torstai 24. huhtikuuta 2014

Möröt, monsteri ja räggärit

Stressi on ärsyttävä mörkö, joka taklaa minut aika ajoin ja vetää mukanaan mutaan möyrimään. Nyt loman jälkeen kyseinen peikko ei onneksi hihhuloi luonani, mutta yleensä se löytää jossain vaiheessa tiensä takaisin. Tällä kertaa olen kuitenkin varustautunut ja päättänyt käyttää yhä paremmin kissoja suojakilpenäni. Faktahan on, että silkkiset ragdollit ovat kautta aikojen jahdanneet mörököllit tiehensä omistajiensa elämästä. Karhean kielen lipaisu on saanut taivaan taas selkenemään, ja viiksikarvojen kutitus kasvoilla on tuonut esiin auringon. Lisäksi olen varmistanut hyvien fiilisten valta-aseman hankkimalla Nupun ja Jujun lisäjoukoiksi tällaisen monsterin:

Diili on se, että pyydystän mieltäni vaivaavat huolet paperille. 
Sitten sujautan lappusen monsterin kitaan, ja Nuppu varmistaa, ettei otus 
sylkäise huoliani päiväpeitolle vaan purekselee suunsa tyhjäksi.

Sen lisäksi että kissat karkottavat negatiivisuutta ihan vain olemassaolollaan, ne osaavat myös antaa hyviä vinkkejä stressin hälventämiseen:


 Ensinnäkin kannattaa nukkua riittävästi:

Erityisen hyvin tutiminen toimiin silloin, kun voi painautua hupsun  tai tosi höpsön ystävän kylkeen.
Toisekseen täytyy muistaa, ettei peiton alle piiloutuminen ratkaise pidemmän päälle mitään:

Mutta jos murjotus muuttuu mukavaksi muumioleikiksi,
se on ilman muuta hyväksytty stressintorjuntatapa!

Kolmanneksi vielä tämä kultainen sääntö: Hyvälle ystävälle voi kertoa mitä vain, ja yhtäkkiä isoistakin möröistä voi tulla ainakin hiukkasen pienempiä ja säyseämpiä.

Voi vain olettaa, ettei kiipeilypuun yläkorista tule kiistaa
 vähään aikaan tämän lämminhenkisen keskustelun jälkeen.


6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä! Kissojen stressinpoistokyky on ilmiömäinen :)

  small-paws-big-results.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ovatapa sun "stressinpoistajat" muuten huimia kiipeilijöitä! Meidän Nuppu tippuu välillä sohvaltakin, joten tuollaiset parrut olisivat sille ihan liikaa.

   Poista
 2. Mistä tuommoisen örkkimörkin saa, pitäisi ostaa tuommoinen minun paremmalle puolelleni, koska hän tuppaa ressaamaan vaikka mistä. Minua ei onneksi ressimörkö kiusaa oon sen verran lepponen kaveri, ellei sitten ole todellakin jostain vakavasta kyse. Voi myös olla että minu karvakasani vievät stressin mukanaan ennenkuin se ehtii edes tulla, aika kätevää!

  Voisin taas sulaa noille nupun ihanille silmille <3 Jujun ja Nupun välinen sisarusrakkaus tuntuu tänne asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tuon mörököllin Intertoysista Hollannista, mutta käsittääkseni niitä myydään Suomessakin ihan lelukaupoissa. Stockmannilta ainakin ystäväni oli löytänyt tuollaisen, ja siitä sain alunperin vinkin, että tällaisiakin on nykyisin olemassa. :) Meillä minä olen se, joka vastaa stressailusta ja huolien pyörittelystä pääkopassa - mies ottaa onneksi rennosti. Eihän siitä mitään tulisi, jos molemmat stressaisivat. Nupulla ja Jujulla on tosiaan ihanan lempeät välit - ja vaikuttaa siltä, että Ruffe ja Cocokin ovat jo melkoisia kaveruksia. <3

   Poista
 3. Ihania kuvia kisuleista! Toivottavasti kissat saavat stressi mörön kaikkoamaan!

  VastaaPoista