perjantai 24. elokuuta 2018

Kesähien karkotusta

Jos voisin yhdistää Nupun ja Jujun parhaat puolet, minulla olisi kissa, joka olisi helppo pestä ja ilo kuivata. Käyttämättä jäisi suurisilmäinen, räpiköivä mourukatti, joka muuttuu elohopeaksi föönin alla. Reagointitapoja ei kuitenkaan voi poimia kuin irtokarkkeja paperipussukkaan. Niinpä minun oli viikonloppuna hyväksyttävä, että jos haluaisin huljuttaa kesähiet ragdollieni turkista, minun olisi taas pakko laulella Jujulle suihkussa ja jahdata Nuppua föönin kanssa. Lauantaina keräsin koitokseen voimia, ja sunnuntaina viiletin tukkijokea alas katti numero yksi kainalossani...


Spläshhhh! Nuppu sattui nököttämään juuri sillä paikalla, jolla kastui kaikkein pahimmin. Mikä tuuri, voi ei!

Töpöttelin Nupun sorsamaisesti vettä hylkivää turkkia
kuivemmaksi pehmoisella pyyhkeellä. Towel, you know.


Nuppua ihmetytti, miksi oli pakko mennä tukkijokeen
eikä vaikka ihanan ilmavaan maailmanpyörään.


Tornadossakin olisi pysynyt kuivana.

Ehdotin, että Nuppu kokeilisi lentävää mattoa. Lämmin tuuli
suhisi sen turkissa, kun se viiletti tähtitaivaan halki.

Jostain syystä viima jatkui vielä ajelun jälkeenkin.

Nuppu pyöri ympyrää ja sähläsi niin, että koko towel
oli jo liukumassa pyykkikoneen päältä lattialle.

Lopulta Nuppu onneksi nousi kummitusjunaan
ja katsoi föönipaholaista silmästä silmään.


Silloin se tajusi, ettei tilanne ollutkaan kovin hurja. Vielä parit puhinat ja pöyhinnät,
ja neitonen pääsi tepsuttelemaan elämyspuistosta freesinä pikku pulmusena.

Juju nuuhkaisi ilahtuneena hyväntuoksuista systeriä, mutta kun nappasin töhnäturkkipojan sylkkääni, se tajusi heti, mitä tapahtuisi, ja päästi sisuksistaan alakuloisen bassorekisterissä resonoivan mou'un. Vaikka sisintäni riipi, en antanut Jujulle periksi, vaan lähdimme yhdessä Hurjakuru-ajelulle. Vaahdotin Jujun turkin niin näppärästi kuin osasin ja näytin sille parasta mahdollista esimerkkiä: en naukunut laisinkaan, vaikka yhteisen suihkutteluhetkemme päätteeksi olin kuin uitettu koira ja naamatauluani peitti niljainen irtokarvakerros. Mouruaminen olisikin ollut siinä vaiheessa turhaa, sillä edessämme oli enää paras vaihe: Juju sai vetäytyä aurinkoterassille paapottavaksi.

Söpöläinen käärittiin Iines-pyyhkeeseen,
ja se sai napostella lempiherkkujaan.

Jos herra vain haluaa, niin herra on hyvä
ja sujauttaa toffelit tassuihinsa!


Juju harkitsi asiaa mutta olisi mieluummin ottanut släbärit. 

Jujusta föönaus oli mukavaa, mutta vielä mukavammaksi
homma muuttui, kun emolle kävi kameran ja föönin kanssa
taiteillessa pikkuruinen haaveri...


Suurimmat tuhot on tässä jo siivottu, mutta voitte kuvitella, että Juju tuuletti riemusta!
Sen kohdalla huvipuistoretki päättyi nassupossuannokseen Vekkulan buffetissa.

Olin helpottunut, kun kesän vesihurvittelu oli vihdoin ohi, ja kissat vaikuttivat tyytyväisiltä oloonsa. Viimeisetkin irtokarvat ja tunkkaiset kesäpölyt oli imaistu viemäriin, ja molempien turkki oli ihanan puhdas ja kuohkea. Nuppu ja Juippi taas olivat virkeitä ja hyväntuulisia jopa siinä määrin, että rallien päätteeksi Juju käpertyi pitkästä aikaa jalkani päälle nukkumaan.

”Tuun toistekin jos lupaat, että seuraava pesu on vasta jouluna!”


Ovatko muutkin katit päässeet tänä kesänä vesijetteilemään, 
vai onko tassut ja nassut pidetty ihanan kuivina?

22 kommenttia:

  1. Me käytiin viimeksi toukokuun alussa ja toivotaan ettei emäntä ja isäntä muista viedä meitä vesijetteilemään, koska oli ihan varmoja että se keikahtaisi nurin ja oltaisiin ihan märkiä! - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin pidetään peukkuja, ettei teille olisi tulossa mitään syysjetteilyä! Ja jos on, niin märkäpuku pitää olla päällä siltä varalta, että mennään nurin! -Juju ja Nubbis

      Poista
  2. No huh! Kissan pesu on homma, jota en ole koskaan tehnyt enkä hirveästi välittäisi vaikka en koskaan joutuisikaan. Meidän pojat on onneksi itsepuhdistuvia. Mustipantteri harrastaa hiekkakylpyjä varmaan aavikkokissa-esi-isiensä tassunjäljissä ja se on varmaan ihan sopivaa se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiekkakylvyt kuulostavat ihanan leijonamaisilta! :) Aika puhtaita Nuppu ja Jujukin aina ovat, mutta olen yrittänyt pestä ne kaksi kertaa vuodessa, jotta homma pysyy mielessä - ja olen huomannut, että se tekee hyvää noiden turkille. Selvästi rapsuttelu vähenee, kun irtokarvat saa pois. Ja räggärit ovat sen verran luppanoita, ettei pesu oikeasti ole kovin hankalaa. Nuppu ei juuri korvaansa lopsauta - mutta se ei millään jaksaisi istuskella föönin alla, vaan hyrrää ympäriinsä. Jujun pesussa taas hankalaa on se, että se karkaisi mielellään suihkukopista, ja joudun vääntyilemään outoihin asentoihin, kun pitelen jalalla ovea kiinni...

      Poista
  3. Huh, onneksi haaveri koski vain jo kerran kuolleita eläimiä! Täällä odotettiin kuvaa kynsitystä ihmisestä! (leikatuilla kynsilläkin saa aikaan pahaa jälkeä, kokemusta on sen kahden kerran Kassisen pesusta D: )

    Nyt kelpaa talvea odotella puhtaina puuhkina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu ja Juju eivät ole onneksi lukeneet kissaoppaasta kynsien vaihtoehtoisista käyttötavoista! Kumpikaan ei koskaan ole ottanut kynsiä tai hampaita avuksi, vaan Juju turvautuu pelkästään sylissä kiemurteluun ja surkeaan mouruun (Nuppu ei nykyisin edes sano mitään). Niin, ja Juju saattaa yrittää yllätyspakoa. Kerran se onnistui hyppäämään mun päältä niin, että roikkui etutassuillaan shampootelineestä... Mutta nyt osaan varautua siihenkin. =)

      Poista
  4. Mä olen kyllä vältellyt kissojen pesua. Riittävän monet naarmut siitä kun Amelta piti pentuna välillä pestä tassuja kun se oli kakkavarvas... Jos Ame ei halua jotain niin kyllä tulee kynnestä ja hampaasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, sitten kannattaakin vältellä pesuoperaatioita! :-o Taidan olla todella pilalle hemmoteltu lempeiden Hupsujen kanssa. <3

      Poista
  5. Onneksi on itsepuhdistuvat kissat (paitsi joskus osittain, mutta se on kokonaan eri juttu se...)

