tiistai 13. helmikuuta 2018

Nuppudofilus Jujudus

Löysin noin vuosikymmen sitten jogurtin, johon rakastuin. Kyseessä ei ollut mikään superdeluxe kuningatarkiisseliunelma vaan hyvinkin arkisen näköisessä pönikässä säilytettävä Pirkan rukiinen pähkinäjogurtti, jonka asidofilus bifidus -partikkelien luvattiin olevan hyviä vatsalle. Lusikoin rukiista pähkinänamia autuaana kuukausi- ja varmaan vuositolkulla, kunnes lopulta tuli seinä vastaan. En muista, muutettiinko jogurtin koostumusta, vai kyllästyivätkö makunystyni iänikuisiin asidofiluksiin ja/tai bifiduksiin, mutta jostain syystä pöniköitä ei enää jääkaapissamme näkynyt.
 
Nyt ne ovat kuitenkin tehneet paluun vuosien asidofilus-vajeen jälkeen! 

Älkää hätääntykö! Nuppu ei ole kutistunut, vaan
pähkinäjogurtti vain pakataan ämpärin kokoiseen sammioon!

Kissoille on periaatteessa aivan sama, mitä maitotuotteita mama masuunsa kiskoo, mutta pönikän ilmestyminen ruokavaliooni on tuonut niiden arkeen uusia ulottuvuuksia. Kun jogurttitonkka täräytetään pöydälle, sen viereen lehahtaa myös Nami nami -vanukkaan värinen karvapörriäinen. Kun avaan pönikän kannen,  Nuppu nappaa sen tärkeänä suuhunsa, laskeutuu tasapainotellen lattialle ja katoaa kauas horisonttiin. Se ei katso taakseen tai pyydä meitä mukaansa, mutta emme kaipaa aamupalahaavereita, joten jompikumpi lähtee aina varjostamaan Nuppua.

 
Se on kuin pieni ahne harakka, jolla on nokassaan hopealusikka.
Mitä Nuppu sitten aarteellaan tekee? Jos sillä olisi pieni lapio ja asuntomme lattia olisi multaa, olen lähes varma, että se ryhtyisi merirosvottareksi ja kaivaisi saaliinsa talteen sedimenttikerrosten väliin. Koska me mokomat olemme kuitenkin asentaneet väliin parketin, Nupun on otettava heti ilo irti ryöväämästään härvelistä. 
 
Sitä on kiva näkertää...

...sillä voi pelata jääkiekkoa...

...ja sitä voi käyttää suurennuslasina. Toivottavasti sänkymme ei syty pian tuleen!
Nuppu myös piilottelee kantta riemastuneena tyynykasan alle, miehen laukkuun tai oven taakse nurkkaan. Kaikkein hauskinta kuitenkin on, kun se saa itse rääppiä kannen takaisin hyppysiinsä monen ”vähältä piti” -katoamistilanteen päätteeksi.

 
Nupusta näyttää siltä, että asidofiluksella leikkiminen on muokannut
sen vartaloa kauniin solakaksi, mutta entäs sitten se bifidus?
 
Nuppu naurahtaa moiselle kysymykselle, koska ainesosahan on tietenkin Jujudus!

Niin ihanaa kuin Nuppudofilus Jujudus -jogurtti onkin, sen nauttimiseen liittyy eräs suuri riskitekijä: aamupalat venyvät ennätyspitkiksi, jos näiden ultrasöpöjen probioottien leikkejä ei raaski keskeyttää.

Onneksi terveelliseen ruokavalioon voi palata taas iltapalan yhteydessä!
Pelaavatko teidän muiden lemmikit jogurtinkansicurlingia talviolympialaisten kunniaksi? :)

28 kommenttia:

  1. Hauskoja kisuja :P Ei meillä tuollaista ole - tosin ei ole kyllä aikoihinn tullut popsittua kyseistä jogurttiakaan... - mutta ei kyllä kelvannut toisen jogurtin kansi kisutytsylle tänään (pitkästä aikoo söin banaanijog.)... - ja pojua ei näkynyt missään, joten itse "kannenkin mussutin" :P Kisutkin on telkkaa katsoneet, mutta hieman laiskasti - saa nähdä pirityykö ne vielä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ilmeisesti hyvin tarkkaa, mikä kansi kelpaa aarteeksi. :) Multa on menneet oikeat olympialaiset ihan ohi, mutta näitä kissojen lajeja tapitan ihan loputtoman kiinnostuneena. :-D

      Poista
  2. Kiitos kun muistutit! En ole tuota herkkua aikoihin ostanutkaan.

    Meillä Ninni tykkäisi kanniskella leipä-, kaikki- tai perunalastupusseja ynnä nuolla liimaa kirjekuorista. Pepistä kaikkein parhainta ovat suklaamunien foliokääreet. Se oikein juoksemalla kiiruhtaa paikalle, kun kuulee rapinan. Mikään muu folio ei kelpaa, ei edes suklaalevystä.

