keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Possujuna parkkiin

Ennen lomalle livahtamista haluaisin kirjoittaa muutaman ylistyssanan arjelle. Sitä syytetään aina harmaaksi ja tasaiseksi, mutta loppujen lopuksi elämä muodostuu isoksi osaksi rutiineista, jotka ovat parhaimmillaan kuin viimeisen päälle rasvattu, iloinen possujuna.

”Onko tuo se pienen pieni possuveturi? Ainakin se on niin pinkki kuin possu vain voi olla.”
 
”Tuut! Tuut! Onko muita possujunaan tulijoita?”

No totta kai on, mutta valitettavasti Hupsut ymmärsivät
nyt ihan väärin. Kysehän ei ole emon laukusta.

Meidän ikioma possujunamme puksuttaa arki-iltaisin niin hilpeästi aina samoja raiteita, että siitä saisi tehtyä sympaattisen jatko-osan leffalle ”Päiväni murmelina”. 



Nupun jokainen päivä on murmelipäivä, onhan se niin
pörröinen murmeli possunpinkissä rantahameessaan.
”Kerro jo, mikä se possujuna oikein on!"

Iltatoimemme alkavat aina hammaspesustani, jota Juju tuijottaa intensiivisesti ja sanoo lopuksi ”puu”. Silloin siirrymme keittiöön harjaamaan sen hampaat, ja mieheni pesee samalla omaa purukalustoaan. Käyn välillä huuhtomassa kissojen harjan ja lataan siihen uuden pikku satsin tahnaa Nuppua varten. Tässä välissä Juju töykkää miestä jalkaan ja Nuppu menee pöydän alle. Minä taas voivottelen joka ilta lähes samoin sanoin, että ”miten ne hampaat nyt saa harjattua?” vaikka homma onnistuu aina hienosti Jujun sähläilyistä huolimatta.
 
Juju pikku velmu tietää, että jos se osallistuu Nupunkin hammaspesuun,
se saa palkinnoksi ylimääräisen kanapalan.

Seuraavaksi possujunamme klonksuttaa keittiöön: mies tiskaa kissojen ruokakupit sillä välin, kun minä haen lapion ja kakkapussin ja menen tonkimaan kissadyynejä. Kun arkeologiset kaivaukset ovat ohi, solmin pussin kiinni ja siirrän sen tuulikaappiin roskiskeikkaa odottamaan. Kun saavun lapion kanssa keittiöön, mies on juuri vetänyt rullasta uuden pussin esiin ja pitelee sitä auki, jotta voin työntää lapion siihen ja viedä setin roskakaappiin seuraavaa iltaa odottamaan.

Kuvan auringossa paistatteleva kissa ei liity mitenkään
hiekkalaatikolta löytyviin kakkapötkylöihin.
Possujunamme on siis herttainen arjen vempain, joka saa kaiken tapahtumaan ilman odottelua, ihmettelyä tai turhaa säätöä. Se on meistä kaikista ihanan tuttu ja turvallinen, mutta välillä menopeli on hyvä siirtää hetkeksi parkkiin, jotta se jaksaa taas jatkaa yhtä pontevasti matkaansa. Toisin sanoen Hupsuttamo hiljenee nyt reiluksi viikoksi, sillä edessä on kauan odotettu talviloma. Kissat viettävät laatuaikaa täällä kotona mummin kanssa sillä välin, kun me metsästämme lepoa ja aurinkoa. 

Nuppu löysi ne molemmat jo ihan omasta kodista!

Mukavan keväistä viikkoa kaikille ja hupsutellaan taas pian!

”Cheerios, amigos! Muchos sunshine und molto schwimmos!”

22 kommenttia:

  1. Ihanaa pinkkiä ja violettia! Toivottavasti niille on käyttöä! - emäntä
    Toivottavasti teilläkin on Nuppu ja Juju huisi loma! Meidänkin emäntä tosiaan jättää meidät, mutta onneksi isäntä jää meidän kanssa kotiin :) - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan, että pääsevät käyttöön eivätkä muuten vain kieppaa maailmalla. Usein olen käyttänyt tavaroita ihan muuten vain käyttämättä reissussa. :-D
      Nupun ja Jujun bileet ovat jo alkaneet: kun tulin töistä, ei kukaan tullut ovelle vastaan. Masut olivat täynnä ja silmät silityksestä sirrillään...

      Poista
  2. Rutiinit on kyllä ihan kivoja, mutta välillä tekee hyvää irtautua :) Hyvää lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Kieltämättä on sitten taas eri tavalla energiaa rutiinien pyöritykseen, kun välillä rikkookin niitä.

      Poista
  3. Teillä on kyllä ihanat iltarutiinit! :D Joku voisi meillekin tuollaiset kehittää.... :D Mutta kun mies tulee töistä yleensä 21.15 niin illoissa ei ikinä ole mitään järkeä meidän taloudessa ja tulee valvottuakin joka yö aivan liian pitkään.

    Hauskaa lomaa ja kissoille laadukasta laatuaikaa mummin kanssa!
    Ja ooo tuota Nupun (ja myös Jujunkin) silmien väriä <3 Meillä on kaksi keltasilmäistä kissaa, näyttää siniset simmut niin eksoottisilta ja ihanilta <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lomatoivotuksista! :) Kissat ovat selvästi niin onnessaan, kun tuli oma ihana mummi. <3

      Siniset silmät ovat kyllä upeat, ja itse ruskeasilmäisenä ihailen niitä kovasti. :) Mutta vastaavasti keltaiset silmät ovat mun mielestä supereksoottiset ja arvoituksekkaat.

