tiistai 22. elokuuta 2017

Mitäs me koodarit!

Tervetuloa Nupun ja Jujun uuteen, uljaaseen blogiin! Hupsuttamon tähdet ovat yhtä hassuja kuin aina ennenkin, eikä kirjurikaan ole paljon edelliskerrasta viisastunut, mutta blogin ulkoasu on käynyt läpi mullistavan muodonmuutoksen, kuten moni visualisti varmasti jo huomasi. Vielä eilen blogimme oli vain vaatimaton kurpitsankäntty, mutta taikasauvanheilaus teki siitä hulppean prinsessavaunun, jolla Hupsujen kelpaa körötellä vaikka keskiyön tanssiaisiin. Melkein niin myöhään taikoja tehdessä menikin, sillä olin onnistunut sotkemaan Bloggerin html-säätöjä sen verran pahasti, että hyvä haltijataranoppi joutui toden teolla töihin koodiviidakkoa peratessaan.
 
Nuppukin hoksasi, ettei näin kauniissa blogissa voi enää istua
 plösöttää selkä kyömyssä. Hyvä ryhti on yhtä kuin tyylikäs blogi.

Idea ulkoasun muutokseen lähti liikkeelle pikkuruisesta asiasta, joka kasvoi päässäni möhkömammutiksi. Huomasin sunnuntaina, että blogini kaikkiin linkkeihin oli ilmestynyt sietämättömiä sinisiä alleviivauksia. Niitä ei näkynyt koodissa, mutta ne lällättelivät silti minulle blogin sivulta ja alleviivasivat kiukkuani. Sain onneksi tukea ja apua muilta kissabloggaajilta, joten ärtymys muuttui pian innokkaaksi blogipohjien tutkimiseksi ja uudesta ulkoasusta haaveiluksi. Ennen kuin ehdin ostaa päräyttää uutta pohjaa, apuumme liihotteli Nupun ihastukseksi sen oma, ihana anoppi Marraskuun murusista.
 
Nuppu odotti, että Messengeristä putoaisi myös sen oma rakas Rufus.

Haltijataranopilla oli heti loistavia ideoita, kuinka Hupsulan suursiivous kannattaisi organisoida. Aloitimme pölyjen pyyhkimisen bannerista, johon minä valitsin fontin ja anoppi muun stailauksen. Kirurgin tavoin hän siirsi pipetillä Jujun kuonosta hempeää pinkkiä otsikkoon, ja henkäisin ihastuksesta, kun kissojen korvat lerpsahtivat bannerin reunojen yli niin, että hupsut melkein humpsahtivat kuvasta syliin.
  
Jujun nenulin sävy on #a37b77, ja se on myös uusi lempivärini.

Kun banneri oli valmis, tajusin sen olevan aivan liian kaunis cácánruskealle taustatapetille. Niinpä annoin Murusille vapaat tassut valita meille jonkin tyylikkäämmän pohjakuvan. Anoppi koodasi ripeästi Hirviöksi ristimänsä tapetin pois, ja pian tilalla olikin jo Kaunotar. Suuret linjat oli nopeasti säädetty, mutta loppuillan koodasimme hurjapäisesti pikku detaljeita: minä siis soittelin ukulelea, leikitin kissoja ja ihastelin pää kallellaan uutta sivuamme – ja anoppi raksututti aivorattaitaan ja nakutti koodia koodin perään.
 
Tältä Hirviö näytti, mutta hurjan ulkokuoren alla asusti silti hempeä ja hyvää tarkoittava blogi.
Olin autuaan onnellinen uudesta blogi-ilmeestämme jo eilen, mutta tänäänkin anopilta tuli vielä koodia, joka loihti linkkeihin Jujun nessuväriä.
 
Samaa ihanaa sävyä on tuputeltu myös Jujun pehmoanturoihin. 
 
Sanomattakin on selvää, että olen hurjan riemuissani blogimme uudesta ilmeestä, mutta olisi kiva kuulla, mitä te lukijat siitä pidätte! Entä löytyykö joukostanne koodiguruja, vai ovatko koodit hepreaa muillekin kuin minulle, Juitsille ja Pöpperströmille?

