torstai 19. marraskuuta 2015

Kiltti Matrix-kissa

Sanotaan, että moni kakku on päältä kaunis mutta silkkaa silppua sisältä. Onneksi on olemassa myös torttuja, jotka paitsi näyttävät hemaisevilta myös vievät kielen mennessään. Sellainen on esimerkiksi meidän ihanainen nöpöstiinakissamme Nuppu. Se on juuri niin kaunis kuin Miss Ragdoll World vain voi olla, ja viimeaikaisten vastoinkäymisten aallokossa olen saanut jälleen kerran todistaa, että neitosemme sisinkin on silkkaa kultaa.

Vai mitähän herkkua tämän marenkihöttökakkusen sisällä mahtaa olla? Slurps!

Nupun lääkärikäynnistä on nyt kulunut yli viikko, ja edistystä on tapahtunut hurjasti. Viime keskiviikkona tilanne oli kurjimmillaan, sillä Nuppu oli juuri saanut tulehdusdiagnoosinsa. Sille oli annettu tutkimusten yhteydessä kipulääkettä, joka tunnetusti sekoittaa muutoin päihteetöntä elämää viettävän kisuseni pään. Niinpä Nuppu kävi ekstrakierroksilla koko illan. Sen liikkeet olivat tuplasti nopeampia kuin yleensä, ja sama päti myös sen aivosoluihin. Tästä syystä Nupusta tuli pelottavan älykäs Matrix-kissa, joka ymmärsi kaiken puheeni ja näki sieluni syyvyyksiin asti jättimäisillä pupilleillaan.



Katse oli ehkä hieman lasittunut, mutta töppösissä ja aivopoimuissa riitti vipinää.

Kun kysyin Nupulta kotiin saapuessamme, otetaanko sideharso pois, se ojensi minulle tassunsa, näytti kiitolliselta eikä pyristellyt lainkaan, kun kieputtelin siteen irti. En raaskinut heti laittaa Nupulle tötteröä, vaikka niin oli ohjeistettu, vaan lupasin sille, että se saisi olla nakuna, jos pysyttelisi keittiössä peffaansa nuolematta sen aikaa, kun pilkon possun sydämen ja muut lihat. Uskokaa tai älkää, mutta Nuppu teki juuri niin. Se istua nökötti matolla ja katsoi puuhiani korvat valppaasti heiluen, mutta ei lipaissut lainkaan villahousujaan. Muutaman kerran neitonen yritti lähteä harhailemaan jonnekin, mutta kun muistutin, mitä oli sovittu, se palasi taas viereeni lihaoperaatiota seuraamaan.

On harmi, etten tajunnut pyytää Nuppu-älykköä suunnittelemaan
itselleen sopivaa barf-ruokavaliota. Jos ravintoaineet olisi oikein
laskettu, siirtäisin katit mielelläni kokonaan raakaruokalinjastolle.

Nupun älykkyysbuusti laantui yön aikana – liekö tötterö tislannut viimeiset morfiinit sen elimistöstä – mutta tilalle saimme oman hempeän tyllerömme, joka tuli heti aamutuimaan tarpomaan tassuilla tyynyäni. Satelliitti ei haitannut potilasta hurinasta päätellen ollenkaan, eikä kullanmuru vastustellut aamusuihkuakaan. Kävimme toipumisen alkuvaiheessa pesulla aamuin ja illoin, ja se helpotti selvästi Nupun oloa. Käärin sen aina spa-hoidon päätteeksi joulukollin tuomaan pyyhkeeseen ja jatkoin kuivailua föönin hiljaisimmalla tasolla. Opin nimittäin, että täyspuhallus saa Nupun vain viuhtomaan ympäri kylppäriä, kun taas lempeä hönkäily kellauttaa sen selälleen lämmöstä nautiskelemaan.
 
Marraskuun kunniaksi Nupun päässä on soinut aurinkoinen ”Sunshine reggae”.
 
Antibiootit Nuppu on ottanut ensipupumaisen kiltisti. Vaikka pinkkejä tabletteja on popsittava kaksi aamuin illoin ja olemme vielä puolittaneet ne, Nupulla ei ole mennyt kertaakaan hermo. Se syö kärsivällisesti kaikki neljä naudan sisäfilesuikaleihin käärittyä tabletinpuolikasta ja on kuin ei muka huomaisikaan herkun sisältä kurkistelevia lääkemöykkyjä. Tästä syystä paraneminen lähti heti hyvin käyntiin eikä Nupun tarvinnut pitää tötteröä kuin pari akuuteinta vuorokautta.

Nyt Nuppu on voinut taas tanssia letkeästi sambaa ilman rihman kiertämää.

