perjantai 30. lokakuuta 2015

Punkki vai kepponen?

Jos saisin otsikkoon viitaten valita elämääni joko punkin tai kepposen, en missään nimessä tökkäisi sormellani edellä mainittua, vaan olisin valmis vaikka isompaankin kepposeen. Minulta ei kuitenkaan kysytty toiveita, vaan sain halloweenin ratoksi punkahtavan puhelinsoiton kissaklinikalta. Nupun allergiatestien jatkotutkimukset olivat vihdoin ja viimein valmistuneet yksiselitteisin tuloksin: pienen kultamurumme tassua ovat kutitelleet jo parin vuoden ajan inhat varastopunkit. Siinä missä muut häijyläiset jauhomadoista sieniin olivat tuottaneet normaaleita, alle kymmenen lukemia, punkkipaholaiset olivat piikittäneet yli kahteensataan. Missä on punkkipoliisi, kun sitä tarvitaan? Vai olisiko aiheellista pitää Hupsuttamossa viime vuoden tapaan spiritistinen istunto ja käskeä kissageist manaamaan punkkulaiset pois?

 
Nuppu ei näe missään punkkareita tai edes hiphoppareita.
Yksi hämis tuossa vain heiluttelee karvaisia koipiaan.

Vaikka netissä pelotellaan, että varastopunkit möllöttävät elämässämme ikuisesti eikä paraskaan bordercollie saa ajettua niitä muihin maisemiin, olen toisaalta helpottunut, että syyllinen selvisi. Vaikka Juju Holmes pohti kattavasti Nupun tassuongelmia jo puolitoista vuotta sitten, sekään ei tullut ajatelleeksi varastopunkkiallergiaa. Mutta nyt kun vaivaan on diagnoosi, kaikki palaset loksahtelivat paikoilleen.

 
Ai niin, onhan niitä varastopunkkeja lyllertänyt milloin missäkin.

Veskiinkään ei pääse ilman kammottavaa kaveria.

On tuntunut oudolta, miten tassupunoitus voi tulla ja mennä, mutta vaiva on ajoittunut erityisesti kesäkauteen, joka on myös varastopunkkien kulta-aikaa. Kun aurinko alkaa lämmittää kyseisiä punkeroita, ne mönkivät kuivaruoan seasta ja alkavat hivellä pikkuruisilla höyhenhuiskillaan Nuppu-paran varpaanvälejä. Voihan olla, että kissabeibimme ihoa on kutittanut muualtakin, mutta se on purkanut tunnetta erityisesti etutassuihinsa.

 
Välillä punkkiahdistusta on purettu jopa painimatsin keinoin.
 
Mitä varastopunkkiallergialle sitten voi tehdä? Monia allergioita hoidetaan vasta-aineliuoksella, jota pistetään ihon alle. Se ei kuitenkaan tässä tapauksessa olisi kuulemma järkevää, vaan katsomme, kuinka Nupun elämä jatkuu kortisonikuurin jälkeen. Neitosen ruokavaliosta on jo ensimmäisten punkkiepäilyjen aikaan poistettu kaikki kuivaruoka, ja muutenkin yritämme pitää kaikki punkkiaineet (ihmisten riisit, myslit, jauhot ja muut kuivamuonat) ilmatiiviissä purnukoissa. Jos punoitus kuitenkin palaa, kortisonikuuria pidennetään tai kokeilemme jotakin muuta atopialääkettä. Toivon kuitenkin, että punkit antaisivat lempeän Nuppu-mussukkani olla rauhassa eivätkä jatkaisi piinaansa.


Nupun mielestä ei kannata hyytyä kauhusta,
vaan katsoa pelon aiheuttajaa rohkeasti suoraan silmiin.
Kyllä me tuollaiset öttimöttiäiset päihitämme jollain keinolla.
Voisiko Juitsi esimerkiksi hotoa ne pikkuiseen kitaansa?

Toivottavasti valokuvataideteoksemme eivät aiheuttaneet kenellekään liian pahoja puistatuksia! Pikkuiset väristykset sen sijaan kuuluvat halloweeniin, ja niiden myötä toivotamme teille lukijoille oikein metkoja pyhiä haamujen ja hammajaisten kera!

