torstai 22. lokakuuta 2020

Pöhkö, pöhkömpi, kissaemo!

Jos erakoitumista edistävästä pandemiapöpöstä on etsittävä jokin positiivinen puoli, niin se on ehdottomasti kissaemouden intensiteetin eksponentiaalinen kasvu. En ole koskaan ollut mikään ”normityyppi, jolla muuten on kaksi kissaakin” – vaan Nuppu ja Juju sekoittivat pääni heti ensi näkemältä – ja kun rakkaista karvanassuista tuli yli puoli vuotta sitten myös lähikollegoitani, kissahöperyys vain kasvoi entisestään. Onneksi lähipiirini hyväksyy tämän hulluuden kenties hellyttävimmän muodon kiinteäksi osaksi minua, ja purskahdinkin nauruun, kun ystäväni lähetti WhatsAppissa kuvan, joka jostain kumman syystä toi hänen mieleensä minut:
 
Viestin saapuessa olin viltin alla läppäri sylissä, Juju jalkojen päällä, Nuppu viekussa
ja kissakahvikuppi "tassussa". Ketään tuskin yllättää, että ylläni oli kissahuppari
tai että vietin jälleen yhden täydellisen perjantai-illan juurikin näin!

Näytin kuvan tietysti myös Nupulle ja Jujulle, ja mietimme yhdessä, mitkä ihmeen kissaemovakoojat ovat kurkkineet ikkunoistamme sisään ja seuranneet Hupsuttamon etäarkea. Se selvisi eilen, kun saimme karvaisiin hyppysiimme alkuperäislähteen:


Kirjan nimeltä ”Kreisi kissaleidi” (Kirjapaja, 2020, suom. Vilhelmiina Koho).


 
Löysin itseni (ja Hupsut) AIKA monelta aukeamalta!

 
Tässä esimerkiksi nau’un Jujulle salaisuuksia.


Oikeassa elämässä hulluuteni venyy myös astetta pidemmälle: uusin hömpötyksemme on valssin tahtilajissa esittämäni harjauslaulu, jonka lurautan joka aamu Jujulle samalla, kun suin siitä parturintuolissa silokarvaisen pikku herrasmiehen.

Näin se biisi alkaa: ”Minä haajaan minun kissaa, minun pikkuista kissaa…”

Kissaleidikirjassa puhutaan muistakin tutuista ja tärkeistä jutuista, kuten ahkerasta teippiharjaamisesta, kisuvauvan ekasta hiekkiskakasta ja näppiksen päällä loikoilusta. Siinä köllötellään kissojen kanssa sängyssä pariinkin otteeseen, ja vaikka eräs julmuri mies ei vieläkään päästä Nuppua ja Juitsia yöksi makkariin, aamuisin säännöt sentään muuttuvat ja tilanne näyttää tältä:
 
Kuvitelkaa mustan kissan tilalle Nuppu otsa otsaani vasten.
Juju on aina jaloissani tai peiton alla, ja kännykkä loimottaa
sängyn ulkosyrjällä, kunnes torkkuajastin pilaa nirvanan.


Ja hei, tietenkin kunnon kissaemolla on oma äiskämuki!

 

Plus pari muuta teemaan sopivaa…)


Vaikka etäily sopii kreisille kissaleidille kuin katit ja kirjat kainaloon, on pakko silti tunnustaa, että odotamme jo aikaa, jolloin tämä typerä tauti nujerretaan ja pääsemme tapaamaan teitä muita ihanan kahjoja kissamameja ja -isiä ja juhlimaan karvaturriemme merkkipäiviä esimerkiksi tähän tapaan:


Kissanhiekkiskakku maistuisi jo!

Kiitos vielä ystävälleni tästä ihanasta hyvän mielen kirjasta, joka on selvästi
kreisien kissaleidien rakkaudella tekemä toisille yhtä pöhköille lajitovereille! <3Kirjoista puheen ollen, olisiko teistä kiinnostavaa, jos tekisimme postauksen myös uusimmasta nuortenkirjastani, jonka valmistumista Nuppu ja Juju ovat edistäneet lämmittämällä jalkojani ja kehräämällä kauniita säestysääniä?

