torstai 6. huhtikuuta 2017

Kirjallisia tunnustuksia

Hyvä on, myönnetään. Tänne Hupsujen vakavamieliseen blogiin vilahti viime lauantaina pieni valkoinen valhe, jota ei voi jättää oikaisematta. Niin kaunis, fiksu ja filmaattinen kuin Nuppu onkin, ura Havaijilla Itty Bitty Sandalsin keulakuvana oli silkkaa toiveajattelua ja kissaemon vilkkaan mielikuvituksen tuotetta. Olihan meidän pakko päästä kerrankin vähän aprillaamaan, eikä kukaan onneksi tainnut kovin pahasti suuttua!
 
”Jos suuttui, niin mama lupaa pyytää anteeksi ja juoda
vähän kuravettä päälle. Ja mä voin syödä silliä!”

Mielikuvitus on lepatellut Hupsuttamossa enemmänkin, ja ajattelin uskaltautua jakamaan vihdoin kanssanne salaisuuden: kirjoitin Nupun ja Jujun valvovan silmän alla romaanin ragdolleista, ja se on jo toinen laatuaan. Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 2014, mutta olen ollut asiasta täällä blogin puolella aika hissun kissun.

 
”Meidän äiskä on tosi ujo markkinoimaan, joten se valjasti mut hommiin.”
Kuten voitte ehkä arvata, Cecilia-sarjaa ei olisi syntynyt ilman kahta karvaista muusaa, joiden vaikutuksen saattaa kirjoissa aistia. Kirjan päätähdessä Ceciliassa on piirteitä niin Nupusta kuin Jujustakin, ja välillä minusta tuntuu, että se on meidän kolmas kissamme, joka tosin touhuilee lähinnä pääni sisällä.


”Kai sä mama tykkäät meistä pään ulkopuolella seikkailevista kissoista silti kaikkein eniten?”
 
”Hmmm. Kirjan alku tuoksahtaa ihan kelvolliselta.”
Olemme viettäneet Nupun ja Jujun kanssa tovin jos toisenkin tämän kirjan parissa. Kissat ovat pitäneet pohkeeni lämpiminä, mieleni hilpeänä ja jäseneni kaikkea muuta kuin kissamaisen notkeina, kun olen kyyköttänyt läppärini ääressä. Nyt Kesätuulten Cecilia on kuitenkin lähtenyt hipsuttelemaan maailmalle ja voimme vain porukalla toivoa, että se toisi iloa lukijoilleen. Ainakin se on kirjoitettu sydän kukkuroillaan Nupun ja Jujun siivittämää kissarakkautta. Koska kirjoihin ei saa mukaan kommenttikenttää, meistä olisi kiva saada palautetta tänne bloginkin puolelle, jos joku teistä lukijoista päätyy kirjan lukemaan.
 
”Mutta jos mamaa kritisoi, se tirauttaa ensin itkut. Sitten se mököttää hetken, kokoaa
itsensä, hilautuu taas läppärin äärelle ja yrittää kirjoittaa astetta paremmin.”
Niin ihanaa kuin kirjoittaminen onkin, nyt on aika pitää pieni paussi, sillä huomisen jälkeen meillä Hupsuilla alkaa kauan kaivattu talviloma! Mummi Poppanen saapuu huomenna Huitsia ja Nöppistä paijaamaan, ja kissoilla alkavat perinteiset lellikkipäivät samalla, kun perheen kaksi kalkkilaivan kapteenia lähtee köllöttämään palmun alle...
 
Vaikka  emme ole menossa Havaijille, toivon, että voimme
vetää jossain vaiheessa jalkaan Itty Bitty Kitty Sandalsit...
Ihanan keväistä viikkoa kaikille ja iloista pääsiäistä! :)

40 kommenttia:

  1. No hyvänen aika, pitää varmaan nämä sun kirjat lukea :) Vaikka en taida ihan kohderyhmää olla. Oon kyllä jo etukäteen ihan sanavarma laadusta, kun nää blogijutut on niin kivoja.
    Ihanaa lomaa teille palmun alle menijöille ja myös kotiin jääville karvaisille ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisitkohan sä Ceciliat upotettua sinne lukuhaasteeseen? :o) Ja olet kyllä ihan kohderyhmää, koska kirjoitan kaikille kissafaneille tasapuolisesti. :) Päähenkilö on toki 11-vuotias, mutta mukana on myös aikuisia ja sellaisia asioita ja tilanteita, joita kohtaa läpi elämän.
      Kiitos lomatoivotksista! Nyt alkaa olla jo sellainen "jaksaa, jaksaa" -puhkuminen käynnissä. :) Lukitsin aamulla vahingossa Nupun veskiin joksikin aikaa (Juju tuli ilmoittamaan, että nyt on sisko hukassa), joten loma tulee tarpeeseen.

      Poista
  2. Oho mikä jymy-uutinen, oikein kirjat ! Hienot ja söpöt kannetkin :)
    Hyvää lomaa Palmujen alle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lomatoivotuksista ja kansikehuista! :) Nupun ja Jujun kasvattaja on ottanut nuo ihanat kuvat, ja visun takana on mun luotto-AD. Näitä kirjabeibejä on puunailtu hellin tassuin. <3

      Poista
  3. Ensimmäinen Cecilia-kirja oli valtavan ihana! Kirjastosta sen löysin :) Innolla odotan tätä uutta luettavaksi. Ihanaa lomaa jokaiselle nenulle ;) - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mahtavasta palautteesta! <3 Kehrään ja hurisen täällä ihan hurjasti. Kirjoittaminen on itsessään ihanaa, mutta kyllä mä silti eniten toivon, että voin sitä kautta ilahduttaa muita.
      Kiitos lomatoivotuksista! Kissat olivat jo ihan täpinöissään, kun kerroin, että Mummi tulee suukottelemaan ihan jo muutaman tunnin päästä. :)

      Poista
  4. Mitääh?! No siis, kyllähän sun tyylistä näkee, että kirjoittaminen ei ole varsinaisesti vierasta, mutta että krijojakin! KISSAkirjoja! Ihan huippuhupsunmainiota! Tapu tapu tapu!
    Hyvää lomaa kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ana! :-D Tunnustan raapustelleeni paljon kaikenlaista, ja koska rakastan kirjoittamista ja kissoja ja varsinkin ihan HUPSUJA kissoja, niin pitihän mun yhdistää intohimoni. <3 Kiitti myös lomatoivotuksista! Lasken jo tunteja...

      Poista
    2. Eikös Sandra ole kirjoittanut enemmänkin kirjoja kuin nämä kaksi? Olen ymmärtänyt.

      Sattuisipa joskus kirjastossa kohdille, niin lainaisin kyllä.

      Poista
    3. Hepparomaaneja olen niin ikään kirjoittanut kaksi (Sonjan hevoskesä + Sonja ja aaveratsastus), joten ihan oikeaa faktaa. ;) Toivottavasti jokin näistä tulisi kirjastossa vastaan. Tai sitten sun pitää tehdä varaus. :)

      Poista
    4. Hyvänen aika, olen unohtanut käytöstavat! ONNEA kirjanjulkaisusta (nykyisestä ja menneistäkin) ja hyvää lomaa! :-D

      Poista
    5. Apua! Räpelsin vahingossa oman aiemman kommenttini pois, kun käytän Bloggeria kännykällä ja sormet ovat vielä unessa. Mutta kiitos, Henna! :) En mä kyllä mitään epäkohteliaisuuksia huomannut, päinvastoin!!!

      Poista
  5. Oih, pitää kaivella jostain kirjastojen kätköistä Ceciliat pääsiäislukemiseksi! :) hyvää lomaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iik, toivottavasti ykkönen löytyy lähikirjastosta. :) Kakkososa saattaa olla vielä tarroitettavana, kun se tosiaan on ihan juuri painosta tullut. Kiitos lomatoivotuksista! Nyt se vihdoin alkoi. Jee! :)

      Poista
  6. Hyvin sait palkattua Jujun ja Nupun mainostamaan kirjaa, en malta odottaa että pääsee lukemaan! Oikein mukavaa reissua teille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juju suostui hommaan, kun lupasin Canagania palkkioksi. :-D Mua ihan jännittää, että mitä tuumaat ja miten tämä suhteutuu kivuusasteikolla edelliseen... :-o Kiitos reissutoivotuksista! Ihanaa vaihtaa vähän maisemaa. :)

