lauantai 20. toukokuuta 2017

Tienataan, tienataan!

Nuppu ja Juju ovat ammatiltaan kokopäiväisiä arjen sulostuttajia. Ne aloittavat söpöstelynsä aamutuimaan – usein ennen herätyskelloa – ja viimeiset suukot vaihdetaan hetkeä ennen yöpuulle kapuamista. Vastineeksi rankasta raatamisestaan ne saavat täyshoidon Hupsuttamossa: vapaavalintaiset petipaikat, ahkeran kupintäytön, raikkaat wc-faciliteetit, kampaussalongin, mani- ja pedikyyrit sekä monipuolista harrastetoimintaa agilitysta kissabiciin. Mielestäni perheen taloustilanne on sievässä tasapainoissa, mutta kaksilahkeinen palvelija on toisinaan kysellyt, milloin kateilta tulee ensimmäinen šekki juokseviin kuluihin. Niitä kuulemma riittää, eikä häntä haittaisi, jos Nuppu ja Juju nakkaisivat joskus säästöpossuun killingin tai pari.
 
Elämme kovia aikoja, jos kauniin pikku kissatytön pitää upottaa
somat tassunsa mutaan ja ryhtyä raskaan työn raatajaksi.

Jujun katse lasittui kauhusta, kun selvisi, että poitsunkin
pitäisi lappaa tästä lähtien leipää pöytään.
Ennen kuin rakkaat räggärini ehtivät plärätä tarkemmin mol.fi-sivuston valikoimaa, silmiimme osui Facebookissa täydellinen ilmoitus: asuinalueellamme järjestettäisiin vuotuinen lemmikkikuvanäyttely, ja kaikkien eläinmallien kesken arvottaisiin 20 euron lahjakortti lemmikkitarvikeliikkeeseen. Voisiko se olla Nupun ja Jujun reitti omavaraisiksi katinrötkäleiksi? Lienee sanomattakin selvää, että kaivoin saman tien esiin Hupsuista mahdollisimman hupaisan kuvan ja kiikutin sen innoissani kisapaikalle. Olimme heittäneet siiman veteen ja saatoimme vain odottaa, pujottaisiko Onnetar koukkuumme muhkean palkinnon.
 
Vastassamme oli toinen toistaan komeampia turrikoita, ja Nuppua ja Jujua jännitti,
mitä Onnetar tuumaisi kisan ainoista kissoista. Olisiko kehruumoottori etu vai haitta?

Aikaa kului, ja ehdin jo unohtaa Nupun ja Jujun mannekiiniprojektin, kun jotain odottamatonta tapahtui: minua oli yritetty tavoitella lemmikkiliikkeen numerosta pari kertaa kesken työpaikan suunnitteluillan. Vielä muutaman kerran ristiin soiteltuamme sain vihdoin kuulla sen, mitä olin alkanut salaa toivoa: Onnetar oli toden totta
 arponut Huitsin ja Nuppanan lemmikkinäyttelyn voittajiksi! Niitä odotti Lemmikkikulmassa lahjakortti ja upea pokaali, jonka kannoin eilen kotiin ylpeyttä puhkuen.

 
Juju saapui ensimmäisenä ihmettelemään onnenkantamoista. Se ei kuitenkaan
suostu uskomaan, että kyse olisi täysin sattumasta, sillä kyllähän tuollainen
 komea ja humoristinen kieltä ja korvia lärpsyttävä kissaherra
hurmaa Onnettaren ihan väkisinkin... 

”Mää voitin mama! Oon maailman hienoin poika, eiks jeh?”

Kevättuuli saattoi puhaltaa korviini, mutta minusta
kuulosti, että Juju kuiskasi hiljaa ”My preciousssssssss”....

Ilakoimme Jujun kanssa voitosta, kunnes tajusin, ettei Nuppu ollut liittynyt seuraamme. Huolestuin aika tavalla, sillä neitokainen on yleensä kaikessa mukana häntä pörhöllään ja hurinapurinalaitteet kaakkoon väännettyinä. Ei kai mussu ollut pahoittanut mieltään jostakin?

Nuppu löytyi apeana sängyn alta, eikä edes pokaalista väikkyvä kullan kiilto
sytyttänyt ilon kipinää sen sinisiin safiirisilmiin.
 

Juttelimme hetken asiasta, ja Nuppu totesi, että Jujun pokaali on hieno.
Jouduin selittämään Nupulle monta kertaa, että pokaali ja lahjakortti olivat niille yhteisesti ja vannoin, että vaikka Jujulla olikin tässä kuvassa suurhassuttelijan rooli, Nuppu on vähintään yhtä höppänä. Nupulle tuli heti parempi mieli, ja se halusi näyttää, että pystyisi loihtimaan nassulleen ihan yhtä reuhakkaita ilmeitä kuin Juitsi:
 
Kukas onkaan tällä kertaa se Tosi Höpsö, häh?

