torstai 5. toukokuuta 2016

Tuhannen tuliaista!

Nuppu ja Juju ovat pitäneet emoa ja iskää henkeen ja vereen kissaihmisinä. Tunne on ollut niin vahva, etteivät silloin tällöin sukista tököttävät koirankarvat tai hiuksista lemahtavat heppahöyryt ole käsitystä horjuttaneet, vaan aina on menty eteenpäin luottavaisin mielin. Mutta millaisia ajatuksia kissoissa heräsi, kun ne saivat kuulla, että isäntäväki oli lähdössä lomailemaan maailmaan, joka pyörii pallokorvaisen hiiren ympärillä?

Ai tällaisen vai?

Nuppu muistutti, miten hiirten kanssa ollaan. Ensin pitää mulkoilla,
sitten heiluttaa vähän peppua ja lopuksi täpätä niitä tassulla päähän.

Koska kissat eivät esittäneet suurempia vastalauseita, ylitimme Atlantin ja menimme mulkoilemaan Mikkiä ja Minniä Floridan Disney Worldiin.

 
Pompöösi hiiripariskunta ei tuimasta Nuppu-tuijotuksestamme piitannut,
eikä kukaan tainnut huomata pepunheilutuksiamme väenpaljoudessa.
 
En päässyt kuitenkaan täppäämään Mikkiä tassulla päähän,
koska se mokoma roikkui koko ajan Waltin käsipuolessa.


Orlandon Walt Disney World oli ihana mutta kovin Mikki-vetoinen paikka. Hupsuttamo pysyi silti koko loman oikeana Aristokatti-paratiisina. Mummi palveli, huolsi ja hemmotteli kaksikkoa kuin Tuhkimon linnan kuninkaallisia, eivätkä katit varmaan tulleet ajatelleeksi emoa ja iskää kovin usein. WhatsApp kuitenkin lauloi, ja sain jopa videomateriaalia pikku höpsyläisten puuhista. Keskustelimme esimerkiksi siitä, olimmeko vihdoin löytäneet Animal Kingdomista Pikkukissin kuuluisan puun.

 
Mummi näytti kuvaa Jujulle, ja joo-o, tämä on kuulemma juuri se puu,
josta hampupesun aikaan aina puhutaan.

Nupulla oli emolle ihan toisenlaista asiaa. Se muisti, miten emo leveili
ennen lähtöä dollareillaan, ja uteli, joko tuliaiset oli ostettu.

Sydäntäni alkoi puristaa, sillä vaikka Disney Worldissa oli myynnissä vaikka mitä houkuttelevaa, mikään ei tuntunut oikealta valinnalta kahdelle räggärinrötkäleelle.

 
Vaikka hiiret ovat kissojen ruokaa, minulle tuli hytinä,
että näistä Mikki-nekuista saattaisi aiheutua pupusilleni
vain itkupotkuripuli. Niinpä jätin ne ostamatta.

Oma vuohi olisi niin Jujun, Nupun kuin emonkin unelmien täyttymys,
mutta emme olleet varmoja, viihtyisikö tämä kaveri yhdeksää tuntia jumbojetissä.

Tällainenkin olisi ollut vekkuli leikkikaveri tylsäksi muuttuneen Feeniksin tilalle,
mutta emoa kiljutti ajatus, että lisko mönkisi aamulla Hupsujen kanssa peiton alle.

Lelupuolella valikoima ei ollut juurikaan laajempi. Pingispallot ovat
aina jees, mutta tämän yksilön rahtaaminen olisi saattanut käydä selän päälle.

Lopulta hihkaisin ilosta, sillä löysimme kuin löysimmekin vihdoin kaupan, jossa myytiin jotain myös eläimille. Toivoin, että olisimme voineet ostaa kotona odottaville nöpönenille Irvikissa-teemaisen astiaston tai Aristokatti-huiskan, mutta tarjolla oli vain itämaisia asuja:

 
Okei, sieluni silmin näin jo Nupun naukaisemassa ”ni hao” kimono yllään, mutta
onneksi mies muistutti, mitä mieltä olen eläinten pukemisesta söpöilytarkoituksiin.

Niinpä jouduimme räpiköimään rapakon yli tyhjin tassuin. Onneksi kuitenkin kävi niin onnellisesti, että kissat unohtivat materialistiset seikat, kun ovesta putkahti tuttu parivaljakko. Molemmat mussukat tunkivat meitä halimaan ja puskemaan, ja suukkojakin vaihdettiin ainakin ziljoona. Kun heräsimme keskellä yötä aikaeroa ihmettelemään, Nuppu ja Juju halusivat auttaa. Kutsuimme Teddynallepalvelun sänkyymme, ja pian kaksi lämmintä tuhisijaa nukutti meidät jatkounille. Sopu olisi antanut toki sijaa vuohellekin, mutta ehkä on silti parempi, että se ilahduttaa yhä lapsia ja lapsenmielisiä Disney Worldissa.

 
Mutta mama, kerrotaan nyt se kiva tuliaisjuttu!

Hyvä on, Juitsi, kerrotaan, kerrotaan. Vaikka kissoille ei Disney Worldista tuliaisia irronnut, laukkuuni eksyi silti pienet blogituliaiset, jotka aiomme nyt arpoa teidän lukijoiden kesken. Kyseessä on Hupsujen ihka ensimmäiset arpajaiset, joita ei ole tarkoitus mainostaa, sillä toivoisimme, että lahjan saisi joku, joka on oikeasti seurannut taipalettamme ja ilahtuu lapsenmielisestä mutta toki kissamaisesta yllätyksestä.
Toinen syy mainostamattomuudelle on, että Hupsujen virallisesta
arvontakuvasta tuli hiukan toivottua apaattisempi.

Arvontaan voi osallistua, vaikka ei Bloggeria tai muuta seurantasysteemiä käyttäisikään, mutta laitathan siinä tapauksessa mukaan sähköpostiosoitteen (sen voi laittaa minulle sähköpostillakin, jos ei halua tähän näkyville nakuttaa! Osoite on sandranypnyp (at) gmail.com), jotta tiedän, että lahja menee varmasti oikealle henkilölle, jos arpaonni suosii. Arvontaan voit ilmoittautua kertomalla kommenttiosiossa, mikä Hupsujen hassutus on jäänyt parhaiten mieleesi. Meitä tämä tieto kiinnostaa, jotta saisimme vähän näkemystä siitä, millaisista jutuista pidätte eniten ja minkä sorttista hömpötystä tulitamme aalloille aina, kun suinkin ehdimme. 
 
Nuppu tsekkasi, että pussissa ei ole sisiliskoa tai kimonoa, joten ei syytä huoleen!

Arvontaan voi ilmoittautua lauantaihin 14.5.2016 klo 23:59 asti (Nuppu tuijottaa sekuntikelloa ja painaa tuossa kohden stoppia), ja arvontatulos paljastetaan jo seuraavana päivänä, koska olemme niin malttamattomia, ettemme kykenisi panttaamaan moista jymyuutista päivää kauemmin.
 
Jujukin tietää, mitä Disney-pussi on syönyt, vaan eipäs kerro,
jotta voittaja saisi yllättyä. Toivottavasti iloisesti!

Toivotamme kaikille tasapuolisesti onnea arvontaan, ja itseänikin vähän jännittää, 
ketä Hupsuttamon Onnetar tai Onnenpekka suosii!

32 kommenttia:

 1. Teidän jutut on niin ylihauskoja että hymy ja nauru on aina herkässä. Niin nytkin. Piraijat on jäänyt jostain syystä mieleeni :) - Pepsin ja Maxin emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Ai niin, piraijashow - se onkin vielä toteuttamatta. :-D Nyt tulisi hyvä ohjelmanumero, koska Nuppu rohmuttaa raksujen sijaan possunsydämiä. Brr.

   Poista
 2. Voi millaista! Tuo puu-asia olikin uutta.

  Vaan mitä on jäänyt mieleen? Jujun estetaituruus. Irlannin matkan raportti. Valitettavasti myös tassuongelmat, jotka toivottavasti on ohimennyttä elämää jo! Niin ja se kun Nuppu ikkunalaudalle hyppäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puita mietitään meillä ihan joka ilta, ja olen niitä aina matkoilta Jujulle bongannut. Jouluna puu on ollut tietysti kuusi, mutta ehkä kuitenkin tuollainen Elämän Puu vie voiton.
   Hauska kuulla postauksista, jotka ovat jääneet mieleen. Toivottavasti tosiaan ei tulisi enää niitä tassuvoivotuksia! :-o Nyt eletään vähän jänniä aikoja, koska näin toukokuussa töppönen on usein leimahtanut. Toistaiseksi tassupuolella on silti kaikki ok! <3

   Poista
 3. Todella vaikea kysmys mikä postaus on jäänyt parhaana mieleen. tarinat on aina hauskoja ja kuvat hyviä...ja mallit mitä suloisimpia :)
  Tämäkin tarina oli oikein hieno seikkailu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta! :)) Ihana kuulla, että juttujen ja kattien parissa viihtyy! :)

   Poista
 4. Teidän juttuja on aina ihana lukea! Parhaiten mieleen ovat jääneet wuu-juoksu (meidänkin on ollut tarkoitus kokeilla!) ja se, miten Nuppu aktivointiviikolla yllätti ja hyppäsi ikkunalaudalle :D Ja hienon kuuloinen reissukin nyt ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)) Nupun loikka oli kyllä aikamoinen yllätys, joten ei ihme, että se on piirtynyt mieleen. Toivottavasti Pöpö pääsee pian wuuaamaan asuntonne halki! :-D

   Poista
 5. Ihana matka mut hei ihana kotiinpaluu myös! Jes!
  (en osallistu arvontaan) (meil on jo liikaa kaikkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin se meni! :) <3 Kommentti rekisteröity, arvontaosallistumista ei. :)

   Poista
 6. Meitä naurattaa aina teidän postaukset myös <3 Ja parhaiten ehkä muistuu mieleen se kun Nuppu niin kovasti Ruffelle suuttui tyttökissoista ja lähti ulos etsimään komeita uroksia mutta ei sitten löytänytkään ketään miesehdokasta. Ja tietysti se kun Nuppu vastasi Ruffelle tahdon <3 Ja jos ajatellaan jotain muita postauksia mitkä ei liity Rufukseen niin me tykkäsimme kovasti öö ööö en osaa valita kaikki on niin hyviä ja pistää hymyn korviin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdinkin jo uumoilla, että tuleekohan sulle Nupun mustistempaus mieleen! :-D Kieltämättä se nauratti vähän muakin. Meidän pikku Bridget Jones. <3 Onneksi tarina jatkui kuitenkin onnellisissa merkeissä niin, että nuoripari on päässyt jo kihloihin asti! Mutta ihana kuulla, että muutkin hömpsötykset huvittavat - toivottavasti vielä jatkossakin! :)

   Poista
 7. Äh, teillä on aina niin hauskoja juttuja, että tosi vaikea valita. Sovitaan nyt, että Nupun ja Ruffen etäromanssia on aina hauska seurata. Osallistumme siis ylläriarvontaan mekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! :) Mäkin seuraan aina huvittuneena kyseisen romanssin etenemistä.

   Poista
 8. Vaikea kysymys, mutta kyllä se lempparipostaukseni on Titanic-juttu, edelleen meidän samanmoista tynnyriä katsoessa muistan aina sen <3 <3 Mukana myös arvonnassa, ihana seurata matkakertomusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Titanicilla seilataan edelleen päivittäin! :-D Sohva toimii nostosiltana - muuten Nuppu ei varmaan kyytiin pääsisikään, vaikka onkin nykyisin melkoinen pomppukone. <3

   Poista
 9. Voi apua! Teillä on niin paljon noita hupsutuksia ja hassutuksia, että vaikea sanoa. Jujun synttäriräppi sekä laivamatkla Titanicilla tulevat näin ekana mieleen, en tosin tiedä miksi :)

  kattimanialaiset(ät)gmail(piste)com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että Jujun räppäyskin jäi mieleen! Toivottavasti joujou-kisu tekee vielä paluun. :)

   Poista
 10. Vähän kade olen kyllä kun pääsitte Mikkiä ja Minniä katselemaan ihan livenä...
  Teidän päivä videolla on ollut ehkä mun lemppari ja tietty kaikki Jujun taitavat temppuilut. Kaikki postaukset on tullut luettua aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, videokin sai äänen! :)) Siinä tapauksessa täytyy askarrella joskus toinenkin päiväpostaus. Jujulla on nyt yksi uusi temppu työn alla - se täytyy esitellä sitten videona. Ihanaa, että olet noin uskollinen lukija! :) Eipä meiltäkään ole jäänyt yhtään teidän postausta väliin, vaan aina täytyy tietää, mitä kuuluu!

