torstai 14. helmikuuta 2019

Ystävänpäivän tolloralli

Tänään on ystävänpäivä, ja olemme viettäneet sitä niin kuin vietämme nykyisin lähes kaikkia päiviä: kirjoitan koneella näppis sauhuten, ja Juju juurtuu jalkoihini yhä tiukemmaksi söpömöntiksi. Me viihdymme tällä lailla, mutta elämässä täytyy olla muutakin. Edes silloin, kun Cupido ammuskelee nuoliaan, abit rellestävät rekkalavoilla ja aurinko haahuilee taivaankannella. Niinpä otin Nupusta ja Jujusta pari söpöä ystävänpäiväpotrettia, ja lupasin palkita pönötyksen tämän hetken trendileikillä.
 
Yritin hassutella, mutta Juju otti tilanteen turhan vakavasti.
Onneksi sain edes Nupun hymyilemään!

Sommittelin kuvataideteoksen nimeltä ”Kahden kerroksen katteja”,
mutta se ei naurattanut kumpaakaan. Niinpä siirryimme leikkimään.
Kuten moni teistä muistaa, Hupsuttamon leikit ovat usein sen sorttisia, että juoksen yksin ympäri asuntoa jotain vempelettä raahaten ja innosta hihkuen, mutta tänään kannustuksia ei tarvittu. Tuunasin nimittäin Nupun ja Jujun kaksiosaista mutta pahasti väljähtänyttä lempilelua uuteen uskoon Mimmin ja Alfredin DIY-ohjeen avulla:

Pohjana tässä superlelussa on takistani irronnut kuminauha, jonka toisessa päässä on
Tigerista hankittu euron luirumato ja toiseen solmin... pu-pum, pu-pum... palan leivinpaperia!

Molemmat kissat menivät villeiksi ihanasti rapisevasta uutuudesta, ja kerrankin karautimme kaikki kolme raprap-baanaa pitkin kynnet rapisten ja korvat formuloina. Rikoimme nopeusennätyksiä, vaanimme pyykkikorin takana, heilutimme peppua ja hyökkäilimme varvaskarvat harittaen leivinpaperitollon kimppuun.

 
Kurkimme rahisevaa lärpäkettä sängyn kulmalta...
Matkimme vähän oravaa...
 
...tanssitimme välillä myös vanhaa matoa, johon tarttui
leivinpaperista uutuudenhohdetta...
 
...ja lopuksi olimme ihan katollaan!
 
Kiitos Mimmille ja Alfredille jälleen kerran loistavasta leikkivinkkistä, ja ihanaa ystävänpäivää teille kaikille!

 
Juju lähettää Mimmi-kullalleen pehmoisia leuankiehnäisyjä...

...ja Nuppu pirauttelee kissapuheluja rakkaalle Rufukselle pilvien päälle! <3

22 kommenttia:

 1. Pönöttäjät ♥ ♥
  Ihan mahtava leikki selvästi, kyllä kannatti vähän pönötellä ja ihmetellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pönöttävät toistekin!♥ :) Kyllä se aina sitten jotenkin höppänöille hyvitetään!

   Poista
 2. Ei oo loppukuvissa enää totista sakkia ☺ Kunnon leikki piristää aina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatiin tunnelma kivasti kevenemään leivinpapruitse! ♥

   Poista
 3. Ihania kuvia <3 Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 4. Hauskalta näyttää! Mäkin tahon! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on teidän näppärälle emolle erittäin helppo toteuttaa vaikka silmät kiinni ja takaktassuilla, joten ihan varmasti saat samanlaisen! :-D

