lauantai 19. elokuuta 2017

Juhuu, mikä jujulele!


Meille on saapunut kesän aikana vaikka minkälaisia lähetyksiä. Posteljooni on raahannut Hupsuttamoon kaikenlaista kivaa puurosta kirjoihin ja lenkkareista langattomiin kuulokkeisiin. Paras paketti saapui kuitenkin lomani lopulla ja sisälsi vempeleen, josta olen unelmoinut aina siitä saakka, kun Tallin tarinoita -blogin musikatit Misu ja Misse esittelivät havaijilaiskämppiksensä Jamesin. Koska Nupulla on muutenkin kytköksiä Havaijiin, oli selvää, että meillekin tulisi lopulta vastaavanlainen kukkaissaaren komistus.
 
Jujua vähän ihmetytti, miksi Ittybittykitty-sandaalit oli pakattu näin suureen lootaan.

Kyseessä oli kuitenkin eräänlainen maatuska:
loota, jonka sisällä oli loota  ja kohta myös kissa!


Viimeisen pahvin pimennoissa piileksi vielä pussi,
mutta sen sisältö ei enää kiinnostanut Jujua.


Kun tulokas plinkautti ensimmäiset epävireiset sointunsa,
Juitsu suikki sängyn alle ja Nuppu saapui uteliaana paikalle.

Ensimmäisen musisointi-illan aikana opin kokonaista neljä sointua, joita rämpytin niin kauan, että sormenpääni kuluivat puhki. Kissat väittivät, että niiden korville kävi yhtä kurjasti, ja ne mököttivät uhmakkaasti sängyn alla, kunnes suostuin nostamaan uutukaisen ukuleleni kaapin päälle hiljentymään. En kuitenkaan suostunut antamaan lellikkipupuille periksi, vaan päätin solmia ystävyyttä niiden ja Travisiksi nimetyn musamasiinan välille.
 
Aluksi oli tärkeä näyttää, että Travis on ihan samanlainen kuin me muutkin.
Se tykkää uinua lämpimässä tassupedissä ja on yltä päältä räggärinkarvassa.


Nupun mielestä Travis vaikutti heti hyvältä tyypiltä.

Niinpä se meni hieromaan tuttavuutta ja totesi, että tassupedissä on aina
tilaa ukulelle, joka sopii värisävyihimme ja soi jo hivenen kauniimmin.


Sinnikkäiden YouTube-treenien päätteeksi sain Travisin plinkahtelemaan Beatlesin tahdissa, ja ilokseni huomasin, että Nupustakin kehittyi musikatti. Se tuli yhä useammin pötköttämään viereeni soittosessioiden ajaksi, ja tunsin itseni melkoiseksi Hamelnin ukuleleviikariksi. Tai olisin tuntenut, ellei joku toinen pikku jyrsijä olisi mulkoillut puuhiani korvat ja alahuuli lerpallaan.

 
Kyllä Juju niiiiin mielensä pahoitti! Rips, raps ja ärrin murrin!

Kuten ehkä taannoisesta kokkauspostauksesta huomasitte, en ole helposti luovuttavaa sorttia. Siksi kehittelin suunnitelman, jonka avulla Jujusta ja Travisista tehtäisiin bestikset. Listasin aluksi Jujun lempiasioita (namit, mama ja agility) ja yhdistin Travisin kuvioihin tähän tapaan:
 
Musiikillisten päämäärien sijaan meillä oli liikunnalliset ambitiot.

 
Juju lähestyi rohkeasti aivan uudentyyppistä estettä,
ja mama tanssi varpaat kippurassa paljasjalkabalettia!


Iisipiisiä! Ja parasta oli, ettei samalla rämpytetty mitään biisiä!

 
Hoppatiti! Juitsi surffasi Travisin yli letkeämmin kuin Havaijin rantaan lyövät laineet.
 
Namit maistuivat, ja Juju rakasti mamaa
taas pari rämpsäystä enemmän.

Vaikka sporttipoika Jujusta ei tullut hetkessä maman ykkösbändäriä, jää murrettiin Pikkukissin ja ukulelen väliltä. Vähä vähältä Juitsi alkoi sietää Travisin plonkahtelua paremmin. Se ei enää rypistellyt korviaan ukulelen sulosävelille, vaan suostui jopa jatkamaan päikkäreitään vain parin metrin päässä rämpytyskeskuksesta. Varsinaisen läpimurron teimme Travisin kanssa, kun Nuppu esitti sympaattisen biisitoiveen:
 
”Soitapa, äitsy, se meidän tunnusbiisi!”


Tein työtä käskettyä, ja Nuppu-popin jälkeen huoneistossamme raikasi myös Huitsi-hop. Sen jälkeen Jujukin oli vannoutunut Travisin ystävä ja suorastaan sulautui yhteen ihailemansa soittopelin kanssa:
 
Uudenlainen soitin sai myös uuden nimen. Nykyisin meillä soi jujulele!

18 kommenttia:

 1. Uusi asukas sointuu värien puolesta teille hyvin asumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me valitaan soittimetkin Hupsujen väripaletin mukaan! :-D Näyttääpä meidän blogi muuten tänään kummalliselta! Vaikka en ole säätänyt ulkonäköä millään lailla, niin tänne on ilmestynyt yhtäkkiä alleviivauksia sinne ja tänne! Ääk, miten ne saa pois?!

   Poista
 2. Wauuuuu! Jujuhan voi tuolla räpätä kesähitin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, kesähitti!!! Vieläköhän sellaisen ehtisi tekaista?! Sanat tosin saattaisivat olla sarjassa "plinkati plonk, plonk, plonkati plink, plink"... Tai ainakin tuohon tyyliin huomaan nykyisin hyräileväni. :)

   Poista
 3. Wau, sitten vaan video ensimmäisestä kokonaisesta biisistä, eikä yhtään haittaa jos Hupsut taustalla tanssii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, milloin Travis oppii hupsut biisit kunnolla, jotta voidaan tämä toive toteuttaa. Hupsuilla onkin tuolla jo tanssitreenit menossa rullautuvista matoista päätellen. :)

   Poista
 4. Huitsipop! Hienosti teillä toimii tuo sopeutusvalmennus, ei lopeteta ennenku tulee valmista. - Tuo yks hupsu roikottaa tassuja samallai kuin Zetor. Hassuja ovat..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roikotusasento on niin söpö! <3 Oli pakko laittaa se näytille, vaikkei kuva ollutkaan ihan skarppi. Me jääräpäät jatketaan plonkkailua. :)

   Poista
 5. Jujun kesähitti olisikin hauska kuulla. Jujun räppiä fuusioituna havaijilaiseen ukulelemusiikkiin. Se jos mikä olisi luovaa ja innovatiivista!

  Onnea uudelle perheenjäsenelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! :) Eilen taas musisoitiin Travisin kanssa. Täytyy kyllä nyt miettiä Jujulle uutta ukujukuhoppia. :)

   Poista
 6. Wau, tekin alatte rokkaamaan ♪♫♫
  Tervetuloa rokkijengiin!!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)) Vähän meillä on enemmän vielä rämpsytystä kuin rokkia, mutta koko ajan tulee enemmän ryhtiä ja rytmiä menoon!

   Poista
 7. Onneksi Travis otettiin noin hyvin vastaan alkukankeuden jälkeen, ukulity oli hyvä veto. ^.^ Me ei kyllä Mimmin kanssa voida moittia Jujua, koska kaikki uusi on aina vähän pelottavaa ja on ihan ok pitää vähän etäisyyttä moisiin kapistuksiin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UKULITY! :-D Ihana neronleimaus! Sitähän se juuri oli! Juju voisi perustaa Suomen ukulitykissat ry:n ja vetää kursseja. Josko sillä verukkeella saataisiin Mimmi meille vähintään viikonloppuleirille. (Juju lupaa pitää huolen, ettei Travis tule likistelemään.)

   Poista
 8. Nytkun teillä on tommonen jujulele ukulity asia menossa niin voitte alkaa tekemään videoihin omat taustamusiikit, koska jujulelella varmaan tulisi ihan mahtavat! Ja tietysti meillekkin voitte sitten säveltää siinä samalla! ;--) Sit kun saataisiin vielä Nuppuliini taustalaulamaan niin ois ihan täykkyä! Nuppuliini roikottelee tassuja ihan kuin Kokkelipokkeli niin söpöä!! ♥ Mih mih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti laitetaan tämäkin toive (ihanasti lerpattavien) korvien taa, ja joskus vielä tulee Nuppu-pop-musavideo niin, että mä soitan, Nuppu mihhaa ja Juitsi esittää ukulityä. Jokaiselle jotakin. :) Tuo tassuroikotus on kieltämättä söpöä!♥ Harmi, kun kuva ei tarkentunut... (Nyt on näitä kuvapaineitakin, koska tyylikästä!) :-D

   Poista
 9. Mehän voitas perustaa ukulele bändi, ja Juju ja Misu voisivat pomppia ukulele esteiden yli, Misse voisi maukua laulujen sanoja ilmoille ja Nuppu ja Pipsa voisivat kompata. :D ainiin ja minkäs ikäinen Travis on? ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistoidea! Me ollaan menossa mukana, ja kokoonapanon nimi voisi olla vaikka The Ukulity Kitty Cats!♥ Nauroin täällä (töissä...) ääneen Travis-kyssärille. Täytyykin laskea ne puunsyyt, jotta päästään selville tarkasta iästä. :-D

   Poista