluksi jotain säätöä? Mainiossa Pink Bubble -blogissa on hyviä ohjeita siihenkin: http://www.pinkbubble.fi/2013/06/google-analytics-blogiin-osa-1-mita.html kuten moneen muuhun blogijuttuun. Sieltä hain neuvoa myös Facebookiimme.

   Varoitan vain, että Analytics on aika kiehtova ja siihen voi jäädä koukkuun. :-D Yritän hillitä hinkujani ja tsekkailen sitä nykyisin maltillisesti ja muistutan, ettei lukijoiden määrä ole tärkein vaan se, että ne jotka luoksemme löytävät saisivat päivään jotain hupsutusta. :)

   Poista
 6. hauskoja kuvia! :D Ja kiva lukea teidän alkutaipaleesta. Muakin aluksi jännitti, että millaistahan tämä bloggaaminen on... Kyllä se vaan motivoi bloggaamaan kun on lukijoitakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piristävästä viestistä! :) Bloggaaminen on kyllä aivan erityislaatuista kirjoittamista, koska lukijat ovat niin lähellä ja hyvässä lykyssä kommunikoinnista tulee tosiaan vastavuoroista! Sitä en osannut odottaa, kun aloitin tämän harrastuksen. Kissatietouttakin on kertynyt vaikka kuinka, ja sitä on tullut kovasti teiltä - oivista vinkeistä puhumattakaan. :)

   Poista
 7. Onneksi olkoon blogisynttäreistä :-)! Sulla on erittäin hyvät tekstit, ilo lukea. Ja tietenkin päähenkilökissat ovat ihastuttavat <3!
  - Pipsun ja Miirun Pirjo -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! Aurinko alkoi paistaa tämän kommentin myötä. :) Terveisiä myös suloisille ja puti puhtaille Pipsulle ja Miirulle! :o)

   Poista
 8. Onnittelut ensimmäisestä vuodesta, onnea ja menestystä monelle tulevalle! Täällä ollaan kikattelemassa Hupsulle ja tosi Höpsölle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)) Kissat jatkavat takuulla höpsöttelyään, joten toivotaan, että pääni, sormeni ja läppärini pysyvät vauhdissa mukana. Kaikki kikattelut ja käkätykset saavat meidätkin hymyilemään!

   Poista
 9. Myöhästyneet blogisynttärionnittelut :) Ragdoll on lempikissarotuni. Aviomiehen paha kissa-allergia vain estää oman kisun hankkimisen, mutta kuvia on aina ilo katsella ja juttuja lueskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, jotka ehtivät vielä oikein hyvin! :) Onpa kurjaa, ettei teille voi räggäriä tulla, mutta kävin uteliaana heti kurkkimassa blogiasi, ja onneksi ympärillä on muita (eksoottisiakin!) eläimiä. Upeita kuvia ja seikkailuja, joita on kerrassaan pakko alkaa seurata!

   Luulin pitkään, ettei kukaan voi olla allerginen Nupulle ja Jujulle, mutta muutama vieras on meillä valitettavasti joutunut niiskuttamaan ja allergialääkettä ottamaan. Pakko siis uskoa, että ne ovat hupsuudestaan huolimatta ihan oikeita kissoja hilseineen kaikkineen.

   Poista