sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Valvottua väriterapiaa

Viime viikkojen aikana kodissamme on nähty kummallisia plänttejä: taivaisen valon lämmittämiä läimäreitä, joihin talven hailakoittamien kissaeläinten on ollut hyvä pötkähtää akkujaan lataamaan. Itsekin olen yrittänyt nyhtää auringonsäteistä lohtuenergiaa, sillä kevätväsymys alkaa painaa jo pahasti päälle. En malttaisi odottaa hetkeä, jolloin puut ja ruoho taas vihertävät ja tienvarsille putkahtaa iloisen värisiä kukkasia. Vakavinta värinpuuteangstiani helpotti onneksi pirteä tulppaanikimppu, jonka mieheni muilutti korkean hyllyn päälle naistenpäivän kunniaksi.
 
”Meidän emo tykkää näistä tuulimyllymaan rehuista, koska se on
tanssahdellut niiden seassa jo kauan ennen meidän aikaa.” (1)

Koska tulppaanit ovat kissoille myrkyllisiä, kukkaparat joutuivat elämään melkoisessa karanteenissa Hupsuttamon katonrajassa. Pikkuhampaat eivät päässeet kertaakaan naksuttelemaan hazardöösejä somisteita, mutta halusin antaa sinisten silmien nauttia oranssin ja keltaisen sävyistä edes hetken verran, ja siksi järjestimme uskaliaat kuvaukset, jotka olivat kuin pala kauneinta tropiikkia.
 
Katsoa saa, muttei koskea! (2)

Niin herkkää ja unenomaista (3)

”Hoi, tulp! Hoe gaat het met jou?” (4)

”Ihan tuntuu kyllä Hollannilta, kun yläkerrassa klopsutellaan
yhä puukengillä ja nessun edessä levittäytyy tulppaanipelto.” (5)

”Ruffe, hei! Ethän säkään syö tulppaaneja? Kun mä tahtoisin niitä hääkimppuun.” (6)

Juju ei maistellut kukkasia, vaikka ko. kisumisu tässä fotossa vähän vihertääkin. (7)

”Tuoksu on oikein keväinen, joten kyllä näitä kohta kukkapenkeissäkin nähdään, mama!” (8)
Joko teillä muillakin on keväänkaipuu? 
Entä mikä kuva miellytti silmää kaikkein eniten?

24 kommenttia:

  1. 2, siinä on pehmoa ja vaaraa samassa kuvassa. -Mirka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelmä on kieltämättä aika kutkuttava! <3 Olipa kiva nähdä!! :))

      Poista
  2. Upeita kuvia, yritin valita parhaan mutta en osaa valita.
    Tuntuu miellyttävän kisujakin kukkaloisto, vaaraa uhmaten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuo on positiivinen ongelma, jos kaikki kelpaisivat parhaaksi! :) Tulppikset kiinnostivat nöpöneniä ihan kamalasti. Mikä harmi, ettei niitä saanut tutkia tuon tarkemmin.

      Poista
  3. Emmä oikee tiiä noista tulppaaneista, kun niitä oli joskus ikkunalaudalla ja satoin vähän nakertaa ja sit tapahtu niitä vessavahinkoja... Et en sit tiiä oisko kauheen kiva jos häissä vahingossa puraisen ja kesken ''tahdon'' pitäisi juosta veskiin että tota jos pysyttäisiin semmosissa kukissa mitä vois vähän maistaa? Kukat on niiiiin hyviä herkkuja <3 -Rufus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä ois kiva, jos kesken tahtomisnaukaisun pitäisi lähteä peppupesulle!! Tai jos meidän äiskä tulisi saksilla kliksuttamaan. Häät menis ihan pilalle ja hanimuuni myös.

      Emo tossa kertoi, että jotkin muorinkukat ovat kuulemma myrkyttömiä, mutku ei me olla mitään muoreja tai vaareja vielä, vaan ihan nuoria ja vetreitä räggiksiä. Joten jos vielä mietitään tätä, beibi. <3 T: Kullannuppusi

      Poista
  4. Mäkin kaipaan oikeaa kevättä niin että hermot vinkuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtalotoveri! :) Mutta tänään näyttää jo aika makoisalta!!!

      Poista
  5. Kaikki kuvat on ihania, mutta viimeisessä on kiva tunnelma.
    Meillä on tollasia puukenkämaan kukkia ihan koko ajan, mutta ei me niitä edes maisteta. Mami joskus vaan pelkää, että me pudotetaan ne lattialle kun iltaralli kulkee pöydän kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaattepa te olla harmonisesti puukenkämaan kukkien kanssa - ei pienet iltarallit kovin paha juttu ole! :) Viimeinen kuva on kyllä kiva, kun siinä on vehreyttäkin mukana - ja hirmu intensiivinen kontakti kukkiin.

