perjantai 4. maaliskuuta 2016

Sohvapotut liikkeelle!

Kuten taannoisesta videopläjäyksestämme kävi ilmi, Hupsujen elämä rullaa arkisin tuttua ja rauhallista rataansa. Aamuisin möngimme peiton alla, hiukopaloja mutustellaan kolmesti päivässä ja töiden jälkeen pusutellaan, leikitään ja pläräillään blogeja. Lisäksi iltoihimme mahtuu säkkitolkulla sohvaperunointia. Ensin nökötän kirja kourassa sohvan nurkassa ja Nuppu asettuu koukussa olevien jalkojeni alle lämmittäväksi hurinatyynyksi. Sitten viritämme leffatykin ja on Jujun vuoro potatoitua: se kömpii pöydältä sohvan puolelle, ja hyvän peitonmutkan havaittuaan se mätkähtää päälleni niin reteästi, että minulta melkein lähtevät ilmat pihalle. Olenkin verrannut poitsua välillä vapaapainijaan, joka rämähtää vatsanpeitteilleni pilvenpiirtäjän huipulta.

Näyttää pieneltä ja kevyeltä, mutta putoaa emon massulle kuin flyygeli.
Kun henki taas kulkee ja filmi pyörii, minun on joka ikinen ilta pakko kommentoida, että Frasier-sarjan Eddie on kuin ilmetty Pikkukissi. Samat toffeelaikut ja intensiivinen tuijotus! 

 
Tuollainen jujumainen haukkunaukku olisi kiva lisä sohvapottujengiimme!

Rauhallinen elämä sopii hupsuille kuin puuhkahäntä räggärin peppuun, mutta huomisesta lähtien arkeamme vauhdittaa Viiruvarpaat-blogi, joka käynnisti eilen inspiroivan haasteen:
Upean kuvan nappasimme luvan kera Kiiran, Eemelin ja Tomun sivuilta.
Säännöt:
1. Aktivoi kissaasi/kissojasi joka päivä yhden viikon ajan.
2. Aktivointi voi olla mitä vain leikittämisestä agilitytreeneihin.
3. Haasta itsesi! Jos aktivoit kissoja jo päivittäin vaikkapa leikittämällä, pidä pidempiä aktivointihetkiä, aktivoi useammin päivässä tai kokeile jotain uutta.
4. Raportoi viikon aktivointihetket tekstinä, kuvina ja/tai videoina. Tai vaikka piirroksina, tyyli vapaa. Myös raportoinnin taso on vapaa: voit julkaista aktivointiviikosta päivityksen vain kerran, julkaista ensin tavoitteet ja sitten niiden onnistumisen, tai vaikka kertoa päivittäin kulloisenkin päivän aktivoinnista. Aktivointiviikko-kuvaa saa käyttää blogitekstissä!
5. Haasta kolme kaveria mukaan!


Jatkamme toki pääosin verkkaista arkeamme, mutta olen laatinut Nupulle ja Jujulle ikioman aktivistikalenterin, joka inspiroi meitä yhteisiin touhuihin vielä tavallista enemmän. Jujun päivittäisistä tiiviskursseista ei luovuta, mutta niiden lisäksi tarkoitus on tarjota joka päivä myös jotain ekstraohjelmaa, johon molemmat kissat osallistuvat. 

 
Joo-o, Nuppu myös.

Eikä aktivointi tarkoita välttämättä norsunkokoisia oksereita.

Tällaiselta alustava suunnitelmamme näyttää:

Lauantai: Suoritamme porukalla lelukoppainventaarion ja testaamme jokaisen lelun. Mahtaakohan kopan hämäristä löytyä jännittäviä aarteita?
Sunnuntai: Viritämme kaikkien aikojen wuu-juoksun. Tarkoitus on piilottaa wuu-pisteisiin erikoisia esineitä, hämmentäviä tuoksuja ja muita superyllätyksiä.
Maanantai: Viikkomme alkaa vauhdikkaasti, sillä opetan Jujua hyppäämään selkäni yli ja Nuppua mönkimään masuni ali.
Tiistai: Aion antaa karvaturrien talviturkeille kunnon harjauksen, ja käymme samalla läpi turkinhoitovälineistön inventaariohengessä.
Keskiviikko: Saamme yövieraaksi lapsuudenystäväni, joten kissoilta odotetaan sosialisointia sekä temppujen reipasta esittelyä.
Torstai: Koska keskiviikon pilatestreenini jää välistä, lupaan pitää sellaisen kissojen kanssa. Mukaan saattaa mahtua joogaa ja yhteistä lämmittelyä musiikin tahdissa.
Perjantai: Aktiivisuushaasteemme päättyy villeihin valjastreeneihin, sillä talvi alkaa taittua vähitellen kevääksi ja ulkoilukausi lähestyy. Onko luvassa riemuhepuli, vai vievätkö valjaat taas jalat alta?


