torstai 28. helmikuuta 2019

Massiivinen muuttoliike

Postiljooni kantaa meille nykyisin hyvin sekalaista postia. Joka viikko saamme kirjeitä milloin milläkin nimellä ja joudumme hilaamaan mittavat määrät väärään osoitteeseen jaettua postia lähimpään postipömpeliin, joka muuten on yllättävän kaukana. Eilen sain postinjakajan kiinni itse teosta: hän tönötti hämmentyneenä ovemme edessä ja vertaili nimikylttiämme kädessään olevaan lärpykkään, joka oli osoitettu alakerran vaatekauppiaalle. Neuvoin reitin oikeaan osoitteeseen ja pyysin, ettei meidän luukustamme livauteltaisi enää lähetyksiä, joissa on eri nimi kuin ovessamme. Mutta arvatkaapa, mitä tapahtui myöhemmin illalla? Minulle soitti haastemies, joka kysyi, asuuko henkilö Pöllö Pönttöpää (*nimi muutettu*) meidän osoitteessamme, koska hän on tehnyt muuttoilmoituksen asuntoomme jo vuonna 2016!
 
Hääh? Nuppu olisi kyllä huomannut ylimääräisen ruokkijan,
jos sellainen olisi pesiytynyt Hupsuttamoon. 

Olemme raahanneet lukemattomia Pöllö Pönttöpään posteja takaisin kiertoon ja raapustaneet kuoriin, ettei kyseinen ihminen asu täällä, mutta pienessä mielessämmekään ei käynyt, että ikävä salamatkustaja oli ”muuttanut” meille noin virallisesti. Sain ohjeen ilmoittaa maistraatille haamuasukkaasta, ja nyt homman pitäisi olla hoidossa. Varastopunkkeja, haamuasukkaita… Mitä seuraavaksi? 

Jotta tästä ei tulisi täysin antipostinen postaus, minun on myös kerrottava postipoikien tuomista kivoista lähetyksistä. Ensin miehelle tuotiin lenkkeilykengät, jotka olivat juuri oikeanlaiset niin kooltaan kuin malliltaankin. Seuraavaksi makkarimme eteen ilmestyi lähetys minulle. Ja miten sykähdyttävää postia sainkaan!
Täydellisen suloinen pikkukissa! Se oli miehenkin mielestä
sen verran kivan oloinen, että sain ottaa sen meille asumaan.
 
Seuraavana aamuna postiluukustamme oli pudotettu toinen lähes samanmoinen kissi.

Sekin oli hyvin pieni ja soma ja tahtoi tulla meille asumaan.

Ensimmäistä kissaa nauratti, kun se sai itselleen identtisen kinuskikaksosen.

Iltapäivällä vastaanotimme paketin, jossa oli kolmas
toffeekisu. Se erosi aiemmista vain itseriittoisella hymyllään.
 
Originaalikissaa alkoi huolettaa, riittäisikö niille kaikille ruokaa...
 
...varsinkin, kun laatikosta pilkisti jo neljäs mätsäävä kissapallero!
Vähän vakavampi mutta silti yhtä ihana.
 
Lupasin katraalle, että ruokaa ja rakkautta riittää ihan jokaiselle kattimatille,
jonka postinjakaja luoksemme kantaa. Haamuasukkaita meille ei mahdu,
mutta uusien karvaturrien ei tarvitse edes käyttää Rexonaa...


Mitä luulette, onko kissa numero viisi jo matkalla lootaamme?

26 kommenttia:

 1. Ihme meininkiä nuo tuo haamuasukas. Meillä on ollut riesana edelliset asukkaat joiden postia on saanut kiikuttaa pois (paljon perintäyhtiöiden kirjeitä).

  Tuollaisia kissapalleropaketteja sitä kyllä ottaisi vastaan hyvin mielellään! 😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, on kyllä ärsyttävää tuo edellisten asukkaidenkin postikeskuksena toimiminen! Vastineeksi pitäisi saada viisi kissaa per yksi karhukirje! :)

   Poista
  2. No edellisten asukkaiden, mutta kun tulee sellaistakin postia, jonka vastaanottaja ehkä (EHKÄ) asuu samalla suunnalla, mutta osoite on niin eri, että ei pitäisi harhauttaa lukutaitoista ihmistä.

   Poista
  3. No sanopa muuta! :-o Meille tulee kaikenlaisia lippuja ja lappuja: välillä ihan vain naapurien posteja (oikeasta osoitteesta huolimatta), sitten sellaisia posteja, joista on asuntonumero pudonnut pois (olisi liikaa vaivannäköä lukea nimet taululta -> helpompaa on vain survoa ne ekasta vastaan tulevasta luukusta alas), ja kirjeitä aivan väärällä nimellä ja osoitteella... Niin, ja meidän haamuasukkaalle tietty karhuja toisensa perään. GRR.

