torstai 23. tammikuuta 2014

Nukkumatin kristallipallo

Nukkuminen on mukavaa, siitä olen samaa mieltä Nupun ja Jujun kanssa. Me kaikki käperrymme mielellämme pehmoiselle sängylle unta kehräämään ja näemme mitä jännimpiä unia. Joskus kun olen vaipumassa uneen, saatan nähdä väläyksen, jossa astun portaasta ohi tai liukastun. Ja siitä seuraa tietenkin säpsy.

Tässä Juju näkee selvästi unta aurinkoisesta päivästä savannilla.

Nuppu taas unelmoi Miss Ragdoll -kisojen talent-osuudesta, jossa se tekee kuperkeikkoja.

Nupulle ja Jujullekin tulee välillä pikkuruisia säpsyjä. Olen joskus miettinyt, mahtavatko ne silloin nähdä unta, jossa ne liukastuvat banaaninkuoreen, vai hyppäävätkö ne muka kiipeilypuun alatasolle, joka onkin mystisesti kadonnut? Jujulle mahdollisia säpsyttäjiä olisivat myös unet, joissa se kavahtaa mustaamambaa, näkee vilauksen vauvasta tai kuulee viulun vingahtavan. Kun kissat retkottavat auvoisasti tassut taivasta kohden, ne näkevät toivoakseni unta suukotteluhetkistä emon kanssa.

Yksi mahdollinen painajaisunityyppi: meinaat pudota
kiipeilypuusta vaikka tarraat koriin kymmenellä kynnellä...

Minäkin näen usein unta kissoista, varsinkin Nupusta. Kun huoli sen tassusta oli pahimmillaan, näin koko yön unta, jossa raahasin sylissäni bernhardilaisen kokoista Nuppua. Ei ihme, että olin aamulla aivan naatti. Paljon hauskempi oli pari yötä sitten näkemäni uni, jossa Nuppu asui piparkakkutalossa. Kuin pisteenä iin päälle Nuppu meni seuraavana päivänä vanhan kiipeilypuun mökkiin, eikä vastaavaa ole tapahtunut ikiaikoihin. Ja jotkut vielä väittävät, etteivät unet voi käydä toteen!

Kukaan ei saa haukata Nupun piparkakkutalosta, tai tulee tupen rapinat!
"Olipa kerran nuori, komea prinssi, joka asui lukittuna korkeaan torniin..."

5 kommenttia:

 1. Kävitkö päässäni kun varastit seuraavan postaus ideani!! :( Rufuksellakin aina viikset heiluvat, jalat vipattavat ja välillä suusta kuuluu mussutus ääniä<3 Rufus taitaakin uneksia useimmiten Ruuasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups, sori! :-D Mutta olisi kyllä kiva kuulla lisää Rufuksen uninassutuksista! Mä näin viime yönä unta, että Nuppu hyppäsi pesusaaviin ja loiskutteli siellä sydämensä pohjasta. Sepä vasta olisikin ihmetyksen aihe, jos niin tapahtuisi oikeasti!

   Poista
 2. Ihania unikuvia! :) Meillä kissat on aika rauhallisia nukkujia, mutta koirat haukkuvat unissaan ja samalla tassut heiluu ja häntä vipattaa :D Ois kiva tietää, mitä unta ne näkee silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika hauskoja unia! :o) Eläimet ovat kyllä söpöä seurattavaa niin hereillä kuin unessakin. <3

   Poista