maanantai 14. maaliskuuta 2016

Wuuta ja wähän muuta

Viikko sitten vietettiin Hupsujen suurta nenäpäivää. Emme sovitelleet punaisia muovikuoria kuonoillemme, vaan teema syntyi tuoksunautintojen kautta. Hajusinfonia sai alkunsa, kun emo palasi heppamessuilta silmät loistavina ja hiukset ponintuoksuisina.

Juju tunnisti heti shettiksen aromit ja tahtoisi kisata sellaisen kanssa agilityradalla.
 
Kun tassut olisivat vertyneet, Puippi siirtyisi esteluokkiin puoliveristen seurassa.

Heppanuuhkujen ja messutarinoiden jälkeen oli kuitenkin aika viritellä käyntiin Hupsujen aktivointikalenteriin kirjattu wuu-juoksurata. Se näytti jotakuinkin tältä:


 


Wuu-juoksussa aktivoitava kissa nousee juoksuttajan kyytiin ja nauttii vauhdin hurmasta. Juhta panee töppöstä toisen eteen, hihkuu ”wuuuuuuu” ja kiikuttaa kissamatkustajaa tutkimuspisteeltä toiselle. Wuu-juoksijan aktivoituminen on lähinnä fyysistä, kun taas wuu-kissa saa virikkeensä suoraan mieleen ja kuonoon:

 
Ensimmäinen pyrähdys toi Jujun nuuhkimaan emon hoitoainetta. Vaniljainen aromi!

Ohoh, merisuolamönjää. Mikähän juttu tämä on?

Vasta kolmannella pisteellä Juju rentoutui kunnolliseen wuu-asentoon.

Nupun wuussa keskityttiin ihailemaan muovikukkasten kauneutta.

Huppukeksit olivat selvästi huppana-Nuppanan mieleen.

Neitosta nauratti emon jumppakassiin piilotettu lohikäärme.

Hollantilainen herkkujuusto ei kiinnostanut Nuppua,
mutta sai wuu-juoksijan watsan kurnimaan.

Jotta aktivointiviikkomme saisi myös muiden kuin kissaemon tassut maitohapoille, maanantaina oli Nupun ja Jujun vuoro hikoilla. Siinä missä möllötin itse paikoillani, kissojen täytyi vuorotellen ylittää ja alittaa minut. Saatte arvata, kuka meni ylitseni ja kuka alitseni – ja kenen vatsa oli treenin jälkeen kipeä nauramisesta!  

16 kommenttia:

 1. Hienosti aktivoiduttu! Wuu-juoksu kuulostaa erinomaiselta kuntoaktiviteetilta myös palvelusväelle ;'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä onkin! :) Ja mun suosikkiasia wuussa (juuston lisäksi) on se, että saa pitää kissoja niin pitkään sylissä eivätkä ne vongertele pois. <3

   Poista
 2. Nää oli ihan mahtavia! Te olette ihan nimenne veroisia (ei ei, en ole koskaan aikaisemmin sitä sanonut...)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)) Voihan se olla, että pitää olla vähän hupsu harrastaakseen wuuta ja tuota muuta. :)

   Poista
 3. Onpas tehokkaan näköinen harrastus tuo wuu-juoksu, pitää varmaan kokeilla itsekin.
  Aurinkoista tiistai-päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tehokasta jopa hauiksille, kun mennä retuuttaa kissojen kanssa. Ja kun alkaa muuten kunnon puolesta sujua, niin aina voi lisätä vauhtia. Suosittelen! :) Aurinkoa myös teille! :))

   Poista
 4. Wuu-juoksua täytyy koittaa meilläkin! Meillä tosin yhtenä pisteenä ei voi olla juustoa, se olisi syöty ennen kuin aktivoitava kissa pääsisi ihmettelemään sitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen wuuta lämpimästi kaikille juuston katoamisvaarasta huolimatta! :) Meilläkin herkku katosi nopeasti juoksuttajien kitaan.

   Poista
 5. Meillä harrastetaan myös wuuta, äänettömästi tosin, Mimmin kanssa! :) Se onkin ainoa keino saada Mimmi pysymään sylissä hetken aikaa <3 Erikoisia tuoksuja teillä juoksun lomassa, kyllä noita kelpaa tuoksutella :) Teillä on aktivointiviikko jo hyvällä mallilla, tämän palvelijan pitäis ensin aktivoitua tekemään jonkinsortin suunnitelma haasteen tiimoilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt äänet vielä mukaan, niin elämys on ihan täydellinen (myös naapureille)! ;) Me täällä jo odotellaan, millaisia aktivointeja te keksitte. Ei kannata hirmuisen kunnianhimoiseksi ryhtyä, koska taltioiminenkin on aika työlästä. Mutta tosi hauska viikko meillä oli, ja sain pitkästä aikaa paljon matskua blogiin. Kolme seuraavaa juttua ovat jo Bloggerissa odottamassa - vaikka pää on ollut ihan tyhjä viime aikoina. 8-)

   Poista
 6. Teillä on ollut tuoksuteltava tuoksu jos toinenkin :). Meillä taidetaan harrastaa lähinnä Wuu-kävelyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wuu-kävelykin on mukavaa! :) Meillä molemmat kissat tykkäävät olla sylissä, kunhan maisemat vaihtuvat edes vähän kerrallaan!

   Poista
 7. OOH ihania lushin tuotteita <3 Harmi että mun merisuolamömmö loppu :( Wuujuoksu on vaan niin hassunhauskaa meilläkin pojat tykkää, tykkäisivät varmaan vieläkin enemmän kaikista uusista hajuista joita ilmestyisi wuupolulle :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidan olla vähän heikkona noihin Lushin juttuihin - kun ansaitsen mielestäni jonkin kivan palkinnon, niin wuu-töppöset vievät sinne. Wuuttaminen on tosi kivaa - ja se käy myös terapiasta, kun saa kerrankin pitää kissoja sylissä niin pitkään, kun hauiksissa riittää voimaa. :)

   Poista
 8. Jalkaesteitä meilläkin harrastetaan. Hyvin kätevää ja varastointikin on verrattain ongelmatonta yleensä ;) Ja jalkojen alitusta myös, koukistettujen polvien kohdalta.

  Mutta tuollaisesta Wuu-juoksusta en ollutkaan kuullut koskaan! Erinomaista, voisipa kokeilla jossakin vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkaesteet ovat kieltämättä käteviä, eikä tule motkotusta siitä, että ne veisivät liikaa tilaa. =) Mutta rataa niistä on vähän vaikea rakentaa. :-D Kokeilkaa ihmeessä wuuta! Se on jotenkin hellyttävää tutkailua ja salahalimista. <3

   Poista