Nuppu hei, kyllä me jo uskotaan!  ❤ 

Vaikka Nuppu osaakin olla sekä hupsu että tosi höpsö, se halusi vielä poseerata pokaalin tuikkeessa söpönä ja tosi suloisena:

 
Kun Hupsujen kansallishymni kajahti soimaan, Nuppu liikuttui lähes kyyneliin.
Tämän kullan eteen tehtiin hurjasti työtä!

Koska töitä paiskiessa tulee kova nälkä, Nuppu kurkisti, löytyisikö pokaalin
pohjalta raksuja. Sieltä kurkisti kuitenkin vastaan vain kupera kissakaunotar.

Oli ihanaa nähdä, kuinka ilo palasi Nupunkin silmiin.
Ettei se vain olisi jopa hymyillyt pokaalin takana?

Kyllä vain: voittajan on helppo hihittää!
 
Nyt meidän on vielä päätettävä, mihin Nuppu ja Juju haluavat ensimmäiset itse tienaamansa rahat käyttää. Minusta vaihtoehtoja olisi loputtomasti kissanmintusta raapimaleluihin ja lempiherkuista uusiin valjaisiin, mutta käytännönläheisen (lue: kitsaan) miespalvelijan mielestä vaihtoehtoja on vain kaksi: Nuppu ja Juju saavat valita, haluavatko ne pyöräyttää pötkylöitä tyhjään vai hiekalla täytettyyn klosettiin. Niinpä lahjakorttimme vaihdetaan luultavasti Racinelin pölyttömään ja ekologiseen kissanhiekkaan. Mies lupasi piffata siihen vielä pari euroa lisää ja lohdutti kissoja, ettei takaisinmaksulla ole kiirettä.
 
Ou nou! Mitäs seuraavaksi?

36 kommenttia:

  1. Onnea hupsuttamoon! Noin hauskalla kuvalla kyllä hurmataan onnetar. :) hienon pystin kyllä voititte, meidän kissat on ihan kateellisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Onnetar on hymyillyt nätisti Nupulle ja Huipalle tänä keväänä, kun ensin voitettiin se ihana kello ja nyt tämä kuvakisa! Toivottavasti Misu, Pipsa ja Missekin pääsevät osallistumaan johonkin kisaan ja voittamaan oman pystin! :) Sellaisen kanssa kelpaa poseerata!

      Poista
  2. Onnittelut voitosta ja upeasta pokaalista ja ekstrasilitykset Nupulle. Nuppu hallitsee kyllä kaikenlaiset kissailmeet ja poseeraukset erittäin taidokkaasti, joten eiköhän hommia löydy vielä jatkossakin.

    Ja niin, selailin tänään vanhoja postauksia, kun osa jäi huhtikuulta lukematta ja huomasin vasta tänään uutisen tuoreehkosta kirjajulkaisusta. Onnea siitä näin myöhässä! Laitoin kustantamolle viestiä, että olisikohan mahdollista ostaa yksi kappale täältä käsin ja postittaa se tänne maapallon perukoille, kun olisi hirmu kiintoisaa lukea tuo kirja. Jos ei onnistu näin kauas, niin pitää muistaa sitten, kun käyn Suomessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)) Nuppu huristelee täällä erittäin tyytyväisenä, kun senkin ilmekavalkadia kehuttiin. <3

      Ja mä kehrään Nuppuakin hurjemmin, koska olet kysynyt kustantamosta mun beibiä! :) Jos ei jostain syystä onnistu, niin mä voin ilman muuta postittaa sen sinne koalakengurumaahan. Laita sitten vain osoitetta meidän Gmailiin. :) Toivottavasti tykkäät tarinasta, kun saat sen hyppysiisi, ja bongaat siihen upotettuja Nuppu- ja Juju-vivahteita.

