sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Lennokas okserigaala

Vaikka maailma vetäytyy pian tv-vastaanotinten ääreen Oscar-pystien jakoa seuraamaan, Juju on jo siirtynyt elämässä eteenpäin. Se ei jää suremaan, jos oscarit lipsahtavat Hupsuilta sittenkin sivu suun, koska kultaiset patsaat ovat jo vanha juttu. Uusinta uutta sen sijaan ovat okserit eli tuplaesteet, jotka ilmestyivät tänään pienen pomputtelijamme hyppytreeneihin. Ai kaksi estettä yhdellä loikalla? Ihan iisipiisiä!

 
Okei, aluksi oli vähän käynnistymisvaikeuksia. Tassu lipesi tai jotain,
ja sitten olivatkin putkulat solmussa ja tolpat hujan hajan.
Kun estecombo saatiin taas kasattua kokoon, Puippia ei näkynyt missään.
Nuppu oli jo vähällä antaa periksi ja näyttää, miten räggäri hyppää esteitä,
mutta Juju ei halunnut, että sisko nyrjäyttää masunsa ja kirmasi kiireesti paikalle.
 
Lämmittelyesteellä Jujua vielä hieman jännitti. Eivät kai tuhmat
sohvatyynyt taas keikauttaisi rengasestettä kiertoradaltaan?

Kaikki sujui kuitenkin nappiin: Juju teki ajoissa puolipidätteen,
laski laukka-askelet okserille ja arvioi ponnistuspaikan oikein.

Kaksoisesteen päällä Jujusta tuntui kuin se olisi
pieni lentokone Grand Canyonin yläpuolella.

Tuuli vain ulvoi sporttisen luikkupojan kaulurissa,
kun sen pienet tumput lähestyivät taas kiitorataa.

”Uudestaan!” Juju-poika hihkui niin teletappimaisesti, että emon oli vaaputtava Laalaana keittiöön hakemaan lisää nameja. Jostain syystä meille on muodostunut hyppäyskäskyksi sana ”hoppatiti”, jonka sain kajauttaa vielä lukemattomia kertoja. Ja Jujuhan hoppatititti!

 
Juju osasi kääntää vasemman kavionsa näppärästi vinottain,
ettei kolistelisi sillä enempää puomeja kanveesiin.
 
Parhaat hypyt sujuivat niin helposti, että Juju ehti
jopa taputtaa karvaisia käsiään esteen päällä.

Kun treenit olivat ohi, Juju sädehti intoa ja hyvää mieltä. Okserigaala oli päivän paras juttu, ja emokin taitaa taas muistaa, että esteet ovat Jujun juttu toisin kuin tiiviskurssilla harjoiteltu hiuslenkin noutaminen. Tyttöjen hommaahan se sellainen on...
 
”Tosta mää Nuppu sinkautin! Mitäs siihen naukaiset?”
  
Nuppu naukaisi siihen, että vielä ei suinkaan ole liian
myöhäistä noutaa hiuslenksua ja rusettia ja laittautua näteiksi
Oscar-gaalaa varten. Viis me tytöt niistä oksereista...

38 kommenttia:

 1. Hyvä Juju! Ihan hirmu taitava ja komea! Maailmanluokan estekissa!

  Meillä on kanssa hypätty oksereita vissiin joskus. Ja sarjoja, mutta niihin on aika hankala saada laukka-askeleita väliin, kun estekissa tykkäisi hypätä innarina... Pitää olla aika pitkä väli, että tulee yksikään askel. Mutta teidän nuo esteet on kyllä superhienot, paljon hienommat kuin meillä. Meillä tosin yksi osa estettä joutuu aika usein olemaan ihmisen jalat, kun materiaaleja puuttuu muuten 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju on niin säpäkkä estetaituri, että emo on ihan haljeta ylpeydestä. :) Jos Juju olisi heppa, mäkin uskaltaisin hypätä sillä, koska se ei koskaan kieltäytyisi, vaan imu lähtee heti päälle, kun este kohoaa näköpiiriin. Seuraavaksi täytynee kokeilla, saisinko kasattua trippelin tai jumppasarjan. Mies ei tosin kamalasti innostu näistä mun estehankinnoista, koska kaksiossa ei ole kovin rutkasti säilytystilaa kaiken maailman puomeille ja härvelelille. Mutta olen tässä suhteessa vähän toivoton tapaus. :-D

   Poista
 2. Upeasti loikattu Juju! Aika jännä komento sulla; mitä tarkoittaa "hoppatiti"? - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän naapuritkin kysyvät tuota kysymystä varmaan usein ja hartaasti. :-D
   Se on lyhenne lauseelle ”Voisitkohan sä ihana, kaunis, taitava Pikkukissi leiskauttaa tuon esteen yli kuin mikäkin superman?”

