lauantai 15. elokuuta 2015

Arjen alku Hupswoodissa

Lokoisa lauantai on autuasta balsamia ensimmäisen työviikon riuduttamalle kissaemolle. Kaksi kesäkoomasta herännyttä aivosoluani joutuivat toimistolla heti käyttöön, ja lomalla lössähtänyt kroppa valjastettiin kavalasti kalorinpolttoon työmatkapyöräilyn merkeissä. Haikein mielin olen siis aamuisin hyvästellyt Nupun ja Jujun ja lähtenyt sitkuttamaan Helsingin aamuvilinään päässäni laite, jonka kissat tutkimustensa päätteeksi määrittelivät ”tötäksi”.

 
On se nyt surullista, että aina jollakulla perheenjäsenellä on päässään ylimääräinen härveli.
Kun yksi pääsee kapineesta eroon, toisesta tulee uusi uhri. Mutta mieluummin toki
minusta kuin Nupusta!
 
Jujukin halusi osoittaa solidaarisuuttaan meille perheen tötterötytöille.

Tunnustan kadehtivani hiukan Nuppua ja Jujua, kun ne saavat hellyttävien arkiaamutouhujemme päätteeksi palata sänkyyn, etsiä sopivan peitonmutkan ja käpertyä jatkopalaunille. Nukkuminen on kuitenkin niille tärkeää, jotta ne jaksavat huolehtia omasta iltatyöstään emon pikku muusakaksikkona. Kun siis räpistelen vihdoin töistä kotiin ja riisun tötän päästäni, kisumisut rientävät tarjoamaan minulle söpöä seuraansa ja ihania inspiraatioitaan.
 
Muusa numero yksi on esimerkiksi valinnut kanssani
ihania värityskuvia, jotta arki ei tuntuisi harmaalta.

Muusa numero kaksi taas on yrittänyt kannustaa minua kirjoittamaan historiallisen metsästysromaanin:


 
Päähenkilönä seikkailisi komea nuori lainsuojaton nimeltä Juju Hood.

Nuorukainen asustaisi Hupswoodin metsässä ja suojelisi sen väkeä
ahnaalta Prinsessa Nuppanalta, joka yrittäisi päästä kaikkien ruokakupille.

Koska Juju Hood olisi paitsi jalosydäminen sankari myös taitava metsästäjä,
se suostuisi vaaroja uhmaten pyydystämään hiukopaloja nälkäisille kyläläisille...

Kas näin! Eikä kenenkään masu enää koskaan murisisi,
sillä yöperhosia riittäisi ihan kaikille. Sen pituinen se satu.

Olin tosi liikuttunut valmiista kirjaideasta, mutta niin jännä ja sympaattinen kuin tarina olikin, luulen, että se toimisi paremmin elokuvana kuin romaanina. Niinpä palasimme Jujunkin kanssa värityskuvien viehkeään maailmaan...

 
”Ei sitten, mama, jos ei bestseller kelpaa. Väritä sitten vaikka tuo sfinksikissa...”


18 kommenttia:

 1. Juju Hood olisi mitä mainioin sankari! Kirjoita vaan se kirja. Ties vaikka siitä tehtäisiin elokuvakin, se kun on nykyisin niin muotia! Näyttääkin olevan luovien alojen moniammattilainen, ja vielä lisäksi epäilemättä ulkomuodoltaan parhain koko luovien ammattien alalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että Jujun tarinasta tulisi hieman oikeuskamppailua Disneyn kanssa. :) Mutta kyllä Jujusta saisi jonkin toisen romaanin ihan varmasti, ja noin komea poika voisi näytellä oman roolinsa valkokankaallakin. <3

   Poista
 2. Sankarimme Juju Hood, ihana! :D Mutta ei kai nyt niin herttainen Nuppu voisi mitenkään olla ahneen pahisprinsessan roolissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju Hood on aikamoisen söpö ja näppärä! :o) Vaikka Nuppu sellainen pikku loppasuu onkin, niin mieluummin näkisin sen esim. prinsessa Leiana kuin raksupahattarena. :-D