      Poista
    2. Kiva juttu! Laitan viestiä tarvittaessa :)

      Poista
    3. Kirja kyllä lähtee matkalle tavalla tai toisella. :-D

      Poista
  3. Onnea Hupsuille ja Höpsöille ❤️ Lahjakortin käyttöaiheena mulla tuli ekana mieleen ruoka. Hiekka olisi ollut hyvänä kakkosena (no pun intended!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!!❤️ Ruokahan Nupperssonilla ja Juicyfruitillakin on aina ekana mielessä, mutta niiden masuille sopivia ruokamerkkejä (ZiwiPeak ja Canagan) ei valitettavasti myydä tuossa meidän lähikaupassa. Hyvä kakkonen on siis meidän ykkösvalinta - jos vaihdettaisiin ruokamerkkiä, niin kakkonen ei olisi hyvä. (Pun intended! :-D)

      Poista
  4. Paljon Onnea, oikeaan osoitteeseen meni palkinto ! :)
    Hienoja on pokaaliposeerauskuvatkin, niillä vois hyvin osallistua seuraavaan lemmikkikuvakilpailuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä on kyllä peilattu omia kissanviiksiä ahkerasti pokaalin kyljestä. :) Toivottavasti tulisi lemmikkikuvakisan jatkokuvakisa, niin Nupulla ja Jujulla riittäisi työsarkaa.

      Poista
  5. Onnea Hupsuttamoon, teille ihanille 💎💎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ ❤ Tämä oli niin kiva kesäylläri!

      Poista
  6. Onnetar on tuikannut palkinnon täysin oikeaan osoitteeseen!
    Mirka

    VastaaPoista
  7. Onnea!!! Ootte saaneet mahtavan pokaalin; hyvä te! - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pepsi ja Max! ❤ Pokaali on melkein yhtä valokuvauksellinen kuin me! T. Nuppu ja Huppu

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos! :o) Nuppu ja Juju pötkähtivät onnesta nurin näin kivan kommentin kuullessaan.

      Poista
  9. Onneksi olkoon! Hyvä, että pokaalista tuli lopulta yhteinen ilo.

    Peppi ja Ninni olisivat myös tarvinneet palkinnon tänään, sillä kävimme ensi kertaa pihalla ihmettelemässä kesää. Sekös oli pelottava paikka! Parveke on paljon parempi. Ninniltä irtosi melkein koko turkki (karva kerrallaan suuhuni, silmiini j keuhkoihini) ja Peppi hiiviskeli maha maata viistäen nurmella.

    Onneksi tuli kirjakommentti tähän, niin muistan kertoa, että löysin eka osan kirjastosta. Ihana opus! Aloin itkeä sivulla 16, ja sitä riitti kolme-neljäkymmentä sivua. Ne, jotka tuntevat minut, tietävät, että itken juuri silloin kun kaikki on oikein hyvää ja kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! ❤ Pepille ja Ninnille täytyisi nyt ehdottomasti ojentaa urhoollisuuspalkinto: sellainen keväänvihreä ruusuke, jonka keskellä on vaaleanpunainen kirsikankukka ja iso irtokarvatuppo. :-D Munkin tekisi mieli mennä ulkoilemaan kissakaverin kanssa, mutta Juju naukuu, että "ei vois vähempää kiinnostaa" ja Nuppua taas en uskalla viedä, ettei vain tulisi tassuihin mitään atopiaa.

      Ja kiitos myös parhaasta mahdollisesta kirjapalautteesta! ❤ ❤ ❤ Kun romaani lähtee omista hyppysistä maailmalle, mua jännittää aina kamalasti, kuka siihen tarttuu ja miten kukakin tarinan kokee - lukijatkin kun ovat kaikki erilaisia. Mutta silloin kun saa tällaisen palautteen niin tulee sellainen olo, että ihanaa: mun viesti/tunne on välittynyt, ja se on kaikkein tärkeintä. ❤

      Poista
    2. Ihanaa, että ymmärsit kirjamietteeni. Aina vähän jännitän, kun itkusta ihmiset yleensä luulevat, että jokin on pielessä, ja huolestuvat hirmuisesti.

      Urhoollisuusmitalidesign oli nyt kyllä semmoinen, että alkoi tehdä mieli! Mikäli hiekkarahoja on tarvis tienata lisää, kehotan liittymään johonkin taidekäsityöosuuskuntaan ja myymään tuollaisia siellä kaikille urheille kissoille.

      Olenkohan joskus kertonutkin, ja tämä vinkki on nelitassuhupsuille, että kerran kun olin hetken poissa koneelta, Ninni oli avannut näyttöön uuden ikkunan. Siinä oli tarjolla kokopäivätyö Hurttaan ja Kurnauhun (vihreäteippauksisen liikkeen nimi muutettu, ettei tule syytteitä tekstimainonnasta). Niin että kissat voivat aina auttaa etsimään paremman työn, jos talouden housunpuntit ovat tyytymättömiä tuloihinsa..

