tiistai 29. heinäkuuta 2014

Viileät villakoivet

Helteet vain jatkuvat jatkumistaan, mutta onneksi asunnossamme on jotain tosi viileää: yltiöpäisen cool poikakissa, joka on aina rennosti "luu ulkona". Oli Juju sitten kiipeilypuun huipulla, olohuoneen pöydällä, tassupedin suojissa tai meidän sylissämme, vähintään yksi sen kolmimetrisistä tassuista sojottaa suorana kuin heinäseiväs. Näin ollen on kai päivänselvää, että jos Juju vielä vähän kasvaa ja saa kerättyä riittävästi rahaa, se ilmoittautuu autokouluun, hankkii Rolls-Roycen ja kruisailee sillä tyylikkäästi luu ulkona pitkin Bulevardia. Koska minulla ei ajokorttia ole, olisin tietysti Jujun hankinnasta vain hyvilläni. Uskon, että se suostuisi kyyditsemään emoa välillä Mustiin ja Mirriin ja kantaisi herrasmiehenä kissanhiekkasäkit klassikkokaaransa takakonttiin. Ehkä minäkin oppisin relaamaan ja matkustamaan pelkääjän paikalla trendikkäästi luu ulkona.


Toistaiseksi Juju kruisailee enimmäkseen iskän sylissä.
Tässä kuvassa todistetaan, että ilmausta on mahdollista
käyttää myös monikkomuodossa "luut ulkona".


Koska Nuppu ja Juju ovat halunneet leikkiä helteistä huolimatta ötökkähippaa ja linnustusta, viileyttä on kaivattu ihan konkreettisestikin. Vaanimisten ja spurttailujen jälkeen kissat lötköttivät pitkinä pötköinä lattialla, joten päätin testata, pitäisivätkö ne viilennyspyyhkeestä. Kastelin kissamaisimman pyyhkeemme kylmään veteen ja puristin siitä suurimmat vedet pois. Sitten esittelin kauden hittituotteen kissoille, ja se saikin yllättävän positiivisen vastaanoton. Liekö syy sitten viilennyksen vai tuotteeseen upotetun, kaunopuheisen iskulauseen?

Totta joka sana!

Ihana nainen rannalla

12 kommenttia:

 1. Meilläkin oli tänään viilennys pyyhkeet käytössä kun tuntuu ettei helteet näytä loppuvan ja kissat makaavat vain puolikuolleena lattialla. Ruffe ja Coco tykkäsivät pyyhkeistä ja saivatkin rauhadda hengailla uusien asusteidensa kanssa. Meilläkim Coco hengailee aina luu tai luut ulkona onse jalkojen roikottelu näköjään niin mukavaa hommaa! :D Toivotaan nyt että edes vähän viilenisi niin ei tarvitsisi meidän ihmisten kuin kissojenkin läkähtyä, onneksi meille ei tänne paista kuin vaan se ihan ensimmäinen aamuaurinko ja loppu päivä ollaan varjossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitusvirheitä kännykällä, heh...

   Poista
  2. Ehkä se luiden roikottelu on vähän vastaavaa kuin meillä varpaiden uittaminen viileässä vedessä. Tai sitten noin pitkät koivet vain roikkuvat, kun eivät ne mihinkään mahdukaan. Oikeat Bambin jalat! :-D Tänään on onneksi vähän pilvistä ja viileämpää, mutta aika hiostava paine yhä vain. Tulisi nyt pikku ukkonen, joka purkaisi pahimmat lataukset pois!

   Poista
 2. Meilläkin NeitiC pitää tästä pyyhe-viilennyksestä. KissaKaramelli sen sijaan oli kauhuissaan, kun yritin :) Mutta hällä onkin "kesäturkki", eikä ehkä kaipaa viilennystä niinpaljoa kuin karvaläjämme NeitiCassinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuvittelin, että meidän arkajalka-Juippi olisi ravistanut heti pyyhkeen yltään, mutta ihme kyllä jäi pitkäksi aikaa viilentelemään. Onneksi teillä sentään karvaturrineiti ottaa helleavun ilomielin vastaan! :)

   Poista
 3. Aika reteesti luut pihalla :) Viilennyspyyhe toimii hyvin Nerollakin lenkin jälkeen mutta se on tarkka ettei ole liian paksu/painava pyyhe. Pitää munkin varmaan hommata joku tuollainen sloganilla oleva viilennyspyyhe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän "hellemekon" kuuluu olla kevyt ja ilmava! :) Mutta ei kannata ehkä markkinoida tuotetta "mekkona", kun on kyse kuitenkin vakavasti otettavasta bulldoggipojasta. Ehkä jokin asenneslogan voisi tosiaan tuoda asuun tarvittavaa särmää!

   Poista
 4. Meidän emäntäkin on joskus katsellut tuollaista pyyhettä kaupassa. Jos se ostaisi sellaisen, niin mekin voitaisiin kokeilla viilennystä sillä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sopi tuollainen pyyhe viilentelyyn, kun on sopivan pieni ja kevyt. Ja tietty niin kovin kissamyönteinen. :) Me saatiin pyyhe lahjaksi Jujun ja Nupun Läntisestä mummolasta. Eipä arvattu, että siitä olisi vielä tällaistakin hyötyä.

   Poista
 5. Näen sieluni silmin, miten Juju ajelee ympäri kaupunkia hienolla autollaan "luut ulkona".:D Se olisi varmasti niin hauska näky, että liikenne menisi sekaisin heti kun Jujun auto kaarataisi ensimmäiseen mutkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että se tosiaan vähän sekoittaisi liikennettä. Mutta ainakin sen jättipitkät tassut ulottuisivat jarrupolkimelle, niin pelti ei rytisisi, vaikka liikenne vähän takkuaisikin. :-D

   Poista