sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kissain taidekuvat Oy

Viime postauksessa kerroin karvalähdön ympärille rakennetusta uusiobisneksestämme, Hipsun hiusstudiosta, mutta kevät on virvoittanut myös muunlaista harrastetoimintaa. Yksi suosikeistani on niin sanottu viiden koon viihde: Kyläluutailu Kivoissa Kissakodeissa Kera Kameran. Minulla ei ole kummoista kuvauskalustoa saati sitten ymmärrystä ISO-luvuista, f-aukoista tai polttoväleistä, mutta osaan räpsyttää satamiljoonaa kuvaa fotogeneettisistä malleista, ladata otokset koneelle, rämpätä vähän Lightroomia ja ihastella lopputuloksia. Niin innostavaa kuin Nuppua ja Jujua onkin kuvata, oman kodin moneen kertaan nähdyt nurkat saavat leukapielet välillä venymään jättimäiseen haukotukseen. Siksi tässä postauksessa ei nähdä ainuttakaan Hupsuttamon nuhjukynnystä, beigepeitettä tai kukkatapettia, vaan estradin valtaavat kolme muista blogeista tuttua tähteä.
 
Kävin viikko sitten juhlimassa kolmivuotiaan Zetor-pojan synttäreitä,
ja päivänsankari asettui vähän väliä suorastaan maalauksellisiin asentoihin.

Tässä on Miukulangelon kuuluisin teos. Söpö kuin mikä!

Voiko tätä katsetta vastustaa? No ei!

Vekkulipoika valmiina leikkiin. Huomatkaa vasemman
etutassun varpaat ja kynnet. <3

Tämmöisiä otuksia saisi piileksiä myös minun sänkyni alla.
 
Nuo silmät ja viikset ovat lumoavat! 

Kolmevuotias komistus lempipaikassaan.


Ja kyllähän siellä juhlilla oli toinenkin henkeäsalpaava ihanuus! Kunpa kamera
vain olisi tarkentanut Ilonaan eikä kahvipannuun. Joskin kohdistus on melko
hupaisa tällä tavalla. Ihan vain kuvasin kahviasetelmaa, kun yhtäkkiä
pöytään saapui juhlavieras tsekkaamaan, onko kakkua vielä jäljellä.


Ilonaa kuvatessani olen huomannut, että mustaa turkkia on vaikea
saada näkymään niin, ettei se samenisi. Onneksi Ilonan sisäinen
sädehtivyys näkyy silloinkin, kun asetukset ovat vähän hassut.


Tässä turkin samettimaisuus näkyy hieman paremmin.
Ilonakin tykkäsi päivänsankarin valitsemista leikeistä.

 
Ilonasta tosin tuntui, että leikkihetkiä tarkkailtiin...


Johan nyt, kun paparazzi ei millään jätä rauhaan!


Kiitokset vielä Analle, Zetorille ja Ilonalle kivoista kesteistä, ja terveisiä muille vieraille! Kissajuhlat ovat hauskempia kuin Putte-possun nimipäivät konsanaan, sillä puheenaiheet eivät lopu ikinä kesken eikä tarvitse pönöttää kankeasti kolttu päällä, vaan voi mönkiä rauhassa lattialla kissoille kujerrellen. 

Kissojen ihastelu kuuluu tietysti myös arkeen, ja seuraavana päivänä suhautin pyörällä Amen ja Tuiken luo. Se olikin melkoisen yllättävä visiitti, jonka pääasiallisesta sisällöstä teen vielä erillisen jutun, mutta Kissain taidekuvat Oy -osio kuuluu ehdottomasti tähän postauksen. Vai mitäpä tuumaatte näistä Ame-hetkistä, jotka tallentuivat PowerShotini muistikortille?

 
Ame huomasi, että sää oli mitä mainioin pienelle reippailulle.
Niinpä lähdimme neitosen kanssa kävelylle lähimetsään.

Pöpelikössä mentiin eikä meinattu! Kuvaaja oli vähällä pudota kelkasta.

Mitä? Haukkuiko jossain koira? Ame tahtoi mennä tapaamaan Tessua.

