perjantai 25. lokakuuta 2013

Töpsöttävä Sergei ja sipsuttava sisko

Kissan liikkuminen on iloista katsottavaa, varsinkin jos omistaa hoikan mutta jäntevän pikku gepardin. Juju on juuri sellainen. Sillä on notkea, ruikalemainen keskivartalo ja ponnahdusvoimaa puhkuvat takatassut. Niinpä se kykenee hypähtämään keittiötasoille ja ikkunalaudoille kuin Sergei Bubka ennätysvuosinaan. Jos kotigepardi on jujumaisen hyvin koulutettu, se ei kuitenkaan loiki holtittomasti ruokapöydälle vaan lähestyy hyvältä tuoksuvia ruoka-aineksia kohteliaasti tuolin ja pöydän välistä luikerrellen:

"Good morning, mama!"

Tämän aamiaisbuffetin vetonaulan piti olla
mansikkapuuro eikä purkkitonnikala.
Ei sillä, että ne mansikatkaan olisivat pieniä kissoja varten!

Jaahas. Tähän päättyi tämä seikkailu. Huomenna taas uusi luikerrus!

Olemassa on myös toisen tyyppisiä kissaeläimiä. Niitä, jotka tarvitsevat jalkarahin päästäkseen ikkunalaudalle ja jotka saattavat joskus tipahtaa sohvalta. Meiltä löytyy kotoa tällainenkin otus. Sen vartalotyyppi on pötkömäisen pörheä, ja keittiön pöydälle se pääsee tilaamalla hissin. Kun Nuppu sanoo napakasti ”mörriuh”, kaikkien on toteltava.

Tuima nallukka tilaa tässä hissikyydin. Tai suukkoja.
En osaa erotella, sillä ilme on aina jotakuinkin sama.

Vaikka Nuppu ei ole kovin ketterä, sen eteneminen on lähes äänetöntä sipsutusta. Nuppu ilmestyy jalkoihini kuin aave, ja olen joskus meinannut jopa kompastua siihen. Hiippailun toinen miinuspuoli on, että keijukaisemme on joutunut vahingossa vangiksi niin vaatekaappiin, pesuhuoneeseen kuin vessaankin. Koska Nuppulainen on aika iso ja helposti bongattava, epäilen sen myös käyttävän jonkinlaista näkymättömyysviittaa. Koskaan ei silti ole käynyt köpelösti, sillä Juju huolehtii sisarensa vapauttamisesta raapimalla milloin minkäkin vankilan ovea. Jujua emme ole vielä onnistuneet telkeämään mihinkään, sillä se askeltaa terhakasti töpsöttämällä. Meninpä minne tahansa, korvissani kuuluu aina ”töps, töps, töps” ja tiedän, että Juju on taas ”maman” kintereillä…

Toisinaan Nuppu katoaa kaikessa hiljaisuudessa.
Useimmiten se onneksi löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti