keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Hönkäilevä bestis


Sanotaan, että kesä kuivaa sen, minkä kastelee. Joskus kesä on kuitenkin laiska ja sateinen, ja sen hommat joutuu hoitamaan niinkin arkinen kapistus kuin fööni. Mutta mikäs siinä, sillä Jujun mielestä Fööni on erittäin hyvä tyyppi. Sen lämpimät hönkäykset eivät dunkkaa valkosipulilta, ja se osaa pöyhiä Jujun turkin täydellisen kuohkeaksi. Föönikin tykkää Juitsisuikaleesta, mutta vain silloin, kun kissapojan turkki tuoksuu taivaalliselta ja siitä tip-tip-tippuu vettä. Niinpä Föönin vierailua edelsi eräs perinteinen juhannusoperaatio…


Tulepas tänne, Töhnäturkki, niin mennään valmistelemaan
Föönille kiva pikku kesäprojekti!
 
Pöytä on jo katettu! Enää puuttuvat vain päätähdet.

Juju seurasi kiinnostuneena alkuvalmisteluja, mutta kun kaappasin sen syliini, totuus ja muistikuvat iskivät kerralla tajuntaan. Ilmoille pääsi surumielinen MOoooouuuUUUUR, joka sai Nupunkin inahtamaan kauhusta, ja pian Huitsiherra huomasi olevansa pitkästä aikaa suihkukopissa. Uikkarit olivat unohtuneet puhumattakaan ilmapatjasta tai kellukkeista, ja typerä emo väänteli vartalonsa aina sellaiseen asentoon, ettei sitä voinut tällä kertaa käyttää portaikkona vapauteen. Vesi lotisi, John Paul vaahtosi, mama hikoili ja lauloi ankanpoikalaulua, ja kauniista kesäpäivästä tuli kertaheitolla mälsä-mälsä-majava eli ihan lannistava lätsähdys.
  
 
Spa-tilojen tuolla puolen Nuppu oli huolissaan kidnapatusta pikkuveljestä.

Mitä kauemmin Juju huutoitkujodlasi vesiryöpyn alla, sitä vakaammin Nuppu yritti  meripelastusta Baywatch-tyyliin. Se lenkkeili biitsillä hidastetusti punaiset uikkarit yllään, kanteli minusta David Hasselhoffille (tai isikissille, melkein sama asia), johdatti hänet pesuhuoneen eteen ja komensi avaamaan oven. Se ei tietenkään onnistunut, sillä David oli ikävästi juonessa mukana. Kriisi ratkesi kuitenkin itsestään: lorina päättyi, Juju päästettiin suihkukopista itseään ravistelemaan ja sille syötettiin posket pullolleen nameja.

 
Kuka olisi uskonut, että hamsterimme selviää kuivalle maalle?

Paras hetki koitti, kun vanha kunnon Remington röhisteli paikalle ja alkoi helliä kilttiä kissapoikaa loputtomalla lämmöllään:

 
Kylläpä nyt hymyilyttää, kun kesätuulet kutittavat viiksiä!

Kauluristakin tulee yhtä pörröinen kuin Ritari Ässän kikkarapäästä!
  
Kaikki kiva loppuu kuitenkin aikanaan, ja K.I.T.T
kiidätti Remingtonin uusiin seikkailuihin.
 
Föönin kaikottua Jujukin oli valmis hurauttamaan tiehensä.

Näin untuvainen ja puhdas poika meillä oli föönitreffien jälkeen!
Kannatti räpistellä, vai mitä?

Jujun ja Remingtonin treffit tallentuivat osittain puhelimeen, emmekä malta olla julkaisematta videota täällä blogissa:



Puhtoisia ja raikkaita kesäpäiviä teille lukijoillekin! :)

27 kommenttia:

  1. Onpas yksituumaista porukkaa tuossa yllä. Pepiltä ja Ninniltä ei voi nyt kysyä, koska palveluskunta jättti ne oman onnensa nojaan (lue: nelikissaisen ystävän hellään ja tuttuun huomaan) ja livisti Lontooseen.
    iOlen muuten lukenut jokaisen jutun ja hihittänyt, mutta puhelimella kommentointi on nilkuttanut joka tavalla. Nyt on uusi läppäri, toivottavasri onnistun uskottelemaan tälle, että en ole robotti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - saatiin vähän paheksuntaa, vaikka ihan hyvällä asialla Baywatch-hengessä huhkittiin. 8-) Ehkä parasta, etteivät Peppi ja Ninni pääse nyt naukaisemaan eitä, niin en ihan lannistu. :)
      Oi, Pariisi, Lontoo... Kuulostaa ihanalta ja kurkin aina matkakuvia hennosti vihertävänä. Hauskaa reissun jatkoa - ja toivottavasti uusi läppäri on hyvä reissukaveri! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Nöööööy! :-D (Mutta joo-o, kyllä mama aikoo hoitaa turkkia vastakin.)

      Poista
  3. Vähän tuli naurettua Jujun tansseille :D :D Jujun snäppifiltterit on kyllä ihan parasta ja aina harmittelen kun ne ei meidän pojilla toimi nyyh! Pesu tekee hyvää pikku räsyn turkille vaikka siitä ei kovin tykättäiskään. Mutta onneksi vasta pesty räsy tuoksuu taivaalliselta <3 Olisipa meidänkin kissit yhtä nätisti föönattavana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sun pitää hommata poitsuille vielä tällainen bicolour-sisarus, niin pääsette hassuttamaan filtereillä. Harvoin Juju pysyy riittävän kauan paikoillaan, mutta tuo tanssi oli ihan jackpot. :-D
      Vasta pesty räsy on kyllä niiiin ihana, ja ihan selvästi Juju nautti itsekin puhtaasta turkista. Taisin taas kirjoittaa asian vähän pöhkösti, mutta toivottavasti rivien välistä käy kuitenkin ilmi, että poitsu pestiin ihan kissanhoidollisista syistä. Nuppua ei peseminen haittaa, mutta se ei malta nököttää yhtä nätisti paikoillaan föönin alla kuin Juju. :)

      Poista
  4. Voi miten nätisti toinen on kuivattavana! Tässä juuri mietiskelin tätä lukiessani sitä millasia taikakeinoja saisin itse keksiä, jotta meillä pysyttäis yhtä nätisti paikoillaan mikäli tarve tulisi pesulle 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juju on selvästi tullut emoonsa, kun tykkää lempeästi puhaltavasta kesätuulesta. :-D Nupulla ja Jujulla oli pentuaikoina vähän enemmän peppupesuja (opin nopeasti pitkän turkin miinuspuolen), joten ne tottuivat jo pieninä lotraukseen. Nuppu ei ole moksiskaan pesuista, mutta Jujua harmittaa. Onneksi namit ja föönaus ovat kivoja juttuja, niin pahastuminen menee nopeasti ohi - ja puhtaassa turkissa on ihana jatkaa kesänviettoa.

      Poista
  5. Ihan selvästi tykkää olla kampaajaalla pikkuinen diiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen Juju tosiaan on! :) Välillä se oikein lekottelee puhalluksen alla ja kääntää kylkeä, jotta föönaus on mahdollisimman kattavaa. <3

      Poista
  6. Riiviöt varmaan sinkoisivat seuraavaan galaksiin ja siellä sopivan sängyn alle piiloon, jos ottaisin föönin esille :D Juju on tosi reipas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riiviöt on parasta pitää tässä galaksissa - ja fööni siis visusti kauempana. :-D Juju saa kyllä urhoollisuusmitalin föönityksestä. Kukapa olisi uskonut, että meidän pikku arkajalka tykkää noin kovaäänisestä pöhistimestä!

      Poista
  7. Jujun tanssi oli parasta! Ihana spa päivä ja nätisti näyttää olevan kuivattavana :)

    https://tahtienloistetta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että tykkäsit! :)) Jujua on ilo kuivailla - toisin kuin Nuppua, joka ei malta asettua hetkeksikään paikoilleen.

      Terveisiä teidän eläinkaartille! Ihania kuvia söpöistä otuksista! <3 Nupulla ”kurre”-temppu kulkee muuten nimellä ”leijona”. :-D

      Poista
  8. Oo, mikä puhtoinen adonis rinta rottingilla lempeässä tuulenvireessä! <3 Ihanan pehmoisen näköinen turkki, Mimmi haluaisi välittömästi sinne nuuskuttelemaan john paul -tuoksuja.. <3 Teidän videot on aina ihan huippuja ja pakko aina odottaa tilaisuutta, että saa laitettua äänet päälle ja katsottua pätkät rauhassa. Tanssiva Juju oli odottamisen arvoinen :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juju meni ihan mutkalle riemusta tämän kommentin luettuaan - niin kiepille, että takavarpaat sinkosivat korvienkin yli! :-D Ilmoille kajahtaisi varmasti hurjat hurinat, jos Mimmin söpö pikku nessu tulisi shaanpoolia snuffaamaan! <3

      Ihanaa, että Jujun tanssi ilahdutti äänineen kaikkineen. :-D Meidän videoita ei ehkä kannata katsoa äänien kera esim. täpötäydessä bussissa, elokuvateatterissa tai hammaslääkärin vastaanotolla. Joskin viimeisessä tapauksessa niillä saattaisi olla hyvässä lykyssä terapoiva vaikutus. <3

      Poista
  9. Oho, miten Juju voikaan pysyä noin tyynesti paikoillaan föönin alla? Meidän kissat kaiketi rinnastaa kapistuksen jotenkin imuriin, koska reaktio on jokseenkin samanlainen molempiin laitteisiin.

    Märkä Juju näyttää niin söpöltä reppanalta <3 <3 Voi kissaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kyllä säälitti pestä pikkuinen, mutta kun siitä tulee selvästi hyvä olo - ja turkki pysyy kuohkeana. <3

      Juju ei muuten reagoi kummemmin imuriinkaan, joten sen takia föönikin on varmaan hyvin pientä lientä, varsinkin kun se puhaltaa niin ihanan lämpimästi. :) Nuppu sen sijaan tekee imurista aina valituksia, joten on loogista, ettei neiti tykkää oikein föönistäkään. Nuppu pitää föönata aina sillä hiljaisemmalla tasolla.

      Poista
  10. Aivan ihania♥ näyttää tuo kuivattelu ainakin olevan kovin mieluisaa puuhaa:) Kaunista kesää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!♥ Jujun ilme on föönauksen ajan yhtä autuas kuin silloin, kun sitä kammataan. Pikkukissi taitaa oikeasti tykätä kaikista turkinpuunauspuuhista.

      Kaunista kesää myös sinne Päden pajaan! Ihania taideteoksia osaat loihtia - voi kun itsekin osaisi, mutta mulla on kaksi vasenta peukaloa...

      Poista