maanantai 6. tammikuuta 2014

Southfork vs. puput

Pitkät pyhät ovat kissasymbioosille kuin lumeton talvi kastemadoille. Juuri kun luulet, että arki koittaa (tai routa iskee), saatkin jäädä kotiin viltin päälle nuhjaamaan pehmokissat kainalossa (tai möyriä yhä vain vetisemmässä mullassa). Mikäli symbioosia jatkettaisiin vielä viikko tai pari, muuttuisin varmasti itsekin kissaksi. Olen jo pari kertaa huomannut pökkääväni Nuppua ja Jujua hellästi päälläni, ja siinä missä kissat ennen nukkuivat kahdestaan kerällä, nukumme nyt kolmestaan kerällä. Kun olen keittiössä ruokakupillani, jaloissani kiehnää pari ragdollia. Karvakuonot luikahtavat perässäni jopa suihkuosastolle, ellen pidä varaani. Seura onkin niin mieluisaa, että olen alkanut kehrätä kovaan ääneen.


Hrrr, krrrr ja purrrr.... Mutta kuvassa on kuitenkin Nuppu.


Vasta eilen meille tuli pieni erimielisyys, joka liittyi kanavanvalintaan. Katselimme valkokankaalta vanhaa kunnon Dallasia, kun kissat tekivät perinteisen interventionsa. Aluksi peilipäällysteisten pilvenpiirtäjien kupeeseen alkoi putkahdella jättimäisiä kissahahmoja. Sitten tekstitkin peittyivät, mutta kissamaisen notkeasti väänsin itseni eri asentoon ja näin taas suurimman osan kankaasta. Lopulta Nuppu kuitenkin teki jotain uutta ja hämmentävää: se istuutui kaukosäätimelle, ja saman tien television ruutu naksahti päälle ja täyttyi herttaisista pupujusseista! Turha varmasti sanoa, kenen valitsema ohjelma vei voiton. Samalla tajusin, että siinä missä minusta on tulossa kissa, kissamme ovat muuttumassa pelottavan inhimillisiksi. Toivottakaamme siis tervetulleeksi huomenna alkava arki…

"Mutta kun Neloselta tulisi Hauskat kotivideot..."

2 kommenttia:

 1. Toipuakseni eilisestä rankasta päivästä olen Pepin ja Ninnin kanssa loikoillut ja lueskellut alkupostauksiasi, joita en enää muistanut.

  Edellinen kissani Laku eli miltei 20-vuotiaaksi. Kerran säntäsin olohuoneeseen, josta alkoi kuulua tv:n ääntä, vaikka se oli tyhjä. Kissa istui kauko-ohjaimen vieressä ja tuijotti ruutua. Siellä ui kaloja.

  Laku käyttäytyi 15-vuotiaana kuten odottaa sopii: vaihtoi radiosta klassisen musiikin kanavan tilalle kiss fm:n.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla, että tekstit kestävät uusiakin lukukertoja ja virkistävät rankan päivän jälkeen! :)

   Laku kuulostaa metkalta tyypiltä, joka oli tarkka siitä, mitä katsoi ja kuunteli. :-D Kissojen älykkyyttä ei voi väheksyä, sillä ihan varmasti ne tietävät tasan tarkasti, mitä tekevät. Liekö Lakun nuorekas musamaku salaisuus pitkään ikään? :)

   Poista