Sairastelu on tietysti aina kurja juttu, mutta olen ollut jälleen kerran onnellinen siitä, miten helpoksi Nuppu hoitamisen tekee. En voi olla pohtimatta, onko se oikeasti sisimmältään sittenkin älykäs Matrix-kissa, joka vain vetää perusarjessa hömppää luttanakissan roolia. Sillä kukapa voisi olla rakastamatta tällaista kaunotarta, joka on yhtä ihana niin sisältä kuin ulkoakin?
Nuppu tietää olevansa söötti mutta haluaa antaa krediittiä myös anopin säätämälle
kameralle sekä uudelle Lightroom-ohjelmalle, jota emo uskalsi jo vähän kokeilla.

32 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja nöpö- vai söpöstiina! :)
    Nuppu on kyllä fiksu (söpöytensä lisäksi), kun antaa hoidattaa itsensä kuntoon ihan ilman vastaväitteitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nuppusöpönöpöstiina on kieltämättä aikamoisen välkky otus, kun tietää, että mitä paremmin antaa hoitaa, sitä nopsemmin paranee. <3

      Poista
  2. Voi miten ihania kuvia Nöppösestä ♥ On varmasti mukavaa hoivata noin kilttiä mussukkaa, toista se oli taas tänään Ruffen kanssa kun käytiin piikillä. Kuului kovaa karjuntaa ja yritettiin vähän purra kädestäkin, mutta onneksi oli paksu takki estämässä haaverit.. Onneksi prinsessa Nuppu on kiltimpi kuin tämä hänen sulhonsa. Cocokin voisi joskus näyttää fiksuuden merkkejä.. Yritin tuossa yksi päivä opettaa sille esteen yli hyppyä ja tyyppi vaan huitoi tassulla, että annappa se herkku jo tänne.. Ruffe siinä vieressä iloisesti pomppi kuin ammattilainen ja toinen vaan töllöttää ja ihmettelee. Eli ei fiksuus pisteitä tänne, mutta ehkä Cocokin vaan esittää höpsöä ja vähän hupsua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuvakehuista, joista iso osa kuuluu sulle! :) Kiitos vielä asetusten säätämisestä! Olisin voinut ehkä vähän vähentää salamaa ja kääntää kameran suoraan, mutta pitää jättää jotain korjattavaa seuraavaankin kertaan. :-D
      Voihan Ruffea, kun sen täytyy tuolla lailla karjua ja reuhata, kun yritetään hoitaa. Täytyy pyytää, että Nuppu pirauttaisi Ruffelle ja antaisi sille vähän vinkkejä, miten pääsee noista koitoksista mahdollisimman vähällä.
      Ja kyllä Cocokin varmaan tosipaikan tullen väläyttäisi älynlahjojaan. Kyllä niitä siellä karvan seassa josain on. :-D

      Poista
  3. Komppaan Mimmiä ja Alfredia, upeita kuvia! No mutta eihän tämmöisestä kohteesta voisi muita saadakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kieltämättä kohde oli niin kaunis, että meinasin pyörtyä ihastuksesta jälleen kerran. ♥

      Poista
  4. Ootte taas niin söpöjä höpöjä! Nuppu on varmaan oikeesti Matrix -kissa, mutta esittää pehmolöllynallukkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Mä olen myös vakuuttunut Nupun matrixiisyydestä (?!), koska aina silloin tällöin se tekee jotain niin älykästä, että katsotaan miehen kanssa toisiamme ihan hämmästyneinä. Ja sitten toisen kerran ei taas voi kuin nauraa neidin hömelyydelle. :-D

      Poista
  5. Nuppumaisrn söpöliinejä Nuppukuvia, ooh läkähdyn. Hienoa, että naisellinen vaiva alkaa olla voitettu ja pääsee tanssaamaan nakuna taas. Nuppu kuulostaa esimerkilliseltä potilaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu ansaitsee kyllä sata pistettä ja papukaija- ja kakadumerkin kiltteydestä. ♥ Tai sitten tämä on sen älykkyyden osoitus: se tietää, ettei kokematon keltanokkaemo osaisi hoitaa kovin hankalaa tapausta.
      Nakutanssit ovat parhaita, ja olen aina itsekin vähällä läkähtyä ihastuksesta niitä katsellessa. :)

      Poista
  6. Voi pikku höpöpööpöä! Vai on elämä Nunnun mielestä kuin silkkitanssia vaan. Ja pillereitä vielä noin nätisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nunnukkaisen asenne on ihan paras! ♥ Siitä kun saisi itselle edes ripauksen! :) (Ja kyllähän sitä väkisin ropsahtelee, kun suu venyy väkisin hymyyn tuollaista menoa katsellessa.)