Onneksi oli myös aikaa poseerata.

Tässä tarkkaillaan lähestyvää kevättä.

Lopuksi Ame vielä katsoi hymyillen valtakuntaansa.
Edessä on pian monta kesäistä tutkimusmatkaa!
Kiitos kaikille kauniille malleille fotoshuuteista! :) Seuraavaksi linssi suunnataan taas kohti Hupsujen karvaisia kuonoja, pörheitä masuja ja tumppumaisia tassuja...

30 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat! Viiden koon harrastus on hurmaava.

    Jostain syystä en ole pystynyt sulle kommentoimaan aikoihin, katotaas kuinka nyt käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tuli kommentti perille - ja kyllä ainakin pariin viime postaukseenkin on tullut! Onneksi! :)) Joskus blogger on kyllä kumma ja kadottaa viestit roskapostiin, josta en tajua niitä aina katsoa!

      Viiden koon viihde jatkuu pian! :-D

      Poista
  2. Viiden koon harrastus on paras! Itselläni se ei ole niin vilkasta tällä hetkellä, mutta ehdottomasti taas on reipastuttava! Mustaturkkisen kuvaus on haasteellista.. Tervetuloa harjoittelemaan 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on kyllä tuo viiden koon harrastus ainakin kymmenen koon mittakaavassa, kun olet käynyt ulkomailla asti! :) Mä niin tulen treenaamaan Pepsin kuvaamista - kamera jo naksuttelee innoissaan linssiään. :)

      Poista
  3. Voi mikä babyface Zetor on! Jotkut eivät vaan vanhene ��

    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zetor on tosiaan hyvin nuorekas! <3 Ihan vielä vaavi! <3

      Poista
  4. Oijoijoooiiiiih mitä... Nämä nähtyäni pitää alkaa miettiä uudelleenvakioväitettäni, että ohi mennyt kuva on tavallisin kissakuva, Ja myönnettävä, että se on se oma hataratassuisuus...

    Mikä kynsien haritus! Luin muuten jostain, että vasentassuisuus on kissoilla yleisempää kuin ihmiaillä, n. 20 %. Mites Nuppu ja Juju, huomaako niistä, kumpi on aktiivitassu? meillä Peppi on vasentassuinen.

    Paljon, paljon kissailoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kissailosta! :) Sitä on taas riittänyt. <3 Ja Zetorin varvasharitus on niin söpö!

      Olen joskus tarkastellut tuota kattien oikea- ja vasentassuisuutta, mutta nyt en enää muista, mihin tulokseen pääsin. Muistan, että bongasin tassuisuusasian Pepsin ja Maxin blogista, ja siksi aloin sitä joskus tutkailla. Pidänpä Hupsuja silmällä ja palaan vielä asiaan! :o)

      Poista
  5. Ihania kisukuvia, oih... ;)

    VastaaPoista
  6. Iltsun ja Zetorin olemme kehuneet jo usein, eikä lisä mitenkään pahaa tee. Ame oli uusi tuttavuus tuolla instassa taannoin ja on kyllä söpö kuin mikä! Ja näköjään reipas, kun Tessuakin olisi pitänyt päästä tervehtimään.

    Ja voi Zetorin tassun haristusta ♥ Ensinnäkin tuollainen tassujen roikottelu vaatii hipsuttamaan tassusta, ja sitten vielä haristellaan siihen lisäksi! Voi sentään ♥ :-*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona ja Zetor ovat kestoihania tassuineen, nassuineen, varpaineen, viiksineen ja turkkeineen!♥♥ Onneksi ne asuvat niin kätevän matkan päässä, että moikkailu onnistuu. Vastakkaisella suunnalla taas tulevat Ame ja Tuike vastaan, joten Hupsuttamolla on ihan hyvä sijainti. :)

      Poista
    2. Rakastan tätä postausta ja pöllin kaikki kuvat kunhan pääsen läppärille. Ipad on lelu. Joo mutta Zetorin tassuharitushan liittyi siihen, että hän täppäsi Ilonaa, joka livahti sängyn alle just tuosta kohtaa. Mun blogissa on kuva siitä. ILona näkyy. Siis noin sekunnin erolla, haha!