36 kommenttia:

 1. Hyyyyyih, punkkeroisia! No mutta onneksi tassuvaiva viimeinkin selvisi, toivottavasti moiset inhotukset pysyisivät nyt Nuppusesta kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin vähän siedättää itseäni varastopunkeille kuvaamalla niitä. =) Toivotaan, etteivät ne tuntisi vetoa Nuppuun vaan hengailisivat vain meidän punkkiallergiattomien läheisyydessä.

   Poista
 2. Nuppureppana, kamalien punkkien kiusaama pikkuruinen kisuliini. Aikamoinen homma teillä, saatikka Jujulla, on niistä selvitä mutta onpa nyt vihollinen edes tiedossa. Pikkuisia parantavia virtuaalipusuja täältä Nuppuselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu otti pusut iloisena vastaan! :) Tuntuu, ettei sitä punkit paljon stressaa. Toivon, että siitäkin on apua, ettei Nuppu syö enää punkkeja. Monet varastopunkeille allergiset koirat ovat ainakin saaneet avun ihan pelkästä ruokavalion muutoksesta.

   Poista
 3. No mutta selvisi syy! Se on kuitenkin jo melkein puoli voittoa. Tietysti sinänsä kurja juttu, että eroon niistä ei tosiaan pääse, mutta toivottavasti opitte elämään niiden kanssa ilman tötteröhommia!

  Atopicastako teillä on ollut puhetta? Meidän eläinlääkäri ehdotti sitä seuraavaksi kokeiluksi Frieden kutinaan.

  Nupulle ja Jujulle paljon silityksiä. Pussatakin voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tuli helpottunut olo, kun löytyi noin selvä syy tälle rumballe. Mulla on jopa vähän toiveikas olo, että tilanne voisi pysyä kurissa ihan vain ruokintamuutoksella, koska Nuppuhan oli esim. viime vuonna 9 kuukautta oireeton, vaikka söi kuivalihalastuja. Keväällä se muistaakseni sai enemmän raksuja palkkioina, ja toukokuussa lämpimämmän sään alettua tassu sitten leimahti. Me voidaan yrittää vähentää varastopunkkialtistusta, mutta jos se ei kesäisin onnistu, niin tietääpähän nyt ainakin sen, että kortisoni pitää kutinan kurissa. Voihan kesällä sitten ottaa aina kevyesti kortisonia, jos muu ei auta.

   Meillä ei vielä ollut puhetta sen tarkemmin atopialääkkeestä, joten en tiedä, mikä se voisi olla, mutta mahdollisesti sitten tuo Atopica. Toivottavasti se auttaisi Frieden kutinaan! Silitykset ja pusut on välitetty, ja samanmoisia myös Figolle ja Friedelle! :)

   Poista
 4. Oho, aikamoisia punkeroita ja teilläpäin näköjään normaalia isompia :)
  Hyvä asia että syy vaivoihin selvisi niin voi sitten hoitaa sen mukaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En totta puhuakseni edes osannut kuvitella, että tuolta jatkotutkimuksesta selviäisi jotain noin yksiselitteistä! Mutta hyvä niin, niin tietää, ketä vastaan kamppailee. Aikamoisia mötiköitä ovat tosiaan täällä meidän kulmilla, mutta onneksi meillä on ruista tassuissa niin näytetään niille, kuka käskee! =)

   Poista
 5. Pelottavia kuvia, punkit ja muut miniöttiäiset on niin ällöttävän näköisiä! :P Nuppunuppunen silti rohkeasti katsoo punkkipaholaista silmästä silmään.
  Hyvä, että syy tassuongelmiin selvisi ja nyt pääsette hoitamaan tassua oikein keinoin. Tötterölle saatte kohta toivon mukaan sanoa goodbye! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi ötökkäkammoinen, mutta pahin inhotus muuttui hihitykseksi näiden kuvien myötä. :) Tötterö on onneksi ollut jo yli kolme viikkoa lääkekaapin uumenissa, eikä tee toivottavasi comebackia enää ikinä. On ollut niin autuasta, kun on voinut viettää ihan tavallista, ihanaa kissa-arkea ilman sitä kolisevaa muovivekotinta. Nuppu on ollut onnellinen, ja Juitsi kenties vielä onnellisempi. :)