Nupulla ei ole odotukset korkealla. Se suhtautuu aikataulutettuun
sporttaukseen samoin kuin minä kouluaikoina cooperintestiin.

Oikeasti Nuppukin lähtee ennakkoluuloistaan huolimatta iloisin mielin aktiiviviikkoa viettämään. Koska kaikki on aina porukalla triplasti hauskempaa, niin kutsumme ohjeen mukaisesti mukaan ainakin nämä kaverit: Marraskuun muruset, Pesukarhukissat ja Mimmin ja Alfredin. Aktiivista viikkoa myös kaikille muille, ja palatkaamme asiaan muhkeiden raporttien kera!

 
Näin innokkaasti Hupsut tutkivat seinälle ripustettua viikkokalenteria.

16 kommenttia:

 1. O'ou meille haaste iiiks! Mitähän me keksittäisiin.. Täytyykin alkaa jo miettimään ennen kotiin menoa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sut vastaanotetaan fanfaarien kera, kun heiluttelet aktivointikalenteria tuliaisena. :-D Ties vaikka Coco intoutuisi taas näyttämään salaisia agilitytaitojaan! Nuppu ei ole vieläkään lakannut ihmettelemästä, että miten se Cocopopsi sillä lailla loikki.

   Poista
 2. Miten Nuppu et näytä oikein innostuneelta? - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noku... Soffalla on niin kivaa. Kyllä mä silloin jahtaan vitamiinipilleriä, kun siltä tuntuu, mutta ihan aktivistikalenteri! Puuh. - Nuppendahl

   Poista
 3. Nupun ilme on kyllä mainio, ehkä se siitä innostuu mukaan puuhailemaan...viimeistään maanantaina kun on masunylimönkimistreenit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hapan ilme taisi olla ihan vain silmänlumetta, sillä Nuppu yllätti meidät tänään olemalla aktiivisempi kuin koskaan ennen. 8-o Raporttia seurannee jo tänään. :-D

   Poista
 4. Tuskin maltan odottaa raporttia teidän viikosta. Erityisesti tuo valjastelu kiinnostaa kovasti. :)Tämä on kyllä hyvä haaste. Me lähdemme ehdottomasti mukaan, mutta emme vielä tulevalla viikolla. :D Koska tiedäthän... Ne kiireet. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kivaa, että lähdette mukaan! :) Ei sillä niin väliä, missä vaiheessa aktivointibuustaus tulee - hauskaa kannattaa odottaa. Toivon salaa taas vähän videotakin estetykki Paavosta - ja Jackson vauhdissa on ihan omaa luokkaansa! :-D

   Poista
 5. Teillä tulee olemaan hauska ja vauhdikas viikko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et arvaakaan! :-D Nyt on meillä hyvä postaustahti, sillä seuraava teksti odottaa vain, että saisin otettua pari kuvaa. Mutta eiköhän se onnistu sitten, kun kissat heräilevät aamupäiväpäikkäreiltään. ;)

   Poista
 6. Huh, onpas aktivointia kerrakseen, johan tässä hengästyy pelkästä ajatuksestakin :D Kiitos haasteesta, katsotaan mitä saadaan siitä kehitettyä ja milloin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että lähdette mukaan. Teiltä voisi löytyä jollekin päivälle jokin kiva maja! :-D Tätä haastetta ei voi kuin suositella - sen verran monet naurut sain jo meidän ekassa aktivointisessiossa. Hauskaa oli niin kateilla kuin emolla (ja miehelläkin, joka seurasi hommaa sivusta).

   Poista
 7. Näissä kuvissa Nuppusta ei näytä aktivoinnit kiinnostavan ja siitä huolimatta räjäytti jackpotin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan aikamoinen hämäys! :) Ensin ollaan ihan silmät äkäisesti sirrillään ja sitten yllätetään!

   Poista
 8. Teidän aktivointisuunnitelmat kuulostaa tosi hyviltä! Kissalates ja kissajooga olisivat varmaan täälläkin hyvää vastapainoa hektiselle elämälle! (Mä oon muuten lukenut sun sähköpostin mutta en ole ehtinyt vielä vastata siihen, pyrin tekemään sen huomenna!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska tämä haaste on - olen jo hihitellyt monet kerrat höppänöiden kanssa! :-D Niillä tuntuu olevan kivaa, joten ties vaikka toteutettaisiin tämä haaste aina tasaisin väliajoin. :) Ei hätää, vastaile kun ehdit. :)

   Poista