   Poista
 2. Ihania kissalähetyksiä, varmasti jatkoa seuraa. Pöllöt sais kyllä pysyä pois teidän nurkista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein arvasit - kun tulin illalla orkesterista, niin boksissa nökötti taas uusi söpöläinen! :-D Toivotaan, että Pöllöpää saa pian häädön!

   Poista
  2. Mistä firmasta noita saa?! On kyllä söpöjä!

   Poista
  3. Sen kun tietäisi! :o) Olen varmaan surffannut jonnekin söpönöpö dot comiin - ja sieltä niitä sitten satelee! :-D

   Poista
 3. Laatikosta löytyneillä kissoilla on varsin muhkea kauluri. Oliko kyseessä vakiovaruste vai lisäke?

  Mistähän vastaavia otuksia saisi tilattua, pyytämättä ja yllättäen niitä ei ainakaan minulle ole koskaan kotiin kannettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin vähän nykiä kisujen kauluria, ja kyllä se taitaa tulla ihan kiinteänä osana niiden koostumusta. :-D Kun kauluria nyksytti ja rapsutti, alkoi kuulua tyytyväistä hurinaa, joten tämä kysymys johti oikein mieluisaan hetkeen.<3

   Yritän saada taas postiljoonin kiinni ja kyselen, että mistä näitä karvapalloja oikein plopsahtelee, kun selvästi niille olisi kysyntää muuallakin! :-D

   Poista
 4. Ikävää haamun postia. Minulla on helpompi tilanne kun vain seinänaapurin postia tulee meille viikottain; tiputan vain oikeaan luukkuun. Tuo kissaposti on taas erinomaista;ottaisin mielelläni myös vastaan 😸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee myös naapurien posteja, joten alkaa olla aika lailla hallussa, minkä nimistä porukkaa talossa asuu. Talon sisäinen postinkantokin käy urheilusta, koska meillä on kahdeksan kerrosta... Toivottavasti teille tulee seuraavan kerran naapurien postin sijaan pehmoinen paketti. <3

   Poista
 5. Ihanaa kissapostia ja typerää haamupostia. Enemmän tuota ensimmäistä lajia kiitos meillekin!

  Meille tulee säännöllisen epäsäännöllisesti vieraan ihmisen postia: tää tyyppi ilmeisesti asuu myös Joensuussa ja sillä on sama etunimi, keskimmäinen nimi ja sukunimi kuin henkilökunnan toisella puoliskolla. Kirjeissä on aina meidän osoitteemme ja joskus vasta avatessa näkee, että tämä ei voi olla oikein tullut. wtf. Väärää postia on tullut erityisen paljon Nordealta (joka ei edes oo meidän pankki) ja sinne on miljoona kertaa soitettu että väärä ihminen ja väärä osoite, ja kirjeiden tulo loppuu hetkeksi ja sitten alkaa taas... Ärsyttää järjettömästi. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa rasittava postiongelma teilläkin! Ja millaista sitkeyttä niiden korjaaminen vaatii! :-o Luulisi, että se ensimmäinen soitto riittäisi... Joskus ihmetyttää, mikä tässä postiasiassa on niin äärettömän hankalaa. Jonain päivänä otin oikein valokuvan postisaaliistamme, jossa oli tyyliin kolmelle eri ihmiselle kirjeitä (toki gurullemme Pöllö Pönttöpäällekin) eikä mitään meille! Että mikähän ihme postikeskus me oikein ollaan?! Grr. Alan kohta periä postilta liksaa tästä kaikesta...

   Poista
  2. Jossain jo pörhistelin, että mun kodissa on asunut myös "viimeinen Mannerheim" (Margareta, Meta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000995574.html), koska hänelle tuli kerran postia sinne ihan oikealla (mun) osoitteella.

   Poista
  3. Hmm, olipa mielenkiintoinen artikkeli ja edellinen asukas! Jos meillekin tulisi yhtä kiehtovaa postia, niin ei siinä mitään, mutta ei ole ollut aatelisia tai mitään muutakaan mielikuvitusta kutkuttavaa. Tai on ehkä vähän - me ollaan keksitty miehen ja kattien kanssa Pönttöpäälle uskomattoman jännittävä rikolliselämä.

   Poista
 6. Ärsyttävää tuollainen väärinjako! Meillekin taisi edelliseen osoitteeseen tulla väärää postia, mutta ihme kyllä se loppui, kun kävimme pariin otteeseen postissa keskustelemassa aiheesta. (Ehkä se tyyppi sai sitten tehtyä muuttoilmoituksen eikä postilla ollut asian kanssa tekemistä, ken tietää.)
  Mutta nää jälkimmäiset lähetykset, kelpais mullekin <3 Mitäs sitten, kun matkalla on kissa numero 29, vieläkö postiluukussa riittää tilaa? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että teilläkin on kokemusta vääristä posteista! :-o Onpas tämä yleinen ilmiö!