   Poista
 3. Hoppatiti! Mitä mainioin komentosana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :-D Kuulostaa varmaan tosi fiksulta, koska se pitää vielä hihkaista tosi innokkaasti, jotta tulee oikea fiilis.

   Poista
 4. Vitsi miten hienosti Juju hyppäät! Hienon okserin on tuo palvelijasi väsännyt, toivottavasti tuo meidänkin palvelija ottaisi mallia ja rakentaisi meillekin noin hienoja esteitä!

  Terkuin maalaisserkkusi Misu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Misu! Ihan varppina se teidänkin palvelija loihtii vielä jotain jännää. Sieltä sitä luovuutta ja asiantuntemusta vasta löytyykin - ja voitte vielä ottaa mallia esteisiin oikeilta hepoilta! T. Puippi (uusi lempinimi!)

   Poista
 5. Hoppatiti! :D On ainakin omalaatuinen kehoitus ;) Hienosti Juitsuikkelilla kyllä nuo agihommat sujuu, meillä Lilli harrasti vähän rauhallisemmassa tahdissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on kehittynyt tällainen vähän omalaatuinen salakieli aikain saatossa. :-D Juitsuikkeli onkin muuten hyvä uusi kutsumanimi Puippikselle! Se on melkoinen suikkijaraketti, mutta vauhtia tärkeämpää on aina hauskanpito. :)

   Poista
 6. Komeita loikkia! Voisi sitä silti vähän sOscar-gaalaa vilkkuilla, jos vaikka tärppäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisihan se aika jännää, jos niitä oskuja alkaisikin ropista. =) Harmi vain, että on aamulla töihin lähtö. No, ehkä meille tulee postia, jos tärppäsi.

   Poista
 7. Mikä lennokkus ja vauhti! Oot kyllä loistava estekisuli, Juitsuikkeli :)
  Meitä vähän nauratti tuo hoppatiti ;) Tosin se kyllä kuvaa tuota tapahtumaa mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juitsuikkeli täällä kumartaa kiitollisena. :) Onpas meidän hoppatitistä huvituttu! :) Kun itse hokee jotain tarpeeksi paljon, se alkaa tuntua ihan arkiselta ja normaalilta. :)

   Poista
 8. Wautsi Juitsi mitä sukelluksia ja taikasanoja! Tuohon ei ihan joka kissa pysty! Nuppukin taitaa ihan vähäsen olla kateellinen sun taidoille, vaikka esittää muuta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juitsi kiittää ja on ihan vakuuttunut siitä, että Nuppukin haluaisi vähän päästä brassailemaan agilitytaidoillaan. Neiti ei ollut ihan parhaimmassa iskussa siinä meidän videolla. ;) Nupun kommentti asiaan on ”mähh”. :-D

   Poista
 9. Oho, jopas siellä on oltu ahkeria ja fiksuja kans!
  Meilläkin Zetor hyppää tavoittelemaan huiskaa, mut sen se on keksinyt ihan itse. Palkkioksi näyttää riittävän että saa koskettaa höyheniä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höyhentäminen on kyllä itsessäänkin jo palkitsevaa puuhaa. :) Zetorissakin riitäisi varmaan melkoisesti vauhtia ja ponnuvoimaa! <3

   Poista
 10. Voi mikä este-Juju <3 Mutta ei se ponnareilla leikkiminenkään tyttömäistä ole, ainakaan Pöpön mielestä. Pöpö tykkää hirmuisesti niistä puhelinlankaponnareista, vaikkakaan noutaminen ei ole ainakaan vielä ottanut onnistuakseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Juju ei ole oikein innostunut lenksuihin, mutta Nuppu tykkää niistä vähän liikaakin. Meillähän kävi kerran ihan vahinko aiheen tiimoilta: Nuppu oli jostain syystä syönyt hiuslenksun ja kakkasi sen hiekkikselle. :-o Onneksi lenksu tuli niin nätisti ulos eikä jäänyt jumiin. Sen jälkeen olen aina takavarikoinut kaikki lenksut, ellei jompikumpi huoltajista ole leikkiä valvomassa.
   Noutaminen on kyllä vaikea temppu! Välillä luulen, että Juju hoksaa homman, mutta sitten se taas unohtaa, mistä olikaan kyse.