      Poista
    3. Mä niin ymmärrän itkupalautteen! :) Mulla ei kyynel välttämättä kihoa silmäkulmaan surullisissa kohdissa, vaan nimenomaan silloin, kun jokin asia liikuttaa ja hellyttää tosi aidosti. Varsinkin eläinyhteyksissä. Jouduin esim. Viidakokirjan live actionia katsoessani pyyhkimään vuolaita kyynelvirtoja, kun ne ihanat sudet hyvästelivät Mowglia ja tilanne oli kuvattu niin koskettavasti. ♥

      Harmi, että mun käsityötaidot ovat 7-vuotiaan tasolla - muuten voitaisiinkin pystyttää Hupsujen ruusukepaja. :-D Hei muuten, mä olin joskus Hurtan ja Kurnaun asiakaspalvelutestaaja, ja siinä tienatut roposet menivät suoraan Hupsujen ravitsemukseen. Joten ovathan katit välillisesti tienanneet jo aiemminkin jotain. :) Silloinkin housunpunttipalvelija oli kovasti tyytyväinen. :-D

      Poista
  10. Huisia, oottekohan te ensimmäiset blogikissat evö, jotka on tienanneet omat hiekkansa hiekkikseen! Onnittelut! :D
    Ja ai jestas miten höpsöt kuvat Nupusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitokset! :o) Nuppu ja Juju ovat ihan tohkeissaan tehtyään mahdollisesti historiaa. :-D Ja meidän pikku koomikko-Nuppu ilmeilee täällä hassumpana kuin koskaan. ❤

      Poista
  11. Isot onnittelut ihanille karvatassuille! Nyt on kyllä komee pokaali ja ihania kuvia:) otin blogisi seurantaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset sekä onnitteluista että kuvakehuista! :) Ja hurjasti tervetuloa meidän blogiin! :))

      Poista
  12. Onnea! Kyllä oli ansaittu voitto ♥ Mitä huikeampia poseerauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!♥ Katit ovat saaneet nyt kehuja niin hurjasti, että jaksavat takuulla pelleillä kameran edessä jatkossakin. :-D

      Poista
  13. Hirmuisesti onnea Hupsuille! Te olette kyllä niin kuvauksellisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nuppu ja Juju ovat luultavasti treenanneet ilmeitä peilin edessä.

      Poista
  14. Miten fantsu uutinen! Mutta täytyyhän noin hienolla kuvalla voittaa, eikö? Ihan selvä juttu alusta alkaen! Paljon onnea kummallekin ja hienosti alkoi mallin ura.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu ja Juju nyökyttävät kilpaa ja miukuvat kiitoksia! :o) Ne odottavat jo, että ehtisin etsiä niille seuraavan mallikeikan.

      Poista
  15. Kyllä nyt tuota seinää katsoessa tiesi heti kuka voittaa, koska kissat ja hupsut ja höpsöt ovat nyt vaan niin paljon parempia voittajia kuin KOIRAT!? ne kun on niin kovin pelottavia ainakin yhden meidän perheenjäsenen mielestä.. Paljon onnitteluja voitosta Nupulle ja Jujulle, ihanaa kun saitte nyt ilmaiseksi uutta vessanpönttö täytettä ja hienon pokaalin! Kyllä tosta pokaalista saa olla ylpeä ♥ Rufus haluaa sanoa että Nuppu näyttää kovin kauniille pokaalin vieressä viimoisissa posetuskuvissa ♥ Eikä hassu-ilmeessäkään ole mitään vikaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu ja Juju kiittävät onnitteluista ja pörhistelevät yhä ylpeydestä. Nuppu tosin hoputtaa mua buukkaamaan sitä nyt uusiin mallikuvauksiin, jotta se voisi aloittaa säästämisen kesähäihin. Emolla ei kuulemma ole tarpeeksi fyffeä kunnon myötäjäisiin tai riittävän hörsyläiseen kolttuun. Ruffe tosin taitaa tykätä Nupusta ilman hepeneitäkin, koska onhan tuo kaunis nöpönenä niin pehmoinen ja ihana!♥

      Poista
  16. Onnea onnea! Tää ei tosin tullut yllätyksenä, koska Nuppu ja Juju oli kilvan alusta lähtien varmoja voittajia, kuvahan on ihan yliveto! <3 (Onnetar tiesi mitä teki.) Nuppu tosin panee parastaan näissä tuoreissakin kuvissa, niillähän voisi osallistua kisaan (siis voittaa kisan), jossa palkintona matka valitsemaansa kohteeseen ja kaikki tiet vievät Tampereelle, vai miten se meni... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Me jo ihmeteltiin, mihin te olette kadonneet, mutta tervetuloa takaisin blogimaailmaan! :) Täytyy yrittää etsiä jokin uusi kisa Nupun uusille poseerauksille. Tampereen-reissu ja pusu Ruffen nenälle olisi mahtava palkinto!♥

      Poista