maanantai 10. huhtikuuta 2023

Kevättä tassuissa!

Aika on hassu juttu, sillä toisaalta se rientää kuin huippuunsa viritetty gepardi, mutta toisaalta talvikuukaudet ovat mataneet kaulaa myöten lumessa jo ikuisuuden. Nuppua ja Jujua se ei ole niin haitannut, sillä ne ovat voineet nautiskella lämmöstä niin pönttöuunin äärellä kuin henkilökunnan välittömässä läheisyydessä. Jujusta varsinkin on tullut todella taitava asettelemaan emoa oikeaan paikkaan ja oikeaan asentoon: ei jää epäselväksi, mitä Juju haluaa, kun se alkaa hyöriä ympärilläni määrätietoisen näköisenä ja kaapii sohvaa ja vilttiä. Sitten se lähestulkoon taivuttaa jalkani koukkuasentoon, heittää viltin niiden päälle ja mönkii autuaana telttamajoitukseen päiväunille. Ei ole kerta tai kaksi, kun olen osallistunut työpalavereihin erittäin epäergonomisessa mutta sitäkin lämpöisemmässä asennossa, varsinkin kun välillä teltassa on loikoillut toinenkin karvapatteri. Ja jos se ei ole teltassa, se on iilimatona kylkeäni vasten.

 
Saanko esitellä: Lämmin...

  
...ja Tosi Lämmin!

 
Kevään saavuttua työpiste on näyttänyt välillä tältä.


Katit ovat toki tehneet talven aikana paljon muutakin kuin köllötelleet. Meillä on tullut nyt täyteen reilusti yli vuosi täällä Itäsen Hupsuttamon maalaismaisemissa, eivätkä suuret tilat ole menettäneet viehätystään: Kissat juoksevat päivittäin häntä putkella kerroksesta toiseen niin, että töminä vain kuuluu. Vaikka Nuppu laskeutui portaat pitkän aikaa pienillä rauhallisilla pupuhypyillä, sekin osaa nykyään lönköttää ne alas vauhdikkaasti ravaten, vaikka henkilökuntaa vähän kauhistuttaa.

 
Nuppu on todellinen yläkerran typykkä, kun taas Jujun valtakuntaa on ihan koko talo.

Kaikkein hauskinta kissoista on lähteä tutkimusmatkalla kellariin, jossa on koettu muutamia ikimuistoisia seikkailuja. Itäisen Hupsuttamon alkuaikoina Juju onnistui luikahtamaan sinne omin päin, ja olin aivan kauhuissani, kun en löytänyt sitä mistään. Lopulta tajusin mennä etsimään sitä kellarista, ja saunan oven alta minua puikahti vastaan iloisen näköinen Juippi, joka ei yhtään ymmärtänyt, miksi jälleennäkemisemme oli niin riemukas. Toisella keralla meni aivan toisinpäin: minä olin tietämättäni hävinnyt Jujulta, ja suihkussa vähän säpsähdin, kun näin silmäkulmassani vilauksen jostain karvaisesta toffeelaikukkaasta otuksesta, joka tuli minua etsimään. Samassa tajusin toisen ei-niin-hauskan asian: olin unohtanut pyyhkeeni yläkertaan. Yritin neuvoa Jujua hakemaan minulle pyyhkeen tai hälyttämään edes apua, mutta se vain katsoi minua ovensuusta veijarimaisen näköisenä ja töpötteli korrektisti toisaalle, kun kääriydyin läpimärkänä collegepaitaani.

”Ja arvatkaapa oliko se viimeinen kerta, kun mama teki saman mokan?
No eipä tietenkään, joten nyt sillä on aina varapyyhe siellä kellarissa.”

Kellariakin kivempi paikka Jujusta on kuitenkin yläkerran
sivu-ullakko. Harmi vain, että isikissiltä on vähän väliä ”avain hukassa”,
eikä sinne pääse läheskään joka päivä.

Justus-marakatti on harrastanut myös puiden latvoissa kiikkumista...

...remontointia...
 
...petaamista...
 
...ja ulkoilua! Eikä tämän kissan ulkoiluttaminen ole paikallaan seisoskelua,
vaan emokin saa laittaa kunnolla töppöstä toisen eteen pysyäkseen vauhdissa.
 
Kevään superiloinen asia on, että Jujulle on kertynyt niin hyvin
painoa, että valjaiden masuhihnaa täytyi höllentää!
 
Myös Nufnuf on käynyt tekemässä lumeen söpöjä tassunpainanteita.
 
Lentomatkailukin on ollut taas keväällä in, sillä emo tilasi netistä jotain epäoleellista, jonka mukana tuli kuitenkin Jujulle jotain erittäin oleellista eli hieno lentokone:
 
Stuertteina on nähty niin iskä kuin emokin mutta myös Mummi Poppanen!
 
Kävi nimittäin niin, että emo (kuvassa) lähti työmatkalle
 Bolognaan ja tassutteli sieltä vielä (luotijunalla)
Roomaan isikissin kera lomalle. Ihan ilman kisuja!