      Poista
    3. Ihana kuulla tästä rakkaudesta!♥ Kuvassa oli tosiaan vinha leikkitilanne päällä. :-D Ilona ehti livistää, mutta onneksi tallentui ainakin osittain siihen sun blogissa näkyvään kuvaan.♥

      Poista
  7. Voi miten nättejä Zetor ja Ilona onkaan! Söpöjä varpaita ❤

    Ja oot saanu niin ihanasti ikuistettua Amen kauniit silmät tuossa ekassa kuvassa 😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana päästä kuvailemaan kaikkia näitä söpöläisiä. Kyllä me se Tuikkulainenkin seuraavan kerran hommataan kameran eteen. :-D Amella on ihanan väriset ja sielukkaat simmut. Seuraavassa postauksessa on se toinen ilme. :)

      Poista
  8. Voi kun ihanat kuvat! Vaan näistä ei taida muita saadakaan 😺
    Muuten Zetor ei sais olla pöydällä, kun siinä on ihmisten syömisiä...mites tuossa noin on päässyt käymään? 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synttärisankarihan kävi vain korrektisti toteamassa, että ahmattivieraat olivat pupeltaneet jo kaikki herkut. :)
      Kissakuvaaminen on mukava harrastus, koska kuvauskohteet eivät koskaan epäonnistu. Kunhan itse osoittaa kameraa oikeaan suuntaan oikeaan aikaan eikä heilu kovin paljon, niin lopputulos on perfecto.♥ :o)

      Poista
  9. Hyviä otoksia söpöistä kisuista :)
    On se varmaan jännää kun pääsee keväiseen maastoon tutustumaan, tarkkaavaisuus huipussaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli ihanaa kuvata kamuja! Ja miten jännää, kun sisäkattien omistaja pääsee ulkoilemaan todellisen retkeilymestarin kanssa villiin luontoon!

      Poista
  10. Voi, että kun mä odotan jo vapaita viikonloppuja, et voisi aloitta 5K-harrastuksen. Mut juu, hyvin oli mallit asettuneet taideteoksiin ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt menossa oikea viiden koon kevät! :-D Mutta liian kauan sitäkin joutui odottamaan.
      Mallit olivat tosiaan ihanasti yhteistyössä molemmissa kuvaussessioissa. :)

      Poista
  11. Komeita kuvia! Zetorin tassuroikotus <3 <3 Ja Amen ulkoilukuvat - vautsivau mikä tausta, ja miten kaunis metsän neito! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli niin kivaa heilua kameran kanssa uusissa ympäristöissä ja uusien huippumallien kanssa. Nuppu tosin haluaisi, että nyt keskityttäisiin taas zoomaamaan sen nöpönenuun ja sinisimmuihin.

      Poista
  12. Suloisia kisuja! Tämä valjasteleva kaveri on hauska, meidän kissat olisivat kauhusta kankeina jos niille laittaisi valjaat... :D Omia eläimiä on aina hirmukivaa kuvata, mutta on tosi virkistävää suunnata välillä kameran linssiä vieraampiin karvakorviin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo "naapurikisut" ovat kaikki ihan mahtavia tyyppejä - ja ihania kuvattavia. :) Niin kuin koko teidän jengikin. Odotan jo, että pääsen taas napsimaan kesäisiä kuvia!
      Ame on ihan uskomaton valjaskissa - aivan kuin koiraa ulkoiluttaisi. :) En lakkaa ihastelemasta! Juju voisi ottaa vähän mallia... :-D

      Poista
  13. Voikun minulla olisi kissimissi jonka kanssa. Voisi mennä ulos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Ruffe oli niin reipas! <3 Mustakin olisi kivaa ulkoilla kissikaverin kanssa, mutta Juju ei suostu ja pelkään, että Nupulle iskisi jokin allergia. Katsotaan, miten kesä sujuu Dysonin kanssa. Jos selvittäisiin ilman tassujuttuja, niin ehkä loppukesästä uskallettaisiin käydä Nupun kanssa vähän nurtsilla. <3

      Poista