   Poista
 6. Kylläpä silmät levis kun luin sanana varastopunkki. In real life? :-O No, onneksi syy selvisi. Pusuja kisuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä olleet tuttuja kavereita mullekaan, mutta nyt ovat. Pölypunkeistahan ovat kaikki kuulleet, mutta näitä varastopunkkejakin on ainakin kolmea eri lajiketta. Katsoin kuvat kaikista inhosta väristen. :-D Pusut välitetty, ja takaisin tulee isot kehruukiitokset!

   Poista
 7. Hui miten isoja! Ettekö voisi vain pistellä niitä suuhun! - Max "silmät ympyränä"

  Ihana että selvisi, ettei tarvitse enää jossitella olisiko se tämä tai tuo - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ”No onhan ne aika mötköjä, ja emo on kieltänyt syömästä niitä.” T. Nuppu
   ”En kyllä syö. Yäk, imuroi ne pois, mama!” T. Juidepupu
   On kyllä helpotus, että kerrankin löytyi selvä syy jollekin asialle. Eiköhän me nyt pärjäillä paremmin! :) T. Punkinmetsästäjä

   Poista
 8. Ihanaa että tassuvaivan syy selvisi vihdoinkin :) harmi että teidän karvakaveri on joutunut punkkien uhriksi tuolla lailla, toivotaan että tulevaisuudessa helpottaa :) ps. Ihania kisuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa meitä seurailemaan! :) On tosiaan mälsää, että punkit kiusasivat sillä lailla porukalla pientä kilttiä tyttöä, mutta jospa nyt alkaa helpottaa ja löytyy sopivat keinot tilanteen hallitsemiseksi. Kaikenlaiseen sitä törmääkin! Nuppu ja Juju kiittävät ihanuuskehuista. :)

   Poista
 9. Yh, kyllä pienet vilunväreet kulkivat selkäpiissä noita kuvia katsellessa! Onneksi syy on kuitenkin nyt selvinnyt ja toivottavasti tehtävissä olevat varotoimet auttavat :) Voimia taistoon punkkosia vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä, että saatiin aikaan vähän halloween-väristyksiä! :) Toivottavasti ei tarvitse taistella punkkien kanssa kovin pahasti vaan riittäisi, ettei Nuppu popsi niitä ruoakseen. =)

   Poista
 10. Hui! No hyvä kun syy selvisi ja toivottavasti voitatte punkkisodan! Inhottavan näköisiä otuksia.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkö olekin kaameita! :-o Brr. Toivottavasti tosiaan sotimiskeinoksi riittäisi se, että Nuppu lupaa olla syömättä vastapuolen sotilaita. ;)

   Poista
 11. Toivottavasti kuivaruuan poistaminen auttaa allergiaan! Ohhoh, teillä onkin tuollaisia poikkeuksellista isompia punkkeja. Ja kiipeilypuuhunkin änkeävät, kauheaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että se riittää! Mielelläni kyllä muuttaisin ruokintaa muutenkin enemmän raa'an suuntaan, joten tähän ruoka-asiaan täytyy vielä keskittyä lisää.

   Ihan kamalia tosiaan ovat nuo shetlanninlammaskoiran kokoiset punkit, joita hilluu täällä ihan kaikkialla. :-D

   Poista
 12. Huih, miten hurjia punkkeja...! Hyvä että syy vihdoin selvisi, toivotaan että tämänhetkiset lääkkeet auttavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kortisonikuuri rauhoittaa tilanteen eikä lääkkeitä tämän jälkeen tarvita. Jättimäisetkin punkit ovat ok niin kauan, kun eivät kiusaa Nuppanaa. :)

   Poista
 13. Hyi miten paljon punkkeja yöks ja iiks! Mutta onneksi raksut ovat nyt ainakin poissa ruokavaliosta eli ehkä punkkipaholaiset katoavat kokonaan tassun kimpusta. On kyllä inhottava vaiva, mutta kuitenkin hyvä että jokin syy tähänkin mysteeriin löytyi. Paljon tsemppejä sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä me tungetaan punkkien keskellä! =) Raksut ovat onneksi olleet kesän alusta asti kokonaan pois ja lastutkin kohta pari kuukautta. Kiitos tsempeistä - niitä tarvitaan aina! :) Ja teille myös!