   Poista
 11. No hui mikä hurjapää!! :) Kyllä Juju on ketterä poika.

  VastaaPoista
 12. Hirmun hienot este-loikat, oscarin arvoiset !
  Nuppu on kyllä aina nättinä vaikka oscar-gaalan punaiselle matolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jujunardo di Caprio naukaisee täältä kiitokset! :) Ja Nuppu hurisee, koska kehut olivat niin mieluisia. Tänään on taas oltu niin söpöinä, että! :)

   Poista
 13. Oijoi, ihana tuo teidän päivä viime postauksessa! Ennätin vasta nyt katsoa. Olisitte kyllä vähintäänkin ansainneet parhaan näyttelijän ja ohjaajan oscarit, sekä tietysti parhaan musiikin pystin!

  Huikeita suorituksia myös oksereilla. Me ostettiin just tuollainen yksi pieni este saksalaisesta postimyyntifirmasta, mutta tuo hieno rengas herättää niin paljon ihastuksen huokauksia, että pitää varmaan laajentaa omaakin estevalikoimaa. Juju on kyllä tosi taitava estekisu, kun ylittää, vaikka laitetaan tuplasti esteitä eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Kiva, että kävit katsomassa meidän videon ja vielä tykkäsit siitä, vaikka ei tainnut oscareita tulla. No, ehditään tehdä vielä monta leffaa ennen seuraavia kemuja.

   Tämä estehinku leviää helposti käsistä, kun mäkin haaveilen yhä uusista. Kiikkulauta meiltä vielä puuttuu, koska en ole sellaista nähnyt (muualla kuin Pöpön blogissa) enkä osaa itse askarrella moista. Mutta eiköhän me vielä saada jokin kolmoisestekin aikaan...

   Poista
 14. Oi miten ihanasti Juju hyppää okserin yli!! Tykkäisköhän Ruffe, yritin hypyttää sitä yksi päivä mutta poitsua ei oikein jaksanut kiinnostaa, sitten tapahtuikin jotain kummallista ja Coco hyppäsi esteen yli. Oltiin ällikällälyötyjä ja Coco teki sen vielä uudestaankin niin että saatiin se videolle!! Täytyy laittaa blogiin se video tässä jossain vaiheessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, Cocopopsukka pääsi ei vain yllättämään vaan superyllättämään! :-D Hyvä, että sait sen videolle! <3 En malta edes odottaa. Eiköhän Ruffiskin innostu taas hyppelystä, jos vähän kehittelet uudenlaista estettä. Isompaa ja hurjempaa. :)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitti! Mää hoppatititin kyllä aika kovasti. T. Juitsuikkeli

   Poista
 16. Osaapa Juju hypätä hienosti! <3 +Ihana postaus ja suloset kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Jujun kanssa on kiva treenata, kun toinen pieni on niin taitava ja innoissaan. <3

   Poista
 17. Wautsi Juju, kohta pystyt kisata isoja hevosia vastaan ;) tai sitten pelkkiä kissoja :D

  hoppatiti :D :D

  Nuppu, rusetti kaulaan niin varmasti voitat raggarien kauneuskilpailun :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju vähän mietti, että pitäisiköhän sen mennä viikonloppuna heppamessuilla pyörähtämään ja neuvomaan hoppatitia polleillekin. ;) Nuppukin voisi lähteä mukaan - rusetti kaulassa keikkuen tietenkin! <3

   Poista
 18. Aivan ihana Juju kun tuollain osaa loikkia! Ja Nuppu aina niin lutuisena neitona :') <3 aivan ihana kisukaksikko sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan nämä ihan superhellyttäviä tyyppejä ja suuria persoonia erilaisine mieltymyksineen. :) Ei käy elo kissojen kanssa koskaan tylsäksi. <3

   Poista
 19. Oi miten taitavasti Juju hyppää! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jujulla kihahti nyt vähän hattuun tämä agijuttu! :-D Mutta taitava poitsu se ihan oikeasti on. <3

   Poista