sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ei-niin-tyly pahka

Harry Pottereita lukiessani mietin aina, mikä olisi minun suojeliukseni eli eläinhahmo, joka syöksyisi kirkkaana loistaen avukseni aina, kun ankeuttajat piirittäisivät minut tai saisin kannoilleni itsensä Voldemortin. Siihen aikaan kuvittelin, että näkisin hädän hetkellä suloisesti hohtavan luppakorvakanin tai takajaloilleen kavahtavan andalusianhevosen. Nyt tiedän, että turvakseni töpöttelisi kokonaista kaksi eläinhahmoa pörröisine häntineen ja kutittavine viiksineen. Safiirinsinisten silmien lumoavassa tuijotuksessa Voldemortistakin tulisi hetkessä hyvis.

"Söpöliys räggäriys" -taika ei petä koskaan.


Rowling on huipputaitava kirjailija, mutta en voi olla ihmettelemättä, miten hänen Potter-tuotannossaan on ohitettu kiehtova kissateema lähes täysin. Kissat ovat vain epämääräisissä sivuosissa, vaikka eivätkö ne ole perinteisesti noitien parhaita ystäviä? Jos minä saisin hieman säveltää jatkoa kirjasarjalle, Tylypahka olisi pullollaan kissoja. Harry Potterin sijaan pääosassa häärisi paitsi huispauksen myös agilityn mestari, hurmaava Juju Potter. Hänen paras ystävänsä olisi toimelias Nuppu Granger, joka saisi kaikki Rohkelikon kollikissat naukaisemaan ihastuksesta. Takuuvarma bestseller, sanon minä.

Sängyssämme on usein tällainen pahka,
mutta se ei ole tyly. Kun sitä koskettaa,
se alkaa hurista hyväntuulisesti.
Postipöllönä asunnossamme lepattelee tunturipöllö Nuppuwig.

5 kommenttia:

 1. Rufus Weasleykin on pottereiden ystävä, tosin ei kirjojen vaan elokuvien! Täälläpäin ei olla kirjoja paljoa luettu, aivot eivät toimi niitä lukiessa ja teksti rustaa aivoista äkkiä ulos ja sitten siinä mietitäänkin mitä viime luvussa tapahtui. :D Kirjojen lukeminen on myös siksi inhottavaa, kun kirjoista tehdään elokuvia jätetään niin paljon leffoista pois ettei elokuvaelämys olekkaan niin hyvä, kuin niillä jotka ovat jättäneet kirjan lukematta! Seuraava asia ei ole enää Nuppusen korville! Pissiruffe tuli taas, yllättäen hetikun mainitsee pissiongelman loppuneen.. Piti ottaa asunnosta kaikki matot pois varmuudeksi, kun poika kusaisi eilen olkkarin matolle, että pisti ärsyttämään ja olin vihainen. Tänään pitää käydä ostamassa semmoinen feliway haihdutin joka laitetaan pistorasiaan kiinni. Auttaa kuulemma kissojen stressiin ja käytös ongelmiin. Samassa paketissa on myös suihke jota voi suihkutella matoille. Toivottavasti tämä auttaa pienen stressiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, että Rufus on se Rohkelikon poika, joka Nuppusen lopulta nappaa. :-D Mä en tainnut lopulta edes katsoa kaikkia Potter-leffoja, koska kirjoissa viehättänyt huumori oli jäänyt pois ja tapahtumat vain välkkyivät pikavauhtia ohi. Voi ei, kun pissi-Ruffe teki paluun! Muutokset varmaan näkyvät nyt tuollaisena häiriönä - toivottavasti menee pian ohi! Meilläkin on Nupulla muuten taas tötsä päässä. :-( Aina kun ehtii riemastua, että jokin ongelma on kadonnut, niin eikös se taas ala uudestaan. Meillä oli onneksi lääkärin määräämä ab-resepti siltä varalta, että tulehdus taas uusii. Putsailin tassun laimennetulla Betadinella, joten en nyt halua, että Nuppu itse "hoitaa" sitä. Nyt on taas raksut poistettu ruokavaliosta kokonaan, koska epäilen niitä vaivan aiheuttajaksi. Huoh...

   Poista
  2. Noin juuri käy kun lukee kirjat, siksi en tahdo niitä lukea kun leffaelämykset menee aivan pilalle!! Voi Nuppu raukka, kun tassu taas painaa. Voisi jo paratua tuommoiset tyhmät jutut ja kokonaan! Inhottavaa jos johtuu raksuista, kun Jujukaan ei saa nauttia raksusita koska Nuppu varmaan käy salaa Jujun kupposella. Meilläkin on ollut Rufuksen kanssa vaikka ja mitä, ensin tulehtui kastraatiohaava, oli myös silmätulehdusta ja nyt tuo viimeisin yskäastma ihmeys joka onneksi ei ole alkanut uudestaan! Lääkäri vähän arvaili että helmikuussa saattaisi uusiutua, mutta onnekseni ei ainakaan vielä ole ja Rufus ei saakkaan omaa inhalatotria huh.. Miten tassusta huomaa tulehduksen? Pikaisia paranemisia sinnepäin ja paljon!! Kyllä neiti Nuppu vielä paranee :) ♥

   Poista
  3. Mä taas en halua katsoa leffoja, kun menee kirjaelämykset pilalle! :-D Ekan kerran huomasin tassutulehduksen kynsien leikkauksen yhteydessä. Nupun varpaidenväli punehtuu, ja Nuppu nuolee paljon tassua. Ikävä vaiva, kun tähän liittyy tuo tötterön pitäminen. Ei Nuppu onneksi muuten tunnu kärsivän, vaan on oma touhukas itsensä. Lääkärit (käytin kahdessa eri paikassa) olivat sitä mieltä, ettei olisi allergiaa, mutta jostainhan tuollainen aiheutuu. Jujua ei raksujen puute harmita - se on enemmän lihan ja märkäruoan perään. Onneksi Nupullekin maistuu myös muu ruoka. Toivotaan, että meidän kullanmurut pysyisivät nyt terveinä ja ongelmattomina!

   Poista
  4. Jos on kirjojenystävä niin tietystihän se menee noin päin! :) Hmm no jospa se raksujen lopetus auttaisi ja onneksi Jujulle maistuu märkäruoka. Kisset saisivat kyllä pysyä terveinä ja pitkään.

   Poista