      Poista
  7. VAU! Saakos näitä e-kirjoina? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei löydy diginä - ihan perinteisenä paperi + kannet versiona vain! :o)

      Poista
  8. Oi, miten ihanaam onneksi olkoon äläkä ihmeessä pidä suotta kynttilää vakan alla! Voisiko kirjoja tilata ihan sun blogin kautta, täällä ainakin olisi yksi innokas asiakas? :) Mua kiinnostaisi lukea vielä paljon lisääkin kirjojen taustoista ja syntyprosessista. Nostan niin hattua tällaisille omien unelmien toteuttamisille!

    Mulla on ollut haaveena jo pitkään kirjoittaa arkinen käytännön opus sisäkissoihin liittyvistä haasteista, käytösongelmista ja miten niitä saadaan ratkottua (toki ammattilaisten mielipiteillä varustettuna, koska mullehan tämä on vain rakas harrastus). Mutta haaveeksi on jäänyt, koska en tiedä, mistä tempaisisin vuorokauteen enää lisää tunteja! :) Ehkä öisin olisi hyvä kirjoittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentista! :) En ole totta puhuakseni edes ajatellut, että joku haluaisi ihan tilata mun kirjoja blogin kautta, joten en tiedä, olisiko se edes mahdollista. Kustannus-Mäkelään olen kaikki romaanini kirjoittanut, ja esim. kirjamessuilla on heidän ständillään ollut kaikkia tarjolla. Ja kirjastoissa. :) Ja uusimpia on tosiaan Suomalaisissa, Akateemisessa yms.

      Mäkään en ole vielä keksinyt, mistä niitä ekstratunteja vuorokauteen kahmisi, mutta jos onnistuu pääsemään sellaiseen moodiin, että kirjoittaa edes vähän kerrallaan, niin lopulta sitten onkin aika ison tekstimöhkäleen omistaja. :) Mä olen aika nopea kirjoittamaan silloin, kun on hyvä inspiraatiopiikki - mutta juonellinen tarina vaatii aika syvää uppoutumista, ja mitä pidemmällä on, sitä kauemmin orientoituminen kestää. Yleensä pääsen hyvään vauhtiin su-iltana, ja se siitä sitten taas viikoksi. Huoh.:) Katsotaan, jos mä vaikka kirjoittelisin tästä aiheesta joskus lisää, kun sekin on osa tätä hupsutteluamme.

      Toivottavasti säkin löydät aikaa oman kirjaidean toteuttamiseen. Mä ainakin haluaisin lukea kyseisen kirjan, kun sun mietteistä on aina niin kiva lukea blogistakin ja ollaan asioista niin samoilla linjoilla! :)

      Poista
  9. Nostamme olematonta hattua hienosta suorituksesta; oikea Kirja ja vieläpä ei ensimmäinen! Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mä täällä hymyilen ja vilkuttelen sinne sun kesäkohteeseen päin täältä meidän aurinkopartsilta!

      Poista
  10. Mäkin nostan hattua ja onnittelen uunituoreesta kirjasta! Ihana omistuskirjoitus! <3 Heh, onpa ollut lähellä, etten ole kommentoinut, että sun pitäisi ryhtyä kirjailijaksi.. Nyt tiedän paremmin :D Rentouttavaa (sandaali)lomaa ja iloista pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Onneksi olisit kommentoinut noin, etkä esim. "Älä vaan missään nimessä riipusta kirjaa!" :o) Tassut on jo upotettu hiekkaan, joten nyt ei kissapipo kiristä päätä! ;-) Rentoa pääsiäisen odotusta teillekin!

      Poista
  11. Onneksi, onneksi olkoon! Ja että kaksi kissakirjaa, aiempikin, nyt kipin kapin jostain etsimään ne tassuihimme! Ihmettelinkin Ninnin tämänaamuista herätystä, sillä se sunnuntaiaamuna klo 6.30 TUKISTI minua. Oikeasti nappasi päälaen korkeimmalta kohdalta (sijaitseeko siellä aivojen kissakirjakeskus?) hiustupon suuhunsa ja nykäisi. Se oli tietenkin käynyt lukemassa blogikirjoituksen ja tahtoi havahduttaa palveluskunnan toimintaan.