    Nyt siis Nuppu ja Juju ovat osoittaneet teille, miten kissabrunssi rakennetaan. Eikös semmoinen kestä pari tuntiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissabrunssit ovat parhaita! <3 Harmi, ettei niille ole arkiaamuina sitä parin tunnin aikaikkunaa, jonka ne ilman muuta ansaitsisivat. Mutta viikonloppuna sitten nautiskellaan oikein olan takaa: ensin jatkopalaunet peiton alla ja sitten superpitkäaamiaisbrunssi jogurtinkansileikkeineen. <3

      Kissojen mieltymykset ovat niin kummallisia! Nuppu tykkää kovasti leikkiä myös tyhjillä After Eight -pussukoilla. Pepille koittaa pian oikeat leikkien kulta-ajat, koska kohtahan kinderit taas valtaavat kauppojen hyllyt. 8)

      Maukkaita hetkiä pönikän parissa! :-D

      Poista
  3. Hyvä muistutus tuosta jogurtista, kuului tämänkin ruokakunnan valikoimaan joskus mutta unohtunut jostain syystä. Kiva että joguttipurkin kannesta tulee noin kivaa puuhastelua kisuille, senkin takia jo kannattaa pitää omassa ruokavaliossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munhan pitäisi saada jo Pirkalta pari Pönikkää mainostuspalkkioksi, kun palautin bifidukset ihmisten mieleen! :-D Tuo on kyllä yllättävän hyvä jogurtti - ne pähkinänpalat raksuvat juuri sopivasti hampaissa, ja voi sitä Nupun iloa, kun aamiaishetkeen liittyy tuollainen ihana leikkihetki! <3

      Poista
  4. On sulla Nuppu kyllä hieno aarre! -Tuike

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookin? Mutta ihan tylsää, kun se sitten aina leikkihetken päätteeksi takavarikoidaan taas jääkaappiin. T. Nöp Nöp

      Poista
  5. Sinä osaat Nuppu curcur -kehräyksen lisäksi curcurlingia! Kylläpä yllätit meidät! Onko tähtäin jo seuraavissa kisoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja currrrrrr! Tähtäin on ainakin huomisaamussa. Peiton alle pitää päästä curcurhurraamaan, ja sitten on vuorossa pitkä curling-brunssi, koska äiteellä on etäpäivä. T. Nuppispuppis

      Poista
  6. Nam, tuo jugurtti on tosi hyvää! Kätevältä lelulta näyttää myöskin tuo kansi. Meidän kissat eivät ole vielä löytäneet jugurttikannen iloja. Pullonkorkeilla on kyllä leikitty ja jostain elintarvikerasiasta piti irroittaa sellainen muovisuikale, jotta kannen sai auki, ja se oli myöskin hyvin suosittu lelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rukiinen pähkinäaabee on ehdottomasti jogurttien aatelia! :-D Täytyykin kokeilla joskus, innostuisivatko Hupsut korkeista. Ihmeellistä, miten kaikki epälelumaiset jutut ovat aina parhaita leluja. :)

      Poista
  7. Hassua kun meidän väki ei ole moista leikkiä keksiny. Sillä pöydällä on aina muutama kansi odottamassa muovikeräysastiaan menoa. Hih, enkä taida Nuppu heille eres opettaa sun kivaa leikkiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh! Pikkuiset tykkäisivät varppina viilettää omien curling-kiekkojensa kanssa ympäriinsä... T. Nuppersson

      Poista
  8. Se on kevyt ja rapiseva, joten se on lelu. Piste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu laittaisi kuulemma perään myös kaksi huutomerkkiä!! :o)

      Poista
  9. Nuo jogurtit ovat kyllä hyviä, joskus tulee herkuteltua! Pitäisikin ostaa nyt ihan kannen takia ja katsoa, mitä herrasväki täällä siitä pitää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen herkkuhetkeä - jos ei muuten niin ihan tuon kannen takia! :-D

      Poista
  10. Jännä liitokiekko! Miksei saa pelata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä saa pelata, kunhan ottaa emon tai iskän aina kaveriksi! :-D

      Poista
  11. Ihka aito lentävä lautanen! Meillä ollaan niin keskitytty tuohileikkeihin, ettei mikään muu ole herättänyt kiinnostusta. Hauska miten erilaiset jutut kissoja kiinnostaa. :) Asidofilus tekee selkeästi Nupulle hyvää ^.^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ufot on kivoja! :-D Mutta kyllä tuohileikitkin varmasti asidofiluksen solakoittamaa Nöpsökkää kiinnostaisivat. :)

      Poista
  12. Ooh! Vallan jännittävä kertomus. Täällä ei moisia harrasteta. Vaan mammapa alkoi nyt miettimään, että tuota jugurttia olisi kyllä saatava maistettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa maistella ja testata, kiinnostuisivatko naukulalaisetkin tällaisista harrastuksista. :)

      Poista
  13. Ihanat! :D meillä ei juurikaan noita kannellisia jugurtteja syödä, mutta Misu tulee aina viikonloppuaamuisin istumaan mun viereen aamupalapöytään ja kerjää jugurttikupin puhdistettavaksi. Sitä se lipittää aina antaumuksella ja jugurtin avulla ollaan saatu se aina tokenemaan korvasäryistä, hyvää ja terveellistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pönikässä on pakko olla kansi - se on niin iso ämpäri, että syön sisukset aina useassa osassa. :-D
      Misu on kyllä niin söpö seuralainen, oli kyse välipalahetkestä tai musisoinnista! <3 Hyvä, että korvat ovat rauhoittuneet! Rapsutuksia! <3

      Poista
  14. Hihi, eilen kun söin pringlessejä halusi Coco nakertaa purkin kantta ihan samallatavalla kuin Nuppu! Coco vetäisi aina kannen itselleen tassulla ja kun siirsin sen takaisin sormella luokseni jonkun tassu oli vähän ajan päästä taas kurkottamassa kantta itselleen :D Nuppu ja Coco on kyllä niin samixet ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole tosiaan eka kerta, kun Nuppu ja Coco hommailevat ihan samoja juttuja. Mietin aina Cocoa, kun Nuppu kaapii pöydällä multaa kahvikupin päälle. :-D Pöhköt otukset! Ja nyt alkoi tehdä mieli sipsejä...

      Poista