   Poista
 3. Juju Hood! Se olisi varmaan hyvä iltasatu kirja! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin siinä riittäisi ötökänmetsästystä! Tällä kertaa en edes googlannut, ovatko yöperhoset myrkyllisiä ragdolleille... Hyvin selvittiin tuostakin saaliista. :)

   Poista
 4. Loistava iltasatuidea! Paljon kivampi kuin se peikkosatu, mikä meille kerrottiin.
  Tuo ikkunalautakurkistuskuva on ihana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikkosadutkin ovat kyllä jänniä ja kivoja. Tiedä sitten, olisivatko vähän liiankin jänniä näille meidän nallukoille. :-D Juju näyttää kurkistuskuvassa ihan preeriakoiralta. <3

   Poista
 5. Täällä toinen, joka tahtoisi muuntautua kissaksi aina herätyskellon soidessa arikiaamuna... ihana toi värityskirja, mäkin tahon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo värityskirja on ihan mahtava! :) Löysin sen Irlannista, ja kissakuvien lisäksi hyvää on sopivan pieni koko. Yhden kuvan värittämiseen ei mene ikuisuutta, mikä sopii tällaiselle kärsimättömälle luonteelle.

   Poista
 6. Kyllä kissojen valtakunta tarvitsee yhden Juju Hoodin, kaikkien kissojen sankari ja hyväntekijä !
  Nuppu on myös ansainnut tarinassa jonkun hyviksen roolin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju Hoodille piti tosiaan muistuttaa, että Nupunkin pitää saada olla sankaritar. <3 Sen verran emolla on tarinaan editointioikeutta. :-)

   Poista
 7. Arvatkaa, mitä täällä sanottiin, kun palveluskunta häipyi ovesta kahdeksalta lauantaiaamuna ja palasi iltakymmenen jälkeen. Ei auttanut edes kassista kynnyksellä kaivettu raksupussi saati selitykset, että työssä täytyy käydä, jotta edes kissoille ruokaa riittäisi. Joku raja kuulemma satuilullakin, että on se hyvä, kun jotkut kissat osaavat keksiä oman satunsa.

  Hihitin ajatukselle kiertävästä tötsästä päässä. Joka tapauksessa jaksamista arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peppi ja Ninni naukaisivat taatusti ei-niin-imartelevan nau'un. Ja onhan se oikeasti ihan mölliä, kun niitä raksurahoja pitää olla tienaamassa niin älyttömän kauan. :-/ Toivottavasti olet nyt ehtinyt paikkailla erhettä erityishuomiolla ja vaikkapa järjestämällä kunnon kissakekkerit.

   Kiitos arkitsempistä! Vaikka aamulla nukutti niin vietävästi, niin ei auttanut muu kuin solmia töttä omaan päähän ja polkea töihin. Mutta olipa kaunis aamu, ja nyt elämä taas voittaa! :) Mukavaa elokuista aurinkoviikkoa teillekin!

   Poista
 8. Olisi varmana maailman paras elokuva että jokos alat sitä sitten käsikirjoittamaan ja kuvaamaan? Juju ja Nuppu olisi varmasti iloisia emon kanssa touhutessa :D Munkin pitäisi ostaa tommonen töttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voisikin olla ihan kiva uusi aluevaltaus. :-D Hupswoodista Hollywoodiin! Ja töttä on ihan hyödyllinen kapine, vaikka vähän urpolta näyttääkin ja lätistää kampauksen kuin kampauksen. Mutta en mä noilla Helsingin superpyöräkaistoilla ilmankaan uskaltaisi olla. On nimittäin sen verran hurjaa liikennettä (ja pyöräkaistalle yllärinä vaappuvia turisteja...)!

   Poista
 9. Mahtava idea tuo bestseller-tarina! Tuosta värityskirjastahan tulee kuvitus melkein samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa! Totta muuten! :-) Se selällään köllöttelevä valkoinen kisumisu toi kyllä elävästi mieleen Jujun. <3

   Poista