tiistai 29. lokakuuta 2013

Kissat kuin Barbados

Mitä pidemmälle syksy etenee, sitä useammin huomaan haaveilevani lämmöstä. Haluaisin upottaa jalat auringon paahtamaan hiekkaan, syödä aamiaista parvekkeella kakadujen livertäessä ja kellua silmät kiinni meren lempeissä aalloissa. Mutta ei, kaamosta kohti mennään. Tuuli ulvoo, syyssade piiskaa, eikä aamulla näe nenäänsä pidemmälle.


Toisaalta aamut ovat kuitenkin kissatalouksissa juuri niitä parhaita hetkiä syysahdistuksen päihittämiseen. Meillä ainakin alkaa kaksi aurinkoa paistaa heti kello seitsemältä, kun makuuhuoneemme ovet avataan. Nuppu asettuu kehräten pääni päälle ja lämmittää paremmin kuin Saharan autiomaa. Se nuolee poskeani ja on niin onnellinen, että pakosti tulee itsellekin hyvä mieli. Juju huolehtii nykyisin varpaiden lämmittämisestä, joten kuka tarvitsisi poreammetta tai edes villasukkia? Niinpä olemme päättäneet viettää syyslomamme ihan vain kotona omalla, henkilökohtaisella Barbadoksellamme.

Tämän kuvan taustalla voisi soida Griegin
"Aamutunnelma" näytelmästä Peer Gynt.

Tai miten olisi "Vuorenkuninkaan luolassa"? Niin hyväntuulinen kuin
Nuppu aamuisin onkin, se talsii usein päällämme kuin vuorenpeikko.

Unisen Jujun taustamusiikiksi sopisi Debussyn haahuileva "Faunin
iltapäivä". Onkohan tämän kissan isoisoisoisä ollut huopatöppönen?

5 kommenttia:

 1. Meillä kanssa Jami on niin lämmin tapaus. Jos paleltaa ja ottaa sen syliin, niin kohta on melkein jo hiki :) Niin suloisia nuo sinun kisut <3

  VastaaPoista
 2. Ragdollit lämmittävät niin sydäntä kuin varpaitakin! :-D Sain tänään tehdä etätyöpäivän, ja hiki on tullut, kun kaksi kissaa huolehtii patteroinnista. :) Välillä kuuluu vierestä "skviik", eli lämmitin nimeltä Nuppu kerjää silitystä. Mutta ei ole kissoja voittanutta. Jami vaikuttaa niin ikään aikamoiselta mussukalta! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä Jami tulee sellaisella narisevalla äänellä maukumaan viereen, kun tahtoo syliin :) se on sellainen sylivauva. Huomenna on sitten hiljainen päivä kun Jami menee kastraatioon. Toki onhan täällä koirat ja toinen kissa, mutta ne tykkää olla enemmän omassa rauhassa :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä Jamille huomiseen koitokseen! Onneksi kyseessä ei ole mikään iso operaatio. Onnistuin silti itse jännittämään viime talvena Jujun nipsaisua ja säälitti kovasti koko pieni poikaparka. Juju antoi kaiken kuitenkin heti ragdollmaisesti anteeksi, ja oli ihanaa saada homma pois päiväjärjestyksestä. :) Juju muuten "kirnuttaa", kun se haluaa jotain. Ei ole taaskaan virallinen sana, mutta jotenkin kuvaa sitä narinaa, jota se pitää. Ilmeisesti sukua tuolle Jamin ääntelylle. :-D Nuppu ei moista tee, vaan sirkuttaa kuin pikkulintu. Vähän omituista sekin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Onneksi aika on heti aamupäivällä, niin ei tarvitse koko päivää odottaa leikkausta. Poikien toimenpide on kyllä nopea operaatio ja mitä olen lukenut niin ei tarvitse edes tikkejä. Päivittelen huomenna blogiin miten meni :)

  VastaaPoista