lauantai 24. toukokuuta 2014

Haikukattien lukupiiri

Vaikka Nuppu ja Juju ovat äärimmäisen viihdyttäviä höpönassuja, haluaisin tänä kesäisenä toukokuun iltana muistuttaa, ettei korkeakulttuuri ole suinkaan niiden tassujen ulottumattomissa. Siinä missä Nuppu kokoaa mallikansiota ja keräilee hiuslenksuja, se myös kuuntelee klassisen musiikin helmiä, joista tämänhetkinen suosikki on Brahmsin klarinettikvintetto. Se käpertyy pienen kaiuttimeni äärelle ja pumppaa tassuillaan sointujen tahtiin. Jos erehdyn hyräilemään mukana, Nuppukin alkaa inistä joko minut hiljentääkseen tai solistisiin osuuksiin valmistautuakseen.


"Mistä tätä toosaa saa kovemmalle?"

Jujukin on sisimmässään pieni, pirteä kulttuuripupu, eikä sille riitä, että harrastamme agilityä, pallottelua ja sturtsihiiren pyydystämistä. Herkkä runopoikamme on päätynyt viime aikoina muutamaan otteeseen etsimään hengen ravintoa kirjallisuuden piiristä:

Yllätin Jujun selaamasta
kirjahyllyn tarjontaa...

Se valitsi luettavakseen Waltarin Jujuel Karvatassun.

Jotta Jujun ja Nupun ei tarvitsisi taas nolostella hömpänpömppää, jota tänne blogiin suollan, päätin tuottaa vaihteeksi jotakin jalompaa: kissoilleni omistettuja, aistillisia haikuja, jotka tuovat esiin yhteiselomme erilaisia sävyjä ja merkittäviä hetkiä japanilaisen tavutuksen keinoin (linkkivinkit uusille lukijoille, jotta kukaan ei putoa kärryiltä):

Hirmuinen peto
raksuja vailla

Kirjaimet ylväät
hiekalle pursotetut
lapioon poimin

Muumio pieni
peiton alla pötköttää
huristen kovaa

Minkutus hurja
portit avaa Narniaan
vuohien luokse

Trendikäs lenksu
laminaatilla liukuu
jääkaapin alle

Kun lausuin tuotokseni ääneen, yleisönä oli kaksi kulttuurinnälkäistä kattia, jotka hotkivat joka sanan kuin ne olisivat olleet tonnikalaliemessä dipattuja broilerinsydämiä:

Nupun mielestä hiekkisruno ei ollut korkeakulttuuria.
No, makuasioista ei voi kiistellä.

Kun minun vuoroni oli ohi, Nuppu halusi esittää vielä bravuuritemppunsa. Siinä ballerinamme nousee kurottavaan asentoon ja heiluttaa tassujaan kuten Joutsenlammessa kuuluukin. Arkisemmassa yhteydessä käyttäisimme tempusta nimeä "leijona":

6 kommenttia:

 1. Olipas hienoja haikuja! Nuppuhan on jo tosi taitava tempuissa! Edes Misu ei osaa samaa temppua kuin Nuppu. En oo viittinyt opettaa, mun Misuli on niin innokas käyttämään veitsenteräviä kynsiään... :) Muuten, miten saisin nuo tunnisteet näkymään omassa blogissa? Oon kyllä laittanut ne sieltä jostain asetuksista, mutta ne ei suostu näkymään... :) Terkkuja kisuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-D Inspiraatio oli kohdillaan, ja pitihän Jujun päästä runopoikailemaan. Nuppu on jotenkin itse oppinut tuon leijonahuitomisen. Se keksi sen katsoessaan, kun opetin Jujua, ja kun huomasin, että Nuppu teki samaa, aloin palkita sitä siitä. Mutta kuten videolta huomaa, niin Nuppu ei ole mikään kovin paha loppasuu herkkujen suhteen.

   Tunnisteet löytyvät sieltä "Ulkoasu -> Lisää gadget -> Tunnisteet". Sieltä voi säätää rasti ruutuun -menetelmällä, mitä tunnisteita haluaa, että näkyy (mulla on "valitut", ja käyn aina välillä lisäämässä niitä) ja haluaako ne luetteloksi vai pilveksi (mulla on pilvi). Sitten lisään tunnisteita aina, kun kirjoitan uuden postauksen - sinne oikean yläkulman ruutuun. Auttaakohan? En ole kovin guru vielä näissä blogger-jutuissa... Terkkuja sinnekin kaikille! Kävin muuten juuri heppailemassa! Laukkaa voikukkapelloilla, ah! :)

   Poista
  2. No niin! Nyt hoksasin mitenn tuo tunniste homma toimii! Kiitos vaan sinulle! Toivottavasti oli kivaa laukkailla voikukkapellolla! :D

   Poista
  3. Eipä kestä! Jee, osasinpas kerrankin neuvoa jotain. :) Laukkailu oli tosi mahtavaa, kun alla oli erittäin virkeä polle, joka ei hyytynyt edes neljän tunnin jälkeen. Nyt on vain vatsalihakset kipeät, kun herkkäsuista heppaa piti jarruttaa istunnalla, enkä ole viime aikoina liiemmin satulassa istuskellut. Mutta oli se silti tämän säryn väärtiä!

   Poista
 2. Onpas todella kulttuuripiireihin päästy...tai ainakin sivusta päästään seuraamaan. Meillä vielä harrasteet tasolla 'leffat ja penkkiurheilu' :)
  Nero on lähettänyt teidän poppoolle blogissaan 5 kysymystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän oltiin eilen tosiaan "aristokatteina", tänään voidaan taas laskeutua omiin mataluusasteisiin hyvällä omallatunnolla. :-D Ja iik, apua, kyssäreitä. Täytyykin haastatella Nuppua ja Jujua, kunhan ne heräilevät päikkäreiltään (ja saan taas liikuteltua koipiani, joiden päällä ne makaavat)... :)

   Poista