perjantai 25. heinäkuuta 2014

Super-Nuppu ja Juju the Kid

Helleviikko on muuttanut minut laiskanlylleröiseksi lukutoukaksi. Olen vorninut kesälukemistoni ääreltä vain sen verran, että olen huolehtinut kahdelle karvaturrillemme riittävästi ruumiin ja sielun ravintoa. Pienistä virikkeistä on virinnyt yllättävän vuolas virta, ja silmäkulmastani olen saanut seurata, kuinka kahdesta kotikissasta on kuoriutunut todellisia action-sankareita. Juju the Kid on liitänyt tuli hännän alla ympäri asuntoa Super-Nuppu kannoillaan. Voisi kuvitella, että moiset energianpurkaukset saisivat asuntomme hehkumaan, mutta toistaiseksi sisäilma on pysynyt hyvinkin siedettävissä lämpötiloissa. Niinpä olen jatkanut Nupun ja Jujun usuttamista aktiiviuralle, jonka tarkoitus on pitää tassufiksoitunut typykkämme kaidalla polulla.

Juju the Kidin supervoimiin kuuluu myös
pikalukutaito. Niinpä se kelasi kirjani sekunnissa
läpi, jotta voisin keskittyä taas sen leikittämiseen.

Miten pienistä räsynukeista siis saa räjähtävää voimaa uhkuvia touhupommeja? Meillä kaava on seuraavanlainen: Lelu potenssiin raksu on yhtä kuin sata kertaa kehräys ja loikka. Turmiolliset palkintokikkareet ovat siis toimineet supersankarien polttoaineena. Aamuihimme on muodostunut ihka uusi rutiini: Nuppu tulee pöykkäämään minua, istahtaa eteeni vetoavan näköisenä ja sanoo yhden, maagisen vokaalin, joka on "ä".

Onpas nätti ja kiva pieni kissa. Mitähän se on vailla?

Voi että se on söpönöpöhöpö! Tykkäisiköhän se, jos
sille laittaisi tuonne labyrinttiin vaikka leivänmuruja?

"Ä!" Hui, halinallesta tulikin tyrannosaurus rex. Ei kun tietenkin tyrannosaurus RAX!

Tottelen tietenkin prinsessaamme ja seuraan sitä kiltisti kaapille, joka sisältää raksupussin. Robottimaisesti kauhaisen pussista noin 12 raksua ja seuraan Nuppua ruokalabyrintille. Se sanoo uudestaan "ä!" joten pudotan suurimman osan nameista labyrinttiin. Sen jälkeen kierrämme vielä piilopaikat: kolme raksua upotetaan kuljetuskassin uumeniin, yksi asetetaan sohvan kaiteelle ja yksi ikkunalaudalle kissankarkottimen päälle. Tämän jälkeen saamme lähteä töihin, sillä Nuppu aloittaa aktivoimaan itseään labyrintin äärellä.

Hetkinen... Lasketaanko tätä aktivoinniksi, jos neiti huijaa velipojan tekemään ns. likaisen työn?

Raksutonta ja sikäli luonnonmukaisempaa aktivointia on vuorossa iltaisin. Koska Nuppu on ammattitanssija ja yksi sen supervoimista on vihollisen pyörryttäminen tanssin avulla, päästän sen parketille kissantanssittimen kanssa. Tässä Nuppu esittää ihailijoilleen Tchaikovskyn Pähkinänsärkijä-baletista teoksen "Makeishaltijattaren tanssi":


Huippuballerinoilta kysytään usein, meneekö niiden pää ihan
pyörälle pirueteista. Nuppu vastasi kysymykseen tällä ilmeellä.

Jujun lintukoiravaistot heräävät, kun esiin kaivetaan sulkavirveli. Se virittää tassuihinsa supersankarijouset, joilla voi loikata vaikkapa pilvenpiirtäjän yli. Kun emo lopulta taas tilttaa ja palaa kirjojensa maailmaan, supersankareiden ilta on vasta alussa...

Ellei Super-Nuppu olisi liihotellut äkkiä paikalle,
hiirineito olisi luiskahtanut alas kirkontornista.
Juju taas syöksyi apuun, kun hiirineito oli hukkua linnan
vallihautaan. Uskomattoman tapaturma-altis jyrsijä!

6 kommenttia:

 1. No johan on actionia teidän kissahurmureilla ! Onpas kivan näköinen lelu tuo labyrintti, Hiirineidollakaan ei aika tule pitkäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt eletään aktivoinnin aikoja, ja so far so good: Nuppu on ollut nonstoppina ilman tötteröä yli viikon, ja tassu on terve kuin kilipukki. Toivotaan, että pysyy jatkossakin yhtä hyvänä. Tämä meidän talous taitaa olla erinomainen paikka myös hiirulaisille, koska niidenkään virikkeitä ei unohdeta. ;)

   Poista
 2. En ole koskaan nähnyt noin suloisia ja pörröisiä supersankareita! <3 Nupulta sujui tanssi paremmin kuin hyvin ja Juju on huippu hyvä kirjan lukija, jos sekunnissa lukaisee noin paksun näköisen kirjan läpi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän supersankarit ovat kyllä aika lutuisia. <3 Tiedä sitten, kuinka paljon Jujulta jäi kirjasta mieleen, kun vauhti oli niin hurjapäinen...

   Poista
 3. No ompas taas ärsyttävää kun kommenttini katoavat tuhka tuuleeen... Nupulla oli kaunis tanssiesitys ja se pisti Rufuksen pään ihan pyörälle, meilläkin alkaa tanssi jalkaa vipattamaan kun sulkahuiska astuu maisemiin! Jujukin on oikea herrasmies kun tiputtaa siskolle raksut labyrntistä, tajuiskohan nämä kamut tuommoisesta hökötyksestä jotakin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eih, vieläkö Blogger hannaa vastaan?! Mullakin on ollut samaa ongelmaa, kun kirjoitan kommentteja teidän blogiin: ne vain häviävät. :-/ Viimeksi auttoi, kun vaihdoin kokonaan selainta. En usko, että Nuppua kiinnostaisi aktivointilelut, ellei niissä olisi sisällä noita RC:n raksuja, joihin se on ihan lääpällään. Mikään muu ruoka tai nami ei ole Nupusta niin hyvää, että kannattaisi nähdä vaivaa tai tehdä temppu, mutta nuo raksut saavat sen vaikka heittämään kuperkeikkaa. Tosi kätevää siis aktivointinäkökulmasta! :)

   Poista