   Poista
 11. Muumien kanssa kasvaneelle mieleen on painunut hattivattinen hammaspesu! :D Mimmiä jäi vähän kaihertamaan aktivointiviikolla ollut Nupun se-jokin-ihme-hedelmän pyöritys, jota ei vieläkään ole itse päässyt kokeilemaan... Kaikissa postauksissa on kyllä ollut vilskettä ja säpinää sen verran, ettei niitä osaa laittaa paremmuusjärjestykseen :)
  Dollarimaassa kaikki taitaa tosiaan olla suurta, jos pingispallotkin näyttää tuolta! :O :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, sille hattivatille nauroin kyllä niin, että mahaa koski. :-D Juju oli ihmeissään, että miksi mama hytkyy ja pyyhkii silmiään.
   Mimmin pitää nyt äkkiä ottaa passionfutismatsi Alfredin kanssa. Eli ei kun hedelmäostoksille! :) Ja juu, oli aikamoisen iso "pinkupallo" - ei ehkä meidän pikku kämppään mahtuisi. :-D

   Poista
 12. Teidä postauksia on aina kiva lukea ja nauru on herkässä. Nopeasti mietittynä mieleen tulee agilitypostaukset, koska olen hiukan kade teidän hienosta esteistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juju on innoissaan, että agilitypostauksetkin saivat äänen!

   Poista
 13. Teillä on ollut niin paljon hassuja juttuja ja kuvia; Kissapipon comeback, Nyrpeimmät poseerauskuvat, Jiin muotoinen pökäle. Suurimman vaikutuksen on tehnyt koko-vertailu kuvasarja, joka olikin meidän toivejuttu! Toiveena on vielä nähdä Päiväni Superlötkönä ja Mielikuvitusmatka avaruuteen :) Laitan sähköpostiosoitteen teille YV. t. Mirka ja Putkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeiii, ihanaa, että osallistuitte! :-D Eikä tartte laittaa osoitetta, koska jos Onnetar/Onnenpekka suosii, niin mä en suostu muuhun kuin toimittamaan lahjan teille ihan livenä. Treffit täytyy järkätä pian siinäkin tapauksessa, ettei voitto osu kohdalle.
   Olipa hauska kuulla noin monta suosikkipostausta - sitä kokovertailupostausta kuvatessani nauroin vedet silmissä. :-D Postaustoiveet painetaan visusti mieleen - aivoissa alkoi heti raksuttaa kaikenlaista!

   Poista
  2. Mukana ollaan! Täälläkin kaksi kisua, joten mielenkiinnolla olen teidän kohelluksia ( :D ) seurannut, erityisesti mieleen on jäänyt agility!!

   hippohiiri at gmail.com

   Poista
  3. Tervetuloa arvontaan, Hippo hiiri! :-D Kiva, että Jujun agilityesityksillä on arvostavaa yleisöä!

   Poista
 14. Wuu-juoksu ja agilityviikon yllätysloikka ovat jääneet meidän mieleen, tosin teidän kaikki jutut ovat kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Wuuta on harrastettu tälläkin viikolla - se on yksi Juipparin lempilajeista.

   Poista
 15. Bloginne on varsinainen piristysruiske. :) Parasta on ollut lukea ihan arkisista tapauksista, kuten lelulaatikon siivoaminen ja valjaissa ulkoilu. Yksi mieleenpainuvimmista sattumuksista on ehdottomasti ollut Nupun loikka keittiön ikkunalaudalle. :) Hauskaa on ollut myös lukea kissojen agilitystä, koska sitä olisi tarkoitus kokeilla jossain vaiheessa Ilona-kisun kanssa. Nupulle, Jujulle ja Hupsuttamon henkilökunnalle paljon hyriseviä terveisiä Ilonalta ja Sannalta! <3 P.S. Sähköpostiosoitteemme on goodwin674@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa kiva kuulla teistä ja saada noin kivaa palautetta hurinaterkkujen kera! :) Agilitysta tykkää niin moni, että Jujun täytyy kyllä taas lähiaikoina laatia jotain kivaa siltä saralta. Onnea arvontaan, ja Hupsujen hurinaa niin Ilonalle kuin omistajallekin! :)

   Poista