   Poista
 5. Kateudesta vihertyneenä täällä sekä kissat että minä! Joku jaksaa leikittää kunnolla! Munkin pitäisi taas terästäytyä asian suhteen, mut hei saa meille muutkin tulla leikittämään! Varsinkin tuommoisen prot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täälläkään aina yhtä virkeinä ja villeinä temmelletä, mutta nyt löytyi taas uusi kiva juttu. Täytyypä askarrella samanmoinen Zetorille ja Iltsulle ja tulla jokin kertaa leikkimään. Näin muuten unta, että mulla oli piano ja ihmettelin itsekin, että jopas, kun en oo ennen sitä huomannut. Ehkä se oli viiden pisteen vihje! :)

   Poista
  2. Ehkä jopa kuuden pisteen vihje! No, täällä on tää maantiede vähän monimutkaisempi, että leikittäminenkin on erilaista kuin juosta kotia päästä päähän. Mutta aina sitä jotain on keksittävä. Lankojen paluu!

   Poista
  3. Langat toimivat aina! Meillä on menossa jo leivinpaperilelu numero kaksi! :)

   Poista
 6. Piti ihan ihmetellä otsikkoa: tolloralli kuulosti siltä, että kissaraukkoja nimitellään vähä-älyisiksi vaikka se ei olekaan yhtään teidän tapaista. Onneksi sitten olikin paperitolloralli. :D

  Vauhdikkaat ja ihanat leikkikuvat! Pitääkin kokeilla tuota leivinpaperia, kun se kerran jo kahdessa paikassa on tuollainen hitti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhihii, otsikko viittaa toki paperitolloon, mutta ehkä myös leikittäjään, joka luulee jo itsekin olevansa kissa. :) Sitä se teettää, kun juttelee päivät pitkät kisujen kansa.

   Ehdottomasti leivinpaperitestit käyntiin teilläkin. Jospa kahina houkuttelisi Kassiselle sulhon! :)

   Poista
 7. Luirumadosta puheen ollen. Meiän ihminen on ollut sellaisessa "uimakoulussa", jossa niiden oli pitänyt jollakin kerralla uida matouintia! Oletteko kokeilleet osaako teidän luirumato uida, ja jos osaa, miltä se näyttää? Me kun ei tiedetä miten mato ui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei uskota, että meidän luiru osaa uida muualla kuin Nupun suussa, ja sieltäkin se on kiskottu pois ja nostettu kuivumaan jääkaapin päälle! Mutta aika rääpäleeltä se mato näyttää märkänä, joten tuskin osaisi kroolata vesikupissa. Voidaan kokeilla seuraavalla kerralla! T. Nuppu ja Juitsi

   Poista
 8. Hyvää Ystävänpäivää vaikka virallinen menikin jo :)
  Kivan lelun ja leikit teidän mama oli väsännyt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia - meidän puolesta voisi olla ystävänpäivä vaikka joka päivä! <3 Aina ilahduttaa, kun tulee ihania tovoituksia kamuilta! Ja leikitty on tänäänkin!

   Poista
 9. Hauskaa, että te innostuitte tästä uutuudesta yhtä paljon kuin me. Täällä on myös tuttua tuo ihmisen yksin ympyrää juokseminen, joten on aina erävoitto löytää joku inspiroiva keino saada kissat liikkeelle. Totesin kyllä, että leivinpaperi tässä moodissa ei ole kovin kestävä lelu: meidän "perhonen" muuttui jo "kärpäseksi", kun sitä kerran kunnolla haukkaistiin.. Onneksi aina voi tehdä uuden. :D Mimmi on hurmioissaan leuankiehnäyksistä ja lähettää takaisin helliä sanoja kuiskuttelevan korvapesun. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanokaapa muuta - tämä lelu on helppo ja huokea toteuttaa aina uudestaan ja uudestaan. Ihmeen kauan se kesti kuitenkin perhosena, mutta Nuppu lopulta suoritti meilläkin "kärpäsöinnin”. Me ootetaan teidän sarjalle jatkoa!

   Ja voi, miten Mimmin korvapesu ilahduttaa Juitsi Huippanaa! <3 Kyllä kelpaisi joka päivä tuollainen hemmottelu!

   Poista