Nupulla ja Jujulla oli onneksi kivaa mummin ja kummisedänkin seurassa, ja nyt pääsiäislomalla olemme sitten paikkailleet yhteisen ajan aukkoja olemalla entistäkin tiiviimmin yhdessä.

Toivottavasti teillä kavereillakin on ollut
ihanan untuvainen ja aurinkoinen pääsiäinen! <3


Loppuun vielä pahoittelut siitä, että bloggaaminen on jäänyt niin vähäiseksi. Yksi syy on ollut se, että Hupsuttamossa on taas kirjoitettu kirjaa. Olemme aina perinteisesti raportoineet, kun Nuppu ja Juju ovat onnistuneet muusailemaan uuden käsikirjoituksen, ja nyt sellainen on taas putkessa. Sonja-hevoskirjasarjan näillä näkymin viimeiseksi jäävä osa ilmestyy elokuussa, ja tässä siitä vähän jo esimakua Kustannus-Mäkelän katalogista:


Nuppu ja Juju ovat jälleen kerran pitäneet emon lämpöisenä ja tyytyväisenä kirjoitusprosessin ajan, ja niiden vaikutuksesta tähänkin tarinaan ilmestyi sivuhenkilöiksi mitäpä muita kuin kissoja! Kerromme sitten elokuussa kirjasta lisää ja järjestämme arvonnankin, jos sarjan ystäviä yhä löytyy! :)

Ripsuvaa pääsiäistä vielä kaikille ja onnellisia kevätpäivä! <3

10 kommenttia:

 1. Ollaan kaivattu teitä kovin! Hyvä että vihdoin löytyi oikea naputteluosoite koneella. Jujusta on tainnut tulla ihan joka paikan höylä! Tai jos et ole höylännyt, niin olet ainakin ahkera kaikessa muussa remontoinnista kirjojen kirjoittamiseen saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että meitä on kaivattu! <3 Täytyy kyllä naputella pian uudestaankin nyt, kun muisti taas, miten tätä tehdään! :-D Ja miten ihanaa, kun teitä tuttuja vielä tulee tänne lukemaan ja kommentoimaan, vaikka me ollaan liehuttu ties missä. Juju varsinkin! :-D Jujusta oli iso huoli viime kesänä, kun sillä oli vatsavaivoja ja se laihtui ja oli epäjujumainen. Onneksi löytyi hyvä ruokavalio (= ei yhtään mitään kuivaa!), niin Jujusta tuli taas oma reipas itsensä, eli se liikkuu paikasta toiseen juoksemalla ja todellakin höylää ja jujuttaa joka paikassa. <3

   Poista
 2. Olipa mukavia kuulumisia! Ihana kuulla kaikesta. Onnittelut uudesta kirjasta!
  Itäinen Hupsuttamo vaikuttaa todelliselta kelpo paikalta. Monta kerrosta ja ulkoilmakin. Kyllä se ulkoilu saa ruuankin maistumaan paremmalta, täytyy vyötärönauhoja löysentää itse kunkin ;-)
  Minulla on pesupaikkana vain pihasauna ja joitakin kertoja olen onnistunut menemään pesulle ilman pyyhettä. Kyllä harmittaa sellainen!
  Teidän sohvaoleskelu ja etätyö vaikuttaa kyllä erittäin... lämpöiseltä touhulta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ihanaa, kun tulit lukemaan ja kommentoimaan! Ja nauratti, että sullekin on käynyt tuo klassinen pyyheunohdus! :-D Se on ihan kauheaa. Meillä on jo muutenkin suihkukäynti eräänlainen avantouintikokemus (kerrostalon lämpöön tottuneelle...), joten pyyhkeen unohdus on vielä piste iin päälle. HRR! Mutta ainakin tulee aika pirtsakka olo! Ja kyllä täällä maalla on tosiaan nyt tottunut ihan erilaiseen elämään, ja kissojen lisäksi mekin nautitaan yhä olostamme. Helsingissäkin on kiva käydä, mutta sitten aina henkäistään tyytyväisinä, kun palataan tänne lämpöiseen etätyöhön. <3

   Poista
 3. Ilmankos, että oo ehtiny raportoida tänne toviin; ootta ollu niin kiiruisia kaiken muun kanssa. Mut on tuo teidän itäinen hupsutamo sitte siisti paikka kun pääsette niin sisällä kuin ulkona seikkailemaan. Toivottavasti teidän emo ehtii joku kerta taas edustamaan teitä kissabloggaajien justkissa, niin kuullaan lisää teidän talvesta.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tulee tosi mielellään taas edustushommiin, kunhan vain ei mee reissut ristiin ja rastiin ja se voi lähteä sieltä kaupunkitukikohdasta, jonne me ei kyllä ihan hirveän mielellään haluta. Täällä kun on tosiaan paljon kivempaa - äskenkin livahdin pari kertaa sinne kellariin muina kissanpoikina ja oli tosi kivaa! T. Juju

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Vauhtia on riittänyt edelleen, mutta onneksi kivalla tavalla!:)

   Poista
 5. Kirjajulkkarit lähestyy, jeeeee! Team Putkis odottaa jo kovasti

  VastaaPoista