tiistai 28. tammikuuta 2014

Sisar beige pehmoinen

Nyt kun Nupun tassu on pysynyt loistokunnossa, lempeä kissamme on päättänyt ryhtyä oikeaksi hyvän olon lähettilääksi. Se edistää terveitä elintapoja syömällä monipuolisesti, liikkumalla riittävästi ja huolehtimalla sekä itsensä että veljensä hygieniasta. Nuppu pitää huolta myös meistä omistajista. Se aistii tunnetilani kuin empaattisin psykologi ja osaa nuolaista hellästi nenääni juuri oikealla hetkellä. Jos ruumiinlämpöni uhkaa vajota liian alas, Nuppu sipsuttaa kiireesti paikalle ja käpertyy lämmittämään tilanteesta riippuen varpaitani, käsiäni tai kylkeäni.

Nuppu on tiennyt pienestä asti, ettei salaatti
ole vain pupujen ruokaa.
 
Nuppu toivoo, että jumppakärpänen purisi Jujuakin.
Nuppu muistuttaa, että venytellä voi samalla,
kun katsoo telkkua tai leikkii kalalla.


Parin viime päivän ajan Nupulla on ollut tassut täynnä sairaanhoitotyötä, sillä mieheni on ollut kotona kuumeen kourissa. Nuppu on tehnyt alati tarkastuskierroksiaan sohvalla nuokkuvan potilaan ympärillä. Hoitokäynti alkaa hennolla jalkojen lämmityksellä. Sen jälkeen Nuppu hiipii sohvan selkänojaa pitkin tutkimaan, hengittääkö potilas. Sitten se hyppää sohvan käsinojalta sohvapöydälle yleistilannetta tarkkailemaan. Se tuijottaa, kunnes on varma, että kaikki on hyvin ja kierros voi alkaa alusta. Aikoinaan Nuppu on ottanut vastuuta myös miehen vatsataudin parantamisesta. Nupun kannattama lääketieteen haara suosittelee jämerää yllätysloikkaa vatsan päälle. Se saa huonovointisimmankin potilaan pomppaamaan pirteästi punkasta pystyyn. Ja pytylle…

Hoivakissa parannusasemissa sohvan jalkopäädyssä. Jos mikään muu ei auta,
se kehittää viltin kanssa yhteistuumin kipinöitä ja antaa potilaalle sähköshokkihoitoa.

Silloinkin kun Nuppu lepää, se pitää yhden korvan valppaana.

Tämä on Nupun stressinpoistokatse. Mietin sitä aina, kun joudun jännittäviin tilanteisiin kuten
hammaslääkäriin tai esiintymään. Metodi toimii, ja Nuppu auttaa siis etänäkin.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihania otuksia. :) Tapasin kerran kauppakeskuksessa terapialaaman ja mietin, että onkohan jossain terapiaräggäreitä. Nuppu olisi sellaisena ihan loistava. :)

   Poista
 2. Voi mitenkä suloinen hoitsutyttö siellä! Meilläkin Rufukselta saa hellää syleilyä hetikun on jokin vinossa. Onse niin ihanaa kun kissat tietää jos jokin on vialla!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin on asennettu takuulla jokin erityissensori. <3 Parannuspaijaukset ovat superihania!

   Poista
 3. Kissahistoriaani kuuluu otus, joka tapasi herättää minut aamulla nuuhkaisemalla poskesta. Seuraava aste oli nuolaista silmäkulmasta, ja jos tämäkään ei tepsinyt, se nosti kynnellä varovasti silmäluonta nähdäkseen, onko mitään tajua jäljellä. Eivätkös lääkäritkin tee niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tarkkatassuinen kissatohtori sulla on ollut! :-o Noin vakaakyntisestä kaverista olisi vaikka ihan kirurgiksi asti. Missähän sijaitsee kissojen Harvard? :o)

   Poista