lauantai 13. joulukuuta 2014

Kirje Korvakarvatunturille

Blogimme sivupalkissa pyöri menneellä viikolla kysely, jossa sai veikata, mitä joulukolli kärrää Juicy Fruitylle eli Juju-räsylle joululahjaksi. Ilahduin kovasti, kun pläräsin tänään vastauksia ja huomasin, että deluxe-kamera kiri kirkkaasti kärkeen, ja sen rantautuminen Hupsuttamoon onkin vain ajan kysymys. Jujukin oli asiasta mielissään, sillä se hallitsee jo poseeraamisen jalon taidon ja sen kauniit, selvärajaiset piirteet digibittiytyvät helposti jopa ilman salamaa:

Tällainen taulu sopisi heti vaikka modernin fotogeenikeskuksen vetonaulaksi.

Innokkaampi Juju sen sijaan oli kyselyn kakkostuloksesta: punaisesta urheiluautosta. Vaarallinen vauhti ja tiukat kurvit saavat huimapäisen poikamme tunnetusti venyttämään tassunsa suoriksi, eikä emoakaan haittaisi, jos pääsisimme joulupäivänä pienelle ajelulle tuliterällä sporttibemarilla. Kunhan Juju vain lupaa, ettei aja luu ulkona ja pidä ikkunaa auki niin, että lumi tuiskuaa emon naamaan. Nuppu ei tietenkään lähtisi ajelulle mukaan, sillä se haluaisi mieluummin asetella kotona höpsöjä pipoja uutukaiseen Bratz-kampauspäähänsä. 

Toistaiseksi Nupulla on leikeissä tällainen Bratz. Yllätin Nupun sovittamassa
nuken päähän emon uutta Wienistä ostettua hattua. Se kun on kissaneidistä
aivan eri luokkaa kuin kissamyssyt tai luppakorvakanipipot.

Nuppua silti nolotti, että tästäkin hommasta piti napata kuva blogiin.
Eihän se ole vielä saanut Bratzin meikkiä tai hampaita kuntoon.

Jujun mielestä emo on uusi hattu päässään niin nätti ja ihana!
Kuka voisi olla hurmaantumatta Jujun sanoista ja eleistä?

Kyselytuloksista vielä mainittakoon, että yhden äänen saivat risut! Tämän pahan mielen rosoäänen antoi mieheni, joka niskotteli meille alkuviikosta sattuneen viattoman virhearvion takia. Mies oli ihan itse jättänyt syömävalmiiksi huuhdellut tonnikalansa pöydälle niin, että eräs pieni räggäriraggari pääsi työntämään kuononsa herkkujen sekaan ja ehti anastaa sieltä yhden pienen tonnikalapalasen ennen kuin tilanne huomattiin ja äkkiä keskeytettiin. Asia kuitenkin sovittiin, ja mies väittää kivenkovaa, että Jujulla riittää kyllä huumorintajua risuvastauksen sulattamiseen.

Minulle oli onneksi heti selvää, mitä Juju viestitti tempauksellaan.
Niinpä meillä on nyt ekstrasatsi kissoille sopivaa tunaa.

Jujun mielestä neljä purnukkaa ei riitä korvaamaan
iskän huonoa huumoria. Onneksi kaapista löytyi
muitakin herkkuja.

Vaikka joululahja-asiat ovatkin nyt aika selvät, ehdotin, että katit kirjoittaisivat silti kauniin kirjeen joulukollille, joka asustaa Korvakarvatunturilla. Tällaisia toivomuksia ne minulle sanelivat:Yritin ehdottaa, että kissat muokkaisivat pyyntöjään vähemmän käskyttävään suuntaan, mutta niiden mielestä joulukolli mouruaa itsekin sen verran muhkeasti, ettei se vähästä pahastu. Näin toivon minäkin, mutta lähetin silti varmuuden vuoksi hieman toisenlaisen kirjeen Zooplussalle. Jouluna paljastuu, mitä paketit pitävät sisällään! Sillä välin voitte muuten sivupalkista äänestää, mikä lahja sopisi parhaiten Nupulle...