 
Kiitos vielä, ihanat Marraskuun muruset! <3 Nuppu jo odottaa,
milloin sille ja Ruffelle koodataan unelmahäät!

32 kommenttia:

  1. Onnea kovasti uudesta ulkoasusta! Täällä näyttää täydelliseltä, on tuttu Hupsuttamofiilis raikastettuna Kaunotar-tapetilla ja ihkaihanuus banneri. Marraskuun ihmismuru on ihan guru. Korvien villiintyminen yli kuva on perfecto. Jippii <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)) Kehrään onnesta, kun blogi näyttää ja tuntuu paitsi hienolta myös omalta. <3 Eli aikamoinen taikuri se ihmismuru tosiaan on - ja niin ihana, kun käytti tähän projektiin hurjasti aikaa ja näki vaivaa. Nyt on niin hieno! Ja kiitos myös sulle avusta ja innostuksesta! Kissabloggaajat ovat huippua sakkia, ei voi muuta sanoa. :)

      Poista
  2. Ihanaa kuulla kun oot noin onnellinen! Hienoa yhteistyötä ja hieno lopputulos - hyvä te!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taitaa vähän kuultaa läpi tämä mun riemu! :) Mutta en ikinä olisi itse osannut näitä muutoksia tehdä ja ilahduttaa hurjasti, kun saa vilpitöntä ja superpätevää apua.

      Poista
  3. Ilme raikaistui ja voi olla, että munkin uusi lempiväri on #a37b77 <3

    On se Ruffen anoppi aikamoinen velho! Mä katsoin sen photoshoppi-tutorialiin ihan suu möllöllään auki aikoinaan ! WOW.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisipa syysmuoti mukanaan paljon #a37b77-sävytteisiä vaatteita ja sisustuselementtejä! <3
      Mäkin katsoin sen tutorialin silmä tarkkana ja suu pyörylänä. :) Hyvään perheeseen Nuppu on itseään naittamassa. :-D

      Poista
  4. Hieno on :) ja silmäystävällinen.
    Onnea uudelle ulkoasulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mukava kuulla, että toimii muidenkin mielestä. Olen kyllä ihan tohkeissani.

      Poista
  5. Tämä savolaiskirjoittaja ei ole itse koodarivelho, mutta tykkää kyllä uudesta blogi-ilmeestä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että saatiin sieltäkin peukku ylöspäin! :) Onneksi koodit on jossain tuolla piilossa ja me ei-niin-koodarit voidaan katsoa vain näitä näkyviä osia.

      Poista
  6. Hienolta näyttää, blogisivut ja siinä seikkailevat tassujalat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nuppu ja Juju ovat peilanneet ja sukineet nyt vähän enemmän, jotta näyttäytyisivät parhaimmillaan täällä tyylin tyyssijassa. :)

      Poista
  7. Näyttää herkulliselta; vanukkaalta ja mansikkavaahdolta (eli siis makoisalta)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, herkullisesti kuvailtu! :) Ja fontin nimi muuten oli jokin vaahtokarkkiaiheinen, joten osuit ihan nappiin! Ja Jujun nenuhan on sellainen söpö mansikkavaahtonokare. <3

      Poista
  8. Erinomaisen hyvältä näyttää! Täällä ei ymmärretä koodeista mitään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ihanaa, etten ole ainoa, joka kummastelee koodeja silmät pyöreinä.

