lauantai 28. tammikuuta 2023

Mitäs me hauvat!

Tänään meillä kävi aivan erityinen vieras. Pohjustin visiittiä heti aamusta Nupulle ja Jujulle ja kyselin niiltä, muistavatko ne pentuajoiltaan sellaisia hauskoja kullanruskeita kuonokkaita, joilla on huiskuhäntä ja jotka sanovat ”vuh vuh”. Nuppu haukotteli, mutta jos en aivan väärin nähnyt, Jujun silmiin syttyi innostunut pilke. Niinpä paljastin sille, että sellainen iki-ihana tiibetinspanieli olisi tulossa pian niitä tervehtimään, eikä tarvitsisi jännittää yhtään, sillä kyseessä olisi niiden ikioma serkku Siiri, joka ei takuulla hätyyttäisi niitä.
  
”Tiedetään, mama! On meillä ennenkin kiltti hauva kyläillyt.”

Juju on ihan oikeassa, sillä niiden bordercollieserkku Batman on käynyt meillä jo kahdesti. Vaikka Juju on aina luikkinut yläkertaan, visiitit ovat sujuneet leppoisasti, ja Jujun on nähty kurkkivan portaikosta serkun perään.

Ei ihme, että Bättis ihastuttaa! Onhan se komea
ja osaa kaikenlaisia bordercollie-temppuja.

Kissat olivat yläkerrassa päivätorkuilla, kun Siiri tassutteli Itäisen Hupsuttamon kynnyksen yli. Se tulla tupsahti sisälle hyvillä mielin häntää huiskuttaen ja nuuskutteli kiinnostuneena paikkoja. Eikä mennyt kuin hetki, kun Jujua alkoi poltella. Sen oli kerrassaan pakko tyynnyttää uteliaisuuttaan ja laskeutua alakertaan tilannetta tarkkailemaan.
 
”Moi! Juitsi täällä, kuka siellä?”

Siiriä tietenkin kiinnosti kynnyksellä nököttävä toffeelaikukas miumau-serkku, mutta koska se ei suinkaan ollut ensimmäistä kertaa ”kattia kyydissä”, se osasi ottaa iisisti. Siiri ei haukkunut kertaakaan vaan meni ystävällisesti vähän lähemmäs Jujua. Sitten se pysähtyi, katsoi hetken kissakamua ja palasi luoksemme.
 
Hieno hieno hauva! Ja hieno hieno kisu!

Kun Juju ei paennut yläkertaan, Siiri teki uuden kierroksen ja meni nyt pari askelta lähemmäs. Sitten se taas kääntyi ja lähti pois. Tällä tavalla Juju rohkaistui lopulta niin, että se hiippaili luoksemme olohuoneeseen. Siiri pääsi jo vähän nuuskuttelemaan Jujua, mutta silloin Juju köyristi aavistuksen selkäänsä ja ilmoitti, ettei ollut vielä valmis niin läheiseen kontaktiin. Siiri ymmärsi yskän ja antoi Jujun mennä rauhassa eri huoneeseen. Sydämeni oli pakahtua hellyydestä, kun tutustuminen sujui niin hienosti ja kaksi eri lajin eläintä osasi tulkita ja kunnioittaa toisiaan valtavan hyvin. Siitä meidän ihmistenkin olisi syytä ottaa mallia!
 
Siiri ansaitsisi korkeimman tason kissakuiskausmitalin!

Juju kävi portaikossa hengittelemässä hetken, ja vaikka se olisi voinut kipittää yläkertaan, se palasi aina vain rohkeasti olohuoneeseen. Se naukaisi pari kertaa, ja Siiri vastasi söpöllä narinalla. Mietimme, että ehkä sekin kokeili naukaista, kun kissakodissa kerran oltiin. Suloisinta oli, kun Siiri istui rennosti sohvalla oman emonsa vieressä vain parin metrin päässä meistä ja Juju tuli minua puskemaan kuin olisi kiittänyt uudesta kaverista.
 
Juju olisi ehdottomasti kultaisen hauvakamupystin väärti.

Siirin lähdettyä Juju malttoi vihdoin palata yläkertaan. Se köllähti kiepille nukkumaan, kehräsi hyväntuulisena ja pumppaili tassuillaan. Luulen, että tänään syttyi aivan erityinen ystävyys pienen rohkean kissan ja pienen lempeän koiran välille. Jotta tärkeä hetki ei unohtuisi, teimme siitä pienen videon:
 

”Entä missä oli Nuppu?” kuulen teidän kysyvän. No, Nuppu kävi kyllä tekemässä pienen tilannekatsauksen portaikon ylätasanteelta, mutta sitten se töpsötti buduaarin puolelle kauneusuniaan jatkamaan. Sattumaa vai ei? Vain Nöppö tietää sen...

”Zzzzz... Hihii...”

14 kommenttia:

 1. Nuppu! :-D <3 Niin ihana ja niin kissamainen.
  Siiri todella ansaitsisi mitalin, niin hienoa lajit ylittävää ymmärtämystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauratti kyllä Nupun välinpitämättömyys. Jos alakerrasta olisi kuulunut lasten hihkaisuja, neitonen olisi ollut takuulla heti paikalla. Mutta ehkä kisuilla on työnjako: Nuppu viihdyttää lapsia, Juju koiria. Varsinkin tuollaisia ihania, viisaita kissakuiskaajakoiria. <3

   Poista
 2. Olet rohkea Juju kun uskallat tutustua uusiin kavereihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusen jänskätti aina välillä, mutta jotenkin mun tassut vain vei mut aina takaisin sen uuden kamun luokse! T. Juide

   Poista
 3. Vitsit sä Juju oot rohkea! Hanoi väittää, että hänkin ois ollu. Mut tuskin Hanoi enää muistaa millaista on koiran kanssa... Ja Nuppu, niin meki oltais tehty.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti Hanoikin ois rohkea ja taitava hauvojen kanssa! <3 T. Juju
   High five! :-D T. Nuppu

   Poista
 4. Voi Siiri niin hauskannäköinen eläin, ihan menisi Nupun ja Jujun jatkoksi! :D Mukavaa, että karvapörhelöillä käy vieraita sulostuttamassa elämää, ja erityisen mukavaa että blogiin niitä raportoidaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, hyvin sopii noin söpö hauva jengiin mukaan. <3 Tuntui, että Juju oikeasti virkistyi Siirin vierailusta entisestään. On ollut niin hirmuista riehakointia koko viikko, että pitää pyytää haukkunaukkunen kylään useammin. Ihanaa, että raportoinnistakin tykättiin! Täytyisi oikeasti nyt kertoilla kuulumisia useammin. Nupulla ja Jujulla riittää tempauksia, kun emo vain ehtisi niistä kirjoittaa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Aikamoisen hellyttävä kaksikko kieltämättä! <3 Jospa Nuppukin tulisi esittäytymään seuraavalla kerralla. :)

   Poista
 6. Ihana Siiri ja ihana Juju! ♥ Ja ihana Nuppukin, hän tietysti totesi, että ei tässä minkään koirien anneta häiritä kauneusunia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, Nuppu ottaa koira-asiatkin nuppumaisen lungisti! :)

   Poista
 7. Olet hirmuisen rohkea Juju, kun ihan vapaaehtoisesti lähestyit koiraeläintä! Ja onnea myöskin Itäisestä Hupsuttamosta näin jälkijunassa, näyttää tosi kivalle paikalle hupsutella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten ihanaa saada teiltä viesti piiiitkästä aikaa! <3 Onkin ollut ikävä! Toivottavasti teille kuuluu hyvää. Kiitokset myös hupsutuspaikkaonnitteluista. Täällä on niin mukavaa, ettei malttaisi aina edes pysähtyä bloggailemaan, mutta täytyy yrittää ryhdistäytyä ja postata vaikka edes ihan pienisti, niin jää ylös mahdollisimman monet hupsuilut!

   Poista