14 kommenttia:

 1. Ihana kirje :D Toivottavasti kisut saavat haluamansa ja Jujulle vuoden tarpeiksi tonnikalaa, jotta vastaavilta ikäviltä tunavarkauksilta säästyttäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja tervetuloa seuraamme! Luulen, että lahjoja tulvii ovista ja ikkunoista – ovathan pikku katinrötkäleet olleet pieniä vahinkopoikkeuksia lukuun ottamatta oikeita pikku enkeleitä. :)

   Poista
 2. Kiva jouluruno joulukollille, onneksi Nuppunen ainakin voi katsella Ruffen kuvia täältä internetistä jossei muuta! :---) Ruffekin välillä käy nappaamassa meidän ruokia jos silmä välttää esim maksamakkaraa tippui lattialle ja Ruffe oli salaman nopeasti vetänyt sen poskeensa :D Meillä ei kyllä tykätä kissan tonnikalaversiosta, mutta ihmisten kelpaisi sitäkin paremmin ihan hassujuttu! Toivottavasti hupsut saavat kivoja lahjoja kuusen alle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia runokehuista! :) Nuppu on aina skarppina läppärin luona, kun availemme teidän sivustoa, ja se inahti hyväksyvästi Ruffen maksamakkaratempulle. Kyllä Nupullekin varmasti kelpaisi se herkku varsinkin ritarillisesti vohkittuna. Luulen, että lahjoja kertyy vähän liikaakin...

   Poista
 3. Max: Oi miten kiva kirje joulukollille! Sä oot aika nätti Juju ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ”Kurrrnau ja tattis!” -Juippi- (jota eläinlääkäri sanoi kerran liian kauniiksi ollakseen poika! <3)

   Poista
 4. Hienoja kuva taas kerran mutta mikäs on näpsiessä kun n tuollaisia malleja :) Kyllä joulukolli liikuttuu tuosta kirjeestä, tulossa varmaan lahjakkaiden Joulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :o) Toivotaan, että joulukollin silmästä herahtaa pieni liikutuksen kyynel, niin että Nuppu ja Juju saavat mahdollisimman monta jännää pakettia. Ovathan ne kuitenkin olleet niin kiltisti koko vuoden. <3

   Poista
 5. Loistavan kirjeen kissat ovat väsänneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä olisi arvannut, että ne osaavat heittäytyä runollisiksi! :o) Kiva, että olet tullut blogiamme seuraamaan! Tervetuloa! :)

   Poista
 6. Voihan Juju, minkä teit! ;) Ehkäpä joulukollin tonttu apulaiset eivät nähneet Jujun tonnikalatempausta...? :) Hieno kirje joulukollille, ehkäpä emo on hiukan avittanut runollisuudessa...? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä jännittämistä, näkivätkö joulukollin apurit Jujun tonnikalarötöksen! No, onneksi on vetämässä se Zooplussan tilaus, niin paketteja tulee, vaikka joulukolli tekisi oharit. Emo saattoi ihan vähän auttaa joissain riimeissä ja kertoi, etteivät esim. sanat "Nuppu" ja "raksu" rimmaa, vaikka kissojen korvissa sointu oli ihan sama...

   Poista
 7. Jos minä olisin joulukolli, noin taidokkaalla kirjeellä heltiäisi _kaikki_ pyydetyt lahjat. Siitä kampauspäästä kyllä sitten pitäisi tehdä ikioma postaus, kuulostaa mielenkiintoiselta ;-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että loru hellittää joulukollin säkin nyörejä niin, että se kampauspääkin saapuu! Jos sellainen tulee, niin on ihan ehdottomasti postaussarjan arvoinen juttu! :-D

   Poista