perjantai 18. lokakuuta 2013

Nupun syysretki

Nupulla oli viime viikolla jännittävä päivä. Tai näin jälkikäteen ajateltuna päivä taisi olla jännittävämpi minulle kuin Nupulle. Menimme nimittäin eläinlääkärille, joka tuikkasi Nupun oikeaan kannikkaan tehosterokotteen. Kaikki meni vallan hienosti, vaikka jouduimme taas juoksemaan vastaanotolle ja ehdin jo epäillä Nupulla allergialamaannusta, koska se vaikutti niin tyyneltä ja onnelliselta rokotuksen jälkeen. Toisaalta Nuppu kyllä sai eläinlääkäriltä herkkunamin, joten hyvä mieli taisi selittyä sillä. Tai sitten Nupusta vain oli mukava käydä rennolla syysretkellä.

Olisin toki itsekin ollut tyynempi, ellen olisi muistanut aiempaa kassimittelöämme (ks. blogimerkintä ”Episodi kuljetuskassi”). Ennen reissua jännitin myös sitä, saisinko Nupun käymään hiekkalaatikolla ruokailun ja kuljetuksen välissä. Lauleskelin sille vessan ovella kannustuslaulua, ja Nuppu väänsikin kiltisti kerjäämäni pötkylän. Kassisullonnan hetkellä Nuppu suoritti vain yhden houdinimaisen paon, jolla ei ollut tuhoisia seurauksia aikatauluun. Kiireen sen sijaan aiheutti bussi, joka ei huolinut meitä kyytiin hurjasta huiskutuksestani huolimatta! Olisin varmasti panikoinut, ellei Nuppu olisi järjestänyt minulle viihdettä: se hurmasi kaikki ympärillä olevat ihmiset sinisillä silmillään ja sain kuulla monta mukavaa kissatarinaa seuraavaa bussia odotellessamme.


Nuppu sanoi kerran ”skviik”, kun juoksutin sitä vastaanotolle. Se sanoi ”skvääk”, kun piikki hiukan nipisti. Muuten Nuppu lähinnä vain kehräsi, touhotti ja hymyili. Kotimatka sujui kuin unelma, ja aavistelen, että Nuppu on rehennellyt elämysretkestään Jujulle. Pikkukissa nukkuu nimittäin nykyisin Nupun kuljetuskassissa ja unelmoi päivästä, jona sekin pääsee tutkimaan maailmaa tuulikaapin tuolla puolen…

Ja taas on kassissa VÄÄRÄ kissa! Oh dear.

Hätä ei ole tämän näköinen. Ensin houkutellaan väärä katti kassista pois...

...ja sitten sujautetaan oikea sisään.

Tehosterokotettu Nuppu odottaa bussia kotiin. Johan sitä
ehdittiinkin taas hurmata kaikki lääkäristä bussimatkustajiin.

Jujun unelma syysretkestä toteutuu kuun vaihteen tietämillä.
Siihen asti kun malttaisi odottaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti