lauantai 1. helmikuuta 2014

Ali esteiden!

Jos Juju olisi hevonen, se olisi preerialla villisti laukkaava mustangi. Sen askel olisi pitkä ja lennokas, ja se loikkisi rotkojen yli tuuhea häntä ilmassa viuhuen. Kun sen reitille osuisi karjapaimenten pystyttämä aita…  Niin, mitä se tekisi? Eilisiltaisen agilitysessiomme perusteella mustangi kokeilisi ensin turvallaan, irtoavatko laudat. Sen jälkeen se mönkisi aidan ali, kellahtaisi kyljelleen ja puhdistaisi etukavionsa pölystä.


Vai hihitetäänkö tässä kotikutoiselle pystyesteelle?


Tähän asti olemme treenanneet hyppäämistä ilman oikeita esteitä. Juju on singahtanut kanapalojen ja naksuttimen motivoimana kiipeilypuun tasoille, pöydille, tuoleille, ikkunalaudalle ja tunnelien yli. Ajattelin, että Misu-serkun vinkkien mukaan rakennetut pystyesteet toisivat sille mukavaa vaihtelua. Juju ei kuitenkaan käsittänyt yhtään, miksi olin tukkinut laukkabaanan talvisaappailla ja joulupaperirullilla. Se ei silti antanut niiden häiritä koulutussessiotamme, vaan ehdotti minulle temppuja ”tönäise nenällä”, ”tönäise tassulla” ja ”kellahda kumoon”. Kun madalsin estettä, Juju tajusi vihdoin, mistä oli kyse. Jostain syystä kengurukissani teki silti varsin laiskoja hyppyjä ja pudotti puomin lähes joka kerta. Palkinnon se sai silti kaikista loikista, ja olen varma, että mustangistani tulee vielä melkoinen estetykki – niin hauskaa meillä oli!Esterataan kuuluu tutustua ensin jalan.
Etualalla köpöttävä pörröponi diskattiin jo alkumetreillä.
Enää puolet jäljellä. Tsemppiä nyt! Vielä voi tulla hyvä aika!
Ponnistuspaikan valinta on tärkeää. Siksi siihen
 vierähtää joskus hetki jos toinenkin.
Kisasta syrjäytetty limboponi antoi mustangille hyviä vinkkejä:
Kun jalat levittää sivuttaisspagaatiin, voi alittaa helposti
matalimmankin esteen.

6 kommenttia:

 1. Rufukselta paljon terveisiä '' minä en kyllä esteitä jaksaisi kun nameja saa muutenkin, nuppu on kaunis ja pörröinen pehmosuukko niinkuin aina ennenkin'' Tässä se tuijottaa syykässäni teidän esteretkeä laukkabaanalle! Kyllä ne esteet vielä onnistuu on juju sen verran hyvä temppuilija! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu täällä keikistelee onnellisena, kun tuli katsomaan Rufuksen terveiset. :-D Taitaa lähettää vähän suukkojakin, on niin kovin hempeitä elkeitä... Juju taas kiittää luottamuksesta, ja olen itsekin vakuuttunut, että kunhan poitsu malttaa keskittyä vielä vähän lisää, niin se liitää albatrossin lailla yli esteiden .

   Poista
 2. Näyttääpäs tutuilta esteiltä! Juuri äsken itsekkin yritin noiden meidän kattien kanssa agilitya harjoittaa ja kyllä Misu ja jopa Pipsakin innostuivat hyppimään! Meidän kisuillakin on nyt melkein yhtä hieno tunneli kuin Jujulla ja Nupulla. Se on sellainen musta aika pieni tunneli. Kissat kuitenkin rakastavat sitä! Ne aina hajottavat mun heppaleikit lattialta, jos tunneli on omassa huoneessa... Innostuin muuten itsekkin pitämään blogia meidän elukoista! Käyppäs katsomassa osoitteessa tallintarinoita.blogspot.fi On vielä aika alkuteiöissään, mutta siitä sse lähtee! Onnea agility treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että huomaatte Misun kanssa esteissä jotain kovin tuttua! :-D Onpa kiva, että Pipsakin on osoittanut kiinnostusta esteisiin. Toivottavasti kisutkin pääsevät pian sun blogia sulostuttamaan. Kävin tietty heti ilmoittautumassa lukijaksi! :) Hauskoja treenejä teillekin - ja mukavaa bloggailua! :o)

   Poista