      Poista
  9. Näyttää ihan superhienolta! Teidän anoppi on aika velho :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! :) Me ollaan anopin superfanikerho #1. :)

      Poista
  10. Nyt näyttää ihanan raikkaalta ja hempeältä! Onneksi apu löytyi läheltä, niin ei tarvinnut yksin koodiviidakossa seikkailla. Itsekään en ole mikään kummoinen taituri, mutta ihmeen hyvin oman blogipohjan kanssa onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! :) Juuri raikkautta ja hempeyttä toivoinkin tähän blogiin. Onnistun yleensä innostumaan monenlaisista asioista, mutta koodit kauhistuttavat. Osaan pari pintä copy-paste-kikkaa, mutta niitäkään ei ehkä olisi kannattanut aikoinaan tehdä, koska sekoitin vain valmiin mallin ja aiheutin bugeja. Nyt onneksi voin vain kirjoitella tänne valmiiksi nätteihin pohjiin. :)

      Poista
  11. Koodeista en juuri muuta ymmärrä, kuin että #a37b77 on hyvä värikoodi, varsinkin just tässä asiayhteydessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon koodin päälle mäkin olen oppinut ymmärtämään!<3

      Poista
  12. Me tykätään paljon tästä hempeämmästä värimaailmasta ja ulkoasusta. Hyvä uudistus! Marraskuun murusten anoppi on ollut tosi taitava ja nuo bannerin ulkopuolelle menevät korvat, wauu! Jujun kuonon sävy on myöskin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! :) Me otetaan niitä iloisina vastaan, vaikka kunnia kuuluu tietty anopille. Tai no, Jujulle tietty pointsit maailman söpöimmästä nessun väristä. <3

      Poista
  13. Banneri on tosi upea!! <3 Muutoinkin onnistunut muodonmuutos, tykkään. Nuppusen anoppi on niin taitava! Kyllä teidän nyt kelpaa hupsutella :) Mäkään en koodeista mitään ymmärrä ja kaiken googlailu on niin aikaavievää, ettei jaksa opetellakaan.. T. Blogin "insta-nappulan" asennukseen meni kauuuuan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Niin meistäkin - ja postausinto on kasvanut huimasti, kun ympäristöasiat ovat kondiksessa. :) Vau, aika velho olet itsekin, kun osasit itse asentaa instanappulan! En edes lähtisi noin monimutkaiseen projektiin...

      Poista
  14. Meillä konsultoidaan apu-emäntää koodiasioissa. Itsellä ei ole oikein aikaa opetella. Sen verran vinkkiä voisin sanoa että kannattaa mobiiliteemaksi valita omavalintainen oletuksen sijaan. Siten tehdyt muokkaukset näkyy paremmin myös mobiilipuolella. Terveisin allekirjoittanut joka käyttää/selaa blogeja 90% ajasta puhelimella tietokoneen sijaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! :) Mä ihmettelinkin, että minkä takia puhelimella sivu näyttää ihan erilaiselta. Mutta arvaapa, uskallanko nyt koskea mihinkään? :-o Ei, en uskalla. Mutta onneksi tämä meidän pläjäys näkyy nyt siistin valkoisena. Pahemminkin voisi olla - ja olikin. Mutta askel kerrallaan me töpötetään kohti täydellisyyttä. :-D

      Poista
  15. Ylempään, että mielestäni kokeilin sitä mutta se ei oikein pelittänyt en sitten tiedä mikä olisi tilanne nyt. Voihan sitä kokeilla aina sen saa takaisin! :--) Rohkeesti vaan!

    Kiva, että ihmiset on tykänneet teidän uudesta ulkoasusta itsekkin tykkään! Jujulin nenu on varsin söpö ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En uskalla nyt kajota mihinkään! :) Sitä paitsi se valkoinen kännykkälook on niin ikään aika cool!
      Mä en ole vieläkään tottunut tähän uuteen ilmeeseen, vaan aina olen yhtä tohkeissani, kun putkahdan tänne kauneuden keskelle. ♥

      Poista
  16. Tosi kiva tämä uusi ulkoasu! Munkin pitäis vähän panostaa blogin ulkoasuun taas, mutta iaka ei aina meinaa antaa myöten. Täytynee ottaa itseään niskasta kiinni ja yrittää koodailla uutta ilmettä blogiin-tai sitten vain antaa jonkun viisaamman ja taitavamman tehdä sen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mä en olisi kyllä millään ehtinyt perehtyä niihin koodeihin - eikä ole takuita, että olisin oppinut, vaikka kuinka olisin yrittänyt. Anoppi tulikin sitten ihan taivaan lahjana! :)

      Poista