      Meillä elämä rutinoituu helposti, kun molempien rytmi on niin sama (ollaan aika samoissa töissä molemmat). Naurattaa välillä, kun kaikki menee niin samaa rataa. Aamurutiinikin löytyy. :-D Mutta tylsät asiat menevät paljon mukavammin, kun niitä ei tartte liikaa miettiä.

      Poista
  4. Yhyy älkää menkö sanoo Rufus, joka alkoi jo ikävöimään rakasta Nuppusta. Kaukosuhteet tuppaa muutenkin olemaan niin kinkkisiä juttuja ja nyt pitäs olla kuulematta yli viikko omasta mussukasta, voivoivoi. :( Onneksi Rufus voi aina käydä täällä sun blogin puolella katsomassa Nupun kuvia <3 Teillä on söpöt iltarutiinit, meillä ne meni ihan uusiksi, kun mies meni töihin ja nyt olen yksin ja teen kaiken byy.. Hänellä siis työ ilta painotteista ja parin viikon päästä sillä on kaksi yövuoroa putkeen!! O'ou en tiedä uskallanko nukkua täällä yksin on nimittäin eka kerta ikinä iiiks! Hyvää lomaa teille ja ottakaahan paljon aurinkoa ja ruskettukaa makkaroiksi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Rufus-kultaa! <3 Nuppua vähän huolettaa, että pysyykö se varmasti Ruffen mielessä, vaikka tuoreita uutisia ei nyt reiluun viikkoon olekaan tulossa. Täytyy pyytää, että mummi kävisi Nupun kanssa kurkkimassa viikon aikana Ruffen kuulumisia, jotta edes toiselle love birdille tulisi uutta infoa. Nupun sydämessähän Ruffe on silti ihan aina. :)

      Onpas sulle mäjähtänyt nyt isot rutiinivastuut, kun ihan yksinäisiä öitäkin on tiedossa! (Mä otan yksin ollessa kissat aina sänkyyn. Kannan ne siihen, jos eivät muuten tajua tulla...) Mutta onneksi tiedät nyt, millainen villipeto Ruffen sisällä asustaa: jos tulee murtovarkaita, se puolustaa sua kyllä leijonamaisin ottein! <3 Nupustakin tuntuu kivalta tietää, että Ruffen kanssa deiteillä ei tarvitsisi turhaan pelätä koiriakaan.

      Me makkaroidutaan parhaamme mukaan, ja sitten viikon päästä onkin kiva tulla ahnehtimaan mitä teille ja muille blogiystäville kuuluu! Saattaa tulla vieroitusoireita! ;)

      Poista
  5. Mahtavaa lomaa ! Täälläkin alkaa huomenna loma mutta meidän reissulle ei paljon biksuja tarvi ottaa jollei halua mennä uimahalliin (blogissa sitten lisää). Teidän mummillakin on tulossa varmaan kiva viikko kun saa Hupsun ja Tosi Höpsön hoitoonsa. On muuten niin hienon värinen matkalaukku että....me like ! :)
    Muista sitten heti päivittää blogia kun lomat on lusittu ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, ja ihanaa lomaa teillekin! :) Arvelin, että saatat huomioida mun laukun sävyn! Erottuu pirtsakasti aina hihnalta, kun taas miehen mustaa laukkua joutuu kyttäämään silmä kovana.

      Mummi on täällä jo paijannut kissat ihan luttanaksi, joten kiva viikko edessä. Eiköhän tekstiä ala taas tulla tuutin täydeltä, kun pääsen viikon täydellisen kirjoitus- ja nettikiellon jälkeen takaisin näppiksen ääreen. ;)

      Poista
  6. Erinomaista lomaa! On hyvä lähteä reissuun, kun saatte palata sitten noin lokoisaan arkeen <3, teillä on hupputoimiva possujuna :-).

    Ja nyt jo alkoi jännittää, mitä te tuottekaan kissoille tuliaisiksi...?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihan mielellään sitä palaa sitten possujunailemaan, mutta nyt on jo matkahytinää ilmassa!

      Toivottavasti löydetään jotain kivaa kissoillekin tuliaisiksi. :o)

      Poista
  7. Rentouttavaa lomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Rentouttavaa oli, ja yhä olo kovin pöllähtänyt.

      Poista
  8. Rutiinit ja arki on niiiiin ihanaa. Niinkuin on Nuppukin tuossa auringossa levätessäänkin. Upea kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rutiinit ovat onneksi elämän suola. Lomalla oli kivaa, mutta kyllä on kotiin palaaminenkin! :)

      Poista
  9. Mukvaa lomaa teille! Täälläkin possujuna puksuttaa joka päivä melkoista vauhtia eteenpäin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli ihanaa levätä hetki lämmössä. Nyt jaksaa taas puksuttaa eteenpäin!

      Poista
  10. Kyllä taas sai teksti kuvineen hymyn huulille <3 ihanan piristäviä katteja, ja edelleen kumarran kissojen palvelijan upealle kirjoitustyylille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos ihanasta palautteesta, joka kruunasi paluun kotiin ja blogimaailmaan. Nyt jos koskaan hymy ja piristys tulivat varmasti tarpeeseen. <3

      Poista