 
Se on yläkouluikäisille suunnattu nuortenromaani musiikin maailmasta,
ja sunnuntaihin 25.10. asti sitä voi tilata kustantajalta kirjamessuhintaan täältä.

Iloista syksyn jatkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Oi miten osuva saamasi kuva olikin 😂 Ja miten hauska kirja! Kiinnostaisi juttu kyllä emon omastakin kirjasta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella nauratti, kun olin kuvan elävä versio! :-D Kiva, että kiinnostaisi kuulla tuosta omastakin kirjasta, vaikka halusinkin vaihteeksi kirjoittaa jotain ihan erilaista. Onneksi tutussa, hyrisevän karvaisessa seurassa. <3 Nuppu ja Juju ovat maailman parhaat muusat!

   Poista
 2. Iloista syksyä ja kiva että taas välillä ootte hengissä bloggerinkin puolella! :) Kissoille laulamista (ja tanssimista) tapahtuu täälläkin, taitaisi olla tarpeellinen kirja. :D

  Kyllä kiinnostaa myös emon oman nuortenkirjan esittely! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ihanaa, että meitä odotetaan vielä tännekin - ja hih, teillä tanssitaankiin! :-D Mäkin kyllä tunnustan toisinaan salsaavani Jujun kanssa, ja ollaan taidettu valssatakin niin, että herra tanssittajaherra on ollut mulla sylkässä. <3

   Tosi kiva juttu, että nuortenkirjan esittely kiinnostaisi. Sen tekeminen on ollut niin iso osa mun ja huppanoiden iltoja ja viikonloppuja!

   Poista
 3. Tuohan on aivan mahtava kirja. Siitä saattaa moni muukin palvelija löytää ittensä :D Ja kyllä, täällä ainakin kaivataan kissasynttäreitä, kissanristiäisiä, palluttajaisia ja ihan kaikkee näkemistä. Josko ensi vuonna jo onnistuisi.
  Ja kyllä, seuraavan blogijutun aiheen voit jo lyödä lukkoon. Osallistuuhan Nuppu ja Juju esittelyyn myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luulen, että aika moni meistä kissabloggaajista löytyy tuon kirjan sivuilta! :-D Siellä mainittiin myös kissakahvilat, löytöeläintalot sun muut, joissa olemme porukalla pyörineet. Toivottavasti taas ensi vuonna voisimme taas treffailla! <3

   Ihanaa, että saatiin kolmaskin kannustus omasta kirjasta postaamiseen! Ehdottomasti Nuppu ja Juju ovat mukana, koska ilman niitä valmista olisi tuskin tullut koskaan. <3

   Poista
 4. Kirjaesittelyt kiinnostavat aina! Aika mahtava kyllä myös tuo kreisi kissaleidi -kirja. :D Suostuisikohan Ilmo olemaan paremmin harjattavana, jos laulaa lurittelisin sillekin pienen harjauslaulun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Ehkä mä uskaltaudun kirjoittamaan omastakin kirjasta, kun useampi on ollut kiinnostunut kuulemaan siitä. Kissaleidikirja on kyllä hulvaton - ja suosittelen ehdottomasti harjauslaulua! Juju on niin ehdollistunut siihen, että jos se joskus ei ole valmiiksi harjausta odottamassa, niin pelkkä laulaminen saa sen töpsöttämään innostuneena paikalle. <3

   Poista
 5. Aaah! Tämä kirja lähti tilaukseen juuri äsken. Kiitos loistavasta vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! <3 Kirjavinkkejä otan aina itsekin mielelläni vastaan, ja niitä on myös mukava antaa! :)

   Poista
 6. Kissat ♥ ja kirjat ♥ Esittelyä vaan peliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Top two! ♥ ♥ :) Ihanaa, että tuli lisäkannustusta kirjaesittelyyn - kyllä mä sen toteutan! =)

   Poista