    Voi hyvin olla, että Frieden pesemisestä seuraisi sairaalareissu minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata sitten kokeilla vaahdotusta teidänkään valtakunnassa! Oikeasti Nuppu ja Juju ovat aina puhtoisia eikä meillä ole ollut koskaan mitään turkkiongelmia, mutta musta tuntuu, että tekee hyvää päästä aina välillä irtokarvoista eroon - ja Nupun allergiankin takia pesu voi olla joskus hyvä. Nuppuahan peseminen ei haittaa ollenkaan - kuivaaminen sitä tympii, kun pitäisi olla niin pitkään paikoillaan.

      Poista
  6. Voi söpöläiset, miten ne onkaan noin kiltisti ja söpöinä ja kaikkea <3
    Mimmiä olen pariin otteeseen yrittänyt pestä. Tilanne on nyt se, että meikä sheivaa sen mielummin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsut ovat kyllä kilttejä - ja nyt kun luen näitä viestejä niin tajuan, etten ole antanut niille riittävästi krediittiä hienosta ja rohkeasta ja emoystävällisestä käytöksestä. <3

      Mimmin frisyyri on kyllä hieno! :) Luulen, että Nuppu saattaisi heittäytyä sheivatessa hankalaksi, se kun on tosi ärtynyt, jos peppukarvoja ihan vähän vain lyhentelee.

      Poista
  7. Voi toisia... Mie olen joskus pessyt meillä kattimuksia vessan lavuaarissa - jep, se on helpointa meikän mielestä... Saa pidettyä kattimuksesta kiinni ja hanasta lorottaa vettä... - ja tarvittaessa voi laittaa vettä siihen altaaseen ;) No, aika harvoin niitä tulee pestyä - mutta joskus kuitenkin, varsinkin tassuja (yhteen aikaan harva se viikko oli pakolliset tassupesut - ja mourut ei auttaneet yhtään...) :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat ja pesu on aina vähän riipivä yhdistelmä, mutta onneksi Hupsuille ei ole jäänyt traumoja - vaan herkut maistuvat heti pesun päätteeksi ja fiilis näyttää mukavan kuohkealta. Lavuaarissa en varmaan onnistuisi näitä pesemään, mutta suihkukoppi on melko helppo ratkaisu.

      Poista
  8. Tai jos vasta ensi juhannuksena? Täällä ei nykyisiä ole pesty kertaakaan, paitsi ehkä tassuja pentuina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että menee juhannukseenkin. Voidaan keksiä jotain kivempiä juttuja joululomalle. :)

      Poista
  9. No mutta pesuthan meni hienosti vaikka kissat kysymyksessä (eikä ne kaikki koiratkaan pesuista tykkää)
    Varmaan on nyt tuuhea turkki ilmava ja kauniin kiiltävä kun föönattukin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu ja Juju ovat kyllä esimerkillisiä kissakansalaisia, vaikka aikamoista ähellystä nuo pesut silti ovat. Mutta turkki puhtaana on hyvä tassutella kohtia syksyä! :)

      Poista
  10. Voi miten söpöjä puhtaita pikkukissejä sielä onkaan ♥ Cocokin olisi suihkun tarpeessa ja taisin tehdä sille mimmit, mutta niistä lisää ensipostauksessa :0 Aikamoista kylpyläelämää tää on nyt meiän kisseillä, Coco ei oo kyllä ihan vielä joutunut puunaukseen, mutta soon..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin kyllä eilen, että mitäs siellä Cocon hännässä on meneillään! :-D Voi pientä! Vastapesty räggäri on kyllä hurrrrmaava otus, joten tsemppiä vaan Cocomuksellekin turkinhoitotoimenpiteisiin!♥

      Poista
  11. Voi noita märkiä reppanoita <3 Huomaa kyllä, kuinka ammattitason blogimalleista on kyse, kun noin hienosti poseeraavat vaikka onkin vettä turkissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän reppanoitahan Hupsut ovat vettä valuvina, mutta tosiaan osoittivat melkoista blogikissan asennetta! :-D Ja on syytäkin, koska tänään tuli täyteen viisi vuotta Bloggerissa. :)

      Poista