   Meidän loppuviikko sujui onneksi postien suhteen ihan kohdilleen, eli tuli vain yksi miehelle osoitettu kirje ja noin 15 uutta kissalähetystä! :-D Veikkaisin, että ylitetään tuo maaginen 29 kisun raja tässä viikonlopun aikana, ja ihmeellisesti sitä tilaa riittää ja riittää... :o) Katsotaan, mikä on tilanne, kun päädytään kolminumeroisiin lukuihin!

   Poista
 7. No jopas! Ihan tuollaisena en uskonut uuden uran sulle urkenevan, vaikka olisihan se kiva, jos tietäisi, että joukossa olisi edes yksi luotettava postiljooni lehdenjakajakaverini lisäksi.

  Olen viikon nieleskellyt ja hillinnyt sormiani, etten purkaisi postiturhaumaa blogissani (niinpä puran sen nyt SINUN blogissasi, mikä se juttu oikeista osoitteista olikaan?). Nykyään ne eivät enää kaupan nurkassa edes tunnu tietävän, mikä on postimerkki! Saati paljonko minkäkinåainoiseen epistolaan niitä pitää liimailla! Viikon olen jännittänyt, kulkevatko kirjeet, ja puolet postista on jo mennyt perille, toki siihen kauempana olevaan maahan (kumpikaan lähetys ei pysynyt lähtömaassa).

  Mutta kun tuollaista kissakääröä alkaa sujahdella postiluukusta, niin taitaa olla lopulta ihan kelpo jakaja teilläkin. Onnistuneita verkkokauppaostoksia selvästikin; toivottavasti kukaan ei tule jälkeenpäin mukisemaan, että kisut olisi jaettu vikaosoitteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, eilen oli niin hieno sää, että kun lenkillä vastaan polki postiljooni oranssilla pyörällään, niin ajattelin, että postinjakamisessakin olisi ehdottomasti puolensa. Ja olen kyllä aika tavalla perehtynyt asiaan, koska mulla on yhä kaksi etanakirjekaveria, joille saatan kirjoittaa käsin kymmenen A4-paperia molemmin puolin. Sellaiset paksut ulkomaille lähtevät kirjemötikät vasta ovat mysteeri jopa postin työntekijöille! :-D Ollaan punnittu, mitattu, pyöritelty ja ihmetelty niitä yhdessä. Ja kuin ihmeen kaupalla kaikki posti on mennyt perille! Mutta helppoa se ei missään nimessä ole, joten ymmärrän ja jaan sun turhautumisen. Eikä edes mennä paketin lähettämisen kiemuroihin - huoh! :-o

   Kissakääröt sen sijaan olen avannut heti ja ominut jokaisen karvapalleron. Jos joku kyselee niiden perään, niin aion sädekehä pään päällä ja silmät viattoman pyöryläisinä kertoa, että nämä ovat aina olleet täällä. <3

   Poista
 8. Ja postin palvelua väitetään huonoksi! Kattia kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjeiden kuljetus on vähän kiikun kaakun, mutta kattipotisti kulkee sujuvasti etananakin! :-D

   Poista
 9. Tulispa meilläkin noin söpöjä kisuja postiluukusta <3 Tuo kisu numero kolmosen hymy :D :D :D Hmm, yrittääköhän Pöllö Pönttöpää kiertää veroja tai jotain, kun esittää asuvansa teidän asunnossa. Toivottavasti pääsitte nyt haamusta eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teidän uusi osoite on oikea kisumagneetti! :-D

   Pöllö Pönttöpäällä on ehdottomasti hämärämiehen elkeitä. Kyllä kieppasi, kun tajuttiin, että se on meidän osoitteen avulla vingutellut ties mitä vippejä, eikä me olla edes tajuttu. Mutta se peli on nyt vihdoin loppu ja toivon, ettei kukaan muukaan enää haamumuuta meille!

   Poista
 10. Pöllö Pönttöpää, täytyy antaa kymmenen pistettä hyvin muutetusta nimestä :):) Toivottavasti PP:n posteja ei enää tule teidän vaivaksi. Joka päivä on taas sopiva kissapostille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllö Pönttöpäästä tuli jotenkin paljon sympaattisempi nimenmuutoksen jälkeen! :-D Jännitys tiivistyy näin uuden viikon aluksi: vieläkö Pöllön karhukirjeet puskevat läpi vai sainko virran katkeamaan?! Kissapostia tuli boksiin taas äsken, kun söin aamupalaa! <3

   Poista