    Ihanaa lomaa! Ja sellaisia kirja-arvioita, ettei sandaalit ole täynnä hiekkaa! Lomavarpaat saavat olla hiekkaisia ja pysyköön parsakaali päivällispöydästänne kaukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista ja täydellisesti räätälöidyistä lomatoivotuksista! :) Varpaat on upotettu hiekkaan joka päivä, eikä mitään kaaleja ole lautaselle ujutettu. ;)

      Hyvin Ninni on palveluskunnan anatomian opetellut, kun aivojen kissakirjakeskus löytyi noin näppärästi ja viritettiin heti toimintaan! :) Toivottavasti saat Ceciliat pian tassuihisi ja viivdyt niiden parissa! :)

      Poista
  12. Vautsi vau, pitääkin lukea tuo kakkos osio kun ykkönen onkin jo hyllyssä, kiitos teidän! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, ihanaa, jos intoudut vielä tämänkin lukemaan! ♥ Saat kyllä omaksi yhden kappaleen jatko-osasta, jos haluat. Oletko menossa lemmikkimessuille?

      Poista
    2. Olen tulossa lauantaina mutta en vielä tiedä yhtään että mihinkä aikaan! Ei olla tarkemmin kavereiden kesken mietitty sitä vielä..

      Poista
    3. Enpä mäkään ole vielä ihan kartalla, että saanko sinne ystävän mukaan vai tulenko yksin - tai kumpi päivä valikoituu. Mutta viesteillään vaikka lähempänä, jos ollaan samaan aikaan liikkeellä, niin voin sujauttaa kirjan sulle. :o)

      Poista
  13. Täh :) Siellä kirjottelee sit mun täysnimikaima... Silmät ymmyrkäisinä tuijotin kirjan kantta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä!?!?!?? :-D Mä tuijotin silmät ymmyrkäisinä tätä kommenttia! :-D Et ehkä ole sittenkään ihan anonyymi. :-D Osuitko sattumalta juuri tätä postausta lukemaan, vai oletko vieraillut ennenkin meidän blogissa? Melkoinen sattuma! Jos sulla on vielä Nuppu- ja Juju-nimiset räggärit, niin sitten alkaa jo mennä spookyksi. :-o

      Poista
    2. Olen lukenut blogiasi jo pitkään. Ja tiesin kyllä, että nimikaima on julkaissut kirjoja, mutta silti oli jännä tunne törmätä näin yllättäen "omaan nimeensä" :) Ja on minulla Pedro-kissa.

      Poista
    3. Ihan huippua! :-D Ilmeisesti tämä meidän nimi johdattaa jotenkin kissuuden äärelle. Ilahtuneet tervehdysnaukaisut Pedrolle! <3 Olipa kiva, että laitoit kommentin! On aina hauska tietää, keitä siellä ruudun toisella puolella on. Enpä arvannut, että ihan täysnimikaima! Pysyhän linjoilla jatkossakin! :-D

      Poista
    4. Varmasti pysyn :) Pedrolla on oma facebook-sivu, Pedron boksi, jos haluat kurkata :)

      Poista
    5. No ihan pakko oli mennä heti Pedroa tutkailemaan - ja voi mikä söpöläinen siellä odottikaan! :-D Ja nyt mekin seurataan Pedron kuulumisia. Hihittelen täällä yhä, kun tämä on niin hassua. :-)

      Poista
  14. Onnea uudesta kirjasta, omistuskirjoitus sai tällä yhden tädin vähän tiputtelemaan kyyneliä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :o) Sarjan ekaan osaan laitoin omistuskirjoituksen, mutta kyllä se pätee tähään tokaankin. <3

      Poista
  15. Mulla on kirjaston varausjono taas täynnä, mutta yritän napsauttaa Ceciliat sinne pian. Hirmuinen määrä tavaraa löytyy sun oikealla nimellä! Yli sata nimiketta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, voiko varausjonon saada täyteen? :) Se on ahkeraa lukemista se! Ja juu, saattaa löytyä vino pino projekteja. :-D

      Poista