      Poista
  6. Tykkäämme kakkoskuvan tunnelmasta :)

    Meillä tykätään myös puukenkämaan kukista, tosin onneksi vain mamma. Nämä nykyiset kissat vähät välittävät tulppaaneista, mutta Alexin kanssa oli aina tarkkaan vahdittava, ettei herra ehdi narskuttamaan kukintoja irti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkoskuva on kyllä niin nuppumaista Nuppua kuin voi olla. Juuri tuollainen utelias ja leikkisä neitonen se on! :-D

      Voi kun meilläkin voisi pitää tulppiksia, mutta ainakin toistaiseksi ne kiinnostavat ihan liikaa...

      Poista
  7. Kakkoskuvassa on söpöä herkkyyttä <3 Hyvänä kakkosena tulee kutos- ja kasikuvat, nuppujen nuuhkuttelijat ^.^ Tulppaanit (ja muutkin leikkokukat) olis kyllä kivoja, mutta meilläkään ei sellaisia pysty jättää kissojen ulottuville. On nuo muorinkukatkin ihan jees, nuoremmallekin väelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu taisi viedä voiton tuolla söpöstelytassunojennuskuvallaan. <3
      Mulla on kyllä nyt niin iso viherpiiperrysvaihe, että taidanpa hakea jonain päivänä muorinkukan, vaikkei tässä nyt vielä ihan täysin olla talven aikana mummotuttu. :-D

      Poista
  8. Saisi kyllä tosiaankin alkaa kevät tulemaan. Sen sijaan on satanut lunta ja on näyttänyt siltä, että kevät on peruttu tykkänään. Iltapäivästä sentään aurinkoistui.

    Tulppaaneja ei meidän taloudessa ole syöty, mutta lattialle ne kaadettiin kyllä. Ei ollut erikoisen hyvä sekään, vaikka toki parempi kuin sisäinen käyttö :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli eilen ihan superhieno kevätpäivä, mutta nyt mennään näköjään taas takapakkia. Hhh.

      Voi tulppaaniparkoja - ne joutuvat kissakodeissa koville monella tapaa. :-D

      Poista
  9. Ihania kuvia kaikki! Täälläkin odotellaan kevättä innolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ehkä se kevät vielä on tulollaan - ei luovuta ainakaan toivosta!

      Poista
  10. Mun lemppari on 8 kuva, jos nyt pakko on joku valita. Meillä tulppaanit saa olla kissoilta ihan rauhassa, jopa pääpuutarhuri Jesse kiertää ne kaukaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juitsi on mielissään pääsystä lempparikuvaan. :) Jesse voisi tulla pitämään meidän innokkaille karvaturilaille jonkin tulppaanikoulutuksen. Olisi niin ihana piristää elämää kukkapuskalla aina silloin tällöin.

      Poista
  11. Saisi se kesä ja kevät jo tulla! Täällä aletaan olla jo aika kyllästyneitä jäätiköihin ja vesisateeseen... lempparikuviksi nousi 2 ja 8, joista varsinkin 2 on jotenkin tosi kiva tunnelma, tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli jo ihanan aurinkoista! Ehkä se kevät vielä jostain pungertaa.

      Jännää, kun tuo kakkoskuva taisi voittaa "kisan". Aluksi olin ajatellut, että se on ihan liian heilahtanut edes julkaistavaksi, mutta pienet filtteröinnit pelastivat tilanteen ja saatiin näytille Nupun tyypillinen Nuppu-hetki. :-D

      Poista
  12. Onpa kauniin värisiä tulppaaneja! Täällä syksy tekee tuloaan vesisateineen ja välillä on tosi iso ikävä Suomen kevättä ja kesää. Koivuja hiirenkorvilla ja vasta kasvanutta nurmikkoa ja lisääntyvää valon määrää ja kevätlätäkköjä ja ensimmäisiä kimalaisia ja voikukkia <3

    Meidän lempikuvat olivat numero 6 (Nupun unelmoiva hääilme) ja numero 8 (Juju niin suloisesti nuuhkii kukkaistuoksua).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sait kyllä tuolla kuvauksella mun keväänkaipuun kasvamaan entisestään! Onneksi hiirenkorva-aika onkin pian tulossa! <3 Mä juuri kävin teidän blogissa ihastelemassa vehreyttä ja kukkia - ja oikein kuvittelin, miltä tuntuisi, kun ei palella. :) Kaikessa on puolensa - ja voin kuvitella, että näitä Suomen pikku keväänmerkkejäkin tulee ikävä!

      Nuppu on onnellinen, kun hääkimppukuvakin sai äänen! <3

      Poista