   Poista
 14. Jaksamista! Niitä elämän juttuja, jotka pitää vain jotenkin kestää, voih. Mutta nyt ainakin tiedetään, minkä kanssa taistellaan.

  Haleja kaikille asianosaisille!

  Pinnineppiblogissa pohditaan yhtä muuttuneen käytöksen piirrettä. Ehkä meillä asuukin jättiharmaa huriseva peittopunkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haleista ja tsempistä! :) Nuppu lähettää hellää hurinaa ja tarpomista takaisin. Ihme kyllä mulla on ollut diagnoosin jälkeen paljon parempi olo kuin sitä ennen epätietoisuudessa. Oli paras mahdollinen tulos, että vain varastopunkit aiheuttavat Nupulle allergiaa. Pahempi tulos olisi ollut se, että kissa on kaikelle allerginen... Nyt sentään voi tehdä jotain, ja kuten allergiat yleensäkin, myös tuo varastopunkkiallergia voi laantua ja mennä ohi. Monella tuntuu auttavan jo pelkästään se, ettei syö kuivaruokaa, jossa niitä punkkeja ihan aina on.

   Täytyykin tulla kurkkimaan teidän peittopunkkia! :-D

   Poista
 15. Ei voi sanoa muutakuin että voihan punkki! Tsemppiä karkoitukseen. Ihan hikeä pyyhin ja toivon, ettei tuu mitään tollasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noita varastopunkkeja voi karkottaa, vaan niitä on ihan joka kodissa ja niin ihmisten kuin eläintenkin kuivaruoassa. Mutta eihän niistä vain normaalitilanteessa ole kenellekään haittaa. Ongelmia tulee vasta silloin, kun niitä kohtaan puhkeaa allergia. Toivotaan, että Nupulla auttaa se, ettei se syö kuivaruokaa.

   Poista
 16. JAIKS! Helpottavaa, että tassupipin syy taisi nyt vihdoin selvitä. (***Hevosenkärpäsravistus***)

  - Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka tieto lisää joskus tuskaa ja puistatuksia, niin olen silti oikeasti helpottunut, että syy selvisi enkä joudu esim. epäilemään, että kyse olisi stressaamisesta tms., jota olisi vaikeampi hoitaa. Kortisoni auttaa allergiaan, mutta toivotaan, että Nuppu pärjäisi ilmankin, kunhan vain ei syö kuivaruokaa.

   Poista
 17. ( Ihan ensin 10+ kuvakavalkadista - yäääääh, mistä tuommoisia kuvajaisia löytyikin.... yäääähhh!)
  Hui, kaikkia pistiäisiä sitä maailmassa onkin :-o. Onneksi tassuvaivan syy löytyi. Kaukosilityksiä ja lohdutussuukkosia Nuppuselle <3.
  - Emäntä, Pipsu, Miiru ja Teye -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kuva-arvosanasta! :-D Googletin hieman ja yritin syvätä punkkeja hieman hankalasti ilman hiirtä. =)

   Nuppu kiittää silityksistä ja suukoista! Nyt sillä on ollut hyvät fiilikset, sillä tassu on pysynyt hyvänä jo kuukauden. Toivottavasti sama meno jatkuu, vaikka kortisonikuuri loppuikin eilen.

   Poista
 18. Yhhyyh. Mutta punkeroisten juhlat loppui tähän, nyt alkoi toisenlainen elämä Nupun tassussa ja siinä elämässä ei punkit määrää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt on punkeroisten juonista päästy selvyyteen, joten aiotaan pitää ne niskalenkissä keinolla tai toisella. =)

   Poista