      Poista
  7. Kehut täältäkin kuville ja tietysti itse mallille, upeita otoksia ! :)
    Varmaan myös kuvaaja ansaitsee pikku kehut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Nuppu on tosiaan rautainen ammattilainen mallihommissa, mutta nyt tuli kyllä poikkeuksellisen hyvää kamaa mallikansioon. :) Jos emo olisi vielä saanut kameran suoraan, niin voilá! :-D

      Poista
  8. Ihana kiltti Nuppu! ♥ Nuppu näyttää niin pörheältä ja suloiselta, että syliin tekisi mieli kaapata. Nyt Nuppu ei sitten enää sairastella tämän jälkeen! Jookos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaapa, kuinka monta kertaa söpöliini on kaapattu syliin? :-D Miljoona! Ja mitä tekee silloin Nuppu? Aloittaa hiljaisen hurinan ja nuolaisee mua nenänpäästä. En kestä! ♥ Toivotaan, ettei Nupulle enää tämän jälkeen tulisi mitään vaivoja vaan saataisiin nauttia ihan tavallisesta arjesta.

      Poista
  9. Oi mitä kuvia! Oliko siinä jotain tekstiäkin niiden välissä?? ;) - emäntä

    Inhoan tabletteja enkä syö, mutta pinkkejä tabletteja.. onko ne parempia? - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaagh! :-D Kirjoittajan pahin painajainen on, että kuvat varastavat show'n. Mutta ehkä se ei tällä kertaa haittaa, kun tsemppasin niihin erityispaljon. ;)
      Nupun lemppariväri on pinkki, joten ehkä sen takia pinkit tabletit maistuvat metsämansikalta ja hattaroilta. Toivottavasti et Pepsi joudu ikinä tabletteja syömään, mutta jos niin käy, niin kannattaa mainita lääkärille lemppariväri, niin tulee heti oikea resepti. :)

      Poista
  10. Matrix-Nuppu, khihiiiiii ♥

    Ihanaa, kun tropit jeesaa, kamera on saanut asetukset (kade ) ja satelliittikin on taas kaapissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan futuristinen tuo Nuppu-beibi. ♥
      Teidänkin pitää keplotella kamera Marraskuun murusten hyppysiin. :-D Toivottavasti satelliitti saa jäädä kaapin perukoille!

      Poista
  11. Miten fiksu neiti! - Teillä on näköjään hyväksytty tuo pyöreä peti. Me saatiin Ruudolfeilta samanlainen mutta e-ei, ei kelvannut kissoille. Lahjoitettiin eteenpäin ja toinen pysäkki sieltä sitten jo tärppäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo peti sijaitsee raapimistynnyrin katolla, ja se oli hitti heti alusta asti. Välillä molempien pitää saada olla siinä yhtä aikaa, kunnes tulee hiki. Nuppu on yleensä petienkin suhteen aika helppo tapaus ja ryhtyy heti käyttämään niitä. Ja näyttää niin söpöltä esim. tassupedissä köllötellessään. ♥ Onneksi teiltä hylkäyksen saanut peti löysi lopulta oman kodin!

      Poista
  12. Ihania kuvia <3 Onneksi Nuppu antoi kiltisti suorittaa hoitotoimenpiteet, fiksu tyttönen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nuppu on kyllä niin ihana ja fiksu mussukka. ♥

      Poista
  13. Ihana Nuppu ♥ Onneksi se on helppohoitoinen ja lääkkeet ovat tehonneet! Kohta ei tarvi enää pillereitä popsia, eikä toivon mukaan kantaa huolta kissan loppupuolen asioistakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä helpotus, että Nuppu on noin symppis persoona. ♥ Olen tarkkaillut Jujua, eikä se ole mun mielestä osoittanut mitään kollimaisia aikeita Nuppua kohtaan. Lääkäri sanoi, että sillä kortisonillakin voi olla vaikutusta, ja kontrollissa sitten kurkataan vielä tarkemmin tilannetta. Toivottavasti on sitten kaikki kunnossa ja saataisiin palata tavalliseen arkeen.

      Poista
  14. Hyvä juttu, että neitokainen on jo paranemaan päin! Aivan uskomattoman hienoja kuvia olet siitä saanut, kyllä on Nuppu edukseen noissa kuvissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuvakehuista! :) Olin tosi iloinen, kun kerrankin onnistuin ottamaan Nupusta noin nättejä kuvia. Sitä on paljon hankalampi kuvata kuin Jujua, mutta onneksi sain apua säätöihin, ja tuo Lightroom vaikuttaa kyllä hyvältä ohjelmalta.

      Poista
  15. Voi ihanaa Nuppua! Hieno kuulla että paraneminen on lähtenyt käyntiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä onnellinen asia, ja on mahtavaa, että teiltä lukijoiltakin tulee niin paljon myötäelämistä. :)

      Poista
  16. Ihana Nuppu, niin fiksu